login |

Mythic Quest: Everlight

2021. 04. 19. 17:25 - Írta: Shyllard

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Már nem kell olyan sokat várni a sorozat 2. évadjára, de azért még a premier előtt az Apple TV+ megörvendeztette a rajongókat egy különkiadással. Tudom, hogy nem vagyok egyedül a sorozat rajongójaként, szóval gondoltam megér egy rövid kibeszélőt ez az egy epizód is.

Ismételten egy piszok erős részt szállítottak McElhenney-ék, ami az eddig megjelent 11-ből, már minimum 3 kifejezetten emlékezeteset jelent. A Cristin Milioti-s és Jake Johnson-os 5., illetve a karanténos 10. után ezúttal egy élő szerepjátékos fókuszú történetet láthattunk, közel tökéletes prezentálással.

Az epizód elnevezésében található Everlight egy, a széria játékvilágán belüli éves eseményre utal, ahol a klasszikus jó-rossz epikus harcban vehetnek részt a játékosok. Ezzel párhuzamban főszereplőink munkahelyén is eljátsszák a történteket, amolyan csapatépítő játék keretében.

Az ünneplés középpontjában egy harcjáték áll, amiben a dolgozók megküzdhetnek egymással a világmegmentő hős címéért. Innentől fogva, pedig nagyon humoros párosításokat és küzdelmeket láthattunk, kiszámítható, de mégis élvezetes végkimenetellel.

Maga a fő történet ismételten nem volt eltúlzott, de a körítés, és a benne futtatott apróbb elemek annál inkább. Ahogy a játék célja, hogy a hosszabb karantén után kicsit ellazulhassanak a dolgozók, úgy mi nézők is a sorozat világába való visszatérésre használhatjuk az Everlight-ot. Minden főbb karakter megjelenik, tőle megszokott módon és történetben betöltött szerepben, meleg kakaóként melengetve szívünket.

Az egész rész tálalásában volt valami nagyon kellemes, miközben újra meg tudtak újulni a készítők, és valami eddig nem látottat mutatni a Mythic Quest világában. Már az első évadértékelőmben is csak dicsértem McElhenney-éket, és itt csak újból ódákat tudok zengeni róluk.

Annyira süt az egész sorozatról, hogy élvezettel csinálják, nagyon kellemes ízt adva a nézésének (ahogy a Felhőtlen Philadelphiánál is). Mellesleg a mostani részt, a témára reflektálva a Rachel-t alakító Ashly Burch írta, akitől nem áll távol ez a „kockavilág”, szintén kicsit kiemelve a mostanit a többi rész közül. Bizonyos esetekben nekem néha pont erre a „nerd-kultúrára” való felszínes reagálás tetszett a legkevésbé az első évadban, aminek itt nyoma sem volt.

Közben, pedig érzelmi töltetbe sincs hiány, folytatva McElhenney karakterének elmélyítését. Remekül egyensúlyozták a felépített narcisztikus főnököt a humanizálásával. Poppy-val (Charlotte Nicdao) való egyre határozottabb párba állítása ígéretesnek tűnik, mert nagyon sok őszinte pillanatot kaptunk a mostani 30 percben is. Méghozzá úgy, hogy egy pillanatra sem lett meghazudtolva Ian, s képes volt önmaga maradni.

Az utolsó küzdelem ábrázolása során végig széles mosoly ült az arcomon, annyira tökéletesen mutatta milyen is, mikor valaki teljesen beleéli magát egy ilyen kitalált szerepjátékba. Ezen felül kaptunk szépen szóló tematikus zenét is, illetve egy nagyszerűen meganimált bevezetőt, méghozzá Anthony Hopkins narrálásával kísérve. Lehet többet kívánni? Nem nagyon, bár nagy örömömre kimaradtak ezúttal az Ubisoft-os átvezető videók is, amely jó szokásukat remélem meg fogják tartani a második szezonnal is.

Tovább nem is szaporítanám a szót, a Mythic Quest: Raven’s Banquet különkiadása közel tökéletesre sikeredett. Hozott mindent, amiért jó a sorozat, és még meg is újította magát egy kicsit. Egyelőre nem látom akadályát annak, hogy ezt a komédiát is képes legyek 18 évadon keresztül élvezni.

2 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2021. 04. 19. 18:00

Ez a sorozat engem sokkal jobban szórakoztat mint ahogyan azt kellene :D

heidfeld - 2021. 04. 19. 19:31

Főnök-Poppy konfliktus, egyik lehúzó eleme volt az első szezonban. Remélhetőleg, marad ez az együttműködő, érzelmes irány, ami már 2 részben, és most is működött!
David és Joe brutálisan néztek ki:D Utóbbiról, Palpatine ugrott be.. Pedig: “Angyali, középnyugati-konzervatív”..
Jessie Ennis elképesztően nagyot játszik. David is nagy kedvenc. Nagyon ütős páros.
Végre Brad is zseniálisan működött. A tesztelők mindig is szimpatikusak voltak.
Legnagyobb kedvencemet, Sue-t, szinte csak a stáblistán pillantottam meg..igazi veszteség F. Murray Abraham lehet. Videós bejelentkezések fél megoldás, de vírus hozta ezt is, sajnos.
Igazán kellemes és szórakoztató különkiadás lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz