login |

Pilot-mustra: Birdgirl – 1×01

2021. 05. 17. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

WTF, visszatért a normalitás az Adult Swim-re? Tudom, hogy Final Space így, Rick & Morty úgy, de a csatorna annyira tele van teljesen elszállt, “mi a francot láttam most?” számomra élvezhetetlen sorozatokkal, amiknek az egy perces nézése is heveny örökunalmat idéz elő belőlem, hogy egy ilyen, egyébként kellemesen idióta darabot üdítően normálisnak találtam.

Ha azt mondom, hogy az Adult Swim új, szuperhősös sorozata, a Madárlány a 2000-es évek elején 4 évadon át futó Harvey Birdman: Attorney At Law spinoffja, akkor nem hiszem, hogy sokan felkapnák rá a fejüket (megariszpekt annak, aki képben van!). Főleg, hogy a Harvey Birdman pedig a Space Ghost: Coast to Coast spinoffja volt, ami bennem sem mozgat meg semmit. Mindegy, kompletista vagyok, így kapott egy esélyt ez a széria is.

BIRDGIRL – 1×01 – 3/10

A sorozat főhőse egy ügyvédi irodában dolgozó nő, Judy (Paget Brewster), akinek a főnöke (aki egyébként mellékesen az apja is) meghal, és még utódját is megnevezi, aki nem más, mint Birdgirl – aki Judy szuperhős alteregója. Vagyis inkább csak a bűn ellen a harcot felvevő alteregója, mert szuperképességgel nem nagyon rendelkezik.

Alapvetően így ágyaznak meg egy elég abszurd munkahelyi komédiának, ugyanis a Birdgirl lecsupaszítva tényleg annak hat: adott egy nem túl kompetens cégvezető, aki inkább bűnüldözéssel és idióta gonosztevők üldözésével foglalkozna, egy valamennyire gondos alteregónk, valamint pár külön kolléga és alkalmazott, nagyobb részük ugyancsak valamilyen különleges képesség birtokában (Meredith the Mind Taker, Dog with Bucket Hat).

Furán hangozhat egy ilyen sorozatban, de a Birdgirl-be még karakterizáció is szorult, és ez nem csak a főhősre igaz (akinek a “viszonya” saját alteregójával kifejezetten vicces), hanem láthatóan a többieknek is elkezdtek réteget adni, miközben persze nem győznek emlékeztetni minket arra, hogy alapvetően egy idióta poénokkal operáló szériával van dolgunk.

Bár, mint írtam, a sorozat messze nem annyira elvetemült, mint arra számítani lehetne, de ettől még mindig úgy érzem, hogy csak az Adult Swim kínálatát kedvelők számára ajánlható, meg persze annak a négy olvasónak, akik ismerték az anyaszériát. Részemről tényleg az a legnagyobb elismerés, hogy végig lehetett nézni, és hogy akadt benne egy-két jópofa ötlet, de ezt is inkább unalmasnak éreztem, és semmi indokot nem tudtam volna felhozni egy második esély adásával kapcsolatban.

Már pár hete elindult a sorozat (ami egyébként 22 perces epizódokkal bír a klasszikus 11 percesek helyett), olyannyira, hogy nemrég a finálé is képernyőre került, így akit a műfaj megmozgat, egy pár órás darára be tud fizetni.

3 hozzászólás Ne habozz!

polovcev - 2021. 05. 17. 17:01

Én annak idején még láttam néhány epizódot a Harvey Birdmanből.

Az első epizódot ebből is bepróbáltam, de azt hiszem hogy túl öreg vagyok már ehhez:)

Silver-sama - 2021. 05. 17. 19:20

“Tudom, hogy Final Space így, Rick & Morty úgy, de a csatorna annyira tele van teljesen elszállt, “mi a francot láttam most?” számomra élvezhetetlen sorozatokkal, amiknek az egy perces nézése is heveny örökunalmat idéz elő belőlem”

Ezt annyira jó végre hallani valaki szájából :D :D

vorti - 2021. 08. 01. 15:49

Egy vagyok abból a négyből, aki a Harvey Birdmant agyonnézte oda-vissza. Megnéztem a pilotot a másik poszt után, jópofa volt, de inkább csak a régi újranézéséhez csinált kedvet nekem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz