login |

Pilot: That Damn Michael Che

2021. 05. 25. 21:00 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Szkeccskomédia, vagyis… mindenféle. Nekem a modern problémák teljesen laza megközelítése miatt a Master of None ugrott be az HBO Max-újonc igazi társának, meg persze a Chappelle’s Show, bár annál jobban egy témára koncentrálnak a részek.

A történet ennek folyományaként baromira nem összefoglalható. Az első két rész tényleg csak kiválasztott valami aktuális vagy univerzális témát, és erre felépített pár poént, pár rövid szkeccset. Viszont mindkettőben voltak átívelőbbek, amik valójában tényleg sorozatrésszé tették a végeredményt, nem pedig random ötletek halmazává.

Konkrétan a pilot, ha hívhatjuk annak, mert elég felcserélhetőnek tűnnek a részek, az a Black Lives Matter témát boncolgatta, de nyilván a készítő Michael Che fekete szemszögéből, avagy az egyik átívelő szál tényleg az rendőrséget ekézte rohadt viccesen, a másik pedig védte őket abból az irányból, hogy a reformot, a több fekete rendőrt maga a fekete közösség is akadályozza.

Viszont mindeközben szétoltotta a folyamatosan “I’m an ally”-t hangoztató, a szövetségesi mivoltukat kiemelő, de valójában mégsem annak mondható embereket is, amikor tényleges tetteket kéne csinálniuk, nem is komolyat, a rész végét elnézve. Bevallom, ezen a részen röhögtem a legjobban, mert az ilyesmi képmutatáson mindig jól mulatok. Extra rétegnek pedig a cégek is kaptak, akik csak a profitot látják minden civil megmozdulásban.

A második viszont már univerzálisabb témát vett elő, hiszen a párkapcsolat kérdéskörét járta be különböző történetszálakon. És itt egyáltalán nem a fekete nézőpont volt a lényeg, hiszen szerelmes mindenki szokott lenni, a nők mindenkit meg tudnak őrjíteni, a férfiak mindenkit meg tudnak őrjíteni, és nem minden kapcsolat működik.

Ami a legjobban meglepett, hogy az SNL-es Michael Che-t nem túlzottan bírom, elég sokat is van a részekben, és mégis agyonverte a legtöbb mostanság érkezett komédiát az első pár epizód. Van amikor csak bólogatok, belül nevetek ilyesmin, hogy de ügyesen csavarodott, vagy épült fel valami, amit aztán remekül lecsaptak, de itt hangosan röhögtem sokszor. Az évadról majd lehet winnie ír, de tuti én is végignézem, viszont be kell osztani valamennyire.

Ami különösen tetszett, és ami miatt tényleg a Master of None ugrott be, hogy az egész ilyen… nem filmesen, de elég erős vizuális nyelvvel van forgatva. Gondolom Spike Lee ihletés áll mögötte, de nem az a tipikus “letettük a digitális kamerát és laposan bevilágítottunk mindent, lehet poénkodni” kinézettel állunk szemben, amivel ki is emelkedik a tömegből. Kontrasztnak itt van egy másik szkeccs show előzetese, ami úgy néz ki, mintha egy kis zöld szobában 3 lámpa alatt vették volna fel….

Sima 8/10 kezdés, és a folytatásán is borultam.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 05. 25. 21:10

az év egyik legjobb pilotja volt az 1×01:) szinte mindegyik szegmens remek volt, és stílusa is volt.

majd írok róla, igen, abszolút bejött (kivéve az oltásos, covidos 1×05, ami szerintem rettenetes lett, vagy csak nem értettem), nagyon nem tipikus (az az írókkal való mesélős, dumálós rész vajon, hogy volt megtervezve?), az hbo maxos ekézést majd én is használni fogom.

SSY986 - 2021. 05. 26. 00:26

Nekem egy sima dara volt, de inkább csak idö eltöltés miatt. Nem nagyon volt maradandó egyik szkecs sem már mint chappeles viszonylatokhoz képest viszont ez messze jobb volt mint más standaposok hasonló próbálkozásai (iliza Schlesinger) És pl a Black Ladys 2 évadja eddig sehol nincsen az elö évadhoz képest így nekem ez hozta eddig a legjobb “urban” humort az évben 😁
Ui: néha jó lenne egy home girl app😂😂😂😂

winnie - 2021. 05. 26. 04:25

” Black Ladys 2 évadja eddig sehol nincsen az elö évadhoz képest így nekem ez hozta eddig a legjobb “urban” humort az évben”

én nem voltam annyira néző, max hábehóba, de a 2×01 nekem akkora mélypont volt, hogy nem tudtam rávenni magam a folytatásra.

SSY986 - 2021. 05. 26. 08:26

Jól tetted 😂😂😂😂 igazából továbbra is mélyrepülés a sorozat. Kár, mert az elsö évad a hibái ellenére egy üde színfolt volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz