login |

Pilot: Starstruck

2021. 05. 06. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Angol romantikus komédia jöhet, nem? Kis lazítást hoz heti 22 percben a BBC3 az újoncával. A Starstruck eléggé modern gondolkodású, legalábbis a női szexualitásról, és ezt nagyon természetesen kezeli.

Afternoon sex is basically an errand.

Nyilván teljesen őszintén, ahogy mindig, az előzetes engem nagyon nem győzött meg, az ott levő leírás sem, de akartam valami újat nézni, és a 22 perces komédiák nálam mindig előnnyel indulnak (de majd jön az Intergalactic is a héten!), így végül leültem elé. Innen lehet a legszebbeket meglepődni, és néha tényleg csal a megérzés, ez ütött. Ennek ellenére szerintem hallgatni kell az előérzetre, mert 100 esetből 2-szer alakul pozitívan az eset, legalábbis nálam.

A lényeg, hogy a tartalom alapján tényleg nem sokan kattannának rá: egy újévi bulin becsípve összejön a főszereplő lány egy helyes pasival. Aztán másnap kiderül, hogy egy filmsztárról van szó. Egyelőre, vagyis 2 rész alatt még a “közvélemény nem tudhatja” és a többi klisés húzást is elkerülték, de az nyilván csak várat magára, inkább csak félreértéseken alapul a konfliktus.

Ebből az alapozásból bármi lehetne, de a két karakter közötti csipkelődős dinamika teljesen a régi idők romantikus komédiáit idézte, csak megfejelte némi modern problémával azokat. Nehéz jól összefoglalni, leírni azt a hangulatot, ami átszőtte a részeket, de engem teljesen berántott. A modern, szabadabb gondolkodás hatja át, például 20 évvel ezelőtt egyértelműen fordítva lett volna a felállás (vagyis nemrég is volt), vagy minimum a filmsztár férfi oldaláról koncentrálna a kapcsolatra. Tudom, a Micsoda nő! alapján talán nem, de itt semmi megmentés komplexus nincs a történetben, inkább egyenrangú felekről van szó.

Mindezeket úgy mondom, hogy Rose Matafeo valahogy nem olyan szimpatikus főszereplőnek itt, de közben meg az írás (a sajátja!) ezerrel segíti őt is. Nikesh Patel pedig remek végig. Kicsit furcsa, milyen jó kémia van közöttük, de tényleg csak a forgatókönyvre tudnék mutogatni ennek kapcsán, valahogy van flow, akármennyire is képtelennek hat némelyik fordulat. Az meg csak hab a tortán, hogy a színész ügynöke Minnie Diver, ellopta az egész show-t! Tiszta Ari Gold, csak 2021-ben!

Sima 8/10 a nyitány, amit egyáltalán nem gondoltam volna. Az ittas poénok egy része kicsit kínos, de úgy a 10-15. perc környékétől már mosolyogtam, ami a kitartott a 2. rész végéig simán. A nap dala akkor a Return of the Mack.

2 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 05. 06. 21:54

Ez megint egy olyan kis sorozat, ami elment volna mellettem, ha nincs ez a poszt, szóval ezer hála és köszönet human! :)

Most megnéztem az első két részt és abszolút egyetértek a fentiekkel. Kellett kb az első rész első fele, hogy beinduljon, de utána én a maradék másfél részt szinte végignevettem, de legalábbis mosolyogtam, az tuti.
Klasszikus romkom, de az értelmes fajtából. Mondjuk a kritikában említett Micsoda nő! helyett nekem a Notting Hill (Sztárom a párom) ugrott be rögtön, tulajdonképpen ez annak a fordítottja, modernizálva, meg persze csak az alapokat tekintve (pl. hasonló mellékkarakterek vannak mindkét oldalon).

Apropó, Jessie lakótársát már most nagyon bírom, az a konyhai jelnet az 1×02-ben zseniális volt (“Oh, you’re going to go to the Oscars.” :D). De Minnie Driver is valóban szuper volt.

Ahogy látom 6 részes az évad, szóval egy hosszabb film lesz az egész (legalábbis az első évad), nagyon remélem, hogy ilyen marad végig, mert ez így baromi szórakoztató.

Ja, és a két magyar jelenlétet se feledjük:
-1×01: amikor Jessie bevallja, hogy nem látta a Schindler listáját, és aztán azzal védekezik, hogy a Saul fiát viszont igen (ez azért szerintem elég menő dolog, hogy ilyen szinten is hivatkozási alap máris a Saul)
-1×02: a kocsmakvíz egyik megfejtése Gábor Zsa Zsa volt

Snoopyzit30 - 2022. 03. 26. 10:12

Jópofa volt ez a sorozat valóban. Az első évad inkább bájos, a második évad már harsányabb. Emiatt az első jobban is tetszett. Az is tetszik, hogy nincs az arcunkba tolva, hogy brit, de mégis magán hordozza a stílusjegyeit.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy könnyű kis limonádét akar nézni, de altesti poénok nélkül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz