login |

Fear The Walking Dead: folytatódott a 6. évad

2021. 04. 16. 21:30 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: kritika,

It doesn’t always have to mean something.

Mikor hozott legutóbb ilyen jó epizódot a Fear? Mármint nem én gondolom így, csak kérdezem, főleg, hogy tudom, hogy szerintem mikor – 2018. májusában. És az az igazság, hogy a mostani rész esetében is hasonló felépítésben reménykedtem, de sajnos a remek kezdés ellenére a játékidő nagy részében egy eléggé tipikus Fear-epizód lett belőle. Igen, valóban jelentős és sokat emlegetett lesz, de túl sok mindenben kapcsolódott a fő csapáshoz, hogy én is annyira imádjam, mint sokan.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

John halott. Garrett Dillahunt pedig megy a TWD-panteonba, remek színészi teljesítményt nyújtott. Mindvégig.

Lehet, hogy visszanézem a 6. évados kibeszélő kommentjeit, hogy ki gyanakodott Dakota szándékaira, valamint ki sejtette meg esetleg azt, hogy a 6×04-ben ő ölte meg Cameron-t. Akárhogy is, az epizód több sokkoló és nagyon hatásos szegmenst is hozott. És a legsokkolóbb nem is az volt, amikor a lány lelőtte cowboyunkat, hanem a végkifejlet. Szerintem mesterien lebegtették be az írók a karakter halálát, majd megmenekülését, hogy a legvégén bevigyék azt a gyomrost, amit piszok nehéz lesz kiheverni. Nekünk és June-nak is.

Kegyetlen volt, na.

A gond csak az, hogy magát a részt már közel sem élveztem ennyire. Ahogy írtam, amíg John Scrabble-özött a kunyhóban, addig bizakodtam, hogy kapunk egy teljesen rá épülő epizódot (bár az is felmerült bennem, hogy azonnal offolja magát a rész elején…), de utána megjelent Morgan az utánfutójával és kiszívott minden “fun”-t a jelenetekből. Ami nyilván nem fun-fun, de értitek.

Pedig a “John és az ajtó”-történet még jópofa is volt, a hidas akció megfelelő feszültséget hordozott magában a megvalósításnak köszönhetően, egyébként írásilag nem éreztem kiemelkedőnek. És igazság szerint még azért sem érheti szó a ház elejét, hogy ne lett volna előre lépés, hiszen még arra is fény derült, hogy Dakota mentette meg Morgan-t, aki esetében továbbra is zavar, hogy megint teljesen más. Jó, ha egy karakter fejlődik, de Morgan idegesítő módon ide-oda ugrál a szélsőségek között.

Hol van Carol, amikor szükség lenne rá? Vagy majd June megmutatja Dakota-nak a virágokat?

It’s not too late.

35 hozzászólás Ne habozz!

Python - 2021. 04. 16. 22:42

Jó epizód volt bizony! :)
A FTWD még mindig fényévekkel jobb sorozat, mint a TWD az utóbbi években!

Quantumleap - 2021. 04. 17. 07:49

Alapjában véve, ha Dakotát nézzük, még símán megbocsáthat neki mindenki, és befogadhatják maguk közé. Mert Charlie-val talán nem így történt, miután megölte Nicket? :) Az a dolog is pár részen belül ignorálva lett, mostanra teljesen úgy kezelik, mintha nem is követett volna el semmit. Amit megjegyzem, a mai napig nem értek egészen. Ezért is lenne érdekes, ha Madison előkerülne.

winnie - 2021. 04. 17. 07:54

charlie esetében azért elég más volt a motiváció, mint dakotánál. nem jó szó a “megértő”, de biztos, hogy vannak többen is a gangben, akik úgy tettek volna, mint ő az adott szituációban, míg itt nem feltétlenül. (de tippre, ha volt megbocsátás, akkor ezt az írók meg is rágták, akár még pro és kontra annak idején.)

irgum76 - 2021. 04. 17. 08:59

sajnos én a “majd lesz kritika” posztnál belefutottam ebbe a kommentbe:
Crow – 2021. 04. 09. 18:55

Brutál volt, big kill…sajnáltam nagyon bazz. Mások jobban megérdemelték volna…hát húzós de szomorú húzós.

így nem volt nehéz kitalálni ki fog meghalni
de így is végig drukkoltam szegény Johnnak
ő volt a kedvenc karakterem az egész kompániából
megérdemelt epizóddal távozott
elég hirtelen és végérvényesen ritka az ilyen
(kiszállt a színész?)
a vízalatti rész nekem már kicsit giccses volt de mint kiderült kellett ahhoz, hogy a vége így üssön
nagyon jó volt de hiányozni fog John

nyomorult Salazár még mindig él pedig vagy ötször meghalt

közben kijött a következő rész az sem gyenge

winnie - 2021. 04. 17. 09:10

” (kiszállt a színész?)”

semmiképp sem akart a végtelenségig maradni, szóval amikor érkezett, lehetett tudni, hogy lesz majd kiszállási pontja, de nem volt betonba öntve, hogy mikor.

alapból elég szerencsétlen ez az egész spoiler kapcsán, mert ugye az amc+ 04.04-én bemutatta a részt, míg a tévében csak 04.11-én ment, szóval a kintieknek is bőven volt lehetőségük belefutni a dolgokba.

irgum76 - 2021. 04. 17. 10:13

ja ami lemaradt: szerintem Dakota nagyon jól hozta a karaktert
lehet egyeseknek túlspirázott volt de nekem pont a megfelelő szinten volt

Dudli - 2021. 04. 18. 15:16

Elnézve a neveket (egyiket sem ismerem) rájövök milyen rég kiszálltam (kaszáltam?). :D
Mindössze egy kérdés foglalkoztat; Salazar még él és szerepel-e?

irgum76 - 2021. 04. 18. 16:15

“nyomorult Salazár még mindig él pedig vagy ötször meghalt”

Istvan76 - 2021. 04. 19. 06:23

Hááát. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én ezt a Viktor Strandet már rég kinyírtam volna.

dexike3 - 2021. 04. 20. 07:34

@Istvan76
elég tenyérbemászó, de pont jó, hogy ilyen karakterek is vannak.
az “évadzáró” érdekesre sikerült, de sok helyen nem igazán ült a motiváció, vagy hogy miért alakulnak úgy a dolgok, ahogy láttuk.

Enzo - 2021. 05. 03. 22:47

Na, rendesen megfogyatkoztak itt a kommentek, senki se nézi? :D

6×08 (pótlás)

Kettős érzéseim vannak a résszel kapcsolatban: John már-már komikusba forduló öngyilkossági kísérlete után ez a sokadszorra előforduló vekengés, hogy “jaj, én most inkább megölöm magam – de nem, inkább tarts velünk” meglehetősen idegesítő volt (most hirtelen nem tudnám megmondani, hogy ki játszotta el, de tudom, hogy nem először látok ilyet a sorozatban), ugyanakkor az epizód vége felé egészen komoly csavarok formájában kaptunk választ fontos kérdésekre: megoldódott a titokzatos kés és Cameron megölésének rejtélye, és az is kiderült, hogy Dakota mentette meg Morgant :O What The F….ear?
És akkor mindennek tetejébe a kiscsaj lelövi Johnt… :( hát, a szereplőgárda ritkításának örülök, de mondjuk őt pont bírtam… szegény June :'( Cseles lett a rész vége, de valóban nem lett volna túl hihető, ha John túléli…

Darabkák:
– Peeersze, John pont rátalál Dakotára a boltban…és amúgy hogy nem ismerték fel a hangját Morganék?
– Újabb alias a zombikra: “chompers” (tényleg el kellett volna kezdenem jegyzetelni ezeket)
– A hídon való átküzdés vagány lett az extra ajtókkal felszerelt kocsival, és pluszpont a tölténykímélésért (hogy leginkább csapkodtak a fegyverekkel)
– “Ultra-gusztustalan jelenet” díj: amikor beakadt a zombi a kerékbe, és darálódott le egyre jobban, blöáh :§
– Lol, Morgan ezzel győzte meg Johnt a maradásról, hogy inkább odacsalta Ginnyéket a kunyhóba, ahova John menni készült, nice :D
– A posztban is szereplő snitt, ahol a vérző John a víz alól van fényképezve és süt rá a nap, az valami gyönyörű esztétikailag.
– Régen láttuk “Morganland”-et, szépen épülget a kis település…

Utánérzés 1: a ranger elől bujkálás a boltban tisztára olyan volt, mint a Jurassic Park raptoros-konyhás jelenete :D
Utánérzés 2: a sebesült John úgy kapaszkodott az ajtón, mint Rose a Titanicban :D

6×09 (pótlás múlt péntekről)

Hát ennek a résznek totálisan évadzáró érzése volt. Nem hittem volna, hogy az előző résznél fajsúlyosabb történések lesznek midseason szünet után kettővel, de sikerült überelni a dolgot.
Az elején némi klisé azért befigyelt: Morgan pooont időben érkezik a kivégzőosztagtól megmenteni a barátait, aztán jön a csavar (Strand átállította a rangerek felét, wtf?), aminek mondjuk ha láttuk volna bármilyen előzményét, akkor nem lett volna ennyire semmiből előrántott húzás.
Morgant nem értettem, miért árulja el Ginnynek, hogy a húga lánya (ez is mi már… a két színész közt van 9 év :D) meg akarja ölni? Visszakaphatta volna Danieléket, cserébe odairányítja Ginnyt, hogy “nesze, itt van Dakota”, aztán jöhetett volna a meglepődés, hogy amaz nem borul a keblére. Vagy csak szerintem van túlgondolkodva néhány döntés? A gátnál a standoff is… néha annyival egyszerűbb lenne a transzparens kommunikáció: megmondani Sherry-éknek, hogy “figyi, Salazar és Grace náluk van, egy picit értsétek meg hogy nem lőhetitek le Ginnyt”; kihozatni egy emberrel Dakotát a böriből, ha Ginny nem akar bemenni hozzá; stb…
Szóval ehelyett volt mindenféle alkudozás, dráma, majdnem-lefejezés meg ebből végül Nagy Morgan Beszéd és szimbolikus csatabárd-elásás, és hát azt kell mondjam, hogy szerencsétlen Ginny azért csak bejárta a (valamennyire megérdemelt) poklok poklát – a múltkori megharapás-kézlevágás után most meglőtték, végig lett ráncigálva mindenen, és ezek után szembesült azzal, hogy a saját lánya sírva kérdezi tőle, hogy miért hozta világra. Colby Minifie (ilyen nevet :D) remekelt az epizódban, azért azt említsük meg.
Na és a végén azért húztak egy váratlant: June fejbelövi Ginnyt, felteszi John kalapját és badass módon kivonul a városból :O Az szép!

Darabkák:
– El is felejtettem, hogy a maszkosoknál van a SWATkocsi, szétdarabolt történetmesélés “rulez”…
– Pluszpont a visszautalásért: Ginny meglepődött, hogy Al él (ugye csináltak kamu zombit múltkor)
– June kibontott hajjal mennyire máshogy néz ki :O
– Sherry otthagyja valami borzasztóan bullshit indokkal Dwighty Boy-t, meg Strand is besértődik, de hát valahogy be kell indítani új szálakat, na.

Utánérzés 3: a kivégzőosztagos kezdés enyhén Survivor tribal council feeling volt nekem, ahogy mindenki ordítozik, hogy a másik mit csinált :D
Utánérzés 4: Star Wars, bazzeg, Star Wars! De egy az egyben, csak női verzióban! Dakota kiabál Ginnyvel, hogy megölted a szüleinket”, erre az így bedobja, hogy “I am your mother.” :D Ennek egy drámai jelenetnek kellett volna lennie, de az áthallás miatt nem tudtam nem röhögni :DD

irgum76 - 2021. 05. 04. 05:38

én nézem és azt kell mondjam eddigi négy rész bejött

irgum76 - 2021. 05. 10. 08:06

6×12

ismét egy nagyon erős rész volt
érdekes volt a kezdeti WTF filing
aztán a végén ismét bejött egy gyomros
jó kis évad ez

dexike3 - 2021. 05. 11. 08:01

még azzal lehetett volna durvulni, hogy felhördül a csecsemő, de nem mutatják közelről.

v0m1t - 2021. 05. 13. 23:34

x13. a John Dorie epizódok a halála után is komolyak :)

mrsitn - 2021. 05. 14. 11:29

Én is azt gondolom, hogy nagyon nagyon jó részeket hoz a FTWD, és méltatlanul parkolón van, ahogy látom. Pedig most erős nagyon szerintem. Hangulat, wtf pillanatok, és még a sztori is halad. Nem látszik rajta a pandémiás forgatás sem, mint pl az anyasorozaton.

winnie - 2021. 05. 14. 12:27

azért nem látszódik, mert nem forgattak a járvány alatt. illetve mindenki a járvány alatt forgat, de nem kellett visszatérniük korábban:)

csak a pontosság kedvéért: a walking dead is folytatódhatott volna azokkal a részekkel, amiket terveztek, csak épp ők betoldottak bónusz epizódokat, +6 filler részt, amiket úgy terveztek meg, hogy ne vigyék előre a történetet, mégis legyen nézni való. és igazából nem a járvány látszódik azokon a részeken, hanem csak megvolt, hogy mit tudnak beleszorítani a keretekbe – valamint persze, mivel a sorozat a visszaállások első heteiben tért vissza, így lassabban lehetett átállni a normális produkciókra. most már a twd is teljesen normál részeket forgat, ahogy a többi sorozat.

irgum76 - 2021. 05. 20. 20:20

6×14

ez is nagyon jó rész volt szerintem

El Diablo - 2021. 05. 21. 02:57

6×12 In Dreams

A képi világ erősen emlékeztetett a 2019-es Far Cry New Dawn-éra, mondhatni egy-az-egyben lenyúlták.

Geza Kovacs - 2021. 05. 21. 23:20

A 14. rettentően trágya volt, nem is értem, hogy az elmúlt komoly részek után hogy lehet ilyen logikátlan iszonyatot összerakni. Szakáll elmegy az ősellenséggel autózni, kíséret nélkül. Persze, persze. Alicia tudja, hogy Szakáll a főgonosz, de nem teszi a dolgát. Inkább kinyírja valami random régi ismerősét. Ez a fullba nyomott anyasoris kreténségekre emlékeztet. Hogy a zakkant lányka miket művel folyamatosan, már nem is érdemes megemlíteni.

Enzo - 2021. 05. 22. 00:51

6×10 (pótlás)

Egészen érdekes volt a rész felépítése, hogy Salazar narrálta a történteket, de nem tudtuk meg, hogy milyen szituációban – aztán úgy nézett ki, hogy egy jó kis klasszikus “whodunnit” rejtéllyé változott az egész, és végül jött a csavar, hogy pont Papa Salazar az, akinek kihagy a memóriája, és ő “lopta el” a fegyvereket. Ügyes!
Mondjuk azért beengedni a zombikat csak azért, hogy kiderüljön, ki ránt fegyvert vészhelyzetben megvédeni másokat, hát ez az “ágyúval verébre” tipikus esete. Daniel el is megy inkább Lawton-ba az epizód végén…

Darabkák:
– Yay, Skidmark cica visszatért! :3
– Olyan lazán emlegették a részben a Braxton Hicks-fájásokat, mintha legalábbis minden néző tudná, hogy mi az…
– Nem is tudtam, hogy Salazarnak implantátuma van az arcában :O

6×11 (pótlás múlt szombatról)

Eh, megint egy közösség, ahol látszólag jólét uralkodik, de baromi creepy szekta feelinget áraszt magából. Kicsit sokszor láttuk ezt különböző sorozatokban, nemdebár? (Sőt, szerintem a FearTWD-ben sem ez a The Holding, azaz Birtok az első ilyen.) Hogy a zombikat beleforgatják a földbe, abban azért nem vagyok biztos, hogy egészséges, de mondjuk amikor kiderült, hogy el akarják törölni a felszíni életet, ott már egyértelmű lett, hogy komoly bajok vannak.
A kiscsapatunk (Al, Alycia, Wes, Luci) pont úgy állt össze, hogy mind a négyüknek volt egy fiútesója, és mivel Wes bátyját gyanúsan sokan emlegették, abszolút várható volt, hogy itt is lesz. A Wesszel való beszélgetése tetszett, aztán kicsit gyanúsan gyorsnak hatott a meggyőzés, és valóban nem is sikerült, Derek átverte őket. Jutalma egy harapás a metaforaként szolgáló, fából kinőtt zombi által.

Na de az epizód vége, hát az nevetségesen gyenge lett:
1. Alycia hogy az istenben nem jutott ki? Elvág még két torkot, bedobja a gyufát és kirohan kb 20 másodperccel a többiek mögött, ebből mi nem volt megvalósítható?
2. Oké, a többiek nem tudják, hogy kijutott-e, közben valójában fogoly a Birtokon, ahol logikusan otthagyják egy fegyverként használható eszközökkel teli szobában! Zseniális…-.-
3. Majd ezek után simán legyakja a neki hátat fordító(!) dokit…
meg igazából az epizódvégi cliffhanger is olyan semmilyen lett, hiába fedték fel a titokzatos Teddy kilétét…

Darabkák:
– N+1-edik szinonima a zombikra: poster/posztos, wow :D
– Wes tesója csak szerintem hasonlított Donald Gloverre?
– Azért jár a pluszpont, hogy kötögetik össze a nagy Walking Dead-univerzumot: Dereknél CRM-es papírok, Al CRM-es csajára utalás, stb.
– Az összevarrt szájú zombik elég parán néztek ki, és lehet hogy csak én nem ismerem a balzsamozás folyamatát, de felvágva őket miért ömlött belőlük a balzsamozó folyadék, belül is az van bennük? :O

#hétidézete:
“-I see someone who’s just like him. Someone who’s still walking even though he’s dead inside.
-That’s exactly how I felt.
-I wasn’t talking about me.” :D /Wes/

irgum76 - 2021. 05. 22. 09:20

“de felvágva őket miért ömlött belőlük a balzsamozó folyadék, belül is az van bennük?”

én is csak filmek alapján tudom (hálisten)
de ha minden igaz akkor először leszívják a testfolyadékokat és aztán feltöltik tartósítóval

László - 2021. 05. 27. 11:08

Úgy érzem a sorozat kezd teljesen szétesni. Felbukkannak emberek, eltűnnek emberek, sokszor követhetetlen ki kicsoda és mit akar. Ráadásul mintha kötelező lenne 10-15 részenként előkaparni egy újabb főgenyót. Eddig a csaj volt, most meg a szakállmatyi osztja az észt.

irgum76 - 2021. 05. 29. 07:56

én pont fordítva érzem
az utóbbi pár részben pont hogy helyre raknak dolgokat
egy csomó olyan régi sérelmet emlegetnek fel amit anno az írók elintéztek egy tollvonással

Enzo - 2021. 06. 04. 00:46

6×12 (pótlás múlt szerdáról)

Az IMDb értékelést előbb láttam, mint a részt, és ez alapján valami rosszra számítottam. Hát, ami igaz, az igaz – fura döntés, hogy erre a Grace-hallucinációra majdnem egy teljes epizódot elpazaroltak a készítők, ugyanakkor vizuálisan azért szép lett a rész (főleg a magenta színű erdő) és a végén meg is tudott lepni.
Volt itt minden: Morganfalva jövőjének bemutatása öreg Morgannel, June-nal, Dwight-ékkal, felnőtt Charlie-val, mindenkivel… autó felrobbanás, ismétlődő idő, aztán szép lassan összeállt a metafora, hogy a terhes Grace nincs magánál, és az ő belső álmát látjuk, de fel kéne ébrednie, hogy megszülhesse a kislányát, miközben épp vadásznak rájuk…
A címadó zenére (In Dreams) vágott szülős jelenet szépen fel is készítette a nézőt, hogy Grace-től búcsúzunk, de aztán egy szomorú, nem várt csavarral végül halvaszületés lett a dologból, így az epizód vége elég sötétre sikerült…

Még 2 dolog, amit felírtam:
– 8123.-féle új név a zombikra: husks
– A legzavaróbb logikátlanság az volt, hogy a Holding-os emberek összvissz késekkel jönnek Morgan-tól visszaszerezni a kulcsot, holott előtte három embert küldtek rá, és egyik se tért vissza… na de legalább másodjára már fegyverrel jött a főköcsög :D

irgum76 - 2021. 06. 04. 07:46

6×15

basszus Morgan elpusztíthatatlan
egy ilyen kicsi a rakás szituációból is kikeveredik
remélem legalább megharapták

a rakétára kíváncsi vagyok mit fognak vele kezdeni
durva lenne ha becsapódnának a töltetek
ha meg valahogy eltérítik az enyhén kiábrándító lenne

victor - 2021. 06. 10. 12:50

6×16

Noha voltak benne bakik utóbbi időkben az egyik legélvezhetőbb rész volt. Talán úgy az egész évadra lehet mondani, hogy nem volt olyan rossz és ez már nagy szó. Teddy is tűrhető évadgonosz volt.

Remélem 7. évadra visszahozzák Madison-t meg a CRM is jobban képbe jön

Geza Kovacs - 2021. 06. 11. 22:49

Kicsit sok szálon futott, a vége meg nehéz szülés volt, de azért érdekes lett. Kár hogy ilyenre 11 évad anyasorit meg 6 évadot ebből is végig kellett várni, de hát ez van.

akyyy - 2021. 06. 14. 22:59

Érdekes lett valóban a vége, picit tán csalódás is, de így is várós az új évad.
(Meg valahogy most még jobban várom az amazonos Fallout sorozatot xD)

dexike3 - 2021. 06. 15. 07:59

csatlakozom. a vártnál jobb lett az évadfinálé. Dakota végre elérte a végzetét. nem volt kiegyensúlyozott se az évad se a finálé. de összességében mint, ahogy eddig megszokhattuk sokkal merészebb mint a TWD.
pár éve behoztam a nukleáris témát, de sokan lehurrogtak (megkaptuk). aztán pedig az atomos sztorit, amit szintén ekéztek páran (megkaptuk). eltekintve a realitástól örülök, hogy a posztapokaliptikus történten belül még csavartak egyet a zsánereken. biztosan ki fog hatni a TWD-re is a finálé befejezése. de lehet inkább csak a filmekben kap majd nagyobb hangsúlyt, esetleg a Beyondban. a romantikus szálakat leszámítva, üdítő volt látni Strand patkányságát újra. plusz a Hotelt is jó, hogy mutatták mégis az lett volna az általános megoldás.
viszont a helikopteres lezárás egy vicc volt.
ezekre az alapokra tényleg jöhet a (New) Beginning .

zlcsik - 2021. 06. 22. 01:29

Szerintem borzalom volt, teljesen szétesett az egész, iszonyatos marhaságok. Bevillant, hogy milyen király jelenetek voltak az anyasorozatban (persze az is sokkal rosszabb lett), ebből meg lement 6 évad, és alig emlékszem valamire.

Ebben az évadban jól indult a történet, de aztán sehova se fordult, egy totális katyvasz. Hú, mekkora cliffhanger, hogy a nagy világpusztító mégsem akar meghalni…

Enzo - 2021. 06. 26. 01:12

6×13 (pótlás)

Oké, erre nem számítottam, hogy John apjával is szembetalálkozunk még a sorozatban (és arra se, hogy Sherry Negan után menne). Így viszont egy egész jó kis megkésett búcsúepizódot kapott a fiatalabb John Dorie, főleg a végén a temetési szertartással és a levél felolvasásával, ami kellően érzelmesre sikerült :) És asszem ez most pont jól jött Dwight és Sherry kapcsolatának is – egyrészt amiatt, ami Sherry ki is emelt (hogy lám, JD elpazarolta az életét Teddy üldözésére, és neki nem kéne ugyanezt tennie Negannel), másrészt John és June síron túl is tartó egymás iránt érzett szerelme is inspiráló lehet számukra.

Darabkák:
– Megint egy alvázba ragadt, vért fröcskölő zombi… undorítóságban mindig felül tudják magukat múlni a készítők :D
– Ha már ilyen darabolt a sorozat, legalább most kötődünk a múltkori Holding-os szálhoz is, mivel JD-nek ugye komoly múltja van Teddy-vel…
– Amikor JD mondta June-nak a boltban, hogy nézze meg a hátsó szobában John vésését a falon, azonnal tudtam, hogy hatalmas kamu, és be fogja zárni oda… és tényleg :D

#hétidézete:
“Horses don’t take unleaded.” :D /Dwight/

6×14 (pótlás)

1. Teddy Maddox flashback, az igen!
2. Hirtelen nem tudtam, hogy Alicia miért utálja Dakotát, aztán leesett :D
3. Általában örülök a rég látott karakterek visszahozásának, de ez a Cole nevű arc egyáltalán nem rémlett. Doug meg Viv meg aztán pláne nem. Annyi mellékszereplővel operál(t) a sorozat a 6 évad során, hogy simán kieshetnek a kevésbé érdekesek, de még így is meglepődtem, hogy full nem ugrik be egyik se. Konkrétan utána visszaolvastam 3.-4.évados posztokat meg kommenteket, és még így se emlékszem egyikükre sem! (Szerencsére tovább már nem is kell rájuk emlékeznem, megkapták méltó büntetésüket az árulásért…)
4. Baki #1: Teddyék mondják, hogy “feljebb mennek az úton”, hátha ott van rádiójel. Arrébb mennek kábé kemény 5(!) métert, egy fa alá. Azosztigen…
5. Erről a Cole-Alicia-Teddy-Dakota négyesfogatról az ugrott be, hogy úgy néznek ki, mint valami Left4Dead-es csapat :D
6. Az mekkora jelenet volt már, amikor Alicia a zombi hasán keresztül fogta rá a pisztolyt Cole-ra, lol! :D
7. Baki #2: A taktikai zombik (meh) támadásakor hova lett Cole-ék összes többi maszkos embere? Szó szerint ugyanannak a jelenetnek az elején még ott voltak a kocsi körül… ha csak elszublimáltak, az hatalmas baki, de ha meg nem, akkor sem hihető, hogy simán elintézi őket pár zombi, pláne hogy volt náluk fegyver… -.-
8. Oké, Teddy tényleg őrült: nemhogy az a holttest akit furikáztak, nem az anyja volt, hanem valójában ő ölte meg az anyját…
9. Sejtettem már eddig is, hogy a kulcs valami atommal kapcsolatos dologhoz kell, a tengeralattjárót meg ugye mutatták is korábban, szóval összeállt a kép.
10. Aliciát bezárják, Dakota meg újra akarja kezdeni Teddyéknél, beszarás ez a lány…
11. Amúgy baromi idegesítő, hogy Teddy mindenre azt feleli, hogy ő pontosan erre a válaszra számított, és látszólag semmivel nem lehet meglepni…

Mate4182 - 2021. 06. 30. 01:26

Wow … jo dontes volt 2 adagban daralni a 6. Evadot mert most par nap alatt neztem meg 8 reszt es igy nagyon mukodott.

Spoileres leszek bar tobben leirtak mar

Kivancsi leszek mennyire hat ki az anyasorozatra a finale. Nem vagyok mar biztos hogy is allnak egymashoz kepest az idovonalon, de hacsak nem egy het leforgasa lesz az utolso evad, illene ha belevinnek valahogy.
En bevallom oszinten felrohognek ha a walking dead finaleban vegre happy end lenne es az utso percben rajuk esne az egyik toltet :D

Az mondjuk kicsit kabare volt hogy Dakota konkretan elillant, mig Morganek megusztak azzal hogy elbujtak egy kamion ala(bar kivancsi vagyok azt hogy oldjak meg hogy a vegen naluk is ,,felvillant” a kep)

Elkepeszto mennyivel jobb ez mint az anyasorozat

Enzo - 2021. 08. 07. 01:42

6×15 (pótlás múlt hétfőről)

Hű, kicsit beleugrottunk a történtek közepébe, Morgan rögtön ki is ásta a csatabárdot. Apropó Morgan, nem tudom, hogy az epizódban az ő mániákus önfeláldozása volt-e idegesítőbb, vagy Teddy bullshitelése, de mindkettőből kezd elegem lenni. Strand legalább otthagyta előbbit a zombiknak, de tök nyilvánvaló volt, hogy úgyse hal meg…
(Egyébként mit összevekengtek a zombivá változott legénységen, hát egy tengeralattjárón azért elég könnyű szűk keresztmetszetet csinálni, ahol egyesével le lehet ölni őket…)
Morgan “csodás” megmenekülésében végülis a belépőkártyák összeszedése jó ötlet volt, már pont húztam volna még egy strigulát a “hatalmas klisé” oszlopba, hogy pont a legutolsó működik, de aztán annyiból nem lett klisés a rész zárása, hogy pont elkéstek a kilövés megállításával…

6×16

A rész felépítése valamennyire bejött, ahogy Morgan rádiózása időbelileg elhelyezett és összekötött minden szálat, csak ez a némafilmes idézet-kiírás sikerült kissé nevetségesre. Plusz amennyire széttagolt a sorozat és a társaság, kicsit néha olyan érzés, mintha minden epizód elején random dobnának a készítők kockával, hogy éppen kik bandáznak együtt és hol. Persze csak simán a több hetes szünetek alatt el lehet felejteni, hogy kivel mi történt… vagy akár az arcukat is, mint ahogy én is tettem Rachellel – konkrétan magamtól fel se ismertem (marha rég láttuk), csak pislogtam, hogy minek kell behozni egy újabb random karaktert gyerekkel meg kutyával… (aztán amikor Morganékra rátalált a kutyusra rákötve zombiként, akkor jöttem rá, hogy őt ismerni kéne).

Voltak bajok az epizóddal:
– Amit Teddy emberei műveltek a storm shelternél, hát ilyen balf@sz kirongyolást még az életben nem láttam :D komolyan, futottak bele a vakvilágba fegyverrel a kezükben…
– Csak szerintem baromi creepy, ahogy Teddy cirógatta meg babusgatta Dakotát? Full ilyen pedo nagybácsis feeling…
– Ha már ennél a jelenetnél tartunk: John Senior meg June egyszer csak ott teremnek pont náluk, meh -.-
– Ja és persze mindenki megbocsát Dakotának (de hát min csodálkozunk, Charlie is ugye a csapat tagja lett Nick megölése után)

Néhány dolog azért tetszett is:
– Pont kitaláltam, hogy Grace nem csak hallucinálja a babahangot, hanem most érkezett meg oda a kutya ZombiRachellel és a kisgyerekkel.
– Arra nem számítottam, hogy a SWATkocsis csapat milyen módon fog megmenekülni: Al küldött értük CRM helikoptert a megadott koordinátákra, cseles! (RIP SWATkocsi?)
– Wes graffitis trollkodását azért adom (már ha eltekintünk attól, hogy erre pazarolja az időt a veszélyes szituban)

Egyéb gondolatok:
– Salazar amikor látszólag random rájött, hogy Rollie áruló, azt a jelenetet nem tudom hova tenni, először kicsit túl légbőlkapottnak éreztem.
– Dorie és June csapóajtó-találása egy az egyben olyan volt, mint ahogy anno a Lost 1.évadában Boone-ék megtalálták a Bunkert.
– Aliciát nem is láttuk (meg igazából Alt se), kár :(
– Strandről amúgy tudjuk, hogy kit/mit keresett abban az épületben? Mindenesetre megtalálta az American Gods-os Salimot (ott azért felröhögtem, amikor bekamuzta, hogy ő Morgan, de nem tartott sokáig ez az állapot).

Na de a vége.
Ha mondjuk olyan lett volna a kilőtt rakéta, hogy a rajta levő robbanófejekből csak 1 nukleáris, és a többi csak simán egy kisebb robbanást okoz (ilyen fegyver egyébként szerintem _nincs_), abban az egy esetben van értelme a jeleneteknek. Mert így mégis ez mi a f*sz volt?
– Dakota (miután lelőtte Teddyt) a villanás pillanatában egy égett csonkká olvad. -> Oké, elvárható reakció.
– Dorie Sr. és June simán túlélik a bunkerben. -> Hát, azért kicsit huzatos volt, de mondjuk még elmegy.
– A helikopteres bagázs gond nélkül megússza. -> Ez nehezen hihető, pláne amennyi idejük maradt biztonságos(?) magasságba jutni.
– Strand és Howard amolyan Harcosok Klubja-stílusú jelenetben a sokadik emeletről nézik premier plánban az atomfelhőt. -> Még az üveg se tört be, ne már…
– Dwight és Sherry abban a vihar ellen szolgáló menedékben (visszahozták az ajtaját, amit kitépettek a lóval?) túlélik. -> Bakker, ez nem egy közepes tornádó, hanem egy nukleáris töltet…
– Morganék elfutnak a lökéshullám elől(!) és bebújnak egy kocsi alá(!) -> Most komolyan még mindig egy atomkatasztrófáról beszélünk?
– Meg amúgy is akkor nukleáris eső, élhetetlen földfelszín, mindenki meghal sugárbetegségben? Vagy ezek felett kényelmesen elsiklik majd a sorozat? Nem lenne meglepő…

Hát szóval a félévad első pár része egész jó színvonalat hozott, a többi inkább a közepes körül mozgott, néhány szembeötlő marhasággal és erőltetett húzással megspékelve. De valahogy még mindig kíváncsi tudok lenni a folytatásra…

#hétidézete egyértelműen Strandé, nagy jelenet volt:
“I’m not Morgan Jones. I’m Victor Strand. I’m a man who has thrown men to the wolves when necessary. Who has not been afraid to cut the cord if I had to. I’m a backroom dealer, a grifter, a shark. Hell, I’ve cheated at chess when a back was turned. Again, and again, and again. Without fail. And, if the opportunity had presented itself… Why? Survival. I’ve done it all my life. And despite the critics, I’m still here. I come from nothing, my friend, and I know how to survive. And I’ve had to build and rebuild myself from the ground up, over and over and over again! Like a civilization. We have a… great future behind us. We can take that future and rebuild. With art and books and music and… good bourbon. It feels like the dawning of a new day to me. How about you?”

k-10 - 2021. 10. 13. 10:23

Huhh, jó durván ‘fölütötték’ a 7. évadot…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz