login |

10 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 05. 04. 18:51

Az eredetit pár hónapja szenvedtem végig alvós sorozatként – bocsássatok meg miatta, hogy idáig jutottam.

Az sem volt nagy szám, de azt hiszem, ez néhány polccal még alá lövi be magát. Mik ezek a ruhák? Mik ezek a frizurák? Lesz még egy sorozat, ami a fiatalok identitáskeresésére fókuszál majd? Nem tudok mást belelátni ebbe. Nem tudom ti mennyire szerettétek anno, de az a korábbi Gossip Girl sem szólt semmiről, ráadásul az összes szereplő együtt volt már mindenkivel, akivel csak lehetett, körbe adták egymást, hogy biztosan mindenkire sor kerüljön.

Az utolsó bekezdést pedig megírtam, de inkább kitöröltem, mert senkit nem akarok magamra haragítani, és tematizálni a topicot, de nagyon aggódom a generációmért és a következőkért meg még inkább.

winnie - 2021. 05. 04. 19:06

én az eredeti rögtön kaszáltam, de azért erre kíváncsi vagyok, a generációkért nem aggódok, mert annyira nem lehet szerintem általánosítani, pont ugyanannyi elrettentő példa van, mint lelkesítő, de… ez szerintem elég sok generációra igaz, mint ahogy az is, hogy korábbi generációk aggódva néztek az utánuk következőre, anno nagyapáink is renitensek voltak:)

a ruhákat passzolom. (amellett, hogy eléggé mindenfélék, szóval valamennyire még utalnak is arra, hogy mindenki képes egyéniség lenni, és nem kell masszaként temetni a fiatalságot.) engem sokkal jobban megrettent, hogy miért és milyen fokon képesek rajongani a fiatalok sorozatok, filmek, zenék, stb. szintjén.

Janka - 2021. 05. 04. 20:38

Régen szerettem az eredetit mert pont a korosztályom volt. (Együtt nőttem fel velük,mondhatni.)
Adott generációnak biztosan jó lesz. Egyet viszont nem értek: miért szeretik az amerikaiak a 30 éveseket tininek alkalmazni a filmekben/sorozatokban? Vagy az alapkoncepció az lenne itt, hogy a gazdag Upper East Side fiatalsága legalább 5x bukott a középsuliban. Így mar érhető az útkeresés amiről a sorozat szólni fog. “Hogyan legyünk túl a középsulin” alcímmel.

winnie - 2021. 05. 04. 20:49

itt is van fiatalabb es idosebb, de amellett, hogy 18 ev alatt mas munkajogi szabalyok vannak, sokkal jobban erdekli a castingosokat szerintem a karakter, a szinesz maga, ez frlulirja a kort, amit a nezo hajlamos elnezni, ha eszreveszi. persze a kizokkentes nem jo, es azt sem akarjak a castingosok, hogy tul szukre szabjak a halot, amivel keresnek (ld. 18, 18-22, 18-25), vagy valakit kvazi “diszkriminaljak” a kora maitt, ha egyebkent eladhato lenne.

speranza - 2021. 05. 04. 21:10

Én már azt sem értettem, hogy az előző mitől volt annyira népszerű. Emlékeim szerint arról szólt, hogy gazdag, anyagilag elkényeztetett, de érzelmileg elhanyagolt tinik – akiknek semmiért sem kellett megküzdeniük – arra fordították a fölös energiáikat, hogy másokat tönkretegyenek azért, mert annyira unatkoztak az üres kis életükben, hogy nem volt jobb ötletük. És most újrakezdik…

human - 2021. 05. 05. 02:32

tele volt kurvaszép fiatallal az előző női és férfi fronton is, azért volt népszerű. mármint szerintem a “tinisorozat” kategóriában ez azért nem félresöpörhető indok.

wintender - 2021. 05. 05. 09:33

Amerikában nagyon szigorú szabályok vannak 18 éven alattiak foglalkoztatásával kapcsolatban. Életkortól függően pl nem dolgozhatnak 4-6 óránál többet. Ami pl egy forgatás esetén nem azt jelenti, hogy 4 órán keresztül forgat, hanem onnan számolják ahogy kiteszi a lábát otthonról, tehát háztól házig nem telhet el 4 óránál több.
Mellékszereplőknél ez még megoldható, de egy teljes főszereplői gárdával nagyon nehéz lenne így forgatni, nagyon elhúzná az időt, az 1. évad végére kb mindenki ugyanúgy huszonéves lenne :D

Pribi - 2021. 05. 05. 16:52

Tetszik human kurvaszép megfogalmazása.

Amúgy tényleg nem szólt sok mindenről az eredeti, de szerintem pont ettől volt élvezhető, hogy nem akart túl sok lenni, mint a PLL.

David33 - 2021. 10. 31. 01:01

Azt azért nem állítanám ilyen magabiztosan hogy az eredeti széria nem szólt semmiről hiszen rengeteg fontos témára kitértek és nem csak pár rész erejéig, mint a bulémia, alkoholizmus, drogok, szexfüggőség és más egyéb függőség. Én mindig úgy tekintettem az eredetire mint egy szatírára. Az eredeti sorozat egyébként nyilván azért volt annyira sikeres mert akkoriban nem volt más még csak hasonló sem. Még a legszarabb részeket is elvitték a hátukon a színészek általában. Mármitn a karizmájuk nem feltétlen a tehetségük.

winnie - 2021. 10. 31. 07:01

szerintem is bőőőven szólt sok mindenről.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz