login |

Pilot: Star Wars: The Bad Batch – írta Ayrons

2021. 05. 07. 15:50 - Írta: vendegblogger

74 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Végre megérkezett A klónok háborúja 8. évadja, akarom írni a spinoffjának a The Bad Batch-nek a legelső része (stílusosan május 4-én a Star Wars hivatalosan napján). Akik látták a pilot epizódot, azoknak feltűnhetett, hogy a legújabb Star Wars-animációs sorozat úgy istenigazából semmiben se különbözik az anyasorozattól.

Ha nem lenne a rész előtt ott az új logó (ami a régi sorozatból bukkan elő ötletesen) akkor az ember azt hihetné, hogy a kultikus A klónok háborúja legújabb részét kezdte el nézni. Csak ugye az a széria tavaly lezárult, és mindenki azt hitte, hogy egy korszak is véget ért vele. Erre egy év elteltével itt a The Bad Batch spin-off széria, a pilotját megnézve pedig, mintha sosem ért volna véget A klónok háborúja animációs sorozat. Amit én egyáltalán nem bánok.

Az új sorozat egy 75 perces filmmel érkezett meg a Disney+ kínálatában, hogy onnan folytassa a messzi messzi galaxis történetét, ahol az anyasorozat abba hagyta azt tavaly. A több éve tartó klónok háborúja a végéhez közeledik, Grievous tábornak teljes offenzívát indít a Galaktikus Köztársaság területei ellen, ám Dooku grófot Anakin Skywalker megöli, míg a droidhadsereg főparancsnokát Obi-Wan Kenobi teszi hidegre.

Eközben Caleb Dume (a későbbi Kanan Jarrus) mesterével Depa Billaba küzdenek a Szeparatista offenzíva ellen, nem épp sikeresen. Ám szerencséjükre a „lovasság” megérkezik még időben a Bad Batch személyében, akik hamar megfordítják a csata kimenetelét.

Csakhogy az ünneplés nem tarthat sokáig, ugyanis Palpatine főkancellár kiadja a hírhedt 66-os parancsot, aminek a következtében a klón katonák a Jedik ellen fordulnak, és sorra kivégzik a rend és béke őreit. Kanan/Caleb mesterének az önfeláldozásának, no meg a Bad Batch csapat vezetőjének a segítségével sikeresen meglóg a klónok elől, miközben az elit kommandó tagjai értetlenül állnak az események előtt. A Kaminora visszatérve, a furcsa klónokból álló csapat hamar rádöbben, hogy az általuk ismert galaxis az alapjaiban változott meg, amihez vagy alkalmazkodnak, vagy pedig mehetnek a „roncsterepre”. 

A sztori egy az egyben az anyasorozat felépítését követi, ezért is írtam fentebb, hogy az új széria semmiben se különbözik a régi nagy elődtől (még grafikában sem). Ez valakinek vagy bejön vagy nem, bár szerintem többen lesznek az előbbi táborában, mintsem az utóbbiban. No meg egy spinoffról beszélünk, így érthető, hogy nem nagyon térnek el a készítők a Clone Wars stílusától.

Az már más kérdés, hogy Dave Filoni, akit sokan George Lucas méltó utódjának tartanak, már másodjára írja felül a meglévő kánont a saját elképzelései miatt. 2014-ben a Lucasfilm bejelentette, hogy minden, ami nem a 6 film, A klónok háborúja és a Lázadók sorozat az nem tartozik a Star Wars kánonjában. Értelemszerűen a rajongóknál ez a húzás kiverte a biztosítékot. A Lucasfilm azzal indokolta a döntését, hogy a Star Wars univerzuma túlságosan keszekusza lett az évek során, és szükséges lépés volt emiatt ez a fajta drasztikus tisztogatás.

Ám megígérték, hogy a jövőben minden egyes tartalom legyen az film, sorozat, animációs tartalom, képregény, valamint könyv ugyanakkora súllyal fog rendelkezik, és minden mindennel össze fog függni, egy egységes kánont hoznak létre, ahol nem lesznek szintek, és felülírások, no meg ellentmondások.

Erre 2021-ben az a Dave Filoni, akit a Star Wars messiásának tartanak már másodjára retconolja a meglévő kánont. Tavaly az Ahsoka-könyv eleje lett felülírva A klónok háborúja 7. évadjával, idén a Kanan-képregény egyik száma esett áldozatul ennek.

Ezek után nagyon úgy tűnik, hogy visszatérünk a régi szintes kánon rendszerhez, ami még Lucas idején volt, amikor egyes tartalmak simán felülírtak megannyi könyvet és képregényt. Hiába jelentette ki 7 évvel ezelőtt a Lucasfilm, hogy egy egységes kánon fog jön, ha a későbbiekben Jon Favreau, Dave Filoni, vagy akármelyik film, valamint sorozat rendezője felülírhatja a meglévő kánont, csak azért, mert nekik más elképzeléseik vannak. Nagyon úgy fest, hogy a stúdió egykoron elhamarkodott kijelentést tett. 

Egyébként maga a pilot sztorija rendben volt, ahogyan egy rendes pilot esetében, úgy itt is a készítők felpakolták a bábukat a táblára, megismertették a nézőkkel az alapszituációt, hogy aztán az elkövetkező 16 részben kibővítsék a meglévő világot, és kibontsák az évad, no meg a karakterek személyes drámainak a történetét. Tették mindezt nagyon profin, köszönhetően annak, hogy a hátuk mögött olyan sorozatok vannak, mint A klónok háborúja és a Lázadók. 

A sorozat középpontjában A klónok háborúja 7. évadából megismert Bad Batch csapata állt, kiegészülve egy Omega nevű női klónnal. A 99-es klónkommandó osztag, akiknek a győzelmi statisztikája 100%. Ők azok, akik a látszólag lehetetlen feladatokat is képesek elvégezni. Bevallom a 7. évadban a legkedveltebb klónjaim lettek, köszönhetően annak, hogy mindegyiknek saját, egyedi személyisége van, no meg emlékezetes jeleneteket is kaptak.

A csapat tagjai: Hunter, aki egy élő térkép és emellett a kommandó parancsnoka, Tech az informatika zseni, Crosshair a mesterlövész, Echo az egykori 501-es osztag tagja, aki egy élő számítógépként működött, és végezetül Wrecker a tank. Mindegyik karakter, mind külsőségben, mind pedig személyiségben jól elkülöníthető, ezáltal pedig mind az öten élő és lélegző személyként működnek, a kémia is tökéletes működik közöttük. 

Egyébként az meglepett, hogy már a pilot epizódban szétszakadt a csapat, és Crosshair, akinél szemben a csaptatásaival a 66-os parancs részben aktiválódott, a Birodalom oldalára állt. Vélhetőleg azt a feladatot fogja kapni a feletteseitől, hogy vadássza le az egykori társait.  Kíváncsi leszek, hogy képesek lesznek-e megmenteni őt, vagy végül egy drámai halált fog halni. Omega személye pedig tippre a sorozat egyik nagy rejtélye lesz. Nem lepődnék meg azon, ha erőérzékeny klón lenne a kislány, hiszen a kaminóiak eléggé titkolóztak vele kapcsolatban, még Tarkin előtt is. Lehetségesnek tartom azt is, hogy Palpatine klónozási hóbortja vele kezdődik majd el, és Filoniék itt próbálnának majd valamilyen értelmet adni a kilencedik résznek. 

Szóval a hangsúly a Birodalom térnyerése mellett a klónokon lesz. Ami szerintem egyáltalán nem probléma, hiszen már az anyasorozatban is eléggé központi szerepet töltöttek be a köztársaság katonái. Annak pedig kimondottan örültem, hogy végre nyíltan kimondták, hogy miért is cserélte le a Birodalom a klónokat. Ezzel sok évnyi vitának a végére tettek pontot a készítők. Emellett az is kiderült, hogy a 66-os parancs nem csak a Jedik ellen fordította a klónokat, hanem hűségessé is tette őket a Birodalomhoz. Ami egy teljesen új információ volt, még a rajongók számára is. 

Említést érdemel még a sorozat látványa, ugyanis a Lucasfilm Animation nagyon kitett magáért. Már-már Pixar és Disney Animation látványvilágot kaptunk, tippre pár év és a Lucasfilm animációs részlege felér az előbb említett stúdiók szintjére. Kevin Kiner zeneszerző pedig ismételten kitett magáért, nagyon szépen kiegészítette a saját szerzeményeivel John Williams taktusait.

Végére csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a készítők célja egyértelműen látszik, Dave Filoni és a csapata ismételten egy olyan szériát akarnak letenni az asztalra, amely nagyban bővíti majd a Csillagok háborújának az univerzumát. A folytatás ma érkezett, annak a megnézéséig is mindenkivel az Erő legyen! 9/10

74 hozzászólás Ne habozz!

LasDen - 2021. 05. 07. 17:02

Ez a Bad Batch ennyire népszerű volt anno? Nekem borzasztóan fájdalmas volt végigülni azt a részt. Lenne igényem Filoni okosságaira, de így kimarad. Majd legközelebb…

serra - 2021. 05. 07. 17:07

Egy buta kérdés: Ki a célcsoport? Magamfajta 30/40-esek is élvezhetik vagy inkább a fiatalabb korosztályra van kihegyezve?

Ayrons - 2021. 05. 07. 17:10

Mindenki a célcsoport. Egyszerre szól a kicsiknek és a nagyoknak.
Hozzáteszem a sztori pont akkor játszódik, mikor egy kemény diktatúra kiépül, és a demokrácia megszűnik létezni a galaxisban.

zolij - 2021. 05. 07. 17:32

serra: a The Clone Wars és a Rebels kezdeti részeivel ellentétben ez nem a fiatalabb korosztályra lő, hanem kb. a TCW 7. évad szintjét folytatja.

LasDen: a TCW-ben levő 4 rész nekem se jött be különösebben, szkeptikus is voltam a sorozattal, de eddig a pilot és a mai rész alapján kellemes csalódás.

polovcev - 2021. 05. 07. 17:33

serra:

Ugyanaz a korosztály vagyunk, szóval nyugodtan próbáld be. Kellemes kis kikapcsolódás egy fél órára, a sok mélykomoly dráma meg krimi mellé.

Llew - 2021. 05. 07. 18:52

Szerettem a TCW-t minden hibája ellenére. A fináléja nagyon drámai lett, sztoriban is, és az évek során felépített karakterek miatt megvolt a kellő érzelmi töltet is.

Ez egyelőre a visszatérő karaktkerekkel még inkább egy TCW évad sem mint spin off.

Rexék után kellettek az új karaterek, főleg, hogy ők a Rebelsben is visszatértek, de a Bad Batch nekem már a bemutatkozásukkor sem volt különösebben szimpatikus.

Vitatkoznék a szerzővel, mert a figurák elsőre a TWC-ben és a pilot után sem többek nagyon durva klissé gyűjteménynél. Igazából egy rossz Delta Squad karikatúra az egész csapat.
Egyedül talán Huntert sikerült minimálisan kiemelni két rész után.
Persze idővel árnyalhatják őket, ahogy Rexéknél is idő kellett ehhez, de egyelőre nem miattuk nézem.

Ez az inhibitor chipes megoldás önmagában nem tetszik. Már amikor behozták sem tetszett és most sem igazán veszi be a gyomrom. Túl egyszerű megoldás az íróknak, hogy elvették a klónok önálló akaratát vele. Persze ez egy gyerek műsor alapjaiban, még ha voltak/lesznek benne komolyabb részek is, de érdekesebb lett volna látni, hogy élik meg a klónok a jedik “árulását”, a Birodalom kialakulását anélkül, hogy egy csapásra engedelmes birodalmi droidok lennének.

Mellesleg Cut chipje miért nem aktiválódott?

Mindezek ellenére érdekel hova viszik ezt az egész sztorit, mit kezdenek a klónokkal – remélhetőleg ténylegesen – jedik nélkül.
Valamilyen szinten ez lehet az általam nagyon szeretett, de részben a TCW által/miatt lenullázott Karen Travis féle klón történetek utódja/kánonosítása és kíváncsi vagyok mennyit merítenek belőle.

Omega érdekes adaléknak tűnik, mégha vele és Hunterrel részben az Ashoka-Rex párost másolják, vagy szebben nézve rájuk utalnak vissza.

Azért nagyon fura, hogy az évekig nézett, ismert vagy ismeretlen klónok “hirtelen” a rosszak lettek. Valahogy jól visszaadja szereplők szemszögét, értetlenségét hogy nézőként is ezt érzi az ember.

Plusz az utóbbi éveket visszanézve még mindig ez (mármint a TCW) a legjobb Staw Wars tartalom.

Ayrons - 2021. 05. 07. 20:24

De hát régi kánonban is engedelmes kis katonák lettek, sőt azelőtt is azok voltak. Csak ott semmilyen logikus magyarázat nem volt arra, miért fordultak a Jedik ellen. Mivel az nem tekinthető annak, hogy beléjük nevelték.

Llew - 2021. 05. 07. 21:36

A régi kánon melyik részében? Van benne több példa, hogy megkérdőjeleznek parancsokat. Még a 66-ost is.

“Mivel az nem tekinthető annak, hogy beléjük nevelték.”

Ez nézőpont kérdése. Ahogy a kritikában írt egyéniség vs klissé karakterek, vagy nevezzük őket archetípusnak kérdése is.

A régi kánon szerinti verzió:

Önálló gondolkodásra képes lények, akiket egy elszigetelt rendszerben, születésüktől kezdve gyakorlatilag agymosásban neveltek a Köztársaságba vetett hitre. Aztán a laborból kikerülve az évek során egyre inkább megismerték a világot, saját rálátásuk és véleményük lett dolgokról, illetve meg is kérdőjeleztek dolgokat.
A Köztársasági Hadsereg pedig egy logikus parancsstruktúrában létezett, megfelelő szabályozásokkal, amiknek az ismeretében nőttek fel. És a sok szabály között volt egy parancs a jedik ellen, amit a főparancsnok kiadott, az engedelmes katonák – döntő többségben – meg egy hiteles parancsot végrehajtottak. Tekintve, hogy egy hadsereg úgy működik, hogy parancsok vannak, mert a végeken nem tudhatnak mindent.

Vagy van az új kánon:

Vannak a fentiekben leírt, gondolkodó, önállósodó katonák, akiben van egy biochip ami semmit nem csinál, de ha meghallják, hogy “66-os parancs” akkor aktiválódik és zombi üzemmódba kapcsolva biorobotot csinál a katonákból, törölve minden korábbi egyéniségüket. Persze a a főszereplők (Rex) nem azonnal kapcsolnak át, hanem ellent tudnak állni a programozásnak pár másodpercig.

Nekem az első továbbra is meggyőzőbb, konzisztensebb és logikusabb. Az utóbbi meg egy túlegyszerűsítés, ami nem passzol a körítéshez.

zagloba - 2021. 05. 07. 21:51

@Ayrons:

De, anno is volt magyarázat.

A klónok támadásá-ban mondja Lama Su Obi-Wannak: “Feltétlen engedelmesség jellemzi őket, minden parancsot végrehajtanak. Célzottan módosítottuk egyes génjeiket, így jóval kevésbé önállóak, mint a mintaegyed.”

Nyilván, ezen felül nem hangsúlyozták túl, hogy előre ne lőjék le a III. epizód történéseit.

Llew - 2021. 05. 07. 22:12

zagloba:
Aztán ezt a “feltétlen engedelmesség”-et persze már később ők is felülírták.

Sheev Palpatine - 2021. 05. 07. 23:14

A mai napig nem értem, hogy lehet logikus valakinek az előző verzió. Marha logikus az, hogy a klónok csakúgy lelövik minden ok nélkül azokat a jediket, akikkel már 3 éve együtt harcoltak, és baráti viszony is kialakult némelyek között. Hol konzisztens ez azzal, hogy önállóan gondolkodnak?

Llew - 2021. 05. 07. 23:49

“a klónok csakúgy lelövik minden ok nélkül azokat a jediket, akikkel már 3 éve együtt harcoltak, és baráti viszony is kialakult némelyek között.”
Ha eleve úgy állsz neki egy ellenérvnek, hogy az hülyeség, akkor nem csoda ha nem érted.
Senki nem mondta, hogy ok nélkül, és pont nem egy példa volt arra, hogy pont a jedikkel kialakult személyes kapcsolataik miatt több klón nem is hajtotta végre a parancsot. Illetve volt rá utalás, hogy utána a klónok próbálták feldolgozni a helyzetet.

Persze sokkal egyszerűbb az, hogy hopp van egy jolly joker, vagy “kijöhet a börtönből” kártya aminek a kijátszására, minden korábbi személyiségfejlődés kuka.

Python - 2021. 05. 08. 00:43

Tetszik! :) Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, de eddig 8-8,5/10 környéke nálam. Pedig a TCW 7. évadában olyan ok, hogy vannak, de a 4 rész alapján csak a nagyon kötelező alapokat kaptuk meg a karakterekből.

Sheev Palpatine - 2021. 05. 08. 01:26

Egyébként a látványon kívül abszolút nem hasonlít a TCW-re annyira, ahogy a cikk lefesti. A TCW 3-4 részes egymáshoz lazábban kapcsolódó történetekkel operált, sokkal több karaktert és nézőpontot helyezve fókuszba. A Bad Batch inkább a Lázadókhoz hasonlít, ahol a főszereplő csapat történetét követjük elejétől a végéig. A rész eleji narráció is csak a pilotba került bele, hogy tisztelegjenek mégegyet a TCW előtt.

winnie - 2021. 05. 08. 06:33

itt a színész, aki mind az 5 klónnak a hangját adja, és bemutatja egymás után az 5 karaktert azok hangján: https://ew.com/tv/star-wars-bad-batch-dee-bradley-baker-voices-all-the-clones/

Ayrons - 2021. 05. 08. 07:11

Sheev Palpatine:
Teljesen igazad van, én a pilot alapján írtam, hogy olyan az egész, mint a TCW új évada. De a tegnapi rész után osztom a véleményed. A TCW és a Rebels keveréke a széria.

Llew:
A klónok az Episode II-ben és az Episode III-ban is fontos szerepet játszanak, meg úgy az egész saga történetében is, de istenigazából nagyon nem ismerjük meg őket a filmekből. Genndy Tartakovsky minisorozatában se kapnak személyiséget a klónok, csak nagyon menőn néznek ki és coolan harcolnak ott is.
Ezen A klónok háborúja sorozat változtat, a szériának hála a klónok mindegyike saját személyiséget kap, nem egyszerű menő katonák lesznek immár, hanem érzelmekkel, jellemekkel és saját gondolatokkal rendelkező karakterek, akik az évadok előrehaladtával fejlődnek. Arról nem beszélve, hogy nem egy történetnek ők voltak a központi főszereplői és voltak olyan részek is, ahol ők gördítették előre a cselekményt. Emellett a széria nem egy emlékezetes klón karaktert adott a Star Wars univerzumának, mint például: Rex, Gregor, Cody, Wolffe vagy pedig a Domino osztag tagjai.

Mivel a klónok immár saját személyiséggel rendelkeztek és a széria története alatt jó kapcsolatot is ápoltak a Jedikkel, sőt igazi bajtársakká váltak, így meg kellett magyarázni azt, hogy A Sith-ek bosszújában miért fordultak hirtelen a Jedik ellen. A TCW előtt nem sokban különböztek a droidoktól szemelyiség tekintetében.

winnie:
Ez tök jó kis videó. éÉna stáblistán nevettem egy jót, mikor megláttam a nevét és mellette: The Bad Batch. Spóroltak egyet :D

Maate - 2021. 05. 08. 08:07

hát ez a második rész kb olyan mint a Mandalorianban, kemény csávók kimenekitenek egy gyereket, elviszik egy mezőgazdasági családhoz, velük akarják hagyni, végül marad és megy tovább a kemény csávóval, zero új dolog

Llew - 2021. 05. 08. 11:28

Ayrons:
Te hoztad fel a régi EU-t, én meg pont azt mondtam, hogy ott a filmek egymondatos világán túl megvolt magyarázva, ráadásul jól, és bőven foglalkoztak a klónokkal is.

Aztán a TCW még létezése közben elkezdett meríteni az ebből az EU-ból, illetve felülírni azt, aztán félre is dobták az egészet (sok részére persze rá is fért).

Majd ahogy írod a szükség miatt előjötte ezzel a megoldással, ami szerintem túl egyszerű lett, de ez van. Crosshair miatt még elő fog kerülni, de remélem nem ez lesz a hangsúlyos.

Az elején a TCW is epizódikus volt, csak ott nem voltak konkrét főszereplők. Később kezdett csak összefüggő sok részes sztori darabokból állni, de azok között is visszautalgattak a régebbiekre, ha kapcsolódtak.

gez - 2021. 05. 08. 14:31

Winnie: Pont akartam írni, hogy Dee Bradley Baker mennyire zseniális, csukott szemmel meg lehet mondani, hogy éppen ki beszél, annyira egyedi hangot talált mindegyik karakternek. Kudos.

co2 - 2021. 05. 08. 14:53

Hát ez a második rész már most a sorozat mélypontjának tűnik. A gyerek sem szimpatikus, kezd családi drámába fordulni akció helyett. Kap egy esélyt de ez így kevés:
1. rész 7/10
2. rész 1/10

tumpara - 2021. 05. 08. 15:28

Ayrons: az “aki”, “ami” elé tegyél vesszőt, mert így nagyon egybefolynak a tagmondataid. (Vagy: ahova “bmeg”-et tennél, tegyél vesszőt, az esetek 95%-ában bejön.)

winnie - 2021. 05. 08. 16:48

ha hiba van, az az én saram. valóban volt meg 3 hibás, de a nagyja jó volt.

punyapapa - 2021. 05. 08. 17:41

1 rész után
Nekem kifejezetten tetszett, pedig ettől az sw címtől vártam a legkevesebbet.
Omegát illetően, nekem is az a sanda gyanúm, hogy Omega erőérzékeny klón.
Ígéretes konfliktuosokat alapoztak meg, és véleményem szerint Filoni nagyon ért ahhoz, hogy a fanservice ne erőltett legyen, hanem a történet szerves része legyen.

Ayrons - 2021. 05. 09. 10:51

tumpara : Köszi az észrevételt.

CrashBoostZoom - 2021. 05. 09. 15:15

Sajnos egyelőre nem érzem, hogy ezek a karakterek érdekelnek annyira, hogy hétről hétre kövessem a kalandjaikat. Még várok néhány részt aztán eldöntöm, hogy legyen-e egybe dara a végén vagy ne.

Darkman - 2021. 05. 14. 20:12

Az első rész kifejezetten tetszett, de az utána következő két epizód már kevésbé. A Clone Warsnál sem szerettem azokat a unalmas részéket amik nem nagyon viszik előre a cselekményt, a Bad Batch 2. és 3. epizódja is csak egy ilyen “kitöltő” rész volt, remélem az ilyenekből ahogy haladunk majd egyre kevesebb lesz. Ezek a karakterek számomra sem olyan érdekesek, hogy hétről hétre várjam az új epizódot, viszont a klónkatonák rohamosztagosokra leváltásának folyamatára kíváncsi vagyok, ezért nézős lesz a sorozat.

Amúgy nem gondoltam, volna, hogy ezek a karakterek külön sorozatot fognak kapni, inkább a Clone Warsban is bemutatott Quinlan Vosról szívesebben megnéznék egy sorozatot, ő úgy is túlélte a 66-os parancsot.

Enzo - 2021. 05. 14. 23:12

1×01 (pótlás vasárnapról)

Tényleg nyugodtan lehet a Clone Wars új évadjának is hívni a sorozatot, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Bad Batch logó is a TCW-sből alakult át az elején némi áttűnéssel. Minőségileg ugyanolyan színvonalas ez is, illetve én már a 7.évadban is kedveltem ezt a bagázst, úgyhogy most is szívesen nézem a történetüket. Pláne, hogy az Order 66 idején járunk, ami a teljes SW-story leghidegrázósabb történetszála számomra – akartam is kérdezni, hogy a kis gyári hibás osztag nem kap-e ilyen parancsot, de aztán egész korrektül megmagyarázták a dolgot. A Star Wars-univerzum eddigi dolgaival is elég szépen összekötik a sorozatot: utalás az Utapau-n történtekre; Kamino mint helyszín; Tarkin moff jön bejelenteni Lama Su-éknak, hogy nincs szükség több klónra; és még a fiatal Saw Guerrera is feltűnt.
Ami még pozitívum: a készítők figyeltek olyan apróságokra mint például hogy Tarkin kijavítja Palpatine “chancellor” megnevezését “emperor”-ra, vagy hogy Omegának ez az első űrutazása, és ennek megfelelően viselkedjen. Apropó Omega, kicsit ilyen “Mando és BébiYoda” érzésem van egyelőre vele kapcsolatban, de az a csavar tetszett, hogy ő az ötödik “nem szokványos” klón. (Echo-t meg el is felejtettem, hogy már a TCW 7×04-ben csatlakozott a csapathoz :D)

Darabkák:
– Már a csapat belépője elég jól sikerült, ahogy a maguk oldalára fordították Caleb-ék droidok elleni csatáját.
– Omega olyan furcsán beszél. Mármint nem az akcentusát értem ez alatt, azt azonnal felismertem, hogy új-zélandi (és tényleg: “Michelle Ang is a New Zealand-born actress who portrayed the enhanced clone Omega in the 2021 Disney+ animated series Star Wars: The Bad Batch.”), de azon kívül is.
– Ez a kis droid is vicces volt, pláne, hogy a neve AZI-345211896246498721347, WTF :D
– Nem is rémlett, hogy Crosshair ennyire ellenszenves – komoly húzás az ő átállítása is. (Valaki elsüthette volna neki, hogy “You’re acting very blind for a sharpshooter.” :D)
– Nem tudom, hogy képileg tényleg valahogy “rajzszerűbb” a sorozat, mint a Clone Wars, vagy csak én néztem félre valamit.
– Aranyos volt, ahogy a kaminoi segítette a csapatot a háttérből titokban a hangáros harcnál :D
– Hmm, vajon ez a J-19 nevű hely, ahova mennek, valami utalás?

1×02

Mivel ez egy jóval rövidebb rész volt, kevesebb mindent lehetett felírni, és hát a történet se sikerült annyira érdekesre. Legalább Saleucami bolygója ismerősnek tűnt (meg az ottani állatok is), csak nem tudom, hogy a filmekből, vagy a TCW-ből. Azt is utólag néztem, hogy Cut már szerepelt a Clone Wars-ban.
Azt nem lehetne állítani, hogy a kikötőt nagyon komolyan őrizték volna: Wrecker simán bement és ha kicsit óvatosabb, le se bukik; Omega simán kijutott az őrök tudta nélkül; illetve Tech – mint minden technológiai zseni – természetesen percek alatt hamisít chain code-ot, amiről aznap hallott először :D
Omega meg persze nyilván visszaszökött hozzájuk, szerintem senki se hitte el, hogy Cut és Suu családjával rögtön elköszön az új szereplő.

Llew - 2021. 05. 15. 11:59

Elég ellentmondásos, hogy a 20 perces epizódok történetei, konfliktusai egy gyerek műsorhoz mértek (egy korábbi lebukás után Saul emberei miért maradnának ugyanott?), ugyan akkor halomra lőnek benne fél tucat embert, most meg közvetlen és közvetett kivégzés is volt már.

Ez emlékeim szerint a TCW-ban, meg a Rebelsben ennyire nem volt jelen.
Előbbiben is estek el klónok, de a jók többnyire a droidokat irtották. Ahsoka és Rex még az utolsó részben is csak elkábították az ellenük fordult klónokat.
A Rebelsben ugyan hullottak a rohamosztagosok, de nem voltak ilyen kivégzéses műsorok.

Kíváncsi leszek mit kezdenek Crosshairrel.Ha egy sima “a chip miatt volt” húzással felmentést kap minden alól, akkor jó eséllyel elkaszálom a showt.

King Leonidas - 2021. 05. 15. 14:06

Llew : Túl sokáig filóztam rajta, hogyan fogalmazzam meg a gondolataimat, így beelőztél a hozzászólásoddal.
Azon gondolkodtam, hogy a készítők kiket lőttek be célcsoportnak. Én úgy gondolom, a mai 8-12 évesek lehetnek azok, illetve azok a ma már fiatal felnőttek akik anno a clone wars kapcsán ismerkedtek meg a saga-val,és ezt a sorozatot kvázi annak a folytatásának tekintik. Nyilván az utóbbiaknál ez nem igazán szempont, de azon már komolyabban elgondolkoztam, hogy mondjuk egy 10 év körüli kisgyereknek hogyan magyarázom meg a Gerrera-féle fegyvertelen civilek lemészárolását.
Másik komoly problémám a kivitelezés. Eddig az egész szériára kisebb-nagyobb mértékben jellemző volt ez a sötét, félhomályos képi világ, de itt a harmadik részben olyannyira túl lett tolva, hogy szinte élvezhetetlenné vált a sztori

Llew - 2021. 05. 15. 15:02

Elcsesztem, Saw Gerrera, nem Saul.

A klón vs toborzott rohamosztagos átalakulásra is kíváncsi leszek, hogy oldják meg az átmenetet.

A TCW-ban megszerettük a klónokat, láttuk amit a kaminoiak most is említettek, hogy mennyire hatékonyak tudnak lenni.
A Rebelsben meg láttuk a bénázós végeredményt. Nehéz lesz komolyra véve végig vinni ezt a sztorit, pedig láthatóan úgy akarják előadni.

Sheev Palpatine - 2021. 05. 15. 17:13

Llew: Ezért inkább az eredeti trilógiát “hibáztasd”, ott láttuk először a klónok bénázását

Sheev Palpatine - 2021. 05. 15. 17:15

*rohamosztagosok bénázást :)

Ayrons - 2021. 05. 15. 17:19

Llew: A TCW-ben folyamatosan jelen voltak a durvulások. Anakin például a második évad simán keresztülszúrt egy merénylőt. Az első évadban a Szepik gettósították a Rylot lakosságát.
A későbbi évadokban pedig Maul által voltak kemény dolgok: egy komplett falu lemészárlása, ahol gyerekek is éltek. Kenobi azon fel is húzta magát.
Csak a TVW-ben egy-egy ilyen részre jutott egy rakat békésebb.

Ayrons - 2021. 05. 15. 17:22

A kaminoiak hiába mondják, hogy hatékonyabbak a klónok.A háború véget ért, a Jediknek annyi. A rendszerek többje a Birodalom felügyelete alatt. Emellett a lakosság is támogatja még a rezsimet. Pár bolygón vannak ellenállások csak.
A klónok drágák és hamar megöregednek. Ezzel szemben a rohamosztagosok olcsók, és a helyi lakosságból lehet őket toborozni, amivel a hűséget is biztosítják egy adott régióban.
A Birodalom nem számol azzal, hogy 19 év múlva kitör egy újabb polgárháború.

King Leaonidas - 2021. 05. 15. 19:51

Ayrons: a besorozott katonák-legalább is a való életben-elvétve kerülnek abba a régióba,ahonnan származnak,épp azért,mert ha fel kell léoni a helyi lakosság ellen,az ne okozzon morális problémát. Gondolom te sem szivesen emelnél fegyvert a keresztapádra,vagy a sógorodra…

Ayrons - 2021. 05. 16. 10:03

Ez jogos, de közben lehet zsarolni a katonát azzal, ha nem azt teszi amit mondanak neki, akkor a családjának gondjai lesznek.

King Leonidas - 2021. 05. 16. 12:13

Ayrons: Azért egy helyőrségnyi katonát nem könnyű zsarolni.
De ez az egész kezd már úgy kinézni, mintha egy közép-afrikai országban, vagy egy dél-amerikai banánköztársaságban játszódna a star wars :DD

CrashBoostZoom - 2021. 05. 16. 17:57

@King Leonidas

Szomorú, hogy ez csak most kezdett feltűnni neked :D

gez - 2021. 05. 22. 15:58

Engem a negyedik rész nézése alatt az zavart nagyon, hogy Fennec Shand teljesen úgy néz ki, mint a Mandalorian-ben, holott a két történet között kb 28 év eltérés van. Aztán utánanéztem , hogy a színésznő, Ming-Na Wen, aki a Mandalorian-ben játszotta a karaktert 58 (!!!) éves. Na, ez a durva.

King Leaonidas - 2021. 05. 22. 17:41

gez: az a nő 25 éve ugyan így néz ki!
Elképesztő genetikája van

gez - 2021. 05. 22. 21:18

King Leaonidas: én korábban nem ismertem őt, így most koppant az állam rendesen.

Enzo - 2021. 05. 25. 21:19

1×03 (pótlás múlt szerdáról)

Hát a főszálról alig tudtam valamit felírni (yay, mindenféle érdekes állatok és kb ennyi), viszont örültem, hogy visszacsatoltunk a kaminoi történésekre is: Crosshair kapott egy új elitcsapatot (akiknek az összetétele egy diverzitás ötöst megérdemel), Lama Su-ék meg érthetően ki vannak bukva, hogy a birodalomnak nem kellenek a klónjaik – és van is valami B tervük a helyzet megoldására. Egész komoly morális dilemmát kaptak Crosshair-ék az Onderon-on, amikor arról kellett dönteni, hogy Saw Guerreráék csapatának elfogott tagjait kivégezzék-e.
(És jól látom, hogy kezd hasonlítani a rohamosztagos sisak a régi trilógiából ismert verzióra?)

1×04 (pótlás múlt péntekről)

1. Hmm, új szereplő a láthatáron, valaki vadászik Omegára! (Ja hogy jól éreztem/emlékeztem és ez tényleg Fennec, oké!)
2. Mekkora volt már, hogy Hunter eladta Echo-t robotnak :D és Echo még rá is játszott :D meg a főnökösködő női “C3PO-szerű” robot is vicces karakter :D
3. Figyeltétek, hogy Omega nyomott egy “Hello there” köszönést? :D annyira szeretném hinni, hogy ez mémként került bele :D
4. Negatívumok: Omega üldözi az állatot, ami kikapta a kezéből a kis bábut, de amikor megtalálja a bábut, utána meg ott hagyja… és ez pont kapóra jön a forgatókönyvben ahhoz, hogy Hunter később megtalálja, eh. Meg ennyi érzéke nincs a gyereknek, hogy talán visszafelé kéne elindulni megkeresni Huntert, ahonnan jött??
5. Az “autós” légi üldözés tiszta Baljós Árnyak utánérzés volt, szerintem nem is véletlenül. (Az alkudozásból megmaradt robbanótöltet felhasználásáért viszont a bábus dologgal ellentétben jár a pluszpont.)

Enzo - 2021. 06. 02. 16:42

1×05

Hát ez a rész ilyen tipikus “heti ügy” volt, már-már egy videojátékra hasonlított, ahol el kell végezned egy küldetést valami infóért cserébe. (Lásd még: The Mandalorian egyes epizódjai ugye :P)
A kis rankor nagyon nyomin nézett ki :D Elgondolkoztam, hogy belőle lehet-e felnőve az a példány, amit az eredeti trilógiában láthattunk, de feltúrva a Wookiepediát, az egy másik. Mindenesetre ha már Jabba köreinél tartunk, Bib Fortuna jelenlétének megörültem. :)
(P.S.: csak nekem hiányzik a SW:TCW-ből megszokott “previously” rész? Olyan jól megadta az alaphangulatot a részekhez…)

Enzo - 2021. 06. 13. 00:33

1×06 (pótlás szerdáról)

1. Több sorozatban kéne ilyen, hogy a karakterek gyakorolnak, hogyan kell lőni. És akkor talán kevesebbszer fordulna elő olyan, hogy tapasztalatlan szereplő tökéletes headshotokat osztogat.
2. Jééé, ez Rafa és Trace Martez :O Na ez a TCW visszautalás most kellemesen meglepett.
3. A technoblabla rész kicsit megint túl könnyűnek volt ábrázolva, de maga az ötlet tetszett, hogy a leselejtezendő droidokat fordítják a javukra :D
4. Hoppá, mégse vesztek el a taktikai droid adatai, de Rafáéknál vannak, már csak azt nem tudom, hogy vajon kinek jelentett a végén…
5. Wrecker fej-beverése még fontos lehet, nem hiszem hogy csak azért írták bele a sztoriba, hogy egy időre kivonják a forgalomból…

#hétidézete:
“-We need a diversion.
-What we need is a diversion.
-Is there an echo in here?
(Echo:)-Yes.
-What?
– I’m Echo.
-Really?” :D

Rodosto13 - 2021. 06. 13. 19:23

Enzo:
A négyes ponthoz kapcsolódóan amit nem értettem, hogy miért nem másolják le az adatokat, ha már egyszer megvan azon a túlméretezett űrpendriveon, és akkor meglenne mindkét csapatnak.

Amúgy valóban, jó volt a testvérpárt látni.

Sheev Palpatine - 2021. 06. 13. 22:09

Valóban jó volt újra a nővéreket látni, ráadásul jól is használták őket a készítők.

Az eheti rész meg a sorozat legjobbja volt :)

Enzo - 2021. 06. 17. 20:07

1×07 (pótlás vasárnapról)

Jé, Rex! Akkor ezek szerint neki jelentettek Rafáék az előző rész végén.
A Bracca bolygó szerintem jól nézett ki a sok hajóronccsal, a kraken-szerű szörnynek is örültem, hát a történéseket meg két tagmondatban össze lehet foglalni: Wreckerben bekapcsolt az inhibitor chip és ettől kissé megborult, de aztán sikeresen kiszedték a chipet mindenkiből. Ennyi.

Llew - 2021. 06. 18. 21:40

Ezt a Cad Bane karaktert mennyire utáltam már a Clone Warsban is. Már ott is az volt vele a baj, hogy szuper legyőzhetetlenre írták. Teljesen mindegy, hogy jedikkel vagy tucatnyi klónnal kerül szembe, mindenkit játszi könnyedséggel legyőz.

King Leonidas - 2021. 06. 19. 13:05

Llew: Igazából nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy míg például Mandonak nagyon jól áll ez a westernhős karakter, addig Bane csak egy túlkarikírozott pojáca lett.

Enzo - 2021. 06. 25. 01:46

1×08 (pótlás szerdáról)

Nna, ideje volt már, hogy újra szembekerüljön Crosshair a régi csapatával. A Bracca mint helyszín továbbra is remek, az ionreaktoros jelenetek elég látványosra sikerültek, és még egy meglepő cliffhangert is kaptunk a rész végén: a régi ismerősként felbukkanó Cad Bane lelőtte meglőtte Huntert és magával vitte Omegát, hoppácska.

Darabkák:
– Wrecker bomba hatástalanítást tanít Omegának, lol :D
– Ja hogy Lama Su-ék küldték a fejvadászokat Omegára? Az igen…

#hétidézete:
“-Wrecker’s in pursuit. He says he has it under control.
-That’s not comforting.” :D /Tech/

King Leonidas - 2021. 06. 25. 17:08

Nagyot tévedek a mai rész alapján (1×9), hogy azt próbálják sugallni a készítők, hogy Fennec idősebb Boba Fett-nél? Feltéve persze, hogy a két nyers klón-Boba és Omega-egyszerre készültek.

Jesustomer - 2021. 06. 25. 20:07

Lehet, hogy van még egy “eredeti” klón?
De amúgy most akkor miért is akarják őket ennyire?

saigon - 2021. 06. 26. 10:29

Banerol mindig ez jutot eszembe: https://www.amazon.co.uk/Stranger-Strange-Land-poster-sleeve/dp/B0088KLXCS
Csak ez utobbi badassabbnek tunik

Anak - 2021. 06. 27. 06:34

Szerintem egyre érdekesebb az animációs sori sztorivonala, bár fogalmam sincs hova akarnak kilyukadni. De nem is bánom, csupán élvezem ezt a heti 20 percet.

miles teg - 2021. 06. 27. 13:24

Teljesen feleslegesnek érzem ezt a kánon-nem kánon vonalat.
Főleg azért, mert szinte minden könyvet olvastam a filmek, sorozatok mellé és nem könnyű magamban kettéválasztani a történeteket. Nem is fogom; elengedem ezt a szeparációt.

A CW utolsó évad elején egyátalán nem tetszett a 99-esek epizódjai, de a spinoffban megkedveltem őket. Persze Echo és Tech még kibontatlan, remélem erre is sor fog kerülni, jelenleg súlytalannak érzem őket.
Omega meg telitalálat.

CrashBoostZoom - 2021. 06. 29. 16:29

@miles teg

Az lehet, hogy te elengedted de attól még a kánon sztorikban simán felülírhatják azokat a történeteket amiket mindet olvastál de most nem képezik a kánon részét.

Amúgy meg nagyon könnyű észben tartani, hogy mi hova tartozik.

Enzo - 2021. 06. 30. 00:16

1×09

Hát a Fennec vs Bane összecsapáson kívül nem sok felírható dolog volt a részben, de ugyanakkor unalmasnak se mondanám. Érdekes, hogy pár résszel ezelőtt automatikusan elkönyvelhettük szimpatikusnak a Birodalommal szembehelyezkedő kaminoiakat, de most, ahogy kiderült, hogy ők akarják levadászni Omegát a DNS-e miatt (mert hogy ő is eredeti klón), már mindjárt lehet is őket utálni, kivéve azt az egy jófejet, aki Fennec-et bérelte fel (ez a csavar tetszett).

Enzo - 2021. 07. 05. 17:09

1×10

A már-már cold open ellenére a központi szál nem sikerült túl érdekfeszítőre, igazából egy sima kimenekítés volt az egész. Annak mondjuk örülök, hogyha Omega újdonsült stratégiai tudásából származó pénznek hála végre elhagyják Cid kocsmáját és küldetéseit, ideje lenne lassan.

CrashBoostZoom - 2021. 07. 08. 17:08

@Enzo

Csak hiteltartozást rótták le. Kreditek továbbra is kellenek, hogy fenntartsák magukat és fizetni tudják az üzemanyagok a hajóba amivel mindenfelé repkedni. A kocsma és a küldetések valószínűleg maradnak.

Hououin Kyouma - 2021. 07. 08. 18:31

Én úgy hiszem az évad végén fog történni egy komolyabb fordulat, ami arra készteti őket, hogy elhagyják a kocsmát

zolij - 2021. 07. 09. 16:31

a mai rész helyett véletlen egy Rebels prequel került fel, aminek egy percig vendégszerepelt a Bad Batch.

Enzo - 2021. 07. 10. 01:28

1×11

Érdekes volt, hogy csak így “kívülről” és rövid ideig láthattuk a Bad Batch csapatot, és helyettük alapvetően a Ryloth-on folyó családi-politikai események szolgáltak főszál gyanánt. Hera Syndulla neve ismerős volt (pedig nem is néztem a Rebels-t), és ha jól érzékelem, ezt az egészet egy komolyabb szálnak szánják, már csak a cliffhangerből ítélve. A végén előre tudtam, hogy Taa-t fogja lelőni Crosshair, hogy rá lehessen kenni Cham-ékra a gyilkosságot.
Ja és még egy észrevétel: a twi’lek szereplőknek nagyon furcsa akcentusuk van, kicsit talán a német akcentussal beszélt angolhoz hasonlítanám. :D

Hououin Kyouma - 2021. 07. 10. 22:18

Taa egyébként nem halt meg, mikor viszik el a hordágyon látszik, hogy mozog a keze :) a halála ellent mondana egy 5 évvel később játszódó regénynek. (persze az ilyesmi korábban nem zavarta Filoni-t, de ezúttal nem esett bűnbe :D)

Enzo - 2021. 07. 23. 01:05

1×12 (pótlás keddről)

– Jé tényleg, Taa mégse halt meg.
– Hera segélykérésénél remélem másnak is volt kicsit ilyen “Help me, Obi-Wan Kenobi” utánérzése :D
– Jó látni, hogy nem minden klón engedelmeskedik a Birodalomnak, Howzer segítsége azért nagyon kellett.
– Na, Crosshair engedélyt kapott a csapat levadászására, tuti ez lesz az évadzáró környékén a fő történés.

#hétidézete:
“I have seen how you treat your allies, Admiral. I prefer to be your enemy.” :D /Eleni/

Enzo - 2021. 07. 28. 20:42

1×13 (pótlás tegnapról)

Na, ha nem is hagyja ott végre a kis csapat Cid kocsmáját, legalább annyival felkavarták a dolgokat, hogy Cid lett kitúrva ideiglenesen a Roland nevű arc által. Persze hőseink gyorsan visszaállították a status quo-t, és még a pyke-okat is üdvözölhettük régi ismerősként. A régi bányászalagutas helyszín tetszett, a rovarraj lehetett volna ijesztőbb is (a végén azért persze kellett Tech előrelátása), viszont az állatvilág másik előfordulása a részben, azaz Ruby, a kis tatuszerű izé, na ő aranyos volt :)
Ja és amikor Wrecker beleejtette a mélybe a zseblámpát, szinte hallottam lelki füleimmel Gandalfot: “Ostoba Tuk!” :D

King Leonidas - 2021. 07. 30. 17:30

1×14
Végre egy igazán izgalmas ,,sűrű” epizód!
Sajnos ebben a sorozatban nagyon sok a töltelék, nem túl izgalmas rész. Az ilyenekből, mint az e heti kellett volna eddig is több. Talán ez a lendület már kitart az évad végéig.

Enzo - 2021. 08. 04. 19:18

1×14

Na, annyiból fontos volt ez a rész, hogy láthattuk, ahogy a klónok helyett sima katonákat alkalmaz már a Birodalom, és visszacsatoltunk az emiatt menekülni kénytelen kaminoiakra is. Ezen kívül a trooper-kimenekítős főszál igazából végtelen folyosós lövöldözésből és bénázó ellenfelekből állt, és már épp húztam volna a számat a sablonosság miatt, de a végén azért árnyaltak a dolgon: a repülőbe ugrás nem sikerült másodikra se, annyira nem, hogy Hunter ottmaradt fogolynak, ráadásul Crosshairrel nézhet szembe…
(Csak egy kérdésem van: az a jelenet WTF már, amikor kilövik az egyik hajtóművet félig és Omega a robotból áttölt energiát a gépbe?)

Sheev Palpatine - 2021. 08. 07. 09:49

1×15:

“You may fire, when ready”

Az utolsó képsorok hátborzongatóak

Ayrons - 2021. 08. 07. 21:38

Egy korszak végképp lezárult.

Enzo - 2021. 08. 11. 00:09

1×15 (pótlás tegnapról)

1. Heh, Omega micsoda rejtett leszállópályát meg csőrendszert ismer Tipoca Cityben – how convenient, ahogy a művelt japán mondaná.
2. Na, Crosshair nem megölni akarja a csapatot, hanem maga mellé állítani őket, és ehhez társulva kaptunk egy meglepő plot twistet: Crosshair időközben kivetette a chipjét :O
3. Omega és AZI nagy terve tényleg az volt, hogy kiütik az utánuk kajtató rohamosztagost egy ilyen droidtartó szekrény-izével? :D Ennél többre számítottam :D
4. A végén a város lebombázása… wow, nagyon látványos, erőteljes és szomorú jelenet, ahogy Sheev is írja. Folytatás az évadzáróban…

Sheev Palpatine - 2021. 08. 12. 15:58

Vajon be merik vállalni valamelyik tag halálát az évadzáróban? Crosshair-en kívül persze, őneki szerintem ennyi volt a pályafutása – hülyén venné ki magát, ha most hirtelen jófiú lenne megint a tettei után.

Ayrons - 2021. 08. 13. 14:22

Dehogy vállaltak be. Félelmetes, hogy Filoni képtelen kimozdulni a komfort zónájából.

Sheev Palpatine - 2021. 08. 13. 16:48

Valószínűleg amikor írták az első évadot, még nem tudták biztosan, hogy lesz-e második, így nem akartak olyan fordulatot belerakni a sztoriba, ami ismeretlenebb vizekre evez.

De azért jó látni, hogy Filoni mennyire felül akarja írni az ST-t (egyesek szerint) :D ez már a második sorozat a Rise of Skywalker óta, amibe beleszövi a Palpatine-os klónozósdit. Vajon mi az az izgalmas projekt amire Nala Se kell a Birodalomnak? :D

Enzo - 2021. 08. 17. 21:42

1×16 (pótlás tegnapról)

Igazi hullámvasút volt ez a finálé:
:) de szép szimbolika, a 99-es osztag visszatér a régi termébe a meneküléshez…
:( …ahonnan tökéletesen és légmentesen(!) átfúrnak abba a vízalatti alagútba, amire csak ráomlott a szoba…
:) …de legalább az alagútban menekülés közben abajgatja őket egy nagy víziszörny, yay!
:) tök kreatív a kapszulás “kilebegős” ötlet…
:( …de 4 klón kettesével nyomorog egy kapszulában, miközben Omega egyedül megy – ebben pont semmi logika nincs, de hát ugye “plot reasons”, nyilván Omega elindul megmenteni az utolsó energiáját felhasználó AZI-t, akinek így írtak volna egy kifejezetten szép véget (ha már “emberi” áldozatot nem mertek bevállalni a fináléban)… de Crosshair fentről a kapszulában csücsülve tökéletesen látja a koszos vízen keresztül(!), hogy hol van a droid Omegával, és kihúzza őket…
:( … aztán ott marad a platformon, mert még mindig ragaszkodik az elveihez. -.-

Hát nem sok belebegtetés jutott a végére: valszeg tényleg nem tudták a készítők, hogy lesz-e 2.évad, így csak egy minimális cliffhangert kaptunk Nala Se főszereplésével zárójelenetként – mindenesetre érdekesen néz ki ez a hegynek álcázott kupola-szerű hely, ahova megérkezett, tetszik.

Amúgy jó volt az évad, nekem bejött, nézni fogom a következőt is – mindig jó egy ilyen kis huszoniksz perces Clone Wars-stílusú folytatás és univerzumbővítés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz