login |

Miért nem lett siker itthon?: Kingdom

2021. 04. 26. 17:50 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés,

Nagyon fura és egyszerre jó és rossz érzés olvasni egyes sorozatoknál évekkel a premierjeik, sőt, kaszáik után, hogy valaki felfedezte őket és nagyon bejönnek nekik, és az illető bosszankodik, hogy nem is tudta, hogy ilyen jók. Mert ilyenkor mindig bennem van, hogy talán mi nem nyomtuk őket eléggé. Nyilván mindenről írunk, előzeteses és/vagy plakátos posztot biztosan, de legtöbbször legalább pilotkritikát is. És mégis, van, hogy általunk sikernek vélt sorozatok besülnek itthon. (Azt kiemelném, hogy nem a külföldi nézettség hiányára célzok, hanem arra, amikor a hazai junkie-k mellett elmegy egy széria visszhang nélkül, pedig a nézők visszajelzései általában nagyon pozitívak.)

A Warrior után folytassuk a Kingdom-mal. Mint a képről is látható, ez nem a koreai zombis széria, és nem is a régi, Ian McShane-es fantasy, aminek Kings a címe, de magyarul A királyság lett, és én mindig keverem. Nem, ez egy MMA, azaz kevert harcművészetes dráma a DirecTv-ről – csak véletlen, hogy ebbe a rovatba megint egy harcművészes széria került be, bár lehet, hogy pont ez a válasz arra, hogy miért nem lett siker. Alapból engem sem érdekelt volna, de mivel láttam, hogy nagyon jó szerintetek, így belevágtam, és nem is bántam meg.

Miért nem adtál esélyt a Kingdom-nak? Ha pedig nézted, ajánlanád?

Akadnak benne ismerős arcok (Frank Grillo, Jonathan Tucker, Kiele Sanchez, Matt Lauria), és nagyon jó hír volt tavaly, hogy a nem túl könnyen hozzáférhető 2014-es sorozat felkerült itthon a Netflix-re, az már kevésbé, hogy magyar felirat nélkül, de legalább így is szerezhetett új nézőket. (Sajnos csak egy évados licencelés jutott neki, így a héten le is fog kerülni, hacsak nem hosszabbítják meg meglepetésszerűen.)

Pár írásunk róla, még azt sem lehet mondani, hogy hanyagoltuk volna:

Szóval a kérdés ott van a címben. Nyilván amellett, hogy az okokat is keresni akarjuk, a bejegyzés lényege az (is), hogy felhívja a figyelmet arra, hogy itt egy junkie-k által nagyszerűnek tartott sorozatra, aminek a felfedezését nem érdemes.

Miért nem adtál esélyt a Kingdom-nak?

22 hozzászólás Ne habozz!

Energiavampir - 2021. 04. 26. 18:40

mert kicsit sem érdekel az MMA se a világ körülötte..

juhaszvik - 2021. 04. 26. 19:15

Ez a nagybetűs sorozat. Ha valaki arra kér, hogy mondjak neki egy jó sorozatot, amit még nem látott, akkor általában ez az első. Dráma, dráma, dráma, jól kidolgozott, nem egyszerű karakterek, és a bizonyíték, hogy mennyire nem szabad egy témához/körítéshez sem hozzáállni előítéletesen.

Energiavampir: engem sem érdekel az MMA, sem más hasonló sport, és mióta megnéztem a Kingdomot, azóta sincs hozzá nagyobb ingerenciám, de nem is ez a célja a sorozatnak.

Aki teheti, próbálja ki.

Mom - 2021. 04. 26. 19:32

Én egy jó darabig követtem annak ellenére, hogy általában az ilyen fajta emberi küzdelmeket (és itt nem a fizikai küzdelmekre gondolok) nem szívesen nézem, és itt is ez lett végül a válóok. Nem árult zsákbamacskát a sorozat, pontosan azt mutatta magáról ami, csak én nem tudtam, hogy meddig tudom majd elviselni.

SPOILER (azok kedvéért, akik esetleg most fontolgatják, hogy elkezdik)

Végül a vetélésig bírtam. Főleg ahogy megtudtam, hogy a színésznő a valóságban is elvetélt és ez már egy olyan fájdalmas valóságérzetet adott a sorozatnak, amit nem bírtam tovább elviselni.

SPOILER VÉGE

Egyébként a színészi játék remek, és számomra teljesen hitelesen is ábrázolták a drámát, tehát nem a megvalósításban keresendő a kaszám oka. Egyszerűen csak tényleg nem bírtam már lelkileg elviselni több “nyomort”. És meg is tudom érteni, hogy ez sokaknak nem fér össze a szórakoztatással. De ez nem minőségi kritika! Aki szívesen néz ilyen sorozatokat, az egy nagyon erős és jól összerakott darabra fizet be ezzel. Csak a dráma alatt ne műfaji megjelölésre gondoljon ez esetben, hanem kő keményen drámai emberi sorsokra, személyes traumákra, küzdelmekre. Ez a sorozat nem azzal lóg ki a mainstream vonalból, hogy művészies lenne a megvalósítása, hanem azzal, hogy húsbavágóan realisztikus. Emiat pedig megértem, hogy nem lett közönségsiker. De tényleg adjatok neki egy esélyt, mert ha betalál, akkor nagyon betalál!

Sidoka - 2021. 04. 26. 20:21

Normálisan lezárt a vége? Vagy félbemaradt?

Sawyer - 2021. 04. 26. 20:34

@Energiavampir + 1!

Mate4182 - 2021. 04. 26. 20:45

Valahogy eddig kimaradt, de mostanaban elkezdtem belefolyni az MMA vilagaba szoval ez most siman meger egy probat

jelenvalólét - 2021. 04. 26. 20:47

Csatlakozom juhaszvikhez, ennyire részletesen kidolgozott, hatalmas drámát, úgy, hogy az összes szereplő castingja és teljesítménye is fenomenális, és egyáltalán, ennyire zseniális, végig magas szintű, libabőrös drámasorozatot keveset láttam (különösen fájdalmas, hogy mennyire nem közismert itthon). A küzdősportokat nem kedvelőeknek is megérheti bepróbálni, mert természetesen arról -is- szól, de annál sokkal, sokkal többről szól és többet ad.

rary - 2021. 04. 26. 21:20

Nem is tudtam, hogy van ilyen sorozat. Köszi, hogy megemlítettétek ismét, meghoztátok a kedvem, nem voltam MMA rajongó, de 1-2 ilyen tartalmú filmet néztem és nem bántam meg, kíváncsi vagyok erre; Frank Grillo-t meg a Prison Break óta szeretem.

doki - 2021. 04. 26. 21:26

Soha nem szerettem én sem a küzdősportokat, de itt csak “díszlet”. A sorozat pedig egy mély karakterdráma remek alakításokkal.

SSY986 - 2021. 04. 26. 22:10

Igazából engem meglepett, mint a warriornál is, hogy nem lett siker ez a sorozat pedig meglepöen jó volt, meg asszem a díjjak is messzire kerülték ezt a sorozatot pedig nem kellett volna.
Az MMA vonal tényle csak háttér viszont ez nem látszik rajta, minden ring harc és edzés realitásra törekszik.
És a színészi alakítások pedig nagyon jók nick Jonas meglepöen jó és hát Tucker pedig itt eszméletlenül jó most az anyjukat játszó színésznö Neve nem jut eszembe, de ahányszor képernyön volt ellopta a showt plusz olyan mellék karakterek mint pl Ryan szobatársa😂😂😂
Olyan húzásokról se feletkezzünk meg, hogy a való életben Kiel Sanchez elvetélt és ezt át vitték a sorozatba is ami nekem akkor meglepönek hatott, hogy ilyet léptek, mondjuk ha jól emlékszem az íróknak nem volt sok lehetöségük, de akkor is. Amúgy pont Frank Grillo volt a legszürkébb és érdektelenebb a sorozatban, de jó volt látni drámai szerepben nem csak heavyként valami filmben. Szóval ajánlós
Winnie: az Animal Kingdom is ebbe a kategóriába tartozik? Mert ha igen az is megérne egy misét😂

turosz - 2021. 04. 26. 22:35

Szimpla időhiány. A The man in the high castle és a Halt and Catch Fire mellett 3. egyszer biztos el fogom kezdeni lemaradóm, de egyszerűen mindig beelőzi őket valami…

Flanker - 2021. 04. 27. 00:33

időhiány és jéghidegen hagy az MMA

winnie - 2021. 04. 27. 06:02

“Winnie: az Animal Kingdom is ebbe a kategóriába tartozik? Mert ha igen az is megérne egy misét”

JOGOS. írom következőnek.

Tibi - 2021. 04. 27. 07:27

Nick Jonas és az LMBT-szál miatt nagyon kíváncsi vagyok rá, viszont nincs magyar felirat, szóval, ez nálam kimarad.

Grizon - 2021. 04. 27. 13:00

Nálam bőven ott van a valaha látott legjobb sorozatok között, Wire és Breaking Bad szintű teljesítmény. 10/10

gromit - 2021. 04. 27. 13:01

(a “mint látható, ez nem a … sorozat”-nak nálam még mindig a Stephen Fry-féle vidéki ügyvédes Kingdom ugrik be, pedig annak is milyen rég vége már)

morty - 2021. 04. 27. 14:35

Végignéztem és epic volt amit Jonathan Tucker lehozott de Frank Grillo is megmutatta, hogy több van benne mint az eddigi egysíkú szerepei.

szaszazsu - 2021. 04. 27. 15:15

Számomra is az általam látott legjobb sorozatok egyike. (pedig elmúltam 60 és ráadásul no vagyok :) ) Rendkívul jó a casting (itt fedeztem fel pl Jonathan Tuckert, aki kiváló a szerepében), és valóban nem kell szeretni vagy ismerni az MMA-t hozzá. Nagyon emberi az egész, szuper karakterekkel.

Asanbosam - 2021. 04. 27. 17:05

Én még kiemelném a zenéket is!

Mate4182 - 2021. 05. 06. 23:00

Neznem az 5. Resztol de nem.talalom.sehol :(
A B betus tekaban nincs fenn… (miert is lenne) az N betusbe meg nem teszem be a labam

Mate4182 - 2021. 05. 07. 16:21

+1 bocs a duplazasert, kiderult hogy amazonon fenn van azert
(Illetve tok ingyen a tvnz-n ha uj zelandi vagy)

Sidoka - 2021. 06. 01. 20:30

Jó sorozat, nézzétek.
Nemrég daráltam le.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz