login |

Hírkedd – Good Omens 2. évad? Formula 1: Drive To Survive 4. évad!

2021. 05. 25. 09:22 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Grantchester bűnei 2. évad
 • Premier: Whitstable Pearl S1, Chopped Next Gen S1, Cook Clever Waste Less with Prue and Rupy S1, Emergency AUS S2, Garden Rescue S6, Your Home Made Perfect S3, The Great British Cake Off S1 + Finálé: Debris S1, 9-1-1 S4, All Rise S2, 9-1-1: Lone Star S2, Black Lightning S4, Inside The Tower of London S1, The Cars That Built The World S1, Return To Amish S6, Unexpected S4
 • (Kijött sorozat formátumban a Borat’s American Lockdown and Debunking Borat S1, bár mondjuk rövid epizódokkal.)
 • Magyar premier – TV2 Comedy: 05.29 Nyugdíjas bajkeverők (Off Their Rockers UK) 4. évad
 • Magyar premier – Netflix: 06.04 Jól érzem magam (Feel Good) 2. évad
 • Magyar premier – HBO GO: 05.26 Szünet. Sam Jay talkshow (PAUSE With Sam Jay) 1. évad
 • A Carnival Row szinkronhangjai.
 • A CW ma jelenti be új műsorrendjét, de már fény derült a pilotokkal kapcsolatos döntéseikre: a Naomi és az All American: Homecoming lett berendelve sorozatnak, a Tom Swift még további elbírálást kap később, a Powerpuff újraírást és újraforgatást kap (az eredeti készítőkkel és színészekkel), míg a Painkiller és az Our Ladies of Brooklyn passzolva lett – utóbbit a CBS tévéstúdiója megpróbálja tovább adni.
 • Az HBO Max passzolta a Prodigal Son átvételét.
 • A Friends: The Reunion, ahogy írtuk külön posztban is, 05.27-i premier lesz – és itthon az HBO GO fogja aznap bemutatni.
 • A Friends Reunion vendégszereplői – kifehérítem őket, szóval ki kell jelölni: David Beckham, Justin Bieber, a BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon és Malala Yousafzai.
 • A Lupin, a Love Death + Robots és még másik féltucat sorozat után a Netflix a La Casa de Papel (Money Heist) 5. évadját is kettészedi. A szezon első felét 09.03-án, a második felét pedig 12.03-án mutatják be. Aki nem hisz az évadok kettészedésében, és szerinte a Lupin 2. évadja jön júniusban, az kezelje úgy, hogy a Netflix hipergyorsan elhozza a sorozat 6. szezonját is.
 • Angol bulvárértesülések (The Sun) alapján a BBC még idén elkezdi forgatni a Good Omens 2. évadját, de berendelésről még nincs szó hivatalosan.
 • Vanessa Rubio (Carmen Diaz) és Peyton List (Tory) állandó szereplőnek lett előléptetve a Cobra Kai 4. évadjára.
 • A David Makes Man 2. évadjában a főhős már a 30-as éveiben lesz egyre sikeresebb üzletemberként.
 • Újabb spinoffokat tervez indítani a Bravo csatorna a Below Deck-franchise-hoz. Egyelőre kettő van a fejlesztés korai fázisában: az egyik Ausztrália körül, a másik Izland körül zajlana.
 • 2020-ban 2019-hez képest megnégyszereződött a Netflix-en a koreai tartalmak ázsiai megtekintése.
 • Natalie Chaidez lett a The Flight Attendant új showrunnerje a készítő mellett, míg az első évados Meredith Lavender és Marcie Ulin kiszáll a szériából.
 • A Netflix gyártói szerződést írt alá Peter Berg produkciós cégével.
 • A Netflix berendelte a Formula 1: Drive to Survive 4. évadját. (Aki nézi a Forma-1-et, annak ez persze feltűnhetett, de jobb jelezni, mert egyébként a Netflix erről nem ad ki közleményt.)
 • Gina Torres (Tommy) beszél a 9-1-1: Lone Star múlt heti epizódjáról.
 • Peter Krause (Bobby) beszél a 9-1-1 múlt heti epizódjáról.
 • Pilotszerep: Rolando Chusan – Promised Land (ABC), Toby Sebastian – Epic (ABC)
 • Állandó szerep: Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis – Shogun (FX), Billy Porter, EJ Johnson, Zachary Quinto – The Proud Family (Disney+), Gillian Jacobs – cím nélküli LA Lakers-dráma (HBO)
 • Interjú: Harlan Coben + még egy (a The Innocent alapjául szolgáló könyv írója), Guy Fiery (tévés séf), Jana Schmieding + még egy (Reagan – Rutherford Falls), Simon Blackwell (a Breeders készítője),
 • A Showder Klub – 26×08 fellépői: Kőhalmi Zoltán (műsorvezető), Janklovics Péter, Felméri Péter és Mogács Dániel
 • Új sorozat: Fidelity / Fedelta – Netflix, 6 rész, olasz, készítő: Alessandro Fabbri, Elisa Amoruso és Laura Colella, rendező: Andrea Molaioli, Stefano Cipani – Marco Missiroli könyve (itthon: Hűségitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján, a történet Milánó és Rimini helyszínein merül el a vágy és az árulás, és ezek utóhatásainak bemutatásában két házastárson keresztül. Az egyik egy fiatal duó, akiknek egy állítólagos árulás következményeivel kell szembenéznie.
 • Pilotszkript: The Fact of a Body – HBO, készítő-rendező: Jeremiah Zagar – Alex Marzano-Lesnevich emlékiratai alapján, egy fiatal ügyvédről, akinek halálos ítélet ellen álláspontja meginog, amikor egy gyerekgyilkost kell védenie, akinek komplikált élettörténete párhuzamba kerül az ő múltjának régóta elnyomott traumájával. A pedofil férfi 1992-ben ölt meg és vélhetően molesztált egy hat éves fiút, az őt védő 25 éves ő pedig a halálát kívánta, miután megnézte videóra rögzített vallomását.
 • A Legendary Global megvásárolta Roberto Santiago könyveinek, a Los Forasteros del Tiempo-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Időutazós történet egy madrid-i munkás családról, akiket beszippant egy fekete lyuk, és a vadnyugatra kerülnek pedál nélküli bicajaikkal és két szomszédjukkal. A gyorsan pörgő, kalandos sztori elmélyed a napi falusi életben is.
 • A BBC berendelte az angol I Can See Your Voice 2. évadját.
 • Az angol Dragon’s Den-be a távozó Tej Lalvani helyét Steve Bartlett fogja átvenni.
 • Mark ‘The Beast’ Labbett vissza fog térni a The Chase amerikai változatába a 2. évadra.

28 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 05. 25. 09:35

Tudja valaki, hogy nagyjából milyen időközönként cserélődnek az SVU-évadok Amazon Prime-on? Most kezdem a 13. évadot, és kíváncsi vagyok, mennyit kell majd várnom a folytatásra, ha a végére érek, hogy esetleg váltsak-e majd helyette más forrásra. Azt tudom, hogy a mostani adag nemrég érkezett.

jessm - 2021. 05. 25. 09:41

Engem egyedül a CW-ről a Our Ladies of Brooklyn érdekelt volna, de biztos nem volt olyan jó, ha nem rendelték be.

Prodigal Son :(

winnie - 2021. 05. 25. 09:43

deny: én nagyon egy évet sejtek a korábbi kommentjeim és tweetjeim alapján. most néztem vissza valamelyik poszt alatt azt írtam, hogy a 4-6. évad érhető el. és azt hiszem, hogy ez 2017-ben volt.

Deny - 2021. 05. 25. 09:49

Köszi, winnie. Én is valami hasonlóra tippeltem.

CsuDa - 2021. 05. 25. 09:52

A Debrisnél megvárják a finálé nézettségi adatait és valószínűleg utána döntenek arról, hogy berendelik-e a második évadot?

winnie - 2021. 05. 25. 09:56

csuda: tippre igen, bár nagyjából sejthetik, hogy milyen lesz.

winnie - 2021. 05. 25. 09:57

ha már law & order: svu. valaki jobb google skillekkel tudja ennek valahol nyomát találni, a rotálódós law & order: svu-fentléteknek? csak van más piac is, ahol most épp 11-13. évad van fent, talán van valami nyoma a dátumoknak korábbról.

Mammut - 2021. 05. 25. 10:27

“a vadnyugatra kerülnek pedál nélküli bicajaikkal és két szomszédjukkal.”

Az motoros- vagy futóbringa? Mert utóbbival egy kis koszolás után simán belevegyülhetnek a vadnyugati technikába. :)

Diapolo - 2021. 05. 25. 10:46

Winnie: ausztráloknál 1-13. évad érhető el a Prime-on. Belgáknál, argentinoknál, braziloknál, észteknél, skandinávoknál, a balti országokban, hollandoknál, spanyoloknál és például Mexikóban is a 11-13. évad érhető el jelenleg. Van még több helyszín is, csak ez így kb. azért nagyjából egy körkép. Tippre egyébként szerintem is évente cserélődnek.

Csillagvadasz2 - 2021. 05. 25. 11:23

“A Lupin, a Love Death + Robots és még másik féltucat sorozat után a Netflix a La Casa de Papel (Money Heist) 5. évadját is kettészedi.” Remélem ez csak az átmenet a teljes évados premier és a heti epizódos megjelenés között. Vagy tudok javasolni egy másik alternatívát is a netflixnek; gyártson rövidebb évadú sorozatokat és nincs mit kettészedni.

Mammut - 2021. 05. 25. 11:31

Csillagvadasz2:
Már így is túl sok 10 részes van. :(

Csillagvadasz2 - 2021. 05. 25. 12:01

Mammut: szerintem nem is az a legfontosabb, hogy hosszú évadok legyenek, csak ne csonkák. :) Azt szeretem, ha az epizódszám évadonként változatlan, de a játékidővel lehetnek rugalmasak (lásd: Maniac, The OA) és elkerülhető a kötöttség miatti üresjárat, mint ami a marvel sorozatok többségénél volt.

winnie - 2021. 05. 25. 12:20

á, a kedvenceim a 4-5 részes évadok: too close, drowning, intruder the pact, viewpoint, tökéletesek!

gromit - 2021. 05. 25. 13:08

angolosként vszleg 6-részes évadokat nézek legtöbbet :)

mondjuk a sok európai sorozatom simán feljebb tudja vinni az átlagos epizódszámomat, de ott azért fel szokott bennem merülni, h ez hosszabb lett a kelleténél :D szóval részemről 6 :)

Mammut - 2021. 05. 25. 13:23

Á! Utoljára Primevalt néztem, ami angol és 6 részes. Ó, hogy én mennyire utáltam, hogy máris vége van!

Mammut - 2021. 05. 25. 13:26

És extrém ellenpéldaként imáááádtam közel ezer résznyi One Piece-t nézni két éven át. :D

juhaszvik - 2021. 05. 25. 14:08

Mammut: One Piece – örök kedvenc :) jaws-on csak azért nem jelöltem még soha, mert párszáz epizóddal folyamatosan le vagyok maradva :)
Nagyjából 700 epizódnál járok (Dressrosa Arc), de nem egyben nézem, hanem úgy átlag évente 50-100 részt (pár hét alatt). És még csak véletlenül sem két Arc között tartok szünetet, hanem csak úgy :)

Sidoka - 2021. 05. 25. 14:09

The 100 spinoffról nincs hír a CW nél? Vagy azt már régebben kukázták?

Mammut - 2021. 05. 25. 14:38

juhaszvik: Ugye? Egy hatalmas kaland!

Jó neked, hogy még annyi rész van előtted! :)

Igazából az arcokat nem figyeltem, mert ott volt mind egyben, bár feltűnt, hogy időnként változott a főcím. :) A Dressrosa az, amikor Luffy gladiátor? Azok szuper részek.

Mióta beértem, én is inkább úgy nézem, hogy két-három hónap szünetet tartok és utána egyben megnézem őket két-három este alatt, mert a heti 20 perc nagyon kevés volt.

heidfeld - 2021. 05. 25. 16:10

Még több szeletre lehet vágni a tortát, de attól nem lesz nagyobb…
Rövidebb évadok hozadéka, hogy színészek-alkotók másban is tudnak dolgozni, de a covid, most sokat borított. Szerződések járhattak le, időpontokat nehezebben, vagy egyáltalán nem tudtak egyeztetni. Még nehezebb nem állandókat visszahívni.. Történetet más irányba lehet vinni, stb
Angol sorozatok külön világ. Mennyiben változtak a főszereplők, pár évad alatt.. És jó, hogy nem szeretem a krimiket, mert tépném a hajam- most nehezebben, mert fodrásznál voltam -, ahogy változnak a felállások. Oké, német, vagy más európai esetén is gyakran előfordul, ami gallyra is vághat egy sorozatot-dinamikát.
Remélem, jól állnak hibernációs kutatások, mert lehet, ez az egy megoldása lesz, mire Bodyguard 2. évadját megnézhessem:D
Technikailag, még 3 részes “évadot” is szét lehet szedni, ami remek hír a Netfix-vezetők számára, csak egyszerű, földi halandó fogyasztóknak nem, akik fél évet is várhatnak Part 1-Part 2 között..
Oké-oké, ne reklamáljak, már le van mondva, kisebb részben pont ezért is.

winnie - 2021. 05. 25. 18:22

sidoka: megirjuk, ha lesz info. egyelore az hbo maxnal a labda, hogy kell-nekik.

heidfeld - 2021. 05. 25. 19:38

Kicsit sem nézőbarát ketté szedni a dolgokat.
Időutazós, spanyol sorozat kifejezetten jól hangzik.

Snoopyzit30 - 2021. 05. 25. 20:21

Nem akarok Dulifuli lenni, de “Utálom az évadok kettészedését!”

winnie - 2021. 05. 26. 05:06

“Kicsit sem nézőbarát ketté szedni a dolgokat.”

kicsit sem nem nézőbarát.

és akkor gondolj bele, hogy van olyan sorozat, ahol 22 részes egy évad, és nem ketté szedik, hanem huszonketté! és ezek a legnézettebb sorozatok.

ez nem nézőbarátság kérdése. lehet, hogy nem tűnt fel, de a sorozatokat eleve szétszedik. egy 10 évados sorozatot is van, hogy 10 éven át 10 részenként adnak. megtehetnék, hogy egyben adják ki a 100 részt, nem nézőbarátság kérdése a dolog.

aki egyben akar nézni egy szezont, az megteheti, hogy egyben nézi, amikor elérhető a teljes évad. arról nem a platformok tehetnek, hogy valaki nem türelmes és még nyafog is.

heidfeld - 2021. 05. 26. 09:32

Ismét felöltötted platformot védelmező páncélod, hogy harcba indulj mellettük, de feleslegesnek tűnik.
Szellemet palackból Netflix engedte ki, évadok egyben elérhetővé tételével. Úttörők lettek.
Egyre többen kaptak rá a darálásra Növekszik rá az igény, követték mások is a példát. De páran változtattak is. Pár rész feltétele, majd heti adagolás. Azon lehet vitázni, hogy 100-200 milliót ráköltve , minek egyben ellőni, vagy kevés anyag miatt kell hetezni.
Meglepő “újdonság”: Népszerű sorozatok milliós táborai szeretnék minél hamarabb látni a kedvencüket. Nagy többségüknek mondhatod, mennyi mást lehetne nézni – süket fülekre találhatsz.. Covid-helyzet sok akadályt-nehézséget hozott, de mindent nem lehet erre fogni. trükközni-átnevezni.. Régi krumplit is lehet új krumpliként árulni, de csak rájövünk, mi az.
Sorozatot szeretők millióit nem érdeklik platform gondjai-módszerei: Kedvencük szeretnék látni, minél hamarabb. Darálva-hetiben. Nyár elején megnézik első felét, majd várjanak decemberig, másik felére. Ez nem nézőbarát, ha rég dobozban van.
Platformmal nem mennyiség, minőség gondjaink voltak. Ezért mondtuk le. Nem nyafogtunk. Cselekedtünk.

winnie - 2021. 05. 26. 11:49

nem védelmezek én senkit, csak a konstans nyafogáson akadok fenn, amikor azt hiszed, hogy a te egyéni preferenciád mindenki véleményét tükrözi. erre gondolok: “Kicsit sem nézőbarát ketté szedni a dolgokat.” Azt akartad írni, hogy “Kicsit sem Heidfeld-barát ketté szedni a dolgokat.” elég beképzelt dolog azt hinni, hogy te igenis jogosult vagy mondjuk megnézni valaminek az összes részét, ha az kész van. ez ilyen asztalt csapkodás, “EZ NEKEM JÁR, NYENYENYE!”-dolog.

az egy dolog, hogy nem hiszem, hogy az én nevemben vagy mások nevében nyilatkoznod kéne, de megint látványosan félreértetted azt, amit írok. csak nem akartam szájbarágni, de valahogy túlléptél a lényegen szokás szerint, és inkább bullshitelnél kezdtél. nem írom le újra, hogy mit írtam, de pár dologra reagálok, mert szerintem nem ironikusan írtad, ami egészen ijesztő

“Egyre többen kaptak rá a darálásra”

2020-ban az emberek felfedezik a darálást!!!

adat? szerintem arra célzol, hogy te kapsz egyre jobban a darálásra. de… ez így csak bullshitelés, mert ugyanúgy darálhatsz. csak nem 10 részt, hanem 2*5-öt. vagy, ahogy írtam a példámban: nem 100 részt, hanem tíz év alatt 10-10-et. Mert, mint írtam a példámban, a Game of Thrones-t is eléggé szétszedték ahelyett, hogy egyszerre nézhetted volna meg. Vagy… várj, ha akartad, megnézhetted egyszerre is.

“Növekszik rá az igény”

még egy megalapozatlan dolog. adat?

“követték mások is a példát. De páran változtattak is.”

nem változtattak, épp ez . épp ez a lényeg, hogy a legtöbb platform megmaradt a hetinél. aki megmarad, az nem változtat. a hulu és az amazon némelyik sorozata valóban évados lett. meg az újaknál is van pár ilyen sorozat. követik: igen. ez a változás, hogy követik. páran változtatnak, valóban.

“Népszerű sorozatok milliós táborai szeretnék minél hamarabb látni a kedvencüket.”

mert megérdemlik? nem nyafogni kell, hanem türelmesnek lenni, élni az életet, és ha jön egy sorozat, akkor megnézni, de ennek hol van köze az évadok szétszedéséhez?

“Kedvencük szeretnék látni, minél hamarabb.”

hogy oda ne rohanjunk! de ennek hol van köze az évadok szétszedéséhez?

nem értem ezeket minek ide keverni. ha valamit minél hamarabb akarsz látni, akkor egyrészt annál később fogod látni a következő évadot, másrészt pont heti megjelenéssel lehetne minél hamarabb látni, hiszen az első rész hamarabb elkészül végleges formában mint az első tíz rész. és konkrétan hetiben akkor láthatod a 10. részt, amikor a Netflixre felkerül a tíz részes évad. ideális esetben pont ugyanakkor érhetsz a végére, ha aznap darálsz. senki nem lát semmi hamarabb.

“Nyár elején megnézik első felét, majd várjanak decemberig, másik felére. Ez nem nézőbarát, ha rég dobozban van.”

ez így megy, ha eddig nem vetted volna észre.

a.) 2021-ben megnézik a sorozat első szezonját, majd várjanak 2022-ig a második szezonjára. majd várjanak 2023-ig a harmadik szezonjára.
b.) 2021. 09.01-jén megnézik a sorozat első részét. 2021. 09.08-án megnézik a sorozat második részét. 2021. 09.15-én megnézik a sorozat harmadik részét.

a különbség az, hogy két évad között nincs egy év, hanem csak 3 hónap. a netflix megtehetné, hogy kihagy egy évet, de a rajongók kedvéért csak 3 hónapot vár ki. látod, másik irányba is lehet bullshitetlni.

az meg totál irreleváns, hogy mi van dobozban. ha leforgatnak egy filmet, akkor az fekhet évekig is benne, csak azért, mert te azt mondod, hogy igenis jogosult vagy rá, senki nem fogja neked bemutatni. az élet nem egy filmről vagy egy sorozatról szól a többségnek (NINCS ADATOM!). get a life.

“Platformmal nem mennyiség, minőség gondjaink voltak. Ezért mondtuk le. Nem nyafogtunk. Cselekedtünk.”

és mégis nyafogsz. és kitalált, nyafogó rajongókra utalgatsz, akik verik az asztalt, hogy nekik most azonnal kell mind a 80000 epizód, mert ők erre JOGOSULTAK.

winnie - 2021. 05. 26. 12:04

(igazából az egészben az a muris, legalábbis ez volt, ami megint feltűnt, hogy el nem tudod képzelni, hogy valaki mindenféle ágenda nélkül leírja a véleményét, és rögtön azt hazudod, hogy védek bárkit is. oké, lehet, hogy te őszintén gondolod, hogy ez a célom és hogy védelemre szorul bárki is, de biztosíthatlak, nem így van.) és igen, tudom, hogy te nagyon sokszor igyekszel odaírni, hogy elfogult vagy, hogy így nem nézel XY platformról sorozatot, így lemondod XY szolgáltatást, neked XY a nagy kedvenced, de ettől még nem hiszem, hogy felfoghatatlan lenne az, hogy van, aki nem akar védeni semmit.

egész egyszerűen képes vagyok elfogulatlanul, mindenféle preferencia nélkül véleményt nyilvánítani, illetve tényeket leírni és kerülöm a megalapozatlan kijelentéseket. el kell fogadni, nem csak sorozatok léteznek a világon. kit érdekel, hogy valami, amit szeretek holnap vagy 3 év múlva folytatódik? ki lehet menni a szabad nyugodtan. eltelik az idő addig, és igen, másik sorozat nézésével is el lehet ütni.

Snoopyzit30 - 2021. 05. 26. 12:11

Én is azt írtam, hogy utálom az évadok kettészedését, de én nem a darálásra értettem. Hanem pl. arra, hogy ha elkezdik adni mondjuk heti szinten a 10 részes évadot, majd megállnak az 5. résznél várnak fél évet, hogy leadják a másik 5 részt. Pl itt van a Lupin. Szerintem annál kifejezetten idegesítő. Vagy ha már eleve így tervezték, akkor mondják azt hogy az az 1. évad volt és majd jön a második ki tudja mikor. Szerintem ez csak a nézők húzása, nem szép dolog.
Nyilván semmi beleszólásunk nincs, de magánvéleményem nekem is az, hogy ez nem szép. Én pl. ha tudom, hogy a Lupinnal ez van, akkor én nem kezdek neki, hanem akkor megvárom amíg teljes az 1. évad és akkor nézem meg vagy darabokban vagy darálva, de nem több hónap különbséggel a részek között.

A 22 részes (országos) sorozatoknál nincs ilyen bajom. Mondjuk csak egyet nézek a Chicago PD-t, de az epizódikus, minimális az átívelés, tehát ott abszolút hidegen hagy, hogy mikor mennek el szünetre és az milyen hosszú.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz