login |

Pilot: Hacks

2021. 05. 14. 18:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Csak hozott végre az HBO Max is olyasmi sorozatot, amit teljes örömmel lehet nézni? Oké, ezt egy sötétebb dramedy-re sütni kicsit merész, de valójában nem, hiszen maga a sorozat sem tapos új utat, biztonságit játszik, de pont elég szórakoztatót.

A Hacks két nőről szól. Az egyik veterán Las Vegas-i standup komikus egy hotelben, iszonyat sok fellépéssel a háta mögött épp le akarják cserélni. Bár nem fedik fel egyértelműen, hogy miért ragaszkodik a munkájához, de azért sejthető. Mármint ahogy elintézi magának azt a gázpalack cserét, az alapján nem hiszem, hogy a pénzről lehet szó, sokkal inkább az életről. Majd az évad végén beszéljünk még róla.

A másik pedig egy fiatal írónő, akit cancelöztek, egy Twitteres vicce miatt senki nem akar vele dolgozni. Az ügynöke elintézi, hogy a kiöregedő standupos meghallgassa, és talán felvegye viccírónak. Első ránézésre nyilván egyikőjük sem akarja a másikat, de hát sorozat, szóval csak közösen fognak dolgozni. Sok súrlódással persze.

Az egész a közöttük levő kapcsolatra épül. Amolyan “meg kell kedvelniük egymást idővel”-dinamika, amibe sok ellentét is kell. Az idős lát valamit a fiatalban, de utóbbi első körben nem viszonozza ezt. Megy az adok-kapok közöttük, és ezek a pillanatok a legjobbak az első két részben.

Na de a bevezetőt nem a zseniális történet miatt írtam, hanem mert iszonyat profi az egész sorozat. Nem olyan, mint a Love Life, ha már HBO Max, hanem amolyan tényleg jó nézni. A sorozaton dolgozóktól tuti kapnék ezért, de nekem az Entourage ugrott be, csak komolyabb némelyik kérdés itt, és nyilván nem olyan szexista. Mindig van valami poén, ami oldja a helyzetet, lehet mosolyogni, és a ritmus egy másodpercre sem ereszt egyelőre.

Nem azt mondom, hogy szakadtam a komédián, de néhol tényleg felnevettem. Egyszerű az egész, olyan szép és jólfésült, hogy kicsit felületesnek érződik, de amennyire nem akartam megnézni az előzetes alapján, annyira meglepett végül milyen jól csúszik.

Amolyan 7/10 körülre tenném, de szerintem le fog csúszni, már-már feelgoodot sütném rá, feldobott, pedig erővel tettem egy másik premier elé a megnézését, mert azt kell kinnmaradóra tenni, de arról majd 9 után.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 05. 14. 18:59

akkor erre rásüthető lenne akár az hbo címke is?

kíváncsi vagyok, bejön-e.

human - 2021. 05. 14. 19:29

igen, szerintem ez közelebb van az hbo-hoz mint a maxhoz, nem néztem eredetileg hova fejlesztették :)

Shannen - 2021. 05. 14. 21:06

Szerintem is simán rádobható lenne az HBO címke.

Nekem is tetszett a kezdés, de egyelőre csak visszafogottan, valóban olyan 7/10 körül, de simán látom benne a potenciált, ahogy jobban megismerjük a két karaktert és a kapcsolatuk is alakul.

Jean Smart-ot amúgyis imádom, szóval már miatta megéri nézni.

human - 2021. 05. 14. 21:17

Nekem pont az ellentettje Jean Smart, ezért is meglepett mennyire bejött a rész, mondjuk olyasmi karaktert alakít ami nagyon illik rá – nem véletlenül, hiszen hasonló világból jött.

Diapolo - 2021. 05. 14. 21:33

Talán az első Hbo Max-os sorozat, ami bejött. Nem egetrengető, vagyis 2 rész alatt még nagy következtetéseket nem tudok levonni, de eddig van valami kedves oldala, ami tetszik, és nem bonyolítja túl a kérdést, és a humora is rendben van. 7/10 tőlem is, ez bíztató volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz