login |

Emlékeztető: George Gently 1. évad

2021. 05. 15. 19:00 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap, nem besorolt,

Ma. 21:00. TV4. Inspector George Gently – 1×00

Általában a brit kosztümös krimiknek neki szoktam esni, de ez a 2007-es, már 8 évadot megért darab kimaradt a fura címe, vagyis a főhős fura neve miatt (tudom, tudom…!), és még írásunk sincs róla, szóval nem nagyon tudok mit linkelni a 60-as években játszódó nyomozós szériáról, aminek Martin Shaw és Lee Ingleby a főszereplője. Szóval, ha valaki tud róla pár szót kommentben írni (stílus, hangvétel, rejtélyek minősége, karakterek), akkor azt megköszönöm.

Ahogy olvasom, filmhosszúságú részekkel operáló sorozatot szerencsére a pilotepizóddal kezdik a legit 1. évados start előtt. Itt a hivatalos sorozatos, illetve epizódtartalom a csatornától:

Miután George Gently felügyelő feleségét meggyilkolják, a felügyelő úgy dönt, hogy mégsem vonul nyugdíjba, hanem partnere, John Bacchus segítségével továbbra is azzal tölti napjait, hogy bíróság elé állítsa Northumberlan és Durham megye bűnözőit.

A felesége meggyilkolása után George Gently felügyelő a nyugdíjba vonulás mellett dönt, de fülest kap, hogy Webster, a gyilkosság megrendelője Durham megyébe ment egy motoros baleseteben meghalt fiú temetésére. Gently a helyi rendőrségen dolgozó fiatal Bacchus őrmesterrel kezdi felgöngyölíteni az ügyet, és egyben a kisváros korrupt rendőreit is lefüleli. Az ügy megoldása után a maga és Bacchus őrmester érdekében úgy dönt, a városban marad.

2 hozzászólás Ne habozz!

Kuksz - 2021. 05. 16. 08:17

Tegnap megnéztem az első részt. Hangulata engem az Oxfordi gyilkosságokra (Endeavour) emlékeztetett. Karakterekre erősen építő sorozatnak tűnik. Aki megkedveli a két főszereplőt, az majd kitart mellette. Amúgy várhatóan teljesen epizódikus.

Patkánylány - 2021. 06. 24. 16:42

6. Évadot darálom, zseniális minden szinten. Kevés szóval is kidolgozott karakterek, az ügyek érdekesek, de ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy egyben korrajz is. Nyíltan megjelennek az osztálykérdések, a nők és férfiak helyzete, a homoszexualitás, abortusz, gyerekekkel szembeni visszaélések stb. Rengeteget lehet megtudni az akkori Angliáról, az emberekről. Normál esetben ezt nem szeretem, én epizodikus krimi rajongó vagyok, az ügy és nyomozás érdekel mindenek előtt, de olyan fantasztikusan simul bele ebbe az egészbe az akkori társadalom képe, hogy élvezet minden perc. Van benne egy Kevés humor, volt rész, amin sírtam. Bátran ajánlom!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz