login |

Pilot: Frank of Ireland

2021. 04. 27. 20:00 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ez mi a fene volt? Ezt teljesen pozitívan… nem is, amolyan félig pozitívan értve. A Channel 4 (egyes piacokon az Amazon által streamingelt) komédiája a Gleeson tesók keze alól került ki, és azt is eszembe jutott, hogy lassan már mindenki aki valaha film és sorozat közelében járt forgathat valamit.

Nyilván brutális túlzás részemről az előbbi, de tényleg szívesen látnék bele annak a fejébe, aki ilyennek zöld utat ad. Mégis minek ellenében teszi ezt? Vagy mindent meg kell ragadni, amiben nagyobb név van? Várom interjúra a podcastomba a Channel 4 kontent felelősét.

A történet Frankről szól, aki 30 évesen egyhelyben áll az életében. Valamikor zenész volt elvileg, de ki tudja, mikor lépett fel utoljára. Ezen kívül még mindig az ex csajával jövöget össze, pedig 6 éve szakítottak, mert a nő nem akart anált. Sőt, Franknak még van egy legjobb barátja is, akit az első két részben teljesen lábtörlőként használ.

Nem túlzok, ilyen nihilista, egoista karaktert, mint Frank, ritkán látni. Kicsit Hangk Moody-ra hasonlít, csak még annyi érzelem sincs benne a jobbra, mint kedvenc nőcsábász írónkban. Konkrétan egy kedvelhető karakter sincs az egész sorozatban. Ezt viszont tényleg nem negatívan mondom, csak ez a tény, nem szabad másra számítani.

Ténylegesen egyáltalán nem a zenész karrierről vagy ilyesmiről szól, inkább csak amolyan kapcsolati vígjáték, ami megrág pár romantikus filmes klisét, aztán kifossa azokat. Szó szerint is érthetném, hiszen a 2. rész elején egy zsáknyi is szerepel a végtermékből. Amúgy egészen naturalista az egész sorozat, kicsit onnan merít, ahonnan Eric Andre, “az emberek undorítóak, ezzel együtt kell élni” filozófiából.

Amit tényleg a védelmére írnék, hogy a sok kínos helyzet és humor mellett legalább vannak benne ötletek. Nagyon sok nem működik, de néha borultam azon, amilyen borzasztó dolgokat be mernek húzni. Részemről, bár a 2. rész végére már volt benne szív kicsit, de pont az ujjgyakorlatos poénpróbálgatások némelyike tetszett csak, amiket enyhén összeköt valami történet. A mellékszálakon főleg enyhén…

Az egész évad 6 rész, hiszen angol, nyomják a tömörítést ezerrel. Igazából rásütni tényleg csak azt tudom, hogy nem tipikus. Szerintem inkább olyanoknak tetszhet, akik szeretik az érdekes, határfeszegetőbb írói próbálkozásokat, ami azért néha a klisékönyv felcsapása is becsúszik, nem pedig akik jól el akarnak lenni egy komédiával. 6/10, nem bántam meg amit láttam belőle, de inkább nézek valami mást.

3 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 04. 27. 20:52

Szerintem a humornak vannak fokozatai, de ez nekem túl sok volt, pedig sok mindent tolerálok. Ennyire egy… paraszt karaktert ritkán látni. Tényleg undorító, mocskos, szerethetetlen ember benyomását kelti. Erre pedig tudatos a rájátszás is, hogy minél inkább nagyobb hülyeséget csináljon. Nekem Zach Galifianakis jutott eszembe a Másnaposokból, de ez azt hiszem nem egy pozitív dícséret.

Eltiron - 2021. 04. 28. 15:37

Én még a 2/10-et is félszívvel adtam meg rá, egyedül a mama karakterének volt 1-2 jó beszólása, aztán a 2 rész elejeén a zsák fosnál kilőttem és többet gondolni se óhajtok rá.

winnie - 2021. 06. 23. 14:03

hát…, helyenként van benne valami meglepő húzás, de egyébként kábé értékelhetetlen számomra. 2/10?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz