login |

Emlékeztető: Easttowni rejtélyek 1. évad

2021. 04. 19. 19:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 21:00. HBO. Mare of Easttown – 1×01 (kritika ma este + magyar feliratos előzetes)

Az HBO új átívelős sorozata kapcsán muszáj megjegyeznem, hogy több, mint elsőre látszik. A történet egy kisvárosi nyomozóról szól, aki egy helyi gyilkossági ügyben kezd el dolgozni, amikor saját élete is széteső félben van. Egy kis közösség sötét oldalát mutatja majd be a széria, és azt, hogy a múltunk, traumáink miképp határoznak meg minket.

Szereplők: Kate Winslet, Guy Pearce, Jean Smart, Julianne Nicholson, Angourie Rice, Evan Peters, Cailee Spaeny, David Denman Mackenzie Lansing, Kate Arrington, Ruby Cruz, Eisa Davis, Enid Graham, Justin Hurtt-Dunkley, Izzy King, Jack Mulhern, Anthony Norman, Drew Scheid és Madeleine Weinstein. Minden más majd kiderül a kritikánkból, de itt egy tartalomleírás is a csatornáról:

Az Easttowni rejtélyek című sorozat Pennysylvania állam egyik kisvárosában játszódik, ahol egy helyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) próbál egy gyilkosság végére járni, miközben magánéleti konfliktusainak köszönhetően a saját élete is éppen darabokra hullik szét. Az Emmy-, Grammy- és Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével készült, egyedi atmoszférájú sorozat bepillantást enged egy kicsi és zárt közösség sötét oldalába, egyúttal arra a kérdésre keresi a választ, hogy a családi és a múltbeli tragédiáink mennyire befolyásolhatják a jelenünket.

3 hozzászólás Ne habozz!

Energiavampir - 2021. 04. 19. 19:18

ez valami Twin Peaks után érzés?

winnie - 2021. 04. 19. 19:32

amennyiben a twin peakset pusztán karakterközpontú kisvárosi átívelős krimisorozatként definiáljuk, akkor ez is az, mint évi 10-15 másik. elég népszerű a műfaj, de mindegyik darabnak vannak csak rá jellemző komponensei. szóval az a kérdés, hogy számodra mi számít utánérzésnek.

Geza Kovacs - 2021. 04. 19. 20:58

Rettentő rossz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz