login |

Pilot: Rutherford Falls

2021. 04. 29. 19:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– The pale face versus the dark savage.
– Fuck you just call me?

Spoiler: két részt alatt egyszer sem tudtam elmosolyodni a Peacock új komédiáján. aminek egyik készítője az a Mike Schur, aki a Parks and Recreationt, a The Good Place-t és a Brooklyn Nine-Nine-t is csinálta. Mondjuk már akkor gyanús volt, hogy valami nem stimmel, amikor feltűnt, hogy 0 karizmás az összes főbb szereplője, élükön Ed Helms-szel.

A történet egy amerikai kisvárosban játszódik, izé, a címből kitalálható hol. A polgármester el akarja mozgatni a sok balesetet okozó városalapító szobrát, annak leszármazottja, a “környék bohóca”, a helyi múzeum vezetője pedig ez nem hagyja. Ez lenne az lift pitch. Ki az, akit ez megfogott?

A képet persze bonyolítják, mivel a város a helyi őslakosokkal kötött régi szerződés miatt jött pont ott létre, szóval van a keserű múlt, meg egy nagyobb átívelő szál, hiszen az indián kaszinó vezetője tervez valamit, meg amúgy Rutherford az egy nagyobb amerikai brand, aminek a vezetője baromira nem akarja, hogy bármilyen hullám keletkezzen a név körül, pedig ott a kisvárosban izzik a hangulat, amire egy újságíró is felfigyel.

A koncepció klasszikus komédiás, rengeteg szál, sok félreértés véletlenül és direkt, amik mindegyike szétbonyolítja a cselekményt. Avagy Történnek Dolgok, és ha rá akarom fogni, akkor elvileg van benne humor, mivel vannak jelenetek amiket láthatóan poén felé építenek. Ellenben nevetni rajta nem sikerült. Sőt, mosolyogni sem. Ez egy humorvákuum.

Ezen tényleg nem segít a szereplőgárda. Ne értsetek félre, bírom Ed Helms-et, de szerintem egyszerűen nem főszereplő alkat, amit itt folyamatosan bizonyított, még azokban a jelenetekben is, amik elmentek a karaktere számára. A többiekre is maximum a korrektet tudnám rásütni, még talán a kaszinó simulékony vezetője, Michael Greyeyes a legjobb.

Amúgy vigyázzatok extrán a Rutherford Falls-szal, mert a cselekmény, a “mi a fene lesz itt” veszélyes. Engem is majdnem a folytatásra csábított, de az 5/10 vagy még rosszabb kezdő duó rész után biztosan kidobott időnek érezném. Lehet, hogy a fináléba belenézek… nem, human, rossz human!

2 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 04. 29. 19:41

Teljesen egyetértek Veled. Egyszer sem tudtam mosolyogni rajt, szimplán olyan felületes volt, mintha a krumplifőzelék receptjéről beszélnének. Remélem, lesz ellenvélemény, mert kíváncsi vagyok kinek jött be a sorozat humora. Nagyobb dobásra számítottam, de lehet csak a kulturális különbségek értelmezésénél akadtam el.

winnie - 2021. 04. 29. 20:18

nálam 6/10, de nem szürke vagy valami, mert elég szokatlan, más stílusú, pont ugyanúgy, ahogy schur másik sorozatai is, amik közül egyébként 1/2 a bejöveteli arány.

eleve ugye high conceptről van szó (fogjuk rá), és van valami hangulata, és szerintem kellőképpen vicces volt, csak éppen a humora sem tipikus. másmilyen. tényleg nem röhögős, de lehet, hogy nem is mosolygós. de van.

ja, igen, ahogy írom, az asszisztens szerintem jó arc.

ezt írtam egyébként az első 3 perc posztjához:

most délután már túl álmos voltam, hogy befejezzem a pilotot, s bár egyelőre jópofa volt, nem éreztem azt, hogy ha a végére érek, akkor nézőssé nyilvánítanám, legyen akármilyen az utolsó 10 perc, szóval tuti megnézek belőle 3 részt, mert lehet, hogy úgy jobban fogom értékelni. mert önmagukban a jelenetek működtek, csak a karakterek még túl frissek.

mondjuk ed helms “arckifejezése” (az asszisztens karakter) vicces volt:)

ja, ezt azért emeltem ki, mert teljes évados a premier, így meg tudom most nézni. ha heti lenne, szerintem a sok cucc miatt elfeledkeznék róla, így viszont mág rá tudok kattanni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz