login |

Hírszerda – Castlevania-kasza! Infinity Train-kasza!

2021. 04. 21. 09:05 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Mai magyar premier: – + Netflix: Zero 1. évad
 • Premier: Cruel Summer S1 (dupla!), The Deadliest Catch S17, Philly DA S1, Storage Wars S13, Hustle & Tow S1, Top Chef Canada S9, Make-Up A Glamorous History S1, Glow Up Britains Next Make-Up Star S3, Air Crash Investigation S21, Spicks And Specks S9 + Finálé: Queen Sugar S5
 • Teljes évados premier: Zero S1 (Netflix)
 • Magyar premier – Netflix: 06.18 Elite (Elite) 4. évad
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 05.17 Dobd be magad (Just Roll With It) 2. évad (folytatás)
 • Új magyar specifikáció az Amazon Prime Video-n (teljes lista itt és frissítések): Fleabag S2, Transparent S1-S2, Mozart in The Jungle S2-S3, Hand of God S2, Homecoming S2, Hanna S1-S2, Undone S1, NOS4A2 S2
 • A Ted Lasso 2. évadja 07.23-án kezd az AppleTv+-on.
 • Múlt héten elkezdődött a Downton Abbey 2 forgatása, és a premierdátuma is megvan már a filmnek, ami Angliában 12.22-e lesz.
 • Krigler Gábor a hvg.hu-nak adott interjújában beszélt az HBO utáni sorozatos próbálkozásairól és eredményeiről.
 • Olivia Colman és Emilia Clarke is benne lesz a Disney+-os Marvel-sorozatban, a Secret Invasion-ben Samuel L. Jackson és Ben Mendelsohn mellett – tudjátok, erről van szó. (Illetve egyelőre még csak azt lehet írni, hogy “benne lehet”, hiszen még folynak a tárgyalások, de mindkét fél oldaláról megvan a szándék.)
 • Tegnap rosszul írtam Dominic Purcell kiszállását a Legends of Tomorrow-ból, hiszen egyelőre még egy színészről sem tudni, hogy visszatér-e, mert nem kezdődtek meg a tárgyalások velük. A félreértés oka egyébként az volt, hogy Purcell Instagramon elég komolyan kiborult (vagy csak szokás szerint edgy módon trollkodott, mint a sokszor a Prison Break S6 kapcsán), posztokat törölt, stb, és én a 3. update-ről már lemaradtam, amiben írta, hogy azért olykor benne lesz a 7. évadban. De mint kiderült, ez közel sem biztos. (Érdemes egyébként elolvasni a hisztit, amit levágott.)
 • Wallace Langham (Hodges) vissza fog térni a CSI: Vegas-ra az eredeti CSI-ból. (Nehéz volt így leírni, nekem mindig is “csí” volt kimondva a sorozat, hiszen nyilván csak itthon beszéltem róla. Ez a megszokott, vagy a “szíeszáj”?)
 • A Disney The Bachelor-spinoffban gondolkozik, ami a Hulu-ra készülne.
 • Az Amazon-os globális sorozat, a Citadel egyik kiemelt karakterének eve Laszlo Milla.
 • A nemrég rebootolt sorozat után Thundercats-mozifilmet terveznek Adan Wingard rendezésében.
 • Mozifilmet terveznek készíteni a History Channel-ös Ancient Aliens (itthon: Ősi idegenek) alapján. A szkriptet Luke Ryan írja, Josh Heald lenne a rendező.
 • Az elmúlt hónapok Netflix-premierjei közül low key blockbuster lett itthon a Ginny & Georgia. Nem szedte szét a toplistát, de nagyon stabil, és majdnem 2 hónappal a premierje után is top5-ös.
 • A Discovery gyártói szerződést írt alá Ellen DeGeneres produkciós cégével.
 • A Netflix elkaszálta a Castlevania-t. A már berendelt 4. évad lesz az utolsó.
 • Az ausztrál Network 10 berendelte a How To Stay Married 3. évadját.
 • Az HBO Max elkaszálta az Infinity Train-t. A már berendelt 4. évad lesz az utolsó.
 • Emma Kenney (Debbie) színfalak mögötti Shameless-es fotói és az azokhoz fűzött kommentjei.
 • Emily Andras, a Wynonna Earl készítője beszél a sorozatzáróról.
 • Vendégszerep: Karen Robinson – A Million Little Things (visszatérő), Paula Jai Parker, Marquis Rodriguez, McKinley Freeman – Queen Sugar (visszatérők), Lesley Manville – I Am,
 • Állandó szerep: Nate Mann – Masters of the Air (AppleTv+), Gil Bellows – Women of the Movement (ABC), Brett Cullen, Lola Kirke – cím nélküli LA Lakers-sorozat (HBO)
 • Laura Donnelly és Ann Skelly + még egy (Mrs. True és Miss Adair – The Nevers), Suzan-Lori Parks (a Genius: Aretha showrunnerje), Thaddea Graham, Darci Shaw, Harrison Osterfield (Bea, Jessie és Leo – The Irregulars),
 • Új sorozat: The Last Thing He Told Me – Apple TV+, készítő: Laura Dave és Josh Singer, főszereplő: Julia Roberts – Laura Dave könyve alapján, egy nőről, aki váratlanul közelebb kerül a 16 éves mostohalányához, miközben nyomoz a férje rejtélyes eltűnése nyomában.
 • Új sorozat: The Midnight Club – Netflix, 10 rész, készítő: Mike Flanagan és Leah Fong – Christopher Pike könyve (és más művei) alapján, egy halálosan beteg tinédzsereket gondozó otthonban élő páciensekről, akik minden éjjel összegyűlnek, hogy rémtörténeteket osszanak meg egymással. Egyszer pedig megegyeznek, hogy amelyikük először meghal, az felveszi a többiekkel a kapcsolatot a túlvilágról.
 • Új sorozat: Glitch – Netflix, koreai, készítő: Gin Han-sai, komikus thriller egy lányról, aki elveszett pasiját próbálja előkeríteni egy UFO klub tagjaival, miután annak egy rejtélyes fénysugárban veszett nyoma.
 • Az HBO Max és az HBO Latino HBO Presents: A Tiny Audience címmel indított sorozatot, aminek részeiben egy-egy latin származású sztár előadja egy nagy számára, majd a közönségével megoszt valami olyasmit a dalról, amit korábban még soha.
 • A Peacock Andy Cohen részvételével Ex Rated címmel készít új, “kibeszélő” formátumot, ami arra az egyre gyakoribb trendre épít, hogy szétmenő párok tagjai az exeiknek exit survey-t, afféle kimutatást küldenek, hogy milyenek voltak személyiség, szexualitás és/vagy kapcsolati szempontból. A cél az lesz, hogy mások tapasztalataiból a szinglik erőt tudjanak meríteni. A Showrunner: Eric Pankowski.
 • Az MTV International elkészíti a Catfish című dokureality angol változatát.

19 hozzászólás Ne habozz!

yosha - 2021. 04. 21. 09:48

Ha lett volna tökük korszakokat lépni a Castlevaniaval, első-második Trevor, harmadik Simon, negyedik Richter, Alucard visszatérésével, nem lett volna baj, de a legutóbbi után teljesen érthető hogy kasza lett. A lore-ban sokkal több lehetőség van ennél.

Endymion - 2021. 04. 21. 10:19

Én végignéztem a Castlevania eddigi évadjait. Nem volt nehéz, hiszen csak pár részből állnak az évadok. De engem meglepett, hogy mennyire vékony történetekből állnak. Az 3. évad Alucard szálának alig volt története. Az utolsó előtti(?) rész teljes egészében harcból állt, szerintem kb 1 vagy 2 mondat lehetett a szövegkönyv.
Alapvetően érdekelne az a világ amiben játszódik, de ennél azért nagyobbat kellett volna markolniuk történetileg. Lement 3 évad és például a 4 vámpíruralkodóról alig tudtunk meg valamit. Meg úgy bárkiről, bármiről.

winnie - 2021. 04. 21. 10:27

azt jelezték, hogy további sorozatokat terveznek ebben a világban, szóval tervezik, hogy a mitológiát bővítik, illetve részletezik.

ThomassLord - 2021. 04. 21. 10:28

szíeszáj a megszokott :) nem is csímiami meg hasonlók :D

Vagy akkor a CSI:NY meg csíny?

winnie - 2021. 04. 21. 10:36

csínyújork:) mondjuk szerintem csak családi körben beszéltem a sorozatról, szóval nem égettem mások előtt magamat így, de itthon ez a megszokott.

juhaszvik - 2021. 04. 21. 10:47

ezt a “csít” most hallom először. :)
Nálunk “Helyszínelők”, vagy felolvasva “szíeszáj”.

Amúgy hogy-hogy Vegas? Az eredeti is ott játszódott. Ez olyan, mintha indulna egy “NCIS: Washington”.

Castlevania témában: engem elveszített valahol a második (vagy harmadik?) évadnál, amikor átteleportálják a kastélyt, és megölik akit meg kell. Addig aprólékosan halad a történet, küszködnek, hogy előrébb jussanak, aztán bumm, pislogok, hogy egy epizód alatt ez így megtörtént. Nem is tudom, hogy mi a neve ennek a fajta plot hibának.
Sajnálom is, mert amúgy nem volt rossz.

Deny - 2021. 04. 21. 11:25

Nálunk is a “csímiámi” volt amolyan szállóige. Először tatám hívta így, mert nem tudta kimondani, aztán meg a baráti társaságban kiderült, hogy többünk nagyszülei is így utaltak rá, és mi is elkezdtük poénból így emlegetni :)

Enzo - 2021. 04. 21. 11:41

Yay, Ted Lasso s2 premierdátum – na akkor megvan, hogy meddig kéne bepótolnom az első évadot :D

A Krigler-interjú érdekes volt, köszi!

#SecretInvasion: hm, eddig jól hangzik.

@winnie: a Dom Purcell-es pontban nem a konkrét kommentedre akartál linkelni a teljes tegnapi hírposzt helyett?

#CSI: én szerintem gyorsan átszoktam a “szíeszáj”-ozásra anno, max viccből hívom “csi”-nek őket, főleg a “csimijami”-t :DD

The Midnight Club: ez az alapsztori elég viccesen hangzik :D

“arra az egyre gyakoribb trendre épít, hogy szétmenő párok tagjai az exeiknek exit survey-t, afféle kimutatást küldenek, hogy milyenek voltak személyiség, szexualitás és/vagy kapcsolati szempontból” -> the f*ck? ilyen létezik? :O :O

winnie - 2021. 04. 21. 11:59

jav

jesustomer - 2021. 04. 21. 16:47

20 éve eldöntendő kérdés, de én most megválaszolom winnie ha ennyire érdekel: azt úgy kell mondani, hogy csi.
Szívesen.
(Amúgy ezen szakközépbe nagyon sokan vitatkoztunk és ott majdnem bunyós is lett s vége) véleményem szerint a csi-t nem kellene folytatni, mert egyre kevesebb embert érdekel az ilyen sorozat.

winnie - 2021. 04. 21. 17:50

!!!

engem érdekel a régi csi, csak kérdés, hogy milyen sorozat a csi? kinek milyen? az engem nem érdekel, ami lett az utolsó pár évadban. idióta karakterizálgatással, a bűnügyek mentén. de ami az első évadokban volt, a nullkarakterizációs pure procedural, csak a látványnak, az eseteknek élve, pörögve, részenként több esettel, azt bármikor elnézném. ide nekem minden nem karakterizálós szappankrimit! ezért nézem újra a law and order: svu-t, a cold case-t, a without a trace-t, és nézném ezerrel a csi-t is, ha lenne amazonon 12. évadtól lejjebb.

gromit - 2021. 04. 21. 18:35

jópofa ez a csí :)

biztos mindenkinél van valamilyen házi használatú vicces elnevezés :) nálunk pl az HBO fut “a höbó” néven, ami már a 90-es években is így volt, szóval ez már így is marad :)

Llew - 2021. 04. 21. 18:35

A Castlevania 4. évad május 13-an már érkezik is. Van már róla beharangozó videó.
Kár hogy vege lesz.

Deny - 2021. 04. 21. 21:24

gromit: Mi “há-bé-ó”-nak hívjuk itthon, de a kedvencem lakótársam mamájának a változata: “hácsbíó” :D

kiskiraly - 2021. 04. 21. 23:11

Goda Krisztina a készülő Ida regényének (író: Gárdonyi Géza) tévéfilmes adaptációjáról.

https://magyar.film.hu/filmhu/magazin/amikor-az-ember-kiall-valamivel-az-mindig-kockazatos-goda-krisztina-az-ida-regenyerol.html

Thomas - 2021. 04. 22. 13:59

Haha, az nekem is “csi” és “encis” volt mindig és az is marad:) Meg ugyanígy a CW is “cévé”, nem “szídabljú”, ezt olyan tudálékosan hangzana beszédben mindig ilyen angolosan kiejteni:)
Az HBO-t az egyik haverom hívta hobónak, na, arra nem szoktam rá:)

Deny - 2021. 04. 22. 16:15

Nekem meg “szíví”, bár tudom, hogy az más és nem ugyanaz a betű, de annyival gördülékenyebb :D

yosha - 2021. 04. 22. 17:14

juhaszvik

Igen, az nagyon durva volt, második évad utolsó előtti részében elvarrtak mindent, aztán a fináléban csak pofáztak meg nem történt semmi. Nekem eleve nagyon szokatlan ez a netflix-féle sorozatmodell, hogy nem a fináléra dolgoznak. (Pl. a Witcherben is meglepett hogy az utolsó részt a címszereplő egy szekéren alva tölti). A lore lényege, hogy Drakula 100 évente feltámad, a Belmont család meg folyton megszívja miatta, mert menni kell legyakni.
A két forgemaster akikre marhasokat épitenek, egyetlen játékban van benne, ami finoman szólva sem a legjobb.
A vámpirgenerálisokat Carmilla kivételével csak a sorozatban látni, excellent hír lenne, ha bővitetnének a többi belmont felé, nekik is elég jó a sztorijuk.
Van olyan is, hogy japánban egy napfogyatkozásban tűnik fel drakula kastélya, és a főszereplőben elkezd feléledni a főgonosz, de be kell menni kinyírni a káoszt a kastély szivében hogy ne változz át rosszá, és a nyakadban lohol egy amnéziás Belmont. Na az lenne az igazi anime.

winnie - 2021. 04. 25. 09:11

“Meg ugyanígy a CW is “cévé”, nem “szídabljú”, ”

cévé, szintúgy, de ragozni posztokban szépen ragozom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz