login |

Jupiter’s Legacy: vége az 1. évadnak

2021. 05. 11. 19:30 - Írta: Shyllard

32 hozzászólás | kategória: kritika,

A Netflix még 2017-ben vette meg a Mark Millar (Kingsman, Wanted, Kick-Ass) képregényíró kiadóját, a Millarworld-öt, aminek apropójára be is tervezték az alkotó néhány munkásságának a streaming szolgáltatásra való adaptálását. A hírek bejelentése óta már eltelt egy-két év, s a Jupiter hagyatéka forgatása közepén, az akkori showrunner-nek, Steven S. DeKnight-nak (Spartacus, Daredevil 1. évadja) kreatív nézeteltérések miatt távoznia kellett a stábból.

A hányattatott sorsú készítési folyamat, a nevezett képregény ismeretének hiánya és a promóciós anyagok kvázi középszerűsége nem túlságosan keltette fel az érdeklődésemet. Csupán véletlen folytán sikerült úgy alakulnia a dolgoknak, hogy épp ráértem bepróbálni a sorozatot a premier napján, valószínűleg, mert az Invincible 1. évadjának zárása amúgy is hatalmas űrt hagyott szuperhős-rajongó szívemben. Arra semmiképp sem számítottam, hogy már egy jó ideje nem tapasztalt, klasszikus Netflix-es bindzseléshez fog vezetni ez a kísérletezgetés.

Már azt sem lehet mondani, hogy nincsenek alternatívabb szuperhőssztorik, hiszen a fővonalas, főképp MCU (WandaVision, Falcon and the Winter Soldier) által képviselt alkotások mellett már az említett Invincible-ön kívül volt The Boys, vagy Umbrella Academy is. Közel sem akkora mennyiségben, mint a hagyományos művek, de a kicsit kifacsart értelmezések is meglehetősen népszerűek.

A Jupiter’s Legacy pedig jött, látott és teljesen lehengerelt. A kosztümök dizájnja néhol förtelmes, a sminkek sokszor nagyon műviek, az effektek, főleg a harcoknál siralmasak, illetve a színészek egy része sem a legjobbat hozza. A történet első nyolc része viszont olyan érdekfeszítő, pörgős és képernyőhöz szögező világépítést produkált, hogy minden egyes hibájuk ellenére egy nap alatt lepörgettem az epizódokat. S éhesen várom a folytatást.

Írásomban a kicsit helyzetjelentő kezdésre azért is volt ekkora szükség, mert, ha csak a mozgóképes képregény-adaptációkat nézzük, a Jupiter’s Legacy nem jöhetett volna létre elődjei nélkül. Az már kezd kirajzolódni, hogy az MCU a merészebb próbálkozásaival sem lesz képes eltérni annyira a fő csapásvonaltól, a DC-nél szerintem a vezetők sem értik, hogy mit csinálnak, az Arrowverse meg olyan, amilyen. Utóbbi esetében szerintem már jó páran kiszálltunk a buliból ilyen, vagy olyan ponton. Túltöltöttség viszont mindenképp van a területen, ami „újoncok” számára kifejezetten megnehezíti a belépést.

Ez a felvázolt állapot nekünk, nézőknek egyszerre jó is, meg rossz is. Az MCU-t hiába követem és biztosan fogom követni még évekig, nagyon frusztráló monopóliummal rendelkezik a területen. Már időkezelés okán sem tudok minden egyéb szuperhős adaptációt fogyasztani, így meg kell válogatnom személyesen is, hogy mi mellett teszem le a voksom. Ez a kényszerhelyzet viszont egyedi megközelítéseket igényel a számunkra legfontosabb filmesek, a sorozatkészítők szemszögéből.

A Jupiter’s Legacy több ponton is igyekszik kimutatni, hogy bizony más mint a többi. Főszereplői két főbb csoportra oszthatók: a sok évet megélt Utopian (Josh Duhamel) és Lady Liberty (Leslie Bibb) által képviselt legendás szuperhősökre, illetve a gyermekeikhez, Brandonhoz (Andrew Horton) és Chloe-hoz (Elena Kampouris) hasonló másodikgenerációs utódjaikra.

Előbbiek esetében szerencsére kifejezetten hatásos flashback-ekben prezentált eredetsztoriban is lehet részünk, nagyon erős Watchmen-utószagú (nem az HBO-adaptációra célzok) szálat eredményezve. A 20. század elején játszódó részletek remekül állnak kontrasztba a jelenben látható eseményekkel, nem csak más világot, de különböző oldalait is feltárva főszereplőinknek.

Miközben az első epizód számomra kifejezetten rossz első benyomást tett, a múlt lenyomata és a rész ütős (de koránt sem meghökkentő) lezárása képes volt tovább lendíteni kezdeti kételyeimen. Az évad során nagyon lassú építkezésbe fognak a készítők, kissé csalódáskeltő, mérföldekről látható befejezést, illetve kiszámítható odavezető utat eredményezve, ami mellet mégis megérte kitartani. Hiszen második résztől fogva egy percre sem unatkoztam, pedig néha nagyon utáltam, amit láttam (képeket keresve baromi nehéz szép snitteket találni).

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Itt, pedig muszáj kitérnem legnagyobb gyengéjére a sorozatnak, a CGI-ra. Az Arrowverse-eseknek nem kell ecsetelnem a különböző, képernyőkön látható olcsó, illetve gyorsan elkészíthető megoldásokat, de a Jupiter’s Legacy esetében botrányos látványban lehetett részünk. Félreértés ne essék, vizuálisan sok egyedi és hatásos beállításban lehetett részünk, s művészileg is többnyire sajátos világot tárt elénk a sorozat.

Ennek ellenére a harcok iszonyatosan művire sikeredtek, förtelmes effektekkel és maskarákkal megtoldva. Lehet, hogy túlgondolom, de annyira minőségen aluli volt ez az eleme a sorozatnak, hogy félig-meddig úgy érzem ez szándékos döntés volt a készítők részéről. Mintha ezzel is jelezni akarták volna, hogy nem ezen van itt a hangsúly. Ennek ellenére nagyon sajnáltam, mert ötlet szintjén, még ha nem is a szupererők tekintetében, de sok vizuálisan is érdekes elemet mutattak be az évad során. Viszont gyakran még a CGI háttér is nagyon nem 2021-es volt.

Az újra meg újra felbukkanó negatív elemek kihangsúlyozása ellenére továbbra sem tudom csak ajánlani a sorozatot. Ugyanis a felvázolt alaphelyzetnek köszönhetően egy, két oldalról (öregek és fiatalok) bemutatott szuperhősdrámáról van itt lényegében szó. A Jupiter’s Legacy-ban nincsenek epikus küzdelmek, vagy világokat fenyegető veszélyek, csupán a múlt hibáin való morfondírozások és merengések a jövő lehetőségein.

A filozofikus gondolatok, a szuperhősmítosz lebontása, az ellentétes, érdekes gondolatok ütköztetése és a mindent átható kiábrándult hangulat, pedig minden hibája ellenére csak viszi hátán a sorozatot. Főhősként Duhamel végig furcsa maradt a szerepben, s öreg formája maszkírozása is néhol röhejesre sikeredett, de mégis simán a képernyőhöz szögezet minden jelenete.

Utopian egy iszonyat érdekes megközelítése a mindenki által jól ismert Superman-mítosznak, rámutatva az aranyszívű cserkészbecsülettel rendelkező félisten jelleméből fakadó hiányosságokra. Nem mindig voltam a színésszel megelégedve, de a karakterrel annál inkább. Utopian-t könnyű nem kedvelni, de a hősön keresztül felvázolt gondolatok kevés műfajrajongónak tudnak csalódást okozni.

Kortársai egytől-egyig hasonló, nem csavaros, de cinikus megközelítéssel vannak ábrázolva. A prímet főszereplőnk testvére, Walter (Ben Daniels) és Utopian legjobb barátja, George (Matt Lanter) vitte. A kettejük földhözragadtabb, de egymással szemben álló pozíciója tökéletesen állított kontrasztot Utopian idealisztikus, illetve önámítóan paternalisztikus mivoltát. Mellesleg a két színész is a sorozat legjobbjait hozta.

S amellett, hogy főszereplőnk saját maga, illetve legközelibb hozzátartozói által is folyamatosan meg van kérdőjelezve, utódjaitól sem számíthat feltétlen engedelmességre. Míg az ezen vonalon felvezetett elavultsága Utopian-nak remek történeti elem, addig az üzenethordó szereplők annál kevésbé. Említettem, hogy Josh Duhamel-lel nem vagyok 100%-ban megelégedve, de fiát alakító Andrew Horton sajnos még a jóindulatomat sem tudta elnyerni.

Az utóbbi által alakított Paragon érezhetően nagyon fontos eleme a történetnek, de a színész valami borzalmas alakítást nyújt. Nem egy jelenetben fogott el a röhögés, hiszen kb. kettő, vagy három arcmimikán kívül képtelen bármit is produkálni. Testvérét játszó Elena Kampouris már valamivel jobb, de a fő motívumhoz kicsit kevésbé tudott az első évadban bekapcsolódni a lázadó lány.

Chloe esetében sokkal fontosabb volt az ő oldalán befűzött Hutch (Ian Quinlan) szála, aki a legkreatívabb képességhasználattal rendelkezik a sorozatban, miközben a legszórakoztatóbb és legnehezebben kiszámítható bábuként tudott elhelyezkedni a sakktáblán. Esetében is a karakter az igazán ígéretes, mint ahogy sok más említett szereplőnél.

Miközben még sorolhatnék fontosabb hősöket, egyedül Anna Akana Raikou-ját emelném még ki. Itt elsősorban személyes rajongás terén volt nagy öröm a színésznő szereplése, de az általa játszott karakter is kifejezetten menőre sikeredett. Hozzá hasonlóan, pedig technikai téren még a zenét is megemlíteném, mert nagyon jó, mindent összekötő, hangulathoz remekül illeszkedő muzsikát szereztek a sorozathoz.

Összefoglalva egy nagyon nem hibátlan első évadról van szó a Netflix Jupiter’s Legacy-jének esetében, ami mégis valami rendkívül egyedit volt képes produkálni. A színészek egyike sem zseniális, de az általuk játszott karakterek a legtöbb esetben még a gyengébb pillanatokban is képesek elvinni a hátukon a jeleneteket. A történet főbb csapásvonalai kiszámíthatók, de taglalt kérdéskör, a téma elképesztően érdekes szuperhősdrámát produkált.

Míg a jelen öregítő maskarái sokszor nevetségesek, addig a múlt öltözetei baromi hangulatosak. S bár az effektek sok esetben tagadhatatlanul gázak, addig maguk az alkalmazott művészi megközelítések annál kevésbé.

Kissé kettősnek hathat a kritikám, de összességében egy nagyon élvezetes és képernyőhöz szögező élményben lehetett részem az első évad során. A Jupiter’s Legacy-nak nagyon sok hibája van, de az alaptörténet iszonyat erős, s maga a sorozatos megközelítés sem üldöz a képregényhez, ezáltal kaszálva a Netflix alkotását.

A folytatást izgatottan várom, illetve, ha a Millarworld többi adaptációja is hasonló, vagy jobb tálalással lesz prezentálva, nagy reményeket fűzök a projektekhez. Így, az Invincible és a Jupiter’s Legacy első évadjai után, számomra nagyon olyan érzés, mintha csak most kezdődne el a képregény-sorozatok igazi fénykora.

32 hozzászólás Ne habozz!

Skirm - 2021. 05. 11. 19:45

Érdemes megnézni a műfajt akárcsak kicsit is kedvelőknek, de nem lesz, legalábbis számomra, olyan klasszikus darab amit x időnként előveszek és újranézek.
A jelenben játszódó részek úgy kb a sorozat felétől átmennek unalmasba, amikor egy sorozatban a flashback jobban leköt mint a fő sztori ott azért valami baj csak van. Nekem a “főgonosz” motivációja nem igazán jött át ezt is felírnám a negatívok közé.

Hutch viszont nekem is kedvenc karakter volt, ügyesen ping-pongoznak a készítők az érzelmeinkkel vele kapcsolatban.

A másik kedvenc részem amikor Utopian a “terapeutájával” beszélget, legjobb társalgások voltak az egész sorozatban.

Nem lesz osztatlan közönségsiker szerintem, de a mostani ínséges időkben már azt is értékelem ha egy sorozat közepesen szórakoztató és nem megy át idegesítően ostobába.

SSY986 - 2021. 05. 11. 19:51

Na nekem is gyorsan lecsúszott a rengeteg hibája mellett ez a sorozat és várom a második évadot ami remélhetöleg már jobb lesz.
Nem ismerem ezt az univerzumot így sok kérdésem lenne:
-miért ök? Mármint oké, hogy amerikainak kell lennie a csapatnak, de arra nem kaptam választ, hogy miért Josh Duhamel apja halála után kezdte el látni ezeket a dolgokat? Egyáltalán az apja, hogy kapcsolódott a storyba? Miért volt nála az az óra? Mert ott a farmos jelenetnél nemkem nem jött le az, hogy az apja is a hajón lett volna szóval, hogyan kapcsolódik ö a storyba?
Chloe karaktere iszonyatosan iritáló egszerüen nem is értem, miért írták ezt a karaktert ennyire nem szerethetövé. Egy pozitív tulajdonságot sem láttam a karkaterben még a gyerekkori legjobb barátja halála sem érdekli túlzottan.
Na mindegy a kövi évad ha lesz én maradok és remélem George/Skyfox több screen timeot kap😂
Ui: Paragon nem patriot

Tulazon - 2021. 05. 11. 20:54

Próbáltam figyelni, de a végét nem fogtam fel. Ha BW készítette a klónt, mit keresett benne Skyfox?

e-batta - 2021. 05. 11. 21:21

Én is villámgyorsan kivégeztem, mert mindig a flashback-re vártam, az vitte nekem tovább a sorozatot. A jelenkor unalmas moralizálása annyira nem hatott meg, talán csak Fúzió (az eredeti) morózus alakja, aki pöpec kis szemüvegén át nyálas lányregényeket olvas a börtönben.
És Matt Latner karakterfejlődése, az volt igazán korrekt ívű, valamint Ben Daniels játéka.
Hogy mi történt Skyfox-szal, már csak ezért is visszatérek, de nincs benne a TOP5 sorozatomban, amolyan töltelék lesz.

Gegory - 2021. 05. 11. 21:55

Első körben mi imádtuk és az asszony még nem látta a Watchmen-t.

Ha valaki megteheti ne magyarul nézze. :) Nem érte ezeket a magyar fordítókat…van egy fajta beteges késztetésünk, hogy a neveket költsenek a már meglévők helyett. Mi nem olvastuk a képregényt de már az első perctől teljesen idegen volt a szövegkörnyezettől az újdonsült magyar nevek. Blackstart-t még megértem de a többit és főleg Utopiát átfordítani miért kellett :(

winnie - 2021. 05. 11. 22:00

Gegory: Miért? Nem azok a magyar nevek, mint a képregény magyar változatában? Nem tudom, de nincs itt semmiféle késztetés a fordítók részéről, az teljesen érthető, hogy valami fordításra kerül, az pedig, hogy mit minek fordítanak, sokszor megalapozott kreatív döntés, ami mellé nem tudnak magyarázatot fűzni. Legalábbis, amikor valami nem tükörfordítást kap, annak oka van, hiszen senki nem akar magának plusz munkát csinálni. Egy a lényeg: beszédesek legyenek a nevek.

Egyébként én vagyok az első, aki megtapsolja a fordításokat ért jogos felvetéseket, de amikor a kritikába hiba csúszik, akkor felvonom a szemöldököm. Azt írod, hogy

“főleg Utopiát átfordítani miért kellett :(”

A szuperhős neve, ahogy olvasom: The Utopian. És ez nem azt jelenti, hogy “Utópia”. Vagyis elég nagy baki lett volna annak fordítani. És erre szerintem valamit ki kellett találni, mert nincs magyar megfelelője. Legalábbis olyan, ami magyarul normálisan hangzik. A magyar megfelelője nagyjából utal arra, amire az eredeti, szóval minimum szódával elmegy.

Gergely Illés - 2021. 05. 11. 22:01

Mondjuk ami tetszett a sorozatban, hogy követi az eredeti “kicsit sótlan” képregény történetét de a készítők több helyen dramaturgiailag kiegészítették és megkeverték. Pár elemet kihagytak de olyan dolgot mint, hogy kapták meg az erőiket azt jobban kifejtették.

Hádész - 2021. 05. 11. 22:52

Két este lezavartam az évadot. Alapvetően tetszett a szegényesebb megalósítású látvány ellenére is. Viszont túl sok felé vitték el a sztorit, közben pedig elsikkadt a két gyerek, főleg Brandon karakterére fért volna rá a mélyítés. Az előzetes alapján azt gondoltam, jobban fog az új generációról szólni, mint az öregekről. Az évadzáró meg kb egy félévadzárónak felelt meg, nem sokkal jutottunk előrébb a kérdések megválaszolásával, inkább csak szaporodtak a rejtélyek. Mindenesetre látok benne potenciált, úgyhogy ha folytatódik, én ott leszek.

irgum76 - 2021. 05. 12. 06:51

szerinte a Fúzióval való küzdelem badass volt
nem értem a fanyalgás meg CW-s összehasonlítást

a kosztümöknél sem érzem helyesnek a nem tetszést
hiszen ez a képregény/sorozat a DC-s képregények elé állít görbe tükröt
így a ruháknál is az ottani 50-es évekbeli kor öltözékeit használják

JKJ - 2021. 05. 12. 07:46

Ez a sorrend nálam:

A múltbéli események….a jelenkori események………………………………………………………………………………………………………..az utolsó rész eseményei.

Lehet, hogy a második évadban megmegyaráznak pár dolgot, de kétlem, hogy ott leszek. Ez a vége borzalmas volt. Szorosan mögötte a lányuk szenvedése.

wintender - 2021. 05. 12. 08:05

Én nem láttam még, így kis tanácsot kérnék: a gyerekeim (11 és 14 évesek) tegnap teljesen rákattantak a pilotra, és persze most érdekli őket a többi rész is. Mennyire fér bele nekik?
Néztek már 16+-os szuperhősös cuccokat (Marvel, DC ágon), de például a The Boys-t nem engedtem nekik.

winnie - 2021. 05. 12. 08:08

wintender: az első részben van vérengzés a tegnap kirakott verekedés videó alapján, gondolom, az nem probléma, nem hiszem, hogy komolyabb lenne később.

a korhatárhoz az erőszak, szexualitás, függőségeket okozó szerek, öngyilkosság kitételek vannak felsorolva – tehát lehet, hogy nem beszélnek benne csúnyán:)

wintender - 2021. 05. 12. 08:16

winnie: Köszi. Akkor lehet azért egy gyorsat belepörgetek. (Hogy pont a káromkodást hagyják ki ezek után :D )

Luke - 2021. 05. 12. 08:52

Rég csúszott le ennyire gyorsan sorozat, mint most ez és a hibái ellenére tényleg maximálisan szerethető cucc lett.
Egyetlen dolog volt csak ami kicsit zavart végig. Ha jól értelmeztem a képességekkel rendelkező tinik azok valahol mind ez eredeti hat ember leszármazottai (volt rá több mint 100 évük, szóval ezt el is tudom fogadni) viszont az nem igazán derült ki hogy a Blackstar féle rosszfiúk honnan és miért kerültek ide. Lehet csak figyelmetlen voltam de nekem ez végig fura volt, hogy a képességek megszerzéséről szólt a nagy része a sorozatnak, de a másik oldalra még utalás szinten se jutott idő.

Mate4182 - 2021. 05. 12. 10:36

Luke amikor a szigeten voltak, a hajon varakozo matrozokon is atcsapott az ,,energiahullam” szoval szerintem igy lettek a szuperrosszak

Bence - 2021. 05. 12. 11:12

Nekem bejott, vegig lekotott, vegre egy “komolyabb” hangvetel. A kritikaval egyetertek.

Angelus - 2021. 05. 12. 12:48

Nekem tetszettek a magyar nevek, Álomkép, Eszménykép, Égiróka 🙂

Vannak hiányosságai, lehetett volna jobb is, de élveztem és várom a folytatást.

.LnB - 2021. 05. 12. 13:37

Ez egy túlontúl pozitív értékelés erről a sorozatról. Főleg a The Boys, Umbrella Academy említésével. Az a két sorozat mennyivel minőségibb?! Jobb színészek, koherens forgatókönyv, jobb CGI.

Ez a Jupiter egy jó alap, csapnivaló megvalósítása. És még azt se lehet mondani, hogy egyenletesen gyenge az egész, mert nem. Vannak jó, jobb pillanatok, de annyira hullámzó az egész, hogy már az is zavaró.

ProMixer04 - 2021. 05. 12. 15:47

A múlt végig tetszett, viszont a végén nálam nem derült ki, hogy mégis ki adta nekik az erőt.
A jelen nagy része egy katasztrófa volt, főleg hogy nemrég láttam a The Boys első évadát. :D
A pilot rész végén lévő harc szörnyű vágása miatt, eskü nem esett le hogy 3an is meghaltak, csak mikor a temetés volt.
Hutch meg Raikou egyértelműen a kedvencek voltak a jelenben.
A folytatásra maradok mindenképp, mert ezek után ez csak jobb lehet. Remélhetőleg.

Mate4182 - 2021. 05. 12. 15:52

ProMixer04 – basszus tenyleg ez nalam is megtortent. Amig nem lett kimondva hogy 3 baratjuk halt meg, en is azt hittem hogy csak az 1ikuk…

Peter Wiggin - 2021. 05. 12. 16:52

Nem akartam addig írni, amíg a képregényt nem olvastam. Az első éved jóformán a képregény első 4 fejezetét fedi le és mind a történetben, mind a karakterekben vannak elég komoly eltérések.

Ami a sorozat előnyére írandó, az az, hogy a flashback-es sztorivonal piszok jól fel van építve a képregényhez képest, tök jól elmélyítik a szálakat, nekem hasonló érzés, mint az Umbrella Academy-nél, ahol a sorozathoz képest a képregény eléggé rohamtempóban haladt.

Látvány szempontjából tényleg eléggé mehhhh a sorozat, viszont több karakter (pl.: Utopian) jobban fel van építve a sorozatban.

Ha nem csak 8 rész lenne egy évad (hanem mondjuk 24) akkor biztos kaszálnám (már csak Chloe miatt is…), így 2 szabad estét simán megér nekem:-).

e-batta - 2021. 05. 12. 23:41

Azt észrevettétek, hogy a két idősíkot a képarány eltérésével is megkülönböztették az alkotók? Nekem csak a 8. részben tűnt fel, amikor beléptek a Jupiter holdjára és a vakító fényben elindult alul és felül egy fekete csík, addig nem is vettem észre.

e-batta - 2021. 05. 12. 23:41

bocs, a 7. részben volt, nem a 8.-ban.

ratata - 2021. 05. 13. 01:41

Ez a sorozat írtó gyenge, nem tudom milyen lehet az alapja, de, hogy nem sikerült rúl jól az adaptálás az is biztos. A színeszek csapnivalóak, a CGI pedig förtelem. Josh Duhamel nem való maradhatott volna a Transformers-nél, a kiscsaj aki a lányát játsza….milyen okból topmodell az a nő? Semmi különleges nincs benne….
Egy lapon nem lehet említeni a ket sorozattal a The Boys-al és az Ubrella Academy-vel, mindkettő sokkal jobb, mint a Jupiter.

Shyllard - 2021. 05. 14. 12:25

SSY986: Köszi, javítva :)

irgum76: Igen, a görbe tükröt értem én is, csak attól mert jó a szándék, még a kivitelezés nem sikerült az igazira, nekem nem tetszett. Nem tudom, hogy nézted, de nekem egész nagy a tv-m és ott nagyon kijönnek az ilyen effektbeli hiányosságok.

.LnB: Nem annyira összehasonlításnak szántam, én spec. pl. jobban élveztem ezt, mint az Umbrella Academy első évadját, ami számomra kifejezetten közepes élményre sikeredett. Kinek mi csúszik le jobban, engem a Jupiter’s Legacy nagyon beszippantott, míg mondjuk maradva az Umbrella Academy-nél, számomra ott a 2. évad volt az igazán megnyerő. Írás közben nem éreztem túl pozitívnak, szerintem kifejezetten sokat említem a hiányosságait is. De mindezek közben baromira élveztem az élményt.

e-batta: Igen, szerintem tök jó megoldás volt évadközben is, mert képaránnyal jelezték is a készítők épp mikor vagyunk. Amire nem egyszer volt is nekem szükség, mert néha látványan nem sokban tért el a két idősík. Amikor néztem ez tetszett is nagyon, de írásnál már kiment a fejemből. De tényleg tökre értékelhető kis apróság :)

Janka - 2021. 05. 14. 18:06

Jól lekötött a sorozat majdnem egyben le is bingeltem.
Pár kérdésem nekem is van, hogyan van a 6 szuperhősön és gyerekein kívül másnak is ereje? Néhány jelenetnél hiányosságokat éreztem mintha kimaradt volna valami. (Talán a covid miatt?!)
Az 1929-ben játszódó részek nagyon jók voltak. Ha lesz 2. évad szívesen elnézném a flashback jeleneteket.
A való életi problémákat teljesen párhuzamba lehet hozni a sorozattal. A szülők kétségei a jövő generációja miatt. A lassan régimódivá váló nézőpontok. Egy részen elkezdtem sajnálni Sheldont, hiszen ő hitt abban, hogy oka van a képességeiknek és jót kell tenni, a Code-hoz ragaszkodni. De ugye ezt az első részben megszegték. A CGI borzalom volt, de ha ettől eltekintünk nem olyan rossz a sorozat. A mondanivalója legalább is megteszi.

e-batta - 2021. 05. 15. 15:25

@Janka:
fentebb írták, én is csak megerősíteni tudom, hogy a part közelében várakozó hajó legénysége is kapott a lökéshullámból, az egyik matróz és a kapitány arcán látni is lehetett a kirajzolódó szimbolumokat. Vagyis ők is kaptak az erőből és továbbörökíthették.

irgum76 - 2021. 05. 15. 18:41

e-batta:

lehet, hogy tényleg így volt viszont nem túl logikus

ők hatan voltak a kiválasztottak hosszú rögös utat kellett megtenniük, hogy megkapják az erőt
aztán véletlenül meg kap boldog-boldogtalan csak azért mert a környéken lébecoltak

e-batta - 2021. 05. 16. 11:03

@irgum76:

Ebből is látszik, hogy nincs tökéletes terv, és Jupiter is tévedhet. Igazad van, hogy a kiválasztottak elé rengeteg akadályt gördített, csak azt nem tervezte bele, hogy a szigetre saját erőből 6 ember nehezen jut el (talán a maoriknak sikerülhetett egyedül), a vikingek és a többi náció is biztosan nem hatodmagával közelítette meg a szigetet, szóval még egy magasabbrendű életforma (nevezzük istennek, vagy tudattal rendelkező bolygónak, hiszen ez egyelőre még nem derült ki, hogy ki, vagy mi ajándékozta meg őket az erővel) sem tud olyan folyamatot létrehozni, generálni, amelybe ne szólna bele a véletlen.

De az is lehet, hogy mindez szándékos volt. A jót is akkor tudjuk jónak tekinteni, ha van összehasonlítási alap, van ellentéte, ha ismerjük a rosszat. Ha nem léteznének szupergonoszok, talán a szuperhősökre sem lenne szükség :)

Janka - 2021. 05. 16. 17:32

@e-batta: Igen erre gondoltam én is. Mondjuk talán a magyarázat annyi rá, hogy a hajó legénysége nem olyan pro képességeket kapott mint az eredeti hat. Mert ugye mindenki tud repülni, meg gyorsabban gyógyul stb. A többiek meg kevésbé erősek.
Ha lesz 2. évad azért jó lenne mitológiát is látni.

dzsonzon - 2021. 05. 17. 07:15

fhu, hát tényleg van hiányossága jócskán, de lekötött és vártam, hogy folytathassam. ez lehet annak is betudható, hogy régen kezdtem bele sorozatba, de na. jól szórakoztam és a végén a csavar is meglepett.

aztán úgy voltam vele, nem várok tovább mi lesz, elspoilerezem magamnak, hogy hogyan is folytatódik a történet a képregényben. erre azt látom, hogy a képregény totál más : D sokkal durvább. bár a java még megtörténhet, ha mondjuk a képregény előzményeként tekintünk a sorozatra. na mindegy, várom.

marxcie - 2021. 05. 29. 23:49

Nálam várt egy darabig, a negatív kritikák miatt. És oké, a Boyz talán picit jobban bejött, összességében nagyon rendben votl, főleg ha olyan szerkesztőhypolt sorozatokkal állítjuk szembe (és ez a kontraszt, mit szeret az átlag nézõ, és a kritikus napról napra erõsebb) mint az Irregulars, Fate, Locke & Key vagy akár a Sabrina, amik nálam alulról érintgetik a mehh kategória alját.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz