login |

Legends of Tomorrow: kezdett a 6. évad

2021. 05. 05. 20:00 - Írta: Necridus

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy éve, hogy leköszönt a Holnap Legendáinak ötödik évadja, aminek folytatása ugye a forgatási nehézségek miatt késett, ugyanakkor ez az egyetlen tavaly is futott Arrowverse sorozat, aminek nem kellett pótolnia az előző évad cselekményének lezárását. Van ugye, ami három epizódot hozott át, van, ami egyet, és van, ahol újraírták az egészet a főszereplő távozása miatt.

Az előző szezon azért kapott hideget és meleget is, amiért elkezdett kicsit komolyodni (ugyanakkor azért is, mert néha túl agyament volt), ezért kíváncsi vagyok, ti hogy fogtok vélekedni a premierről. Nálam bejött, én pont az egészséges agymenés melletti valódi, nem súlytalan átívelésre vágytam, amit úgy néz ki, idén meg is kapunk, amihez egy új legenda is bekerült a képbe.

A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

Az előző szezon ugye ott ért véget, hogy Charlie/Clotho visszatért a bandájához és távozott a sorozatból (de a színésznő visszajön még rendezni!), a nagy punk parti után pedig az ittas csapatból elrabolták Sarát az űrlények. Azért itt féltem, mennyire lesznek gagyik a földönkívüliek, de meglepően jóra sikeredtek. Ha nem is a látvány miatt, de kreatívak voltak – ráadásul két fajt is kaptunk rögtön!

Ava elkezdte rögtön a csapattagokat ráállítani Sara keresésére, ahol azonnal ki is jött az egyik nagy problémája a sorozatnak: rengetegen vannak. Igaz, cserélődnek, most ugye Charlie helyett jött Astra, viszont kaptunk egy új állandót is, így gyakorlatilag nőtt a létszám, ezért egyre kevesebb idő jut a karakterekre. Most még egész szépen megoldották, igyekeztek mindenkit elindítani valamerre, viszont Nate-en például nagyon kijött az összvissz néhány sora után, hogy semmi tervük vele egyelőre.

Az új csapattag remekül fog illeni a többiek közé: Spoonert elrabolták az űrlények kiskorában, azóta pedig mindenki bolondnak hiszi – kicsit az is a fóliával kitömött sapkájával. Viszont elég vagány nőként mutatkozik be már az első pillanataiban, ezért nem csak humoros jelenetekre készülhetünk tőle, de oda is fogja magát tenni akcióban, ha kell.

Mellette (Astra, valamint Behrad mellett) Gary lett még új az állandók közt, akinek rögtön elég nagy hangsúlyt adtak azzal, hogy Sara mellé tették az űrlények hajójára, és felfedték, hogy valójában ő is egy közülük. Azért ez hirtelen jött négy év szereplés után, de mégsem tudtam haragudni emiatt, mert a sztorit remekül vitte. Elmondta rögtön, hogy azért is ment a Földre, hogy a legfontosabb embert elrabolja, aki Sara (és nem a szintén a hajón lévő Spartacus), de megszerette őket, ezért nem tett eleget jegyese kérelmének.

Zárójelesen megjegyezném, hogy milyen igaz, amit Sara fontosságáról elhintettek. Elvégre az Arrow-ban (á, még mindig szip-szip!) is rengeteg változást hozott egyetlen döntése, itt pedig gyakorlatilag az egész világot (időtől függetlenül) menti meg nap mint nap (úgy, hogy egyébként igényesen is dolgozzák ki, nincsenek karakteridegen mozzanatai). Nincs mese, Sara az Arrowverse legfontosabb női karaktere. Csak le ne lépjen Caity Lotz, aki jövőre az egyetlen első évados szereplő marad, miután Dominic Purcell (Rory) bejelentette, hogy kiszáll, mint állandó.

Sarat nem sikerült egyből visszahozni (cserébe eljutott a leánykérése Avához, amire a válaszadásos jelenet még épphogy nem csapott át túl cheesybe), úgyhogy továbbra is külön szálon fog mozogni, Ava karakterét ismerve pedig a csapat minden erejével azon lesz, hogy megmentsék, így inkább egy átívelős, kevésbé kalandozós évadot jósolnék, amivel nekem egyáltalán nincs bajom, csak ne fulladjon ki néhány rész után! Mondjuk a rész végén az időleges zónában (bruh, de utálom magyarra fordítani ezeket. temporal zone!) repkedő alienek megalapozhatnak a szokásos időutazásos hibajavításnak, így mindenkinek kedvezhetnek.

Nálam betalált a premier. Remekül építették az elején abszolút könnyed és humoros jelenetekből a vége felé kissé szomorkás, drámaibb szálak felé a hangulatot, nem ment az akciózás az agymenés rovására (plusz pont, hogy hiába nagyon badass Sara, nem tudta legyűrni az űrlényt, mert valljuk be, kábé lehetetlen lett volna). Komolyodunk, nem volt súlytalan minden perce az epizódnak, viszont egészséges mennyiségben poénkodtak, amik inkább az adott szituációnak köszönhetőek, és nem erőltették bele a részbe őket.

20 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2021. 05. 05. 21:31

Mondjuk Rory mást se csinál csak piál és bezárkózik a szobájába regényt írni – ez nem egy Legendás viselkedés, nem csoda, hogy Purcell megunta, hogy nem kezdenek a karakterével semmit.

Varesz2500 - 2021. 05. 06. 01:18

Igen de lásukbe hogy purcell kezd őreg lenni az é falyta szerephez!!!!

wondorog - 2021. 05. 06. 09:18

Nekem ez a Garys dolog nagyon “jump the shark” volt, azért 4 évad alatt megismerhettük már és voltak konkrét részek, amik erősen rá koncentráltak korábban. Jobb lett volna egy olyan magyarázat, hogy alien “sleeper agent” volt, egy chip-pel mondjuk a fejében, ami blokkolta az emlékeit, és most aktiválták újra.

Mom - 2021. 05. 06. 10:23

Nekem tetszett. Gary valóban eléggé a semiből jött, de ez nem zavart különösebben. Amit viszont a túl sok szereplőről írt Necridus, azt én is osztom. Muszáj lenne egy-két karaktertől megválni, vagy úgy írni az epizódokat, hogy ilyen-olyan okokból mindig legyenek olyanok, akiknek éppen egyéb elfoglaltságuk akad, mert az, hogy mindenkiből 3-4 mondatot kapunk, az nem annyira egészséges hosszú távon. Én úgy gondolom, hogy Sarah szála ennél egyébként is több időt fog kapni, tehát összességében kevesebb jut majd arra a 8(?)másik karakterre.

A lánykérést sikerült még emészthetően nyálasra írni, az elején meg a feladatelosztás Avától zseniális volt :D Főleg mikor kiderült, hogy azért csinálta, hogy megszabaduljon mindenkitől :P

Az alienes vonaltól egy kicsit tartottam, de sikerült berántaniuk, főleg mikor a DEO-val ráébresztettek, hogy vannak az univerzumban normális alienes sztorik, tehát nem csak zöld emberkékre kell számítani. Azzal meg, hogy fenn tudják tartani a heti ügyes szálat, miközben átívelésnek Sarah megmentése jut, nagyon is elégedett vagyok.

PatrikDR - 2021. 05. 07. 20:28

Egy fél könnycseppet elhulajtottam, amikor meglett említve, hogy Heatwave az egyetlen original karakter 😢

Necridus - 2021. 05. 07. 21:29

PatrikDR:

Hát, de nem. Vagy nem értem, hogy az original alatt mire gondolsz. Ha arra, hogy az első epizód óta jelen van, akkor Sara-t kifelejtetted (illetve Gideont), ha viszont azt, hogy az egyetlen, aki a képregényből származik (és jelen van még), akkor meg Nate (Nathan Heywood – Citizen Steel), Constantine (same), Zari (Adriana Tomaz – Isis), Behrad (Amon Tomaz – Osiris), Astra (Astrid). Ha nagyon tág határokat szabunk meg, akkor még Sara is képregényesnek mondható, mert ugye ő a Black Canary és a White Canary keveréke lenne (rengeteg saját ötlettel).

heidfeld - 2021. 05. 09. 19:48

Tartottam tőle, hogy gagyin fognak kinézni a földönkívüliek, de elég kellemesen csalódtam. Gary-t bírom, így ez a megoldás is elmegy.
Jobban örültem volna, ha kalózokat üldöznének az időben, de ez van.
Nagyon sok az állandó. Páran nem is igazán érdekelnek, de vannak jó pillanataik. Legnagyobb kedvenc, Nate. Olyan arccal adja elő a teljesen egyszerű, de elmebeteg valóságot, hogy fekszem a nevetéstől. B-terv:D Lefejeltem az asztalt..Kifejezetten tetszett a lista.
Új lány érdekes lehet. Neki is jutott beszólás.
Pont ezért érdemes nézni. Kifejezetten kellemes kikapcsolódás.
7.5/10

szotyi - 2021. 05. 10. 21:12

Ha jobban belegondolok nem hiányzott (ahogy kb idén egyik sorozatom se) de jól szórakoztam ahogy eddig is az évadok során. Mindig is kiemelekedett nálam a CW-k közül szóval ja csak így tovább.

ArpHalliwell - 2021. 05. 24. 12:51

Hozza ugyanazt a kellemes, szórakoztató szintet. Én nem tartom soknak a szereplők számát, habár Spooner még háttérben van, de majd később kibontják őt is.
Azt nem mondanám, hogy Rory csak iszik és nem csinál semmit évek óta, a lányával való viszonya és a karakterfejlődése is téma volt az előző évadban.
Itt senkire se mondom azt, hogy minek van itt, nem mint pl. a Flash-ben.
De amúgy Astra hol van? csak az első részben volt, azt hittem állandó maradt.

heidfeld - 2021. 05. 26. 21:59

Oké. Ez a 4. rész nagyon betalált.
Jóval több Nate határozottan jót tett, de ennyire elborult dolgot művelni… Könnyeztem a nevetéstől.
Többi is tetszett, de a földönkívüli-csaj stílusa mindent vitt.
Alliah O’Brian-t, már a Rookie Blue-ban is csíptem – Peck-csaja volt, meg láttam másban is.

Berann Morak - 2021. 06. 15. 09:05

5. rész amit Caity Lotz rendezett kevésbé volt elborult. Astra központú rész némi animációval. Szerencsére Sara is visszatért, nekem hiányzott az előző részből nagyon. Az íróknak pedig jár egy nagy pacsi a Wynonna Earp-ös szövegért, mert nekem az a sorozat is kedvencem. Ha jól tudom amiatt volt mert a Wynonna Earp 4×02-ben utaltak Sara Lance-re.

6. rész végi csavart már egy ideje sejtettem. De, nem fogom elspoilerezni.

heidfeld - 2021. 08. 20. 11:13

Aktuálist epizódot nem látva nagy csalódás.
Rettenetesen sok az állandó szereplő, és ebből 3 szinte felesleges, alig jut rájuk idő.
Könnyedség,szellemes-elszállt humor, csak ritkán pillanatokra bukkan fel. Néhol kifejezetten kínosba mennek át a dolgok. Egyszerű semmiségekre is varázsolnak… Hihetetlen. C-D-listás szuperhősös-jelleg pillanatokra tör elő..
Nagyon nem jártam utána, de új íróknak is adtak több lehetőséget. Civid-miatti törés is érezhető a történet alakulásában.
6-ot néztem angolul is. 10-14 óra munka után rohanás haza, és csak szakítottam rá időt, annyira szerettem.
Most, inkább várok. És a csodára is, hátha régi vágányra terelődik egyik kedvencem. Ehhez radikális változások kellenek.
Ne csak negatívumot mondjak: Astrára koncentráló rész kifejezetten tetszett.

Denisa - 2021. 08. 20. 23:25

Gary nem lepett meg, viszont az első perctől utálom, így eléggé elkeserített, hogy főszereplő lett. Helyette Mick lánya, Lita sokkal jobb lett volna. Astrát meg nem értem, minek kellett, gyakorlatilag csak a helyet foglalja. Spooner jó arc, végre még egy tökös csaj Sara mellé.
Az Ava-Sara páros számomra borzalmas. Nem érzem köztük azt az összenéznek és pörögnek összhangot, ami Sara és Alex közt meg volt. Kár, hogy nem vele rakták össze.
Behrad és Zari aranyosak. Nate pont kényelmesen lavírozik.
Purcell tényleg távozik? Az eddigi részek alapján inkább Constantinera tenném a voksom.
A Sara mentés nekem kicsit elhúzódott, de az egyedi esetek bejöttek. Egyelőre maradok.

Necridus - 2021. 08. 21. 06:55

Denisa:

Mindkettő távozik. Purcell nem lesz állandó (ami vendégszereplést még jelenthet), Matt Ryan pedig új karaktert fog alakítani, Constantine sztorija itt ér véget.

Denisa - 2021. 08. 22. 14:43

Necridus
Köszi! Így már értem.

Mom - 2021. 08. 23. 19:52

Nem az igazi ez az évad. Három rész is feltorlódott, pedig mindössze 4 heti sorozatom fut jelenleg, ami elég sokatmondó.

A 13-ashoz annyit tennék hozzá, hogy Sarah emlékei és tanult képességei NEM a DNS-ében vannak kódolva! Tehát klónozással nem lehet őket megszerezni! Persze a sorozat világába belefér, hogy ezek megszerzésére legyen egy módszer, de az nem a klónozás és nem a DNS-ből… Ez persze nem most merült fel, csak ebben a részben különösen kihangsúlyozták, hogy a 6%-nyi Sarah DNS-től a Bishop hirtelen mindent tud, amit Sarah, ami baromság.

Tyberius - 2021. 08. 24. 13:44

Az évad eleje még tetszett valamennyire, de pl. ez a Bishop szál nekem nagyon nem jön be. Örültem, amikor végre Sarah kiszabadult és el lehetett felejteni, erre visszahozták. És John blood-magic sztorija meg függősége se köt le annyira, inkább idegesítő. Nate, Zari, Spoon, Behrad jó karakterek, Gary mindig is idegesített, itt is sok, Astra tök felesleges, még az évad elején volt egy kis értelme, de sehova nem mozdul a karaktere. Constantine nekem soha nem volt annyira érdekes ez a mostani szála meg egyenesen gáz. Mick meg szimpla biodíszlet már évadok óta.
Felőlem ez a hármas simán mehetne, de nem csak karakter szinten színész szinten is.

CrashBoostZoom - 2021. 08. 24. 17:03

@Mom

Ez már régi húzás a filmek és a sorozatok világában. Én már régen nem akadok fenn azt ilyen dolgokon még akkor sem tudom, hogy lehetetlen.

Pláne nem ebben a sorozatban. Itt minden klisé játszik de szerencsére jól használják őket, hogy az elsődleges céljuk ami a szórakoztatás előtérben maradjon.

Mom - 2021. 08. 31. 07:13

CrashBoostZoom: nem tartott volna semmiből “feltalálni” a technológiát, amivel ez megvalósítható. Csak az nem a DNS klónozás. Én ennyit kérek az íróktól. Legyenek elszálltak egészen nyugodtan, szüljön Rory 49 utódot az orrán keresztül, semmi kifogásom ellene. Nem fogom keresni a logikát, hogy mi indította be a szülést, milyen izmok húzódtak össze (hiszen a tojások nem tudnak mozogni), hogy fértek el Rory fejében amikor láthatóan nagyobb az össztérfogatuk, stb. Nincs ezzel bajom, és a részletes magyarázatot sem kérem. Csak legyen ott egy űrlény, aki erre eleve képes, és aki ezt lehetővé teszi!

Egy létező földi technológiát “továbbfejleszteni” sem probléma, csak akkor ne tegyen úgy, mintha a DNS klónozása ezt az eredményt érné el, mert ez viszont nem igaz. Nem a DNS klónozása a probléma, és nem az, hogy valahogy átkerülnek Bishopba Sarah képességei és az emlékei. A probléma az, hogy úgy adják elő, mintha az egyiknek köze lenne a másikhoz, miközben nincs!
Akkor “találjon fel” Bishop egy fluxuskondenzátort, ami pont ezt csinálja és használja nyugodtan, én nem fogok benne logikát keresni, hogy lehetséges-e ilyen, egyszerűen szórakoztatni fog. De azt implikálni, hogy a DNS magában hordozza az egyén emlékeit és tanult képességeit egyszerűen ostobaság.

A 14. rész egészen jól sikerült. Nem annyira voltak benne poénok, de jól hozták a “drámázást”.

CrashBoostZoom - 2021. 09. 04. 10:58

@Mom

Akit érdekel, hogy pontosan miként működik a DNS az nyilván nem ebből a sorozatból fog tájékozódni róla. Felesleges mindenféle vackokat behozni “magyarázatként”, ennek a sorozatnak nincs szüksége arra, hogy konzisztens logika mentén történjenek a dolgok.

Na meg aztán hol van az leírva, hogy a DC univerzumban a DNS nem hordozza az egyén emlékeit és tanult képességeit? :D Ez egy kitalált világ és már sok helyen láthattuk, hogy a miénktől eltérő szabályok alapján működik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz