login |

Most már tényleg lesz How I Met Your Mother-spinoff

2021. 04. 22. 19:50 - Írta: Necridus

24 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, , ,

Az egyik legsikeresebb és leghosszabb ideig futó szitkom az Így jártam anyátokkal, azaz a How I Met Your Mother (amit szeretek a kedvenc sorozatomként emlegetni), úgyhogy nem is csoda, hogy az eredeti sorozat (botrányos?) 2014-es befejezése után rögtön foglalkozni kezdtek a készítők a How I Met Your Dad projekttel (Greta Gerwiggel), ami végül általános meglepetésre a pilot után nem kapott berendelést.

Volt még két próbálkozás, de ugye egyiket se láthattuk, mert nem jutottak el még pilotberendelésig sem. Most viszont a Hulu biztosan elhozza a How I Met Your Father-t, azonnali sorozatberendelés mellett rögtön 10 epizóddal Hilary Duff szereplésével. Ahogy az egyik leginnovatívabb és legkedveltebb komédia (idézem a Hulu fejesét, nem csupán elfogultságból mondom!) is tette, itt is vegyítik majd az egy- és többkamerás jelleget. A készítő Isaac Aptaker és Elizabeth Berger lesz, akik most a This Is Us showrunnerjei, de persze Carter Bays és Craig Thomas, az eredeti sorozat készítői is visszatérnek executive producerként.

A történet szerint Sophie (Duff) a fiának meséli el, hogyan találkozott annak apjával, s ehhez visszaemlékszik 2021-re, amikor a baráti társaságával próbáltak rájönni New York városában, hogy kik is ők, s hogyan találjanak szerelemre a randiappok és végtelen lehetőségek világában.

A szerkezet tehát ugyanaz, a történet és a karakterek (meg a kor) viszont egészen mások. Nem Tedről és csapatáról fog szólni a sorozat, hanem egy teljesen új karakterről, akit alakítója valószínű remekül fog hozni, kérdés az, hogy lesz-e ebben a baráti társaságban is annyi puskapor, mint anno Radnorék karaktereiben. Mert azért valljuk be, nincs még egy Neil Patrik Harris-féle Barney vagy Alyson Hannigan-féle Lily – de mondhattam volna a hat főszereplő közül bárkit, hiszen mindenki emlékezetes maradt!

De nem szabad az előd teljes másolatát elvárni, ahogy a sorozatot előre temetni sem, hiszen láttunk már példát arra, hogy hosszú életű szitkomnak működő spinoffja készül. Meg persze olyat is, ami hatalmas csalódás lett.

24 hozzászólás Ne habozz!

sankovari - 2021. 04. 22. 20:46

Én az univerzum azon kevés lakója közé tartozom, akinek nem volt baja a HIMYM befejezésével. Szóval jöjjön a spin off…!

Mr Krabs - 2021. 04. 22. 21:02

Az a baj, hogy eltelt hét év. Ez túl sok idő, sok minden megváltozott. Én nem remélek ettől semmit. Legfeljebb pozizívan csalódok.
(Az eredeti befejezésével pedig nem volt bajom. Így vált ütőssé a The Time Travelers és a Vesuvius.)

zoLee - 2021. 04. 22. 21:07

Így sokadjára újranézve nekem is kerek egészet alkot a történet, abszolút top3 favorit (a Jóbarátok, Dokik (Scrubs) mellett).

Egyértelmű már az első perctől, hogy a történet Ted és Robin kapcsolatára van kihegyezve.
Mint Ross és Rachel esetében.

Jó, ha én lettem volna a rendező, akkor persze Robin&Barney illetve Ted&Tracyvel ért volna véget a történet, de nem erre lett felépítve.
Ez a történet kvázi “engedélykérés” a gyerekek felé, hogy Ted éreztesse, mennyire fontos volt neki mindig is Robin és most idősebben (kb. 50 évesen?), özvegyen újra megpróbálná vele.
Ha a gyerekek is jó szemmel nézik.
Az élet nem áll meg ugye :)

Diapolo - 2021. 04. 22. 21:09

Szerintem is túl sok idő telt el, ráadásul Hilary Duffot sem tartom túl jó színésznőnek. Lepjen meg a sorozat, de én azt gondolom, hogy ez másodjára már nem fog működni.

the_daver - 2021. 04. 22. 21:14

“Mert azért valljuk be, nincs még egy Neil Patrik Harris-féle Barney vagy Alyson Hannigan-féle Lily – de mondhattam volna a hat főszereplő közül bárkit, hiszen mindenki emlékezetes maradt!”

Ki a hatodik főszereplő a HIMYM-ben?

Necridus - 2021. 04. 22. 21:19

Én emlékszem, a finálé után a könnyeimet törölgettem, egyszerre voltam boldog és szomorú. Viszont eltelt pár nap, és már akkor azt gondoltam, hogy ez egy tökéletes lezárása a sorozatnak. Persze Tracy imádnivaló, de azzal, hogy így alakították a sorsát, méginkább azt hangsúlyozták, hogy az élet néha megadja, amit akarunk, de kegyetlen is tud lenni. Tökéletesen ábrázolta a valóságot Ted és Robin sorsa is: amit akkor tökéletesnek érzünk, az sajnos egy idő után elmúlhat. Ez így szomorú, de valóságos.

Persze én leginkább azt a sorozatot nézném meg, ami az esküvő után kezdődik és hatuk történetét mutatja be addig, amíg Ted leülteti a gyerekeket a kanapéra. De ezt sajnos nem kaphatjuk meg (na de miért nem?), viszont kíváncsian várom, mit kezdenek ezzel az új sztorival, ott leszek rögtön a premiernél.

Nálam egyébként a HIMYM az, amit bármikor bármeddig. Már nem egyszer daráltam le (most is azt teszem, éppen az 5. évadot kezdem), de ugyanúgy tud szórakoztatni. Tudom, miért nézek újra sorozatot, amikor van egy halom másik, amitől elveszem így a lehetőséget. Egyszerű: mert ez szórakoztat. Ezt imádom. Foylamatosan megnevettet, elgondolkoztat, tanít, olykor megsirat. Nem véletlen ez a nagy kedvenc nálam:)

Necridus - 2021. 04. 22. 21:21

the_daver:

Az anya. Az utolsó évadban állandó lett, meg azért elég sokat tudunk róla már előtte is, mozgatja a szálakat azért igen sokszor, ezért is gondolom főszereplőnek.

Sonny Burnett - 2021. 04. 22. 23:48

A HIMYM befejezése teljesen kerek és helyénvaló volt: nehéz elképzelni, milyen elborult indíttatásból mesélt volna Ted a gyerekeinek hosszasan és részletekbe menően a Robin nénihez fűződő kapcsolatának és érzéseinek évtizedes hullámzásáról (meg még ki tudja, hány további “nőismerősről”), miközben anyuka, élete szerelme épp a szomszéd szobában olvas kiváló egészségnek örvendve…

HT78 - 2021. 04. 22. 23:57

Érdekes, én még eddig senkivel nem találkoztam volna, akinek tetszett a befejezés, itt meg hirtelen tömegek bukkannak elő.
Mindegy, szerintem egészen botrányosan rossz lezárás volt, évadokon keresztül épített szálakat és karakterfejlődést dobtak ki a kukába, Barney-t visszazüllesztették önző seggfejnek, Ted és Robin között pedig már szezonok óta nem volt semmi, de hirtelen kiderült, hogy mégis ő az örök szerelem. Rémálmomban ne jöjjön elő, a záróepizód megérdemli minden idők legösszecsapottabb sorozatlezárásának címét…

juhaszvik - 2021. 04. 23. 05:31

Amiben szerintem erős volt a himym, az egyrészt a mellékszereplők (Barney, Lily, Marshal), másrészt az, hogy olyat csináltak, amit előtte sitcom nem igazán: mitológiát épített, ráadásul rejtélyesen. De nem csak a főszálat rakták össze így, volt egy halom dolog benne, amiről csak évadok múlva hullott le a lepel. A himym előtt az aláröhögős stílusban az volt a jellemző, hogy az epizódikus történéseknek szinte semmi hatásuk nem volt a továbbiakban, egyedül a kapcsolati szálakat vitték tovább részről részre. Itt viszont nem csak vissza-vissza nyúltak korábbi eseményekhez, de voltak nüanszok/poénok, melyekről tudhattuk előre, hogy a jövőben fognak csattanni.
Ha jót akar a spinoff, akkor ezt a kreativitást viszi tovább, remélem így is lesz, drukkolok nekik, mégha tudom, hogy kicsi is az esélye annak, hogy dolog sül ki belőle. Vékony jégen táncolt az eredeti is, nem tudom, hogy egyáltán lehetséges-e még csak hasonlót is csinálni.

winnie - 2021. 04. 23. 06:56

a high concept mellett a műfaját emelnám ki, mint újat. mert ez nem úgy aláröhögős, hogy élő közönség előtt vették fel színpadon, azaz nem annyira monolit, mint egy big bang theory, nem állnak meg azért, hogy megvárják a röhögés végét, nem kell a poénokat a mondat végére tenni, stb. ez egy egykamerás komédia, amit (komolyan nem tudom, miért, de végülis bejött nekik) úgy is vettek fel, majd levetítették a közönségnek, és úgy kapta meg a nevetés sávját. szóval afféle hibrid volt.

turbó fokozat - 2021. 04. 23. 08:26

Nem is igazán a befejezés eseményeivel volt a baj, hanem azzal, hogy Ted és Robin végül egymás mellett kötött ki. Egyértelműen nem illettek össze. Sajnos Robin karaktere volt a legkevésbé összerakva, hol ilyen volt hol olyan. Nekem a befejezés örök tüske marad.

kris.sk - 2021. 04. 23. 08:46

Bármennyire is megbukott, szerintem a Joey jobb sorozat volt, mint a Young Sheldon. :D

juhaszvik - 2021. 04. 23. 09:01

winnie: a műfaja valóban különleges és lehetne sokat beszélni róla, de szerintem az emberek többsége fejben mégis csak a klasszikus, többkamerás sitcomokkal rakja egy polcra, azokkal hasonlítja össze.
Remélem, hogy ezt a részét is viszik tovább, kíváncsi vagyok, hogy más karakterekkel, más poénokkal hogyan működne.

Uh, és nagyon remélem, hogy azért élesen el fog válni az eredeti sztoritól. Ha mint franchise-t, mint csalit nézzük még okés, értem, legyen, de nem akarok látni egy női Barneyt vagy egy férfi Lilyt a pilotban, mert akkor már most megesküszöm rá, hogy az első részt sem nézem végig. Félreértés ne essék, nem a nemi szerepekkel van gondom, hanem a koppintásnál jóval többet (mást) várok.

juhaszvik - 2021. 04. 23. 09:25

Necridus: “az élet néha megadja, amit akarunk, de kegyetlen is tud lenni”

Szerintem nem sok emlékezetesebb pillanat van a tévézés során, mint amikor egy full-vicces (+aláröhögős) sorozatban valamilyen szomorú veszteség jön szembe. Ilyenkor a közönség is csendes, mi is csak pislogunk. Anno a Jóbarátokban csak egy-egy ráeszmélés volt ilyen hangulatú, de itt a HIMYM-ben kétszer is előjött a halál, ráadásul szerethető, főbb karaktereknél.

Szula - 2021. 04. 23. 09:42

Hilary Duffal nem a Younger spinnoffját emlegették? Az a project akkor felejtős lesz vagy mehet mind a kettő vele?

fffff12 - 2021. 04. 23. 10:19

Nekem bejött a sorozat lezárása, így végére érthető lett miért foglalkozott annyit Robinnal korábban , így lett kerek egész a sorozat, bár az tény, hogy Robin és Ted nem volt igazán teljesen összeillő pár korábban de 15(?) év alatt sokat változik az ember.

Igazából a „spinoff” bárhogy elsülhet függetlenül a HIMYM színvonalától (és annak a befejezésétől), csak jól kell összerakni a sztorit és a szereplőket, és jól használni a formátumot+ ne legyen másolásat érzette a sorozatnak (szereplők jelleme különböző legyen). Nekem sokkal jobban tetszik az, hogy teljesen új sztorit raknak össze, mintha az eredeti sorozat egyik karakterével csinálnak spinoffot(attól függetlenül hogy Anya karakterét mennyire bírtam).

Necridus - 2021. 04. 23. 10:47

juhaszvik:

Na de a HIMYM sosem volt full-vicces sorozat:) Ott van (SPOILER jön, ha valaki olyan olvassa a kommentem) az a rengeteg alkalom, amikor Ted a padlón volt (kezdve Robinnal való kapcsolatának döcögésével, Stellával való kegyetlen szakításán keresztül egészen az utolsó néhány évadig, amikor Ted szinte már depressziós, amiért még mindig nem úgy alakult az élete, ahogy akarta), Lilyék szakítása, a családalapítás problémája, az elhunyt édesapa, a megromlott családi kapcsolatok, az Olaszországba való költözés körüli balhé. Meg azért ott van Robin meddősége és Tedhez hasonló boldogtalansága. Ő is folyamatosan kereste a boldogságot, és igen nehezen találta meg. Barney esetében pedig az édesapjának keresése és a szerelmi szál említhető így hirtelen.

Szóval ja, alapvetően egy komédia, de jóval több a drámai szál/jelenet benne, mint az átlag komédiában – van ugye, hogy egy-egy szakítással is hatalmas pofont kap Ted/Robin az élettől, azért Robint sírni látni se egyszer láttuk. Mert alapvetően vicces, nevetünk, de a felszín mögött folyamatosan ott a boldogtalanság, a keserűség is – pláne úgy, hogy tudjuk, mi is történt x évvel később.

A lényeg, hogy igazad van, csak annyival egészíteném ki, hogy nem csak ez a két alkalom volt, hanem rengeteg, amikor a dráma műfajához nyúltak.

juhaszvik - 2021. 04. 23. 11:17

Necridus: úgy-úgy, tele volt drámai szállal, ahogy mondod. És pont emiatt számomra a visszanézési faktora elég alacsony a sorinak. Vannak benne jó poénok, de amiért anno várós volt, az jó részben a történet alakulása miatt volt. Bár ezzel a hírrel most megjött a kedvem egy kis nosztalgiázáshoz (vagy csak szerzek valahonnan egy kacsás nyakkendőt). :)

humorpalanta - 2021. 04. 23. 16:18

Hát úgy látom, én nagyon kilógok itt a tömegből. Nem igazán tudom visszanézni. Amíg a Jóbarátokat vagy a Dokikat akárhányszor vissza tudom nézni, de már a Seinfeldet is, addig a HIMYM-ből 5 percet nem tudok megnézni és nem is hiányolom.

Kicsit olyan érzésem van a sorozattal kapcsolatban, mintha egy élőszereplős Family Guy lenne csúnya nyelvezet nélkül. Összedobált skiccek sorozata az egész, amiből megpróbáltak valamit kihozni, de még önmagukat sem tudták követni. Össze-vissza ugrálás, random ötletek, a valóságban totálisan nem működő karakterek és helyzetek… Arról nem is beszélve, hogy nincs egy kedvelhető karakter sem. Lily egy öntelt idióta, Marshall egy szerencsétlen hülye, Ted a világ legszürkébb főszereplője, Robin “kanadai” és “nagyon nem lányos”, miközben mindent, de mindent Barney-nak kell elvinnie és megcsinálni. Barney a cuki nőcsábász, aki tele van pornóval, de mégis megváltozik, csak Robinért, akit kidobnak mellőle… Vicceskedő, különc, geek, beépített ügynök, minden IS. Akkora cringe az egész…

Az utolsó évad totál agyhalál, az utolsó rész megint…
Erre most akarnak csinálni egy sorozatot, aminek totál semmi köze ehhez, de most csaj a főszereplő. Húú de érdekes…

coligny - 2021. 04. 23. 19:37

Az egész sorozat arról szólt, hogy Ted meséli a gyerekeinek, milyen volt a kapcsolata Robinnal. Persze más volt a címe, és folyamatosan emlegette a mothert, de nem az volt a lényeg, tökéletes lezárás volt. A történetvezetés szempontjából is zseniálusan újítottak a visszaemlékezés jelleggel, ami egészen egyedivé tette a narratívát. Nem őrülök meg az izgalomtól az új próbálkozás hallatán, de belenéznék. A HIMYM folyamatosan megy nálam, nem tud megöregedni.

Necridus - 2021. 04. 24. 12:09

juhaszvik:

Áh, nálam pont ezért tud bármikor menni:) Éppen most fejeztem be a 4. évadot, aminek a végén ugye ismét találkozunk Stellával és Ted elfogadja a tanító állást. Ez tudjuk, hogy hosszú távon hova vezet, ezért is hatott annyira jól most is ez az epizód. Nemcsak azért, mert Ted személyiségét kiválóan formálták, hanem azért is, ahogy rájön, hogy már nem kell a korábbi terveihez görcsösen ragaszkodnia, hanem hagyja, hogy sodorja az élet – ezzel tanár lesz, ami hosszú távon a legboldogabb éveihez vezet. Egyszerűen rázott most is a hideg, mennyire jól írták meg a sztorit, mennyire jól lökdösik előre a misztikumot és mennyire ügyesen és valóságosan formálják Ted személyiségét. Profi.

Egyébként rettentő sok mindenben hasonlítok Tedre, ezért is szeretem nagyon a karakterét:) Vele lehet azonosulni, nem egy mesterkélt szitkomkarakter, hanem valóságos figura valóságos sérelmekkel és érzelmekkel.

jenga - 2021. 04. 25. 17:14

Duff? Miert nem Lyndsy Fonseca? :(

Kpityike - 2021. 04. 25. 19:00

Ez minden idők legjobb sorozata. Vicces, megható, és maga az élet a maga fájdalmával, nehézségével, tragédiájával. Igen van, hogy az élet nem úgy alakul,ahogy megálmodtad, igen van, hogy veszteségek érnek, igen van, hogy 50 évesen újra kezded az életed, mert akkor is vágyhatsz szerelemre, akkor is beteljesítheted a vágyaid, van élet ősz hajszálakkal, gyerekekkel, amikor már nem a családalapítás, karrier, esküvő számít, hanem hogy a szerelmed mellett lehess. Az egyetlen sororozat (nekem), ami megmutatja az élet szépségét és nehézségeit, humorral, szeretettel, enyhítve annak tragikusságát. Számomra igazi etalon, ha egy picit is a nyomába ér az új sorozat, biztosan nézője leszek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz