login |

Pilot: Bloods

2021. 05. 13. 19:35 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A Sky One új komédiája a mentősök mindennapjaiban látja meg a viccet. Vagyis nyilván inkább munkahelyi a felállás, mint tényleges sötét humor pár esetnél, eszerint kell elé ülni, de szerencsére nem jólfésült a végeredmény.

Tényleg nem sokat lehet mondani a történetről. A fő-főszereplő sokravágyó laza mentős véletlenül defibezi a társát, aki azért dobbant is mellőle. Az új partnere egy kedvesnek tűnő 40, talán 50 fölötti nőci, aki a jót látja az emberekbe. A fő dinamika a kettejük teljesen eltérő személyisége és kulturális világa, ez működik a legjobban a részekben, amin lehet vigyorogni. A körítés, nos.

— Have you hollered at him back?
— No, I’m spooking him.
— It’s called ghosting.

Mellettük ott vannak a többiek, hiszen rengeteg karaktert mozgat ez a komédia. A mentősök vezetője, egy nagyon érzelmes mentőspáros, egy szólózó, gyászoló motoros mentős aki kis esetekhez megy valószínűleg, egy előléptetésre vágyó időseket szállító, és valakit még tuti kihagytam. Mindenki felvillan már a pilotban is, de mégsem érződik túlzsúfoltnak a végeredmény.

A sorozat legnagyobb pozitívuma egyben olyasmi is, ami pár nézőt lepattinthat. Konkrétan bár vannak fő szálak és problémák a részekben, írásilag rendesen vannak felépítve, mégis olyan a megvalósítás, mintha élesen megkülönböztethető jelenetek lennének halványan felfűzve. Érdekes ez a ritmustalan érzés, ahogy váltogatnak a sok szereplő között, de… valamennyire működik.

Mondjuk a néhol kínos humorral is összefügghet az érdekes vágás. Egyáltalán nem ez van többségben, leginkabb csak a mentősök vezetője érkezett Michael Scott bakancsában, szóval annyira nem tört le, hiszen ezt a humort nem csípem, és nem tolták túl. Mondom, írásilag tényleg a két főszereplő az igazi, a crack függős jelenetek remekek voltak, a többiek meg maximum mosolygást érnek. A pilot vége konkrétan csak erre fekszik rá. Nem is tudom, sok szék esete, de két rész alapján sikerült jól egyensúlyozni.

Nehéz volt a bevezetőben megállnom, de nekem a The Job ugrott be róla. Nyilván a pontosabb hasonlítás a Sirens lenne, amiből angol az eredeti, aztán Leary-től amerikai, és hát a Bloods-ban is mentősök vannak. A lényeg, hogy azt öntötték nyakon kis The Office-szal.

Come on now, let’s eat sky!!

Az első két rész 7/10, de inkább csak amolyan el lehet lenni vele komédia. Ha több karakter sem szimpatikus, akkor nem kell erőltetni, hiába dobálják az ötleteket folyamat.

2 hozzászólás Ne habozz!

SSY986 - 2021. 05. 14. 08:25

Nekem bejött ez a sorozat. Kár,hogy csak pár részes😔. De ha ajánlanom kellene akkor azt mondanám, hogy Üdítöen Paraszt! Többször volt, hogy kellemetlenül érzem magam, mert a könnyeimet törölgettem nevetés közben, mert ha wokepeople lennék már vérengzös kommentben követeltem volna a twitteren a showrunner kirugását. Lucy Punch pedig lubickol ebben a sorozatban. Én amúgy simán nézném ennek a sorozatnak a magyar változatát😂😂😂

humorpalanta - 2021. 05. 18. 11:08

Hát, én általában bírom a hasonló angol cuccokat, de ez nem igazán jött be. Valószínűleg még megnézem a maradékot, de nem igazán tetszik.
Kevés poén van benne, viszont annál több a cringe. A főszereplő egy totál harsány, kedvelhetetlen senki, aki odáig van magával. Valakinek ez tuti bejön, de az nem én vagyok. A poénokat hiányolom…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz