login |

Love, Death + Robots: a 2. évad

2021. 05. 14. 21:40 - Írta: human

41 hozzászólás | kategória: animáció, antológia, kritika,

A 2. évad “első fele”. Mindegy, csak 8 rövidfilm, ez a lényeg. Akkor vágjak bele? Nem ütött annyira, mint az első szezon, de igazából esélye sem volt, hiszen nem a semmiből érkezett, hanem sokan vártuk mit sütnek ki a mostani részekre. Ha megpróbálok hátralépni, akkor is kicsi csalódás, bár idén is akadtak kifejezetten jó pillanatai.

Röviden az jutott eszembe a 8. rész végére, hogy egyszerűen nem volt benne punk rock. Nem történhetett meg bármi, hanem egy kicsit kiszámítható volt. Hogy is öntsem jól szavakba…, talán az jobban elmondja, miszerint egyszerűen biztonsági játékos történeteket keltettek életre, némelyik olyasmi volt, ami egy kicsit kreatívabb írónak kb. az első ötlete, ha hirtelen fél nap alatt ki kell találnia egy sci-fi novellát.

Nem azt mondom, hogy rosszak, ne értsetek félre, egyszerűen csak jobban eladhatóak, kevésbé életről lehozók amiket most kaptunk. Nekem ebből kettő lógott ki: a partra vetett és a jégbálnás. Ezek nem olyasmik voltak, amiknek ezer változatába belefutottam már könyvekben-filmekben-sorozatokban. És persze valójában idén is akadt drámai rész, ami után, ha nem is könnyet morzsoltunk, de azért nem vidáman indítottuk a következő rövidfilmet.

A kérdés, hogy vajon idén mindenkinek egy sorrendben voltak a részek? Nekem a robotporszívós volt az első, és a partra vetett az utolsó. Az igazi kérdés pedig az, hogy kinek mi volt idén a kedvence? Nekem talán a Jég, ahogy a testvéreket a közös élmény újra összeköti, és annak a végén a látvány is nagyon bejött, pedig előtte a karakter animáció furcsa volt.

Hogy mögötte? Talán az élettelen szemek és A magas fű. Mindkettő simán magával ragadott, és a szemes még érdekes kérdéseket is felvetett, tényleg sötét sci-fi ötlet volt. Nálam ugye a partra vetett volt a vége, érdekes elmélkedős, nem meglepő módon az J. G. Ballard-novellából dolgozott. Ha már gyengén kezdett az évad, legalább úgy fejeződött be, ami tényleg csak animálva, röviden volt adaptálható, és nem is tipikus történet.

Lehet, hogy ez most túl negatív lesz, de legrosszabb díjért simán küzd a Michael B. Jordenes, az Üzemzavaros, hiába volt gyönyörű. De látjátok, ezért is mondom, hogy biztonsági ötletes az évad, mert még egy üzemzavaros volt a gépi porszívóval. Ezen kívül még nekem a mikulásos volt nagyon semmilyen, egy jó ötlet, de valahogy nem illett az egészbe.

Pontozni amúgy sem szoktunk évadnál, inkább csak leírom a jók arányát így a részek címeit böngészve a poszt befejezése előtt: 5/8, ennyi tetszett igazán, ami azért közel sem vészes, ott leszek a szezon folytatásánál jövőre.

41 hozzászólás Ne habozz!

Acheron - 2021. 05. 14. 19:04

Most fejeztem be. Kicsit én is meglepődtem, és sajnáltam, hogy miért csak 8 részes, de a fentieket olvasva már értem. És várom nagyon a második felét.
Ami az eddigi részeket illeti, még mindig imádom. Istenem, vannak részek amikből egyszerűen nem elég. Egy egész estés verziót, vagy egy különálló sorozatot is elnéznék. Olyan pillanatok alatt beszippant, a sztori, a világa, a látvány…Love, Death + Robots, és még pluszba az Addiction, mert függő lennék, ha gyakrabban jönnének ki az ‘évadokkal’. Így viszont nehéz sajnos. :D
Az első évad legbrutálisabb része (jó értelemben), talán nem túl meglepő, de az ‘Beyond the Aquila Rift’ volt.
A mostani 8 rész közül a ‘Pop Squad’ és a ‘Snow in the Desert’.
Bexarás na, és akarom a többit. Most! :D

Asd - 2021. 05. 14. 22:35

A magas fűt láttam eddig, az tetszett.

sziki - 2021. 05. 14. 22:40

Szerintem szuper. Újra és újra meg fogom nézni, mint a múltkoriakat és mindig fel tudok benne fedezni valamit.
Nagyon jó ez a kezdeményezés. Igazából 100 rész kellene belőle. :) Rengeteg kreatív alkotói energia van benne, és tényleg akadnak sztorik, amelyek szinte a semmiből jönnek. Megmaradt a társadalomkritikai és persze a jövőbe nézelődő szál.
Zseniális ez a Love, Death and Robots cím, mert tényleg erről szól ez az egész sorozat. Imádom!

Dida - 2021. 05. 14. 22:45

2 volt jó, többire nem is emlékszem, pedig pár órája néztem meg…

Józsi - 2021. 05. 14. 22:53

A_”Mikulás”-os_mindent_visz……

walaki - 2021. 05. 14. 22:59

Abszolút osztom human véleményét. Tényleg harmatgyenge lett. És nem azért, mert volt már első évad, egyszerűen nulla a sztori. Egyébként a látvány egészen döbbenetes, remekül utánozzák a stop-motion bábokat és az élőszereplős filmeket is. De ez azért önmagában édeskevés.

Míg az első évadban aranyos, megható vagy furcsa történeteket kaptunk, addig itt szinte semmit. Ami van, az is túl rövid, vagy túl kiszámítható. Csattanó semmi. Ez így túl kevés, nem több stúdió promónál. Mintha csak arról szólna az egész, hogy “nézzétek, ilyen technikákra vagyunk képesek, rendeljetek tőlünk nagyfilmet!” Kár, hatalmas kihagyott ziccer, pedig elég lett volna egy közepes forgatókönyvírót szerződtetni, hogy a látvány mellé üssön is.

Malachi - 2021. 05. 14. 23:09

alapvetően csalódás, de kicsit megengedő vagyok, szerintem 4-5 sztori jó, a maradék meh. nem meglepő módon a J.G. Ballard rész a kedvencem (az óriás), a Tall Grass is tökéletes. a karácsonyi az utolsó mondattal lett remek, jó kis házi horror gyerekekkel, az mindig szuper.

az a baj, hogy túl nagy a kontraszt akárhogy nézzük, az első évadban nem volt gyenge rész, itt meg a legjobb ér fel egy első évados átlagos részhez.

nem volt merészség, nem volt annyi kísérletezés, jobban egy kaptafa az animáció, vagy kinézet is, abban a The Tall Grass ami szerintem kimagasló és a testvéres szaladós.

azért is haragszom, mert ketté kellett szedni ezt is, nem értem (vagyis persze értem, de akkor is) miért. ha egyben jön nem tudom 16 rész, lehet másképp alakult volna az élmény.

kell ez, kellenek az ilyen antológiák, nagyon meg lehetne nyomni mert irtózatos potenciál van a területen szerintem, szóval hajrá meg minden. csak több bátorságot, meg szívet bele. ahogyan az elsőben volt.

BG - 2021. 05. 14. 23:11

Az első évad valóban jobb volt.

Tamás - 2021. 05. 14. 23:22

Gyenge… Talan csak a Snow, és az óriásos sztori volt emlékezetes… Olyan összecsapott jellege van.

Sebi - 2021. 05. 14. 23:55

Valóban a képi megvalósításba ment az enregia a sztorik elég ismerősek voltak máshonnan. A bálnás meg az óriás az jó vót. Talán még az albínó meg az android love.

Király - 2021. 05. 15. 00:11

Az első kettőt láttam eddig. Az első még szódával elmegy, a második annyira értelmetlen, mint az első évad sivatagi epizódja.

Jani - 2021. 05. 15. 05:06

A második része mikor jön?
Nekem nagyon tetszett ez a 8rész,tényleg nem ér fel az első évadhoz de még így is érződik hogy helye van a piacon egy ilyen sorozatnak,iszonyatos potenciál van benne.Vártam egy Good Hunting féle jó kis Stempunk részt de sajnos nem jött,remélem a második etapban már lesz ilyen,és bízok benne hogy a második etapra hagyták a legjobb részeket.Kedven részem a Tall Grass és az Ice

Skate - 2021. 05. 15. 05:58

Nem éreztem azt a fajta alkotói szabadságot, ami az első évadban lenyűgözött. A J.G. Ballard rész után azért látok reményt a 2022-es etap mélyebb lesz talán.

irgum76 - 2021. 05. 15. 05:59

nekem nem sokat kellett várnom a második évadra
pár napja pörgettem ki az elsőt a hájp miatt
a legtöbb nagyon bejött

ez a második évad nekem is kicsit csalódás
de lehet csak azért mert kevesebb a rész így kisebb ez esélye annak, hogy valami igazán betaláljon
meg vártam mindig a csattanót de sokszor nem igazán volt

nekem pont, hogy az Ice volt az ami legkevésbé jött be

top 3 nálam:

1 All Through the House beteg

2 Automated Customer Service vicces

3 The Drowned Giant ezt nem tudom miért de bejött

The Drowned Giant-nál megvolt másnak is az Easter egg?
esetleg volt máshol is amit nem vettem észtre?

Vik - 2021. 05. 15. 07:37

Az óriásos tényleg nagyon jó volt, a többire már alig emlékszem. Az animáció mindnél szuper, de rettentő kevés ez a 10 perc, pláne hogy az egész évad csak 8 részt kapott.

winnie - 2021. 05. 15. 08:22

“A második része mikor jön?”

2022-ben.

https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/10/2021-es-sorozatos-premiernaptar/

korum - 2021. 05. 15. 09:41

Szerintem jó volt, nem nagyon volt gyenge rész közöttük, és eléggé különböztek is. A jeges volt fura, de a vegére összekapta magát az is.

Malachi - 2021. 05. 15. 10:16

Ha átvitték 2022-re a folytatást, akkor az nekem mostantól 3. évad. Nem tudom mit kell itt bohóckodnia ezzel a Netflixnek.

crashland - 2021. 05. 15. 10:29

Nagyon gyenge volt, talan 2 resz volt, ami oke kategoria volt, a drowned giant talan a legjobb, de ez gatya… :(

winnie - 2021. 05. 15. 13:44

Malachi: mindenki annak tekinti, aminek akarja:) Lesz, akinek így a Lucifer 7 vagy 8 évad a hat helyett, és ezért írtuk, hogy a Lupin 2. évados berendelését is veheti akárki 3-4. évados berendelésnek.

egyébként nem bohóckodnak, csak nem évadnak nevezik őket, hanem volume-nak, ami persze lehet bohóckodás (van vagy 4-5 ilyen elnevezésük a pakkokra), az pedig, hogy miért szedik ketté, nem hiszem, hogy nagyon kell magyarázni. egyrészt a járvány miatt minden kettészedés egy plusz kontentet jelent, másrészt a hosszú produkciós idő miatt így tudnak tartani éves ciklust. annyi kavart jelent mindez, hogy érdemes tudni, hogy melyiknek az érkezése után érdemes esetleges berendelésben reménykedni. nyilván, ha lesz “Volume 4-5”, akkor arról nem a Volume 3 után fognak dönteni, hanem már most. Cserébe a Volume 3 után nem érdemes döntéseket várni.

Shyllard - 2021. 05. 15. 16:39

Nekem Pop Squad volt a legengoldolkodtatobb, meg látványban is ütött. Snow In Desert volt a legjobb kaland (Love, Death + Robots is volt ott), All Through the House-on sokat röhögtem, mert imádom az ilyesmi kiforditos koncepciokat, The Drownes Giant meg egy iszonyat kellemes lezárása volt. Erre a négyre szerintem emlékezni fogok, bár egyik sem olyan könnyen idézhető, mint a joghurtos… De nekem abszolút pozitív élmény volt, a 8. Résznél annyira belemerultem, hogy azt hittem legalább 1-2 rész még van hátra. Továbbra is szupernek tartom ezeknek a rovidfilmeknek az összeszedeset, mert jó kis műfaj ez.

Cápi - 2021. 05. 15. 18:41

Rettentően gagyi volt, egyedül a mikulásos volt eredeti és fordulatos. A többit mind untam :( Közelében nincs az első évadnak.

Mersby - 2021. 05. 15. 20:00

Miért nem így néz ki (gondolok az élethű epizódokra) egy animációs film/sorozat manapság?

bvr - 2021. 05. 15. 21:27

@Mersby: “(gondolok az élethű epizódokra)” mert a jó minőségű cgi drága és időigényes (a másodikhoz: persze az idő pénz :) de itt tényleg arról is szó van hogy kapacitáskorlátok is vannak, nagyon csúcs minőséget azért nem tudnak korlátlan számban gyártani (ebben az élethű stílusban főleg AAA kategóriás játékintrók készülnek, és azok is csupán 2-3 percesek, nem mondjuk 15 perc, mint az első évadból a Digic epizódja is)

bvr - 2021. 05. 15. 21:34

az évadról: sajnos nekem is csalódás volt a szuper első évad után. Persze az sem tetszett egyenletesen (és volt egy-két kimondottan nem tetsző rész is, csak persze eleve ugye 18ból…), és összességében az első évadnál az átlagot is jobbnak éreztem (biztos benne volt persze a posztban is említett semmiből érkezés is) , meg ott volt néhány minden tekintetben nagy kedvencem. Itt meg történet fronton a többség tényleg totál semmilyenre sikerül. Viszont persze azért örültem hogy ha csak “fél-évad” is, de volt, a látvány, a grafika, a hangulat azért legtöbbször tetszett, és azt külön szeretem ebben az antológiában hogy ezek a relatíve rövid epizódok vizuálisan is annyira sokfélék, és így olyan grafiaki stílust is megnézek belőlük amiből filmet/sorozatot amúgy nem néznék.

irgum76 - 2021. 05. 16. 07:07
Shyllard - 2021. 05. 16. 08:53

Mersby: Van, ami ilyen, de spec én nagyon szeretem a kézzelt rajzolt animációsokat, szóval kár lenne teljesen átmenni realisztikusra. Arra ott vannak az élőszereplős alkotások.

Scat - 2021. 05. 16. 16:45

Összességében szerintem nem rosszabb az első évadnál. Ott talán kevésbé volt feltűnő a középszer, mivel több rész volt benne.
Más kérdés, hogy én az olyan novellákat szeretem, amiknek a végén van egy csattanó, vagy baromi hangulatosak. De olyan sorban megyek, ahogy a netflix ajánlotta.

Innentől spoileres leszek.

1. Automatizált ügyfélszolgálat

Kicsit Wall-E utánérzésem volt. Csak kövérek helyett öregek voltak benne. Tetszett a szatirikus megközelítés. Egy ügyfélszolgálat felhívásakor én is sokszor úgy érzem, hogy csak szórakoznak velem, ebben a részben ezt sikerült nagyon jól kiforgatni.
A hab a tortán az volt, hogy a meneküléshez tudtak volna rejtekhelyeket ajánlani, természetesen felárért :D

2. Jég

Az animáció végig taszított. Szerintem ronda volt. Hozzáteszem az előző évados “Zima kék” is ugyanúgy nézett ki, de az annyira elgondolkodtató volt, hogy a rondaság ellenére azóta többször is megnéztem.
A történet tipikus esete a fent említett hangulatnovellának. Hiszen semmit sem tudtunk meg, de a testvérek közötti kapcsolat a maga néhány perces módján tanulságos volt.

3. Élettelen szemek

Az ábrázolás jó, a történet is tetszett, csak én ezt már “láttam”. Aki kíváncsi lenne erre a sztorira, de részletesen kibontva, felépített háttérvilággal, az kezdjen bele Dmitry Glukhovsky – Futu.re című hatszáz oldalas regényébe (ő írta a Metró könyveket is). Abban minden plusz megvan, ami ebből a részből hiányzott.

4. Snow a sivatagban

Okés volt. Elégedett voltam. Ugye egy novella esetében meg kell tanulni elengedni azt, hogy jószerivel semmire sem kapunk választ. Ez itt is így volt, pedig kíváncsi lettem volna. Viszont ennek ellenére is szórakoztató volt. Persze a “csavar” kitalálható volt, de akkor is.

5. A magas fű

Ugye ezt is láthattuk már a netflixen szintén megtalálható, “A magas fűben” filmben. Hozzáteszem, az fárasztó volt, viszont itt pár percben, ezzel a viktoriánus ábrázolással, a sejtelmes “mindig itt megy el a gőz” és “úgysem hinné el senki” dologgal megfogott. Egyszerűen jó volt a hangulata.

6. Az egész házban

Ez pedig a csattanós novella klasszikus példája. Piszok jó volt, szeretem, ha olyat látok, olvasok, aminek nem tudom kitalálni a végét. Itt az utolsó kérdés teljesen jogos és egyben elgondolkodtató is volt.

7. Üzemzavar

Ezt is láthattuk már Val Kilmerrel, a nagyot bukó, de általam igen kedvelt 2000-es “A vörös bolygó”-ban. Más volt a körülmény, ahogy összekerült a meghibásodott robottal, de amúgy egy az egyben ugyanaz. Macskaszerű volt kinézetre és viselkedésre is? Igen. Meghibásodott? Igen. Hasonlóan kellett vele trükközni? Igen.
Hazudnék ha azt mondanám, hogy rossz volt ez a rész, csak már láttam máshol, így többször nem fogom megnézni.

8. A megfulladt óriás

Itt fájt a legjobban, hogy semmit sem tudtam meg a világról, pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá.
Viszont nagyon tetszett a narrátor filozofálása a holttestről, úgyhogy biztosan megnézem még a jövőben is. Klassz volt.

Ha választanom kellene, talán a mikulásos volt a legjobb, de a füves is ott van az élmezőnyben. Sajnos ezúttal nem kaptam egy igazán jó sci-fit, baromi jó zenével, ami az előző évadban nekem a “A Sas-hasadék” volt.

irgum76 - 2021. 05. 16. 20:22

8. A megfulladt óriásnál én végig abban voltam, hogy az lesz a slusszpoén, hogy Liliputban vagyunk

Scat - 2021. 05. 17. 02:15

@irgum76:

Az egy rémesen kiábrándító csavar lett volna.

citrom - 2021. 05. 17. 13:01

“Automated Customer Service”
Összességében jó bevezető. Az ötletet láttuk párszor. A karakterek eléggé “easter egg” jellegűek. (Last Vegas bácsijai pl.)

“Ice”
Ettől többet vártam. Sem a történet, sem az animáció nem kapott el. Utóbbi esetében ráadásul több stílust cserélget, ami rendre kizökkentett. “Bengá,bengáá”

“Pop Squad”
Az ötlet itt sem új. Viszont a hangulata nagyon jól sikerült. Az évad kiemelkedő része. “Dredd bíró, Blade Runner, The Expanse ” ugrott be rögtön. Az ötlet viszont nem bírna el egy egész estés filmet.

“Snow in the Desert”
Az ötlet itt sem új. Sajnos a csattanóra nagyon hamar rájöttem. Dűne, Star Wars, Blade Runner, sőt a jobb sorsra érdemes Waterworld nyomdokain járunk- A hangulata nagyon jó. Itt talán az egész estés sztori is működne.

“The Tall Grass”
Stephen King megírta, megfilmesítették, most megkaptuk 150 évvel korábban ugyanazt.

“All Through the House”
Ahogy megláttam ,amit meg kellett, ugyanazt kérdeztem, mint a kislány a végén:D A páromnak megmondtam, a gyerekeinknek kötelező lesz megnézni–és mindig jól viselkednek majd! ProTip- Lifehack. Azt mondta, ilyen bolond anyát nem érdemelnek a kölykök :D

“Life Hutch”
HAL óta nem bízunk a robotokban. Gyönyörű lett.

“The Drowned Giant”
Gyönyörű filozófiai alkotás

secret - 2021. 05. 17. 22:19

kiabrandito volt az osszes resz. vartam volna, hogy legalabb egy meglepjen (ahogy az elozo evekben a rift, suits), feelgood legyen (three robots), elmenjen teljesen horrorba (helping hand), elgondolkoztasson (zima blue, good hunting) vagy legalabb teljesen abszurd legyen (yoghurt), de egyik sem tortent meg.

tortenetnek a customer service vagy a pop squad rendben volt, de ez csak a fele annak, amit el lehetett volna mondani.

az egyetlen ertekelheto a mikulasos volt, ami talan meg be is teheto a fentebbi kategoriakba.

nagyon csalodott vagyok.

Appletango - 2021. 05. 20. 18:00

sztem egész jó volt

#spoilerish#

Másnak is feltünt, hogy az utolsó részben az ispwich collectibles van csak ugy mint az Pop Squadban?

#spoilerish vége#

irgum76 - 2021. 05. 20. 18:59

Yep :)

walaki - 2021. 05. 22. 07:31

@Mersby, @bvr: “Miért nem így néz ki (gondolok az élethű epizódokra) egy animációs film/sorozat manapság?”
Jó kérdés. Az már nem állja meg a helyét, hogy “mert drága és időigényes”, ugyanis az, hogy ilyen szép a látvány csupán attól függ, hogy mennyire precíziós a PBR shader algoritmus és hogy mennyire kiterjedt a raytracing. A mai gépeknek tök mindegy, bőven alkalmasak rá tűrhető időn belül.

(Megjegyzés, már egy átlagos PC-n futó mai játék látványvilága sem piskóta PBR-el, és csak azért gyengébb a minősége, mert ott direkt alacsonyan tarták a poligónok számát és spórolnak a shader számításokon, mert minden egyes objektumnak egyszerre bele kell férni a memóriába, és valós időben kell a számolást végezni velük másodpercenként legalább 60-szor.)

Ha nem kell valós időben egyszerre az egész eredmény, akkor kissebb adagokban is elvégezhető tetszőleges precizitással egy tök átlagos mai PC-n is (megcsinálja extra költség nélkül). Ráadásul egy film nem 60 képkocka másodpercenként, hanem csak a fele, 25 – 30. De tegyük fel egy ilyen Love Death and Robots minőségű animáció renderelése egy átlagos gépen egy képkocka per másodperc, akkor is egy teljes tíz perces animáció kigenerálása 25*10*60/60/60 = 4 óra 10 perc alatt megvan, ami nem nevezhető nagyon időigényesnek (ráadásul a stúdiók nem átlagos PC-t használnak, hanem célhardwareük van rá, plusz úgyis hónapokat szoktak késni az ilyen produkciók, szóval bőven belefér).

irgum76 - 2021. 05. 22. 08:24

walaki:

azért azt le is kell modellezni :)

nem hiszem, hogy a gépigény lenne a probléma :)

Mate4182 - 2021. 05. 22. 13:20

Walaki – az egy masodperces render idot nyugodtan felejtsd el :)
Tul sok melo van ezek mogott amiket mi nem is nagyon latunk de a rendereles az rendereles… szerintem alaphangon par perc/frame

Plusz ahogy mondtak is, itt modelezzni kell, riggelni, animalni, stb stb
De amugy igazad volt szerintem se a penz kerdes dont.
Nekem Errol a sorozatrol mindig az jut eszembe hogy olyan mint 1 follos portfolio, vegiglapozod, ha megtetszik valami akkor alkalmazod oket

walaki - 2021. 05. 23. 03:57

@irgum76, @Mate182: elfelejtitek, hogy a modellezést és a riggelést csak egyetlen egyszer kell a legelején megcsinálni, ráadásul a legtöbb részét nem kézzel csinálják, hanem ráeresztenek egy fizikai motort oszt jóccakát (pl. haj, szőr, fűszálak a réten stb. amitől igazán dögösen néz ki, nehogy azt higgyétek, hogy kézzel megy.) A riggelés sem probléma, mivel tele vannak kész animált skeletonokkal, így csak modellenként egyszer kell skinnelni, és máris minden mozdulatsor a helyén van (ezt már piszok régóta így csinálják, játékokban is, nemcsak stúdiókban, lásd https://modwiki.dhewm3.org/MD5_%28file_format%29 a mesh (vertex és skin) és az animált skeleton (csak a join pontok) eleve külön fájl, így ugyanaz a mozdulatsor bármelyik modellre ráhúzható minden különösebb probléma nélkül.)

Az, hogy a jó minőségű animáció drága, az pont olyan, mint hogy miért drágább egy ugyanolyan kaliberű Mac, mint PC. Nem technikai okai vannak, hanem marketing.

Illetve valamiért erőtetik, hogy “animációnak” látszódjon, direkt lerontják rajzfilmszerűre (pl. tipikusan Disney ezt csinálja). Gondolom félnek a népharagtól, ha kiderülne, mennyire profi deepfakere képesek. Meg akkor szedhetné a sátorfáját az összes színész, mint pl. a S1mone-ban.

walaki - 2021. 05. 23. 04:06

Egyébként a másodperces rendelést tényleg elfelejthetjük, nem vagyok gamer, benéztem. Úgy tűnik a mai kártyáknak már a valós idejű raytracing sem jelent akadályt. Itt kipróbálhattok pár demót (már ha van Geforce RTX 20-as GPU-tok):
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/community/demos/

Az igazat megvallva a képernyőképek alapján már a 2010-es, “Unigine Heaven” demó is simán hozza bármelyik rajzfilm minőségét, valós időben, évtizeddel ezelőtti (!) mezei PC-n…

irgum76 - 2021. 05. 23. 08:00

szerintem egyezzünk meg abban, hogy nem látunk bele mennyi meló van benne

én egy kicsit belekóstoltam a 3d-zésbe és annyit tudok, hogy egy képet nem csak egyszer kell renderelni aszt annyi mindig előjön valami
itt meg komplex jelenetek vannak pl arc mimikával

szerintem igen is pénz kérdés idő = pénz
míg egy ilyen 10 perces szösszenetet “legyártanak” addig 30 aranyér, betét, pelenka reklámot összetudnának dobni

ez szerintem presztízs kérdés megmutatják mire képesek egy demó ha úgy tetszik ezzel új kuncsaftokat szerezve akiknek már nem pusziért fognak dolgozni

bvr - 2021. 05. 25. 13:45

@walaki: láthatóan nem értesz hozzá. Nekem a munkámból kifolyólag van rálátásom a területre, az a kategóriájú 3D amit ebben a sorozatban a Blur, a Digic, stb filmjei képviselnek, az nagyon munkaigényes, időigényes, drága, valamint kapacitáskorlátok vannak, és ahogy írtam ez a válasz Mersby kérdésére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz