login |

Pilot: The Mosquito Coast

2021. 04. 30. 21:10 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ilyen amikor az utazást kell élvezni? Vagyis az Apple TV+ új sorozata a végére gondolom csak összeáll, főleg, hogy a Lutherért felelős Neil Cross áll mögötte. Rögtön két részt kaptunk, bár szerintem már a pilot is rendesen lefestette mi várható, ezután pedig hetiben folytatódik majd A Moszkító-part

A történet…, nos egy menekülés eddig. Mármint tényleg, látjuk a főszereplőt és családját, akik nem fogyasztóként, az amerikai álom figyelmen kívül hagyásával élnek a társadalomban. Elvannak, szeretik egymást, de mintha tartanának valamitől. Ami meg is érkezik, mert eleinte csak követi őket pár ügynök, de utána az egész rendőrséget mozgósítják ellenük

Gond egy szál se, mármint mielőtt odaérne mindenki a házukhoz, a főszereplők lelépnek. Az úti cél látszólag Mexikó, és ott egy hajó beszerezése? Ezt most a kezdő részek alapján kérdőjeleztem csak.

Nyilván olvastam a főbb történetet, ami pár aprósággal kiegészíti a fenti helyzetet. Az első két részben egy fotóval utalnak csak a nagyobb képre, a hangsúly teljesen a menekülésen van egyelőre. Mindig akad valami nehézség, amit találékonyan megold a férfi és/vagy a családja, csak hogy egy másikba keveredjenek.

Amolyan akció-thriller a hangulat egyelőre, viszont abból a Sicario-fajta (vagy Luther nyilván:), avagy rendesen felvezetik a set piece-eket, amik nem is értelmetlen lövöldözésből vagy hihetetlen menekülésekből állnak. Logikailag a túldramatizáláson kívül csak abba tudnék belekötni, hogy miért nem csaptak le rögtön az ügynökök rájuk, amint megtalálták őket. Utána egyáltalán nem idiótán gördül előre a történet.

Ezen kívül a kidolgozása valami rohadt hangulatos. Most ez alatt a kinézetet és a zenét értve. Megy a “tényleg filmes” hatásúak közé, és ugye az a halmaz nem olyan nagy egyelőre, hiába vagyunk platinakorban a sorozatozásnál. Bár mostanában mintha több ilyesmi lenne. Nem mellesleg az a popkult utalásokra értetlenül nézős jelenet jó kis fricska volt a csak ebből élő nosztalgiapengető írókra.

A szereplőgárda pedig rohadt jó. Onnan is süt a profizmus. Oké, Justin Theroux még a The Leftovers kreditjéből is simán megél, de valahogy mindenki nagyot megy. Talán a fiatal fiút alakító Gabriel Bateman ment csak az agyamra kicsit, nem tudom, miért, mert ha belegondolok azt mutatta amit kell.

A lényeg, hogy folyamatosan érdekelt mi a következő fordulat, hogy kászálódnak ki belőle a főszereplők. Berántott rendesen, bár elfogadom a lassú jelzőt, ha valaki kommentben esetleg azzal jön, de részemről pont jó volt a tempó. És a kevés humoros pillanat (az a telefonbeszélgetés:) pedig ütött! 8/10 az első két rész.

7 hozzászólás Ne habozz!

AuroraBorealis - 2021. 04. 30. 21:52

És azt tudtátok, hogy a könyv írója Paul Theroux, aki nem más, mint Justin Theroux nagybátyja? :-)

adam - 2021. 04. 30. 22:13

@AuroraBorealis
Tudtuk. 🙂
1.rész meg volt. Tetszik, holnap jön a 2. rész…

Mersby - 2021. 04. 30. 22:42

Hiányzik nekem belőle a részletesség, túl simán elintéződik minden. Ez az egész felfogása a palinak olyan légből kapott, erőltetett számomra ez az egész antifogyasztó elv. Semmit nem rakott le az asztalra, többet szerettem volna látni a zsenijéből. Aztán ott a sivatagban az a 3 vs 2 (a kocsiban ülve) felállás elég érdekes volt, főleg hogy így lehozták. Összegezve: hiányzik az extrahoz számomra valami. 10/7 eddig

Shannen - 2021. 05. 01. 09:27

Én is 8/10-re pontoznám a kezdést, nagyon ígéretes, bár azzal a fenti kritikával egyetértek, hogy valahogy minden simán elrendeződik, mivel a sztori úgy kívánja meg. Gondolom lesz még pár ilyen éles helyzet, ahol hőseink az utolsó pillanatban megússzák a dolgot.

Justin Theroux-t a The Leftovers óta nem láttam, úgyhogy nagyon örültem neki, és Melissa George-ot is mindig jó látni. Egyelőre a gyerekekkel sincs probléma. Az ügynökök viszont elég egysíkúak eddig.

Bár roppant idegesítő, hogy a szülők nem képesek elmondani a gyerekeiknek, akik már nem olyan kicsik, hogy miért menekülnek az NSA elől, de egyelőre még elviselhető ez a tudatlanság nézői szempontból is.

A technikai megvalósítás remek. A fényképezés gyönyörű. Igazából én azt is elnézném valószínűleg ha csak Theroux kocsikázna/szemetet szedne ezeken a tájakon. :D

Timi - 2021. 05. 01. 12:06

Justin én sem láttam a Leftovers óta, ugyanakkor nálam az egy TOP sorozat volt, ahol egyik nagy kedvencem lett. Adok ennek is egy esélyt.

Shyllard - 2021. 05. 01. 22:48

Engem is Justin Theroux neve vonzott be, pedig ritka, hogy csak színész miatt nézzek bármit is. Eskü még trailert sem néztem ehhez, csak a kritika végi 8/10-et. Ez az első két rész viszont engem megvett, valószínűleg az is segít, hogy a néholi túlságosan torkonlenyomos fogyasztói viselkedés kritikája még így is közel áll a szívemhez. A tálalás meg pazar, nagyon kíváncsi vagyok mire fogják kifuttatni a dolgokat.

kisanna - 2021. 05. 04. 10:44

fú, nem tudom, én nagyon untam. adtam neki még egy esélyt, de a második rész is ugyanolyan unalmas, talán az az 1 óra sok neki, 40 percben jobban működ(het)ne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz