login |

Breeders: vége a 2. évadnak

2021. 05. 23. 15:50 - Írta: Shannen

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Szeretem az olyan sorozatokat, amikre hétről hétre számíthatok, hogy ugyanazt a magas minőséget fogják hozni, mint amiért anno elkezdtem őket nézni. Az itthon az HBO GO-n nézhető sötét humorú Bezzegszülők pontosan ebbe a kategóriába tartozik. Ígéretesen kezdett a második évad, és ezeket az ígéreteket be is váltotta.

(Bár sosem jelöltem a hét legjobb epizódjának a Breeders-t, de szinte mindig csak *ennyin* múlott, márpedig ha valami konstans a második-harmadik legjobb dolog a heti nézős sorozatok között, akkor arra tényleg nem nagyon lehet panasz, nem igaz?)

Az idei szezonban bebizonyosodott, hogy továbbra sem egyszerű a kétgyerekes szülői lét, főleg, amikor a srácok kamaszkorba lépnek. A gyerekek önállósodásával megváltoznak a családon belüli dinamikák, amelyek a szülőktől is több türelmet igényelnek. Ez van, akinek jobban megy, például Ally-nek, és van, akinek rosszabbul, lásd Paul küzdelmeit. Ami viszont konstans és minden veszekedés ellenére nyilvánvaló, az a feltétlen szülői szeretet, amit azonban nem mindig sikerül kimutatni a megfelelő módon.

Míg tavaly egy picivel nagyobb hangsúly volt Ally-n, idén Paul került előtérbe, aki nem csak dühkezelési problémáival küzd továbbra is, de az ebből fakadó feszültség miatt a 13 éves fiával is megromlik a kapcsolata. Luke szorongó viselkedésével nem igazán tud mit kezdeni az apja. Paul helyzetét az sem könnyíti meg, hogy nincs előtte egy olyan pozitív apa-kép, amilyen ő maga szeretne lenni a fia számára, így kénytelen saját magára, illetve Ally-re hagyatkozni.

A sorozat ötlete ugye Martin Freeman-től származik, és meglepődnék, ha nem lennének benne önéletrajzi ihletésű elemek. Akár így van, akár nem, baromi jól áll Freeman-nek ez a szerep, ami simán ott van a legjobb alakításai között.

Daisy Haggard-ra sem lehet panaszunk, bár az ő idei szálaival nem voltam teljesen elégedett. Nyilván olyan releváns kérdésekről volt szó, amelyek egy 15 éves házasságban ez idő tájt előkerülhetnek, azonban nem jutott rájuk elég idő, és a Paul-Luke konfliktus sokkal jobban rányomta a bélyeget az évadra.

A feldobott komoly témákat a sorozat nem veszi félvállról, ellenben mindig remek érzékkel vegyíti a humort és a drámát. Főleg úgy, hogy nem csak a mellékszereplők, kvázi külső megfigyelőként egysoros poénokkal oldják a feszültséget egy-egy konfliktusos helyzetben, hanem a főbb karaktereknek is van (legtöbbször) annyi önreflexiója, hogy az ilyen szituációkból ki tudjanak tekinteni.

Ha már az egysoros poénok, idén többet szerepeltek a nagyszülők, akik szintén nagyobb életesemények küszöbén álltak, és akik igazi fénypontjai voltak több epizódnak is. Azt viszont sajnáltam, hogy egy epizódon kívül Ava, aki az évadnyitóban nagyon ígéretesnek tűnt koraérett hozzáállásával nem igazán kapott játékidőt. Talán majd jövőre?

Ugyanis bár hivatalos berendelés még nincs, jó eséllyel jönni fog a folytatás. Figyelembe véve, hogy egy komoly fordulópontnál ért véget az évad, nagyon kíváncsi vagyok, innen hogyan fog folytatódni a kis család élete.

8 hozzászólás Ne habozz!

-E. - 2021. 05. 23. 17:59

A második évadból még csak 2 részt néztem, de tényleg úgy tűnik, hogy tartja az első évad minőségét. Sok szempontból kellemes meglepi nekem ez a sorozat, nem gondoltam, hogy így betalál majd (habár a dysfunctional family felállás mindig is bejött)

Azt nem tudtam, hogy Martin Freeman is beleszól a sztoriba (mint író vagy mint producer?) de az abszolút látszik, hogy lubickol a szerepben. Remélem, lesz 3. évad!

winnie - 2021. 05. 23. 19:13

igen, abszolút bennevan, ő az ötletadó, es együtt tették le a szezonok alapjait is simon blackwellel. itt egy interjú vele, ahol erről is beszél: https://collider.com/martin-freeman-interview-breeders-season-2-season-3-black-panther-2-sherlock/

TraceR - 2021. 05. 23. 19:19

A sorozat szuper, de csak szerintem jelenti a Breeders pont az ellenkezőjét annak, mint magyarul a Bezzegszülők?

Aunt Polly - 2021. 05. 23. 19:47

Továbbra is kiváló, csak azt sajnálom, hogy ilyen rövid. Huss, és elröppent egy évad…

Aveneu - 2021. 05. 23. 21:26

Most végeztem az első szériával, nagyon tetszett.
A második évadhoz is készül szinkron, van erről valami info?

SSY986 - 2021. 05. 23. 21:27

TraceR: amúgy amikor elösször hallottam a magyar címet az jutott eszembe, hogy egyáltalán bele néztek a sorozatba mielött elnevezték erre😂😂😂 btw amúgy nekem a breeders név is kezd problematikus lenni, mert azt feltételezné nekem ez a cím, hogy tök sok gyerekük van, de annyira nem vagyok otthon az angol szlengben, meg kitudja lehet, hogy még lesz több gyerekük.
Továbbra is nagyon jó ez a sorozat remélem még berendelnek pár évadot belöle. Daisy Haggard továbbra is imádni való, Martin Freeman pedig tündököl ebben a szerepben és a kettöjük kémiája pedig továbbra is tökéletes.

winnie - 2021. 05. 23. 21:32

aveneu: minden evadhoz keszul minden hbo-n meno sorozathoz. a premierdatumok itt. annak, a teveseket is feltuntetjuk, amikor a szinkron biztos elerheto lesz: https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/10/2021-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Snoopyzit30 - 2021. 05. 27. 11:46

A 2. évad eleje még jó volt, de aztán átment túl komolyba vagy nem is tudom. Hiányoltam a poénokat. Olyan stresszes az egész, inkább dramedy már, mint comedy.
Nem tudom folytatom-e ha lesz 3. évad.
A nagyszülőket bírom a legjobban, az ő jeleneteik mindig jók.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz