login |

Pilot: Mare of Easttown

2021. 04. 19. 21:30 - Írta: human

57 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Már megint egy kisvárosos nyomozós sorozat, hát kinek kell ez? Ja, hogy HBO-minőség, így már értem. Próbáltam szavakba ölteni, hogy ugye a sok-sok próbálkozás között (winnie-t kiváve) azért nem akkora lelkesedéssel ül az ember egy újabb elé, de az Easttowni rejtélyek megugrotta a lécet. Spoiler az utolsó bekezdéshez, hogy ott leszek a folytatásnál?

A történetet viszont nehéz érdekesen összefoglalni, valószínűleg ezért sem működött igazán az előzetes nálam, de egy kommentelő is megemlítette mennyire átlagos a leírása. Egy kisvárosi nyomozó, valami helyi ügy, és a közösség sötét oldala. Mindet hallottuk már, több sorozatnál is. Talán a The Killing (2011) támasztotta fel leginkább a stílust, és persze Európa sötét íróit okolhatjuk igazán érte. Vagyis filmes szinten a Män som hatar kvinnor (The Girl With The Dragon Tatoo 2009) indította be az egész reneszánszot.

Ez más! Tudjátok miben? Teljesen amerikai. Ezt úgy értem, hogy valahogy ott éreztem magam Easttownban, amit csak Amerikában tudok elképzelni. Valahogy áthatja az egészet. Nyilván maga a nyomozás bárhol lehetne, némelyik karakter szintén, akár Gyálon is, de a körítésből süt az Amerikai álom csalódottsága.

Tudom, furcsán hangzik az eddigi, inkább az erős pozitívumokra térek: a részletek repítik előre a pilotot. Nem a konkrét “hm, ezt a bicajt 2 másodpercig kitartják”, hanem az írás tele van apró karakterpillanattal, amik miatt egyszerűen mélyebbnek tűnik mindenki ábrázolása. Ez néha csak egy fél szót jelent, vagy egy átlagos beszélgetésben egy poént, amin átsuhannak, nem pedig hangsúlyozzák alkotói eszközökkel, hogy most kell röhögni. Nyilván mindez egy éjsötét történet közepén.

Mindezt a szereplőgárda iszonyatosan még feljebb emeli, élén Kate Winslettel. Tényleg mindenki hihető, kivéve talán 1 tinit, iszonyat rutinnal tűnnek el a jeleneteikben. Ott vagyunk velük, hétköznapi emberek, akik élnek, rejtegetnek valamit, és akiknek azzal kell szembesülni, hogy valaki megölt egy fiatal nőt a kisvárosukban. Ez egy régi ügyet is feltép, ahol szintén eltűnt egy lány, aki nem mellesleg a főszereplőhöz is köthető valamennyire.

Szóval hiába átlagos a történet, a részletességgel egyszerűen meggyőztek. Lassan építkeznek, az áldozat csak a rész végére kerül elő, de nem üresen várjuk a cselekmény előrelépését, mint sok hasonló sorozatban, hanem addig is bőven van mit nézni. Már-már érdekel a főhős sorsa, nem csak a kíváncsiság van, hogy “na kinek milyen borzasztó sötét titka van?”. Na jó, azért kíváncsi vagyok miképp áll össze ez az egész.

Tényleg, öröm, hogy még egy ideig kapunk ilyen HBO-minőséget (főleg a The Nevers csalódása után), mielőtt ők is beáldoznak mindent a több kontent oltárán. Mármint feltehetően utána is lesznek hasonló sorozataik, csak még nehezebben lesznek észrevehetők a dömpingben. Bár ha ilyen fényképezéssel bírnak majd, mint ez, akkor talán könnyű lesz kiszúrni őket, de rábeszélni embereket nehezebb, már mást fog jelenteni a brand. Sötéten látom a jövőt, de egy ilyen sötét tónusú pilot után ez nem meglepő!

Sima 8/10 a kezdés, és mint említettem, a jövő héten is ott leszek. Remélem, nem csalódás a vége. Mondjuk itt csak nem természetfeletti irányba viszik, mint, khm, tavaly.

57 hozzászólás Ne habozz!

abc - 2021. 04. 19. 22:38

Nalam ez semmi extra, nem eleg sotet (Killing, Twin Peaks, stb). Egyszer talan nezheto, ha nem megyek a falnak kozben a mondva-csinalt konfliktusoktol.

Shannen - 2021. 04. 19. 22:59

Teljesen jó volt, de én ennyire azért nem voltam lelkes, nekem olyan 7/10 volt a kezdés, de simán látom benne a potenciált, hogy ez még jobb is lesz.

A hangulat nagyon átjön, tényleg remek volt az írás, főleg abban a tekintetben, hogy mennyire regeteg mennyiségű karaktert vonultatott fel, de a végén mégse volt zavaros a kép.

Kate Winslet-et még szoknom kell ebben a szerepben kicsit. Nem volt rossz, sőt, de sokszor azon kaptam magam, hogy azt nézem, ahogy Kate Winslet eljátssza ezt a karaktert, nem pedig magát a karaktert láttam. Ez most így lehet kicsit zavaros leírva, de a lényeg, hogy még egy picit több kéne a teljes hitelességhez, de mondom, simán lehet, hogy 1-2 rész után már teljesen rendben lesz ő is. Mondjuk egy 7 részes sorozatnál lehet jobb, ha ez előbb megtörténik…

Divide - 2021. 04. 19. 23:10

Ez az a fajta jóság eddig, ami “semmi különös”, de mégis kiemelkedik a zsánerből. Talán az “életszagú” szó írja le a legjobban, ami miatt tetszett. Elidőz a tök hétköznapi karaktereken, nem siet sehova, de mégsem unalmas.
(Éppen keresésben vagyok, tucatjával kaszálgatom a pilotok után/közben a sorozatokat, mert annyira untatnak. Úgy tudtam magamról, hogy kedvelem a komótos tempót, de éppen ma gondolkodtam el rajta, hogy talán ez már nem igaz rám (miután az agyonhájpolt For All Mankind első részén is majdnem elaludtam), ez a pilot viszont bebizonyította, hogy ha van mit nézni, akkor igenis szívesen nézem sokáig.)
Főleg, mikor ilyen csodaszép díszletek között jönnek-mennek (bicegnek) a szereplők, és ennyire szépen van fényképezve a sorozat.
Remélem, tartani fogja a színvonalat.

n4nom4n - 2021. 04. 20. 02:49

Engem berántott!

kisanna - 2021. 04. 20. 08:02

Ennyire unalmas és vontatott pilot-ot már rég láttam.
Lassúnak lassú, de nem a jó, izgalmas értelemben, hogy majd biztosan kibontakozik valami a ködben, stb.
Nálam kasza.

todie - 2021. 04. 20. 08:09

ugyanazt ereztem, mint a mark ruffalo-s hbo sorozatnal (mar a cimere sem emlekszem), hogy a megvalositas oke, hangulat oke, szineszi jatek szuper…csak eppen egyaltalan nem erdekel. uganugy, ahogy az sem kapott eselyt a masodik reszre, ez sem fog.

Adam9456 - 2021. 04. 20. 11:03

Nekem eléggé hiányzott már egy ilyen komoly, felnőtt minőségi dráma idén, így a Marvel sorozatok és mások mellett.
Tetszett, a kisvárosi hangulat a családi dráma, a főbb karaktereket is jól bemutatták. Engem meggyőzött ez a pilot. Kate Winslet bár nem a kedvenc színésznőm, itt érdekes a karaktere, és a családja is.
A gyilkosság/nyomozás is biztos fordulatos lesz, nem hiszem hogy a szerencsétlen csajnak pont a szemét exe és a barátnője voltak, az túl egyértelmű lenne.
A következő részben majd beindul a nyomozás, jó lesz ez.

Snoopyzit30 - 2021. 04. 20. 14:01

Engem is lekötött teljesen. Alapozás volt, azt éreztem, hogy darálnám is le az egészet most rögtön. Végig érezni valami feszültséget, valami bőr alatti diszkomfort érzés. Valami nem frankó azzal a közösséggel vagy nem tudom.

Nem baj az, ha 7/10 a kezdés, mert van hova fejlődni. Én biztos maradok.

Geza Kovacs - 2021. 04. 20. 20:14

A főszereplő meg a 3 soros ismertetők után nagyon vártam. Aztán a rész kétharmadánál kinyomtam, pedig nagyon próbáltam kibírni a rész végéig.

Kínosan rossz, unalmas, semmi értelme az egésznek, nulla krimi volt benne, teljesen közömbös prolicsaládok nyomorát mutogatják, ennek a nézése meg olyan perverzió, ami belőlem hiányzik.

tommy - 2021. 04. 21. 01:06

rettentően sablonos karakterek/sztori. legalább valami minimális fordulatot vagy érdekes karaktert várna az ember így 2021-ben egy Kate Winslet nevével fémjelzett HBO sorozattól, de végig marad az “ezt már láttam” érzés.

bvr - 2021. 04. 21. 03:24

azt teljesen elismerem hogy átjön az a hangulat amit a készítők szeretnének (bár Kate Winsletet még nekem is szoknom kell itt azért egy kicsit, míg mondjuk Amy Adamset egyből telitalálatnak éreztem a Sharp Objectsben) Szóval egyrészt ez remek, másrészt ebből a világból úgy önmagában ennyi elég is volt, 7-8 epizódnyira biztos nincs szükségem, szóval a következő részt még megnézem hogy lesz azért egy érdekes ügy is, vagy a krimi, a nyomozás (már megint) csak egy “csali” a leendő nézőknek.

Szekrényláb - 2021. 04. 22. 12:13

Szerintem gyenge közepes, erősen gondolkodom, hogy nézzem-e tovább…Köszönhetően a totál irritáló, slampos antifőhősnek, akit leginkább tv előtt zsíros csülköt zabáló és sört vedelő, nagyokat böfögő, igénytelen férfiként tudnék elképzelni :D azok az ingek meg ruhák Istenem :D

Na de, nem elég, hogy a főhősnő ilyen, az összes többi karakter is a white trash netovábbja. És nem tudom miért kell mindig babákkal és csóri árva kisgyerekekkel zsarolni, hogy komorabb legyen a hangulat.Egyébként az első rész után abszolút nem tud érdekelni, mi történt a patakban holtan fekvő kiscsajjal végül, vagy hogy megdugja-e még az alkesz csövesnek tűnő Guy Pearce a koca főhőst.

Szekrényláb - 2021. 04. 26. 13:14

Azt kell mondjam, a pilot után kellemes csalódás a második rész, bár még így is előre lehetett sejteni azokat a dolgokat, amik ebben a részben kiderültek. Szóval nagy meglepetést nem okozott semmi. Mindenesetre maradok, aztán meglátjuk mi lesz belőle. (remélem nem olyan egyszerű, mint amilyennek egyelőre tűnik):

Snoopyzit30 - 2021. 04. 27. 03:59

Szerintem nem egyszerű ez a sztori. Már most érdekes a felfedett kis infókkal, titkokkal, az önbíráskodó agresszív emberekkel. Elég bajuk van a gyilkos nélkül is.

Diapolo - 2021. 04. 27. 12:49

Szerintem nagyon megosztó sorozat lesz, és kevesen fognak a pilot után is kitartani. Én nem leszek köztük.

Szerintem 2021-ben, amikor a csilláron is lógnak az új sorozatok, már csak a hangulattal nem lehet eladni egy sorozatot. Ennek a pilotnak nagyon jó képi hangulata volt, abszolút pozitív, kisvárosias, de a történet, a cselekmény leginkább egy 200 fős falura emlékeztetett, annyira kongott az ürességtől. A szűk egy óra alatt tényleg semmi nem történt, ez részemről megbocsáthatatlan. Az első 20-25 percet meghagytam, hogy biztosan csak próbálom megtalálni a sorozat hangját, de a végére ugyanott voltam, rettentően unatkoztam rajt, ha ezt este indítom, szerintem 5 perc után már csukott szemmel néztem volna. A kisvárosias sorozatokat úgy általában szeretem, a hosszú, vontatott alapozással se feltétlenül lenne bajom (bár többségében nálam azok kaszával végződnek), de ez itt nem elég. Imádom a skandináv sorozatokat például, ott valahogy más ez a fajta lassú építkezés, többnyire találok valami részletet, ami miatt megéri továbbnézni még a gyengébb darabokat is. Itt? Semmit. 4/10 a pilot.

Adam9456 - 2021. 04. 27. 13:57

Én biztoan kitartok, nem unatkoztam rajta és nekem a masodik rész még talán jobban is tetszett mint az első. Szimpatikus az új nyomozó srác, a színészek is jók, Mare családi hátteréből pedig több új dolog is kiderült. Emellett, bejön ez a kisvárosi hangulat, hogy mindenki ismer mindenkit, ezt jól érzékeltette ez a rész.
SPOILER
Plusz a vége az epizódnak igazából meg is lepett, hogy Erin apja tenyleg lelőtte Dylant és hogy ki lehet Erin gyerekének az igazi apja.(Mare ex-férje? :O)
Én kifejezetten várom a jövő heti részt.

Adam9456 - 2021. 04. 27. 14:08

*biztosan

asd - 2021. 04. 27. 18:21

Az első rész után még bizonytalan voltam, de a második nagyon tetszett. Nagyon jó a hangulata, Kate Winslet pedig nagyon jól játszik.

Julessa - 2021. 05. 02. 16:10

Kate Winslet nálam az első ötben biztosan benne van, szerintem bármit is nagyon jól alakít. Annak ellenére nagyon szeretem, hogy az állandó magyar szinkronjától kiráz a hideg, egy percet sem tudok elviselni M. Melindából, ezért külön öröm, ha az eredeti hangját hallhatom. Nekem tetszik a sorozat, szeretem ha a karakterek kidolgozottak, és mögötte csak a háttérben megy a nyomozás. Nagyon várom a 3. részt.

m.m. - 2021. 05. 03. 08:07

Vártam már egy ilyen hangulatú sorozatot. Az első három nagyon jól sikerült.A szereplőgárda , élen Kate Winslettel,kíváló.Lassú tempójú, kidolgozott és finom csavarokkal teli. Nekem nagyon tetszik.

Snoopyzit30 - 2021. 05. 06. 08:55

Nekem eddig bejött, de most ez a 3. rész megint nagyon lassú volt és alig haladtunk előre. Pedig én nagyon vágynék egy Killing-típusú storyra, de ez nem az lesz az egészen biztos.
Nem baj, hogy kisváros és nincs minden pillanatban új info, de azért na… most már kicsit pörgessék fel!

Sidewinder - 2021. 05. 07. 17:26

Nagyon tetszett!A helyszínek,a karakter,bár a segédnyomozó Zobel karaktere szerintem teljesen felesleges!

Batka - 2021. 05. 08. 16:53

Szerintem sokkal jobb mint az éles tárgyak. Annak majdnem minden részén elaludtam. Kate Winslet legalább annyira jó, mint Amy Adams.

zetevar - 2021. 05. 10. 12:11

Egyébként nekem is jobban tetszik, mint az Éles tárgyak. Nem volt rossz az sem, csak túlnyújtották. Nem aludtam annyit tavaly egyetlen sorozaton sem, mint azon.

Alapvetően érdekel, hogy mit hoz majd a sztori. Egyedül a tér nagyságával van problémám nekem is. Értem ezalatt, hogy kevés a szereplő, azok is mind jól ismerik egymást, ráadásul hasonló életkörülményeik is vannak. Valahogy túl kevés a lehetőség… Minden család csonka vmilyen szempontból, a drog és a fiatal drogos szülők teljesen általánosak.

Szekrényláb - 2021. 05. 10. 14:25

A 4-es rész volt idáig a leglaposabb… Nem igazán érdekel a lányok sorsa. A karakterek is elég egysíkúak.

Shannen - 2021. 05. 12. 18:27

Nagyon fura mert eltelt 4 rész, és már csak 3 van hátra. Ehhez képest, ha össze kellene foglalnom, hogy mit láttunk eddig, azt kb 3 mondatban megtehetném.
Nem azt mondom, hogy rossz, egyáltalán nem az, csak olyan semmilyen.
Olyan rideg az egész, nem igazán fognak meg a látottak az érzelmek szintjén, pedig egy ilyen traumákkal terhelt sztoriban azért az elvárható lenne. A fentebb emlegetett Sharp Objects ezerszer hatásosabb volt szerintem.

Viszont Mare és az anyja dinamikája (imádom Jean Smart-ot) zseniálisan jó.

Evan Peters-t is tökre bírom, de ide valahogy nem passzol eddig.

Snoopyzit30 - 2021. 05. 14. 06:39

4. rész elég unalmas volt, mintha semmit nem haladnának előre. Az Éles tárgyak ennél biztosan érdekesebb volt.

Divide - 2021. 05. 17. 11:49

Nos, az 5. rész igazán nem volt unalmas. :)

Szekrényláb - 2021. 05. 17. 13:49

Na végre egy jó rész. Szegény nyomozó srácot sajnáltam.

Shannen - 2021. 05. 17. 18:22

1×05

Valóban jobb rész volt, mint az eddigiek, Kate Wisnlet is most győzött meg igazán ebben a karakterben, de megint az volt, hogy az utolsó 10 percet megtolták a többi meg úgy el volt. Na jó, meg legalább derültek ki dolgok az Erin-szál kapcsán is.

Bár a különböző kapcsolati meg családi drámák viszont már kezdenek sok lenni. Amikor a kissráctól az anyja az iskolai verekedés után azt kérdezi, hogy miért csinálta, azt nem is értettem. Talán már csesztették a húgát? Értem, hogy valahogy ki kellett derülnie ennek a megcsalós dolognak (bár remélem ennek értelme is lesz, nem csak ilyen levegőben lógó töltelék szál), de akkor legalább a kérdést lehetett volna átfogalmazni.

Zabel és Mare között pedig ez a 0 kémia szintén kissé nevetségessé tette a jeleneteiket. Bár előbbit azért én is sajnáltam, de nem fog nagyon hiányozni a karakter.

doki - 2021. 05. 17. 20:37

The Killing-re inkább emlékeztet, de persze más.
A sötét, lassú krimik mindig is tetszettek, ezért is tetszik nagyon.

Szekrényláb - 2021. 05. 18. 11:56

#Shannen

A kapcsolati szálakat sok helyen már követni se tudom :D

Szekrényláb - 2021. 05. 18. 11:57

Annyira egyforma fejük meg életük van a szereplőknek.

Batka - 2021. 05. 18. 13:29

Na, az ötödik részre igazán nem lehet panasza senkinek sem. Még mindig jobb, mint az Éles tárgyak ;)

Charlie Firpo - 2021. 05. 18. 15:01

Ahogy a cselekmény lassan csordogál és abból hirtelen lesz egy ilyen drámai, felfokozott hangulatú befejezés az 5. részben az eléggé eltalált a készítők részéről.
Kicsit a skandináv krimikre hajaz a sorozat hangulata, nekem néha túl soka név és aszál, néha nem tudom követni, de lehet csak öregkori szenilitás :D
Az egészet elviszi a hátán Kate Winslet akit eléggé kedvelek, kíváncsi vagyok az 5. részben történt események után hogyan viszik tovább a sztorit.

Nikolka - 2021. 05. 18. 15:12

Nekem nagyon tetszik! A sztori, a helyszín, a karakterek, “a lassúság”. Bár kicsit mérges vagyok magamra, hogy elkezdtem hetiben. Nagyon várrom az őj részeket folyamatosan!
Egy dolog volt eddig ami nagyon erőltetett volt. Az okos rendőrnő, aki egy megjelölt drogos zacskót nem képes másikra cserélni..

Az 5.rész vége halál annyira szépen fel volt vezetve az apró dolgokkal. És mégis lesokkolta az embert.

@Shannen
Gondolom máskor is csesztették a húgát, de máskor nem pattant el így az agya. Ezért lehetett más is a háttérben ugye.
Nagyon remélem, hogy a csalfa férjjel nem mennek el abba az irányba, hogy ő a rokon baba apukája.. Mert a tesó Marenek gyanús, és tesónál ráközelítettek a sörre. Ez az a szitu filmekben mikor a DNSes vizsgálaton kijön, hogy nem ő az apa, hanem a tesója. MEg amikor a rendőrnő nem tudja, hogy nézzen a barátnő szemébe.

Kate Winslet nagyon jó a szerepben. De nálam a karakter is.
A Killingtől azért nálam nagyon messze van. De attól nem nehéz ugye :)

Anni - 2021. 05. 19. 00:20

Jó kis sorozat ez főleg Kate miatt.

Az 5. rész utolsó 10 perce eléggé meglepett, gondolom most úgy mennek tovább az események, hogy volt tettestárs tekintve, hogy szakállas embert írt le a csaj. Sanszos pedig, hogy a félrelépő férjjel lesz valami.. mondjuk a tesó akinek ráközelítettek az üvegre is pont szakállas és pont elment Mare-éktől sietve és a következő jelenetben meg az elrabolt lányokhoz pont lement valaki.

Lehet mindkét tesó benne van, és Lori tud valamit és így próbálta jelezni Mare-nek. De még ott van Dylan is, aki ebben a részben full gyanús lett, sőt az író embert se láttuk ebben a részben.

Zabelt sajnálom de valahogy vissza kellett adni Mare-nek az ügyet..

Snoopyzit30 - 2021. 05. 20. 12:49

Bírom amikor az írók elaltatnak, aztán jön a pofon. Itt is az volt és így még nagyobbat ütött :-) Bár az egy kicsit egyszerű volt, hogy megkérdezték a prosti csajt, aki lökte is az infókat. Tudom, hogy ez simán reális is lehet a nyomozók is így szerzik az infókat, hogy tanúkat keresnek. Valószínű korábban azért nem volt meg az elrabló, mert nem volt lány, aki kiszabadult volna.
Amikor a nyomozó srác ránézett a cigire, akkor már borítékolva volt, hogy onnan valaki élve nem jön ki.
Feszült volt a jelenet, a csajok vészjelzésével, meg amikor Mare észrevette, hogy nincs nála a fegyver.

Szóval az ilyen jelenetek miatt örülök, hogy kitartottam. Kíváncsi vagyok mit húznak az utolsó 2 részre.

punyapapa - 2021. 05. 24. 12:53

1×6
Ez aztán szívbajos rész volt.
Amikor Drew fürdetése közben elalszik az anyja, azt hittem ott kapok infarktust :D
For All Mankind-dal együtt az év sorozata címet kiérdemelték.

Shannen - 2021. 05. 24. 13:17

1×06
Továbbra is nehezemre esik magasra értkelni egy olyan krimisorozatot, aminek minden epizódja kizárólag az utolsó 15 percben tud izgalmakat szállítani, a maradék 45 percben meg csak úgy ímmel-ámmal történik értékelhető dolog.

Ami a megfejtést illeti, elég egyértelműnek tűnik, hogy nem Billy hanem John a gyerek apja, de az továbbra sem tiszta, hogy Dylan-ék mit kavarnak. Szóval azt is kinézem, hogy itt is, akár csak egy másik sorozatban nem túl rég, a (szó szerint) utolsó pillanatban húznak egy meglepőt.

Azon nem tudtam izgulni, hogy Drew belefullad-e a kádba, mert egyértelmű volt, hogy nem fog, hiszen felesleges lenne ezt meglépniük.

Mostanra viszont már én is leborulok Kate Winslet alakítása előtt, tényleg remek.

tonks - 2021. 05. 25. 10:48

Imádom a sorozat lassú hangulatát, a néha indokolatlanul vidám dallamokat a háttérben, ami aztán ha sötétebb tónusba csap, már markolom a fotelkarfát, hogy most mi jön. Nem hittem volna, hogy ennyire be fog jönni nekem, a twitteres dicséretekig nem is akadt meg rajta a szemem, Kate Winslet ide vagy oda.

Viszont az 1×06 tetszett eddig a legkevésbé, egy feszültséggel teli kihallgatás nekem hiányzott belőle, ahogy a rendőrfőnök kikérdezi Mare-t, mi is történt a házban, hol hibáztak. De nem, egy fiatal rendőr meghal, a főnök meg még el is küldi a másikat, hogy Mare újra nyugodtan nyomozhasson.

A végére szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy melyik testvér a ludas, de azt a nyamvadt fotót igazán megmutathatták volna nekünk is már :D

Fearless - 2021. 05. 25. 11:40

Nagyon jó. Valamiért úgy érzem, hogy John fiának, Ryan-nek lesz fontosabb szerepe a végén… Lehet nem is a megcsalásos titokról beszélgetett apjával…?

Snoopyzit30 - 2021. 05. 26. 08:59

Az 5. rész végén teremtett feszültséget most a 6. részben le is húzták a klotyón. Úgy érzem, hogy az egy lépést előre után most két lépés hátra következett.
Ugye nem azt várják az írók, hogy azon izguljunk, hogy Billy vagy John? A testvérek közötti dinamika sem érhető. Persze vannak még titkok, mert az utolsó részre is kell hagyni valamit, de úgy érzem a sorozat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az 5. rész végén megteremtett feszültséget ezerre kellett volna pörgetni. Ahogy írta is valaki előttem, hogy annak az esetnek kellett volna hogy legyen nagyobb kicsengése. Mare drog elrejtős ügyét simán dobták, minden megy a maga útján. Ráadásul törött kézzel nyomozgat ugyanúgy, társ nélkül. Hát nem tudom.
Úgy érzem hogy egy középszert kaptunk ezzel a sorozattal.
Én ajánlgatni nem fogom senkinek az biztos. Szeretem a lassú sorozatokat, de az unalmasakat és ötletteleneket nem. Már pedig ez sajnos az.

Snoopyzit30 - 2021. 05. 26. 09:06

Kate Winslet tényleg jó, de inkább elnéztem volna őt az In Treatmentben, mint páciens. Az érdekesebb lett volna.

Szekrényláb - 2021. 05. 26. 11:45

Nem tudom.. Jobbra számítottam. A hatos részben túl sok minden kiderult, túl egyszerűen. A Tudhattad volna – bár más sztori -, de mégis végig kétségek között hagyta az embert, az utolsó rész végéig. Itt érdektelen a vegkifejlet számomra, úgy érzem semmi tétje sincs – ilyen legyintek egyet, hogy jólvan akkor feeling. Pár hét, aztán teljesen elfelejtem az egészet. Abszolút középszerű.

Anni - 2021. 05. 27. 22:12

Tuti, hogy lesz még valami meglepetés az biztos, hogy nem Billy ölte meg.
Lehet Ryan Erinnel látta meg az apját..
Vagy lehet Lori rájött már rég és ő bántotta Erint.

Akármi - 2021. 05. 30. 01:14

Számomra az a furcsa ebben a sorozatban, hogy egyszerűen kihagynak részeket, amik fontosak lennének.
Az áldozat naplója például.
A legjobb barinőjétől megtudja Mare, hogy hol vannak elrejtve a füzetek, de az nem megy oda megkeresni (jó kis nyomozó). A következő részben Erin exe már ott égeti, mert Erin legjobb barátnője elárulja neki hol vannak a naplók. De miért csinálta? Nekem ugyanis nem jött le, hogy a csaj jóban van Dylannel. Ha mégis, akkor minek mondta el Marenek, hogy vannak naplók?
Azt pedig mikor vette észre Mare, hogy a naplók eltűntek? Azt sem mutatták, csak számon kéri Dylanen.
Amúgy a nyomozás szál egy vicc.
Saját fülével hallotta Mare, hogy Billynél lakott az áldozat hónapokig, de egy apasági tesztet nem végzett, bár a sörösüvegét amiből Bill ivott nagyon nézte, de nem mutatták, hogy DNS vizsgálatot csináltatott volna.
A pap sem lett többet kihallgatva, pedig több volt mint gyanús. Szóval zavaros és következetesen az egész.
Vagy én nem figyeltem rendesen?

Niitoou - 2021. 05. 30. 17:05

Akármi:

“A legjobb barinőjétől megtudja Mare, hogy hol vannak elrejtve a füzetek, de az nem megy oda megkeresni”

De, ha jól emlékszem, még ugyanabban a részben elmegy keresni. A barátnő szerint a két alsó fiók között tartotta a naplóit, ott nem találja Mare, csak a medált.

“Nekem ugyanis nem jött le, hogy a csaj jóban van Dylannel. Ha mégis, akkor minek mondta el Marenek, hogy vannak naplók?”

Szándékos félrevezetés volt. Nekem nem az jött le, hogy a csaj jóban lenne Dylannel, csak hogy Dylan utasítgatja őt, ő pedig félelemből hallgat rá. Bár az is lehet, hogy tényleg valami köze volt a barátnőnek is Erin halálához, és ezzel tartja sakkban Dylan…

“A pap sem lett többet kihallgatva, pedig több volt mint gyanús.”

A rendőrfőnök bevitte, miután kiderült, hogy a gyilkosság estéjén találkozott Erinnel. Elvileg őrizetbe lett véve bizonyíték elhallgatása miatt, szóval ez a dolog sem lett elejtve.

“Saját fülével hallotta Mare, hogy Billynél lakott az áldozat hónapokig, de egy apasági tesztet nem végzett”

Akkor még fel volt függesztve, noha azzal egyetértek, hogy ott az mintha kicsit elfelejtődött volna, pedig Billy is rátett pár lapáttal a gyanús viselkedésével.

De a lényeg az, hogy azért ennyire nem következetlen a sorozat. :) Az viszont talán jót tett neki, hogy én most egyben daráltam le az első 6 részt, mert tényleg rengeteg a név és a történetszál, amit észben kell tartani.

Akármi - 2021. 05. 30. 20:45

Niitoou köszönöm szépen. Igen hétről hétre nekem ezek az infók elvesztek, de így most összeraktam:)

Charlie Firpo - 2021. 05. 31. 10:25

Most délelőtt megnéztem a befejező részt. Hát, drámai.
Remek sorozat volt ez. Igazából azt hiszem a büntény, a nyomozás csak a keretet adják itt, valójában ez egy kemény kisvárosi dráma, családi és egyéni szinten is.
Kate Winsleten kívül is volt benne akit nagyon bírtam, pl. az édeanyját játszó Jean Smart hatalmasat alakít, de tetszett a Dylan Hinchey-t alakító Jack Mulhern is.
Vajon lesz 2. évad? Nem tudja valaki?

Divide - 2021. 05. 31. 11:53

Tipikusan olyan sorozat, aminek nem a mi történt, hanem a hogyan történt adja a varázsát.
Hogy ki a gyilkos, az szerintem rutinos nézőket az apa-fiú titoktartós beszélgetés után nemigen lepett meg, de itt nem is az volt a lényeg, hanem a gyász, a gyógyulás és a megbocsátás egyéni, családi és közösségi szinten.
Tetszett, mert valóságos volt, az egyetlen dolog, ami erőltetettnek érződött, Zabel karaktere. Oké, Mare-nek kellett egy beszélgetőpartner a nyomozás során, de akkor is…
Winslet és Jean Smart zseniális volt.
Ha lesz második évad, szóljatok, jövök!

Szekrényláb - 2021. 05. 31. 14:54

Nem lennék Lori helyében, az biztos.. Lehet, hogy megőrültem volna. Egy pillanatra arra gondoltam, Mare hátha elengedi a fiút, de nyilván hiba lett volna. Szegény gyerek, szívott rendesen az apja miatt. Annak azért örültem, hogy az unoka maradt a családban és nem került az anyjához. Nem hinném, hogy lesz 2.evad.

Estuka - 2021. 05. 31. 17:35

Nem vagyok annyira rutinos néző, a 7. részre picit több izgalmat vártam és lehet el is siklottam valami felett.. Valaki tudja, hogy Erin barátnőjét miért üldözte a két fiú? Mi volt azokban a naplókban amit annyira el kellett titkolni, hogy fenyegették érte a lányt? És Dylen mitől lett olyan rendes a végére? Nem indokolta semmi.

libamaj - 2021. 05. 31. 19:13

szerintem csak a penz miatt lehetett, amit elvittek onnan

zetevar - 2021. 05. 31. 19:17

@Estuka
Sztem Dylan szerette a kiskrapekot, azért is ütötte meg annyira, hogy nem ő az apa. Nem lett rendesebb, mint volt, csak a sokk elmúltával elkezdett neki hiányozni a “fia”.

Nekem annyira nem jött be a sorozat. Sztem nagyon kevés szereplős volt, végig az volt az érzésem, hogy egy bokortanyán vagyunk, csak a rendőrörs mérete nem stimmelt.
De nem tetszett az sem, hogy szinte minden család sérült, minden család elvesztett egy gyereket, vagy drogfüggő vki benne. A valóságban mások az arányok… Ez a kreált súlyosan traumatizált hangulat aztán rátelepedett az egész sorozatra. Nem volt reális…

gery89 - 2021. 05. 31. 20:03

Nekem eddig az év legjobb sorozata, mondom ezt úgy, hogy ma reggel kezdtem el és ma is fejeztem be.
Egyedül Mare lányának szerelmi kalandjait nem tudtam hova tenni, nem igazán volt annak súlya…bár valszeg ez amolyan tipik HBO-s húzás akart lenni. Mivel egyben daráltam le, ezért nem igazán maradt bennem semmilyen kérdőjel, hetiben nyilván nehezebb lett volna, mert elég tömör. Még több ilyet, HBO.

ednet2023 - 2021. 06. 01. 08:45

@zetevar
Láttál már színházi előadást? Akkor miért ütköröl meg a különleges élethelyzetekkel sűrített történeten?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz