login |

Március legjobb új sorozata?

2021. 04. 20. 17:50 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: toplista

(Január legjobb új sorozatai + Február legjobb új sorozatai – az előző havi listák kiegészültek pár új helyezettel, hiszen néztem korábbi pilotokat is, csak azon gondolkodom, hogy a korábbi pozíciókon ér-e változtatni, mert pl. a napokban ledaráltam a Mr. Mayor 1. évadját, és bőven előrelépett a sorozat a lista óta.)

Mindegy, a lényeg, hogy megint ti jöttök!

2021. márciusában premierként 30 új sorozatot kezdhettünk el nézni (az angol nyelvű, valamint globális szkriptelt premierekkel foglalkozunk, és a nagyon gyereksorozatokat hanyagoljuk) – abból 22-t kezdtem el.

Nálatok hogy alakult a harmadik hónap? Melyik március legjobb új sorozata az eddigiek alapján?

Íme az _én_ listám, amit akár vendégbloggeri keringőre való felhívásként is lehet kezelni, mert amihez nincs kritikánk, arról nagyon szívesen fogadunk írást.

(Remélem, olyan is akad, akinél az elsőimből utolsók, az utolsóimból pedig elsők lesznek, hiszen az a minimum, hogy mások vagyunk. Amihez van kritikánk, oda linkeltem az írásainkat (igyekeztem mindet bepróbálni, amiről írtunk), amihez nincs, ahhoz kereshetők a blogon az előzeteshez, és ne lepődjön meg senki, ha a helyezés nem cseng egybe a listás véleménnyel, mert nyilván nem mindegyik kritikát én írtam – némelyiknél kommentben olvasható a véleményem.)

 1. Calls
 2. Who Killed Sara?
 3. The Mighty Ducks: Game Changers
 4. Sky Rojo
 5. Amazing Grace
 6. Generation
 7. Dealer
 8. The Irregulars
 9. Invincible
 10. Smother
 11. Delilah
 12. Hapless
 13. The One
 14. Drama Club (erről lehet, hogy írok)
 15. Cypher
 16. Zero Chill
 17. Pacific Rim: The Black
 18. Debris
 19. Country Comfort
 20. DOTA: Dragon’s Blood
 21. The Falcon and The Winter Soldier
 22. The Pole
 23. Abla Fahita: Drama Queen
 24. Paradise City

Még nem voltak meg: Grace, The Vineyard / La Templanza, Fisk, Bombay Begums, The Summoner (ezt nem találni sehol) + a gyereksorozatok: Elliot From Earth, City of Ghosts, Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years, Goldie’s Oldies

A toplista egyéni összbenyomást tükröz, ami van, ahol pilot alapján született, máshol 2-3 rész vagy teljes szezon alapján, bár ezt sehol sem tüntetem fel, mert az már túl sok információ lenne. A lényeg, hogy kicsit unfair lehet összehasonlítani pilotokat és teljes évadokat, de az sem lenne fair, hogy valami, amit mondjuk kaszáltam 3 rész után, a jó pilotja miatt dobogós legyen.

14 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2021. 04. 20. 18:48

Falcon and Winter Soldier egyedül említésre méltó. Debris nálam 5 rész után kifújt. Sky Rojo nem volt rossz, finálé végére kissé csalódás lett.

Diapolo - 2021. 04. 20. 18:49

Ez a hónap az eddigi mélypontom, bár még van adósságom, amit nem kezdtem el, de már kéznél van. 9 sorozatot kezdtem el, az első helyezett bejött, talán ezt az egyet ajánlanám jó szívvel.

1. Invincible – bár csak tegnapelőtt kezdtem el, szélsebesen hozom fel magam, nagyon bejön, pedig volt bennem némi félsz

2. The One – A Netflixen ahogy láttam jól ment, de nekem túl bugyuta, mégis, ebben a mezőnyben ez a második helyre jó még így is!

3. Who Killed Sara – A kommentszekció csalóka lehet a Junkie-n, de legalább megtudtunk valami érdekességet Winnie-től :) 2 részt kapott, de nekem ez túl spanyolos. Valamiért mindig azt érzem, hogy ezek a spanyol sorozatok egy kaptafára készülnek…

4. Sky Rojo . Kevés rész, gyors dara, még gyorsabb felejtés. Egynek jó, de nem váltja meg a világot. Olyan, mintha a tésztagyúrás közben még a maradék alapanyagot a végén felkotornád a sodródeszkáról és még valamit alkotnál belőle. Ez is olyan: közepes anyagból, egy közepes valami.

5. The Irregulars – tudtam, hogy vagy-vagy szitu lesz. Vagy bejön nagyon, vagy nagyon nem. Surprise, egyik sem. A most indult The Nevers-szel kicsit egy cipőben járnak, a pilot után egyiket se folytattam, de ebből valahogy sütött az átlagosság, hogy csak ennyi van benne.

6. Country Comfort – A Netflix igyekszik, de ez még mindig nem megy. Ezzel a koncepcióval egy országos csatornánál kiröhögnének. Hiába na, a sitcomok egyelőre nem a Netflix erősségei.

7. The Falcon And The Winter Soldier – A WandaVision után leszálltunk a földre, vissza ahhoz, amihez a Marvel nagyon ért. Ebből pedig köszönöm, nem kérek. Szerettem a szuperhősös képregényeket, de komolyan, ennek meddig van még jövője?

8. Debris – Nem számította másra, hidegen hagyott. Szeretem a műfajt, de ez a pilot első 15 percében elvesztett már.

9. Paradise City – Azóta is próbálom eltültetni az Amazonon az elkezdett sorozatok közül. Nem tudom mikro hoztam utoljára olyan rossz döntést, mint akkor, amikor lenyomtam a play gombot ennél a sorozatnál.

Divide - 2021. 04. 20. 18:55

Paradise City. <3 :)

Necridus - 2021. 04. 20. 18:58

Kicsit sűrű hónap volt, úgyhogy nem sokat próbáltam be, de azoknál ez a listám:

1. Sky Rojo
nálam ez mindent vitt a hónapban. Megvoltak a hibái, de szórakoztató volt, egyben daráltam az egészet, mert nézette magát.

2. Invincible
Néha kicsit belassul, de egyébként elég jó a sztori

3. Generation
Fun extravagáns, de azért nem dobtam el az agyam tőle

4. The Falcon And The Winter Soldier
nagy a hájp, de valójában semmi extra és néhol kifejezetten túlnyújtott.

ezek kaszálva:

5. Dealer
Tetszik a formátum, de valahogy nem tudott a sztori magával ragadni a negyedik epizódon túlra

6. The One
Áh, első epizód végére elvesztett. Sajnos.

+ a The Mighty Ducks: Game Changers tervben van.

nargli - 2021. 04. 20. 19:14

Érdekes, én kicsit másképp látom, engem éppen hogy meglepett a The Falcon And The Winter Soldier, azt hittem én is, hogy túlnyújtott semmi lesz, erre teljesen értelmesen nyúl releváns kérdésekhez (MCU keretein belül persze), és a karakterek is sokkal izgalmasabbak, mint hittem. Szóval, nekem ez a hónap meglepetése.

Timi - 2021. 04. 20. 19:17

A Debrist a 2. rész után kaszáltam, a The one nagyon tetszett.
Én most a Balthazarra kattantam rá, ami nekem új

heidfeld - 2021. 04. 20. 19:41

Egyre nehezebben fogok új sorozatba. Inkább régebbieket pótolok az Amazonon, bár ott elég sokat láttam már.
The Migthy Duck: Game Changers Filmeket szerettem, de nagyon szomorú vagyok, amit Emilio Esteves karakteréve művelnek. Csalódás

The Falcon and Winter Soldier – Több Marvel-lel hátam mögött lehet, jobban tetszene.
El lehet nézegetni, de ez egy drágább sorozat, nem dvd-s film. Egész komoly témákat is pedzegetnek, ám több csipkelődésre számítottam.
Vandavision-t mellé téve sem lennék ezekért Disney előfizető…Remélem, Loki más lesz!
Igaz, SW-miatt, elő fogok fizetni..

Debris – Remekül indult, de nem találják a megfelelő arányokat. Színészek átlagosak, nincs B-szál..
El lehet nézegetni, néha érdekes, de…

Country Comfort – Barátnőm ötlete – Dicséretet nem kapott érte.. Ezzel kapcsolatban, osztom Diapolo véleményét.

Invincible – Határozottan tetszik a történet, csak az animáció nem kedvenc műfajom. Élőszereplős sorozatként nagy kedvenc lehetne!

The Pole, Sky Rojo, biztos bepróbálásra kerül.

Shannen - 2021. 04. 20. 22:42

Nekem az Oscar előtti 1-2 hónapban mindig a filmek élveznek elsőbbséget, most is így volt (arról nem is beszélve, hogy 3 régi sorozatot kezdtem darálni (összesen 13 évad…), nem mintha nem lenne mit nézni a jelenlegi kínálatból…), de azért sikerült 6 újoncot bepróbálni.

Hármat néztem végig:
1. Sky Rojo – nagyon tetszett
2. Calls – érdekes élmény volt néhány igen ütős pillanattal
3. Generation – jó volt, de lehetett volna jobb is

Egyet elkezdtem és majd folytatom, mikor lesz rá időm:
The Irregulars

Kettőt kaszáltam:
Debris (pár rész után)
Dealer (pilot után)

A többi igazából annyira nem is érdekel. Vagyis de! Az Amazing Grace. Fogalmam sincs mikor lesz rá időm, de most fel is írtam a listámra.

Thomas - 2021. 04. 21. 00:11

Végre tudok listát írni én is! Azért ritka az olyan hónap, hogy ennyi újoncot be tudok próbálni, pláne ilyen gyorsan, mert sokat csak jóval később szoktam.

1. Paradise City – Már a kibeszélőben részleteztem, hogy mennyire bejött, jó nagy meglepetés volt, mert sok jóra nem számítottam a véleményeket olvasva:)
2. Country Comfort – Nagyon vártam, de nem igazán váltotta be a reményeimet, főleg a kevés zene és a túl sok lelkizés miatt.
3. Zero Chill – Ha csak a pilotokat rangsorolnám, tuti ez lenne az élen, mert a Paradese City kezdése nem volt semmi extra, ez meg kimondottan tetszett, de aztán a végére teljesen meguntam.
4. Debris – 2 rész után kaszáltam, annyira nem érdekelt.
5. Pacific Rim: The Black – Ez meg az igazi 1/10 számomra, pedig a filmeket kifejezetten szerettem, de ebben a gyatra animációs stílusban ez nekem értékelhetetlen.

És akkor még a Falcon hátra van, azt darára tartogatom.

Enzo - 2021. 04. 21. 00:38

Falcon & WS nálam a legjobb, de hát nem egy erős mezőny, mivel összesen 3 sorozatot kezdtem el nézni márciusban. A Debris egy “országos meh” az ígéretes alapfelállás után, a The One pedig 3 rész alapján… hát, ha nem olvastam volna a könyvet, akkor még jó is lehetne, így viszont nagy csalódás, kanyarban nincs a könyvhöz képest.

Flanker - 2021. 04. 21. 00:51

Falcon and Winter Soldier: én jól szórakozom rajta, de nem is vártam sokat. Kíváncsi vagyok a zárórészre.

jenga - 2021. 04. 21. 05:47

Ebbol haromba kezdtem bele.
A winter soldier fel reszig kotott le,
a debrisbol egy reszt lattam, es nem hiszem, hogy folytatni fogom,
az irregularst viszont ledaraltam, es imadtam.

Kati néni - 2021. 04. 21. 08:40

Legyen a Sky Rojo, néztem volna még.
Igazából régebbi krimikkel hoztam fel magam, mint a Broadchurch vagy a Broen.

Pribi - 2021. 05. 16. 14:29

A Sky rojo és a ¿Quién mató a Sara? között vacilláltam. Utóbbi komolyabb, és várom is a folytatását, de valahogy mégis az előbbit élveztem jobban. Talán a szimpatikusabb szereplők az oka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz