login |

Mayans MC: vége a 3. évadnak – írta Zsuzsi

2021. 05. 26. 21:39 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

One King!

Ez rohadt jó volt! Azt kell mondjam, hogy a szünet nagyon jót tett a sorozatnak. Úgy helyezkedett új alapokra, hogy mégis lineáris folytatása volt a korábbiaknak. Ebben az évadban a Mayans MC Santo Padre chapter tagjai gyakorlatilag áthágtak minden szabályt, leromboltak minden hidat, és legyalultak, aztán pedig fel is égettek mindent maguk körül.

Végre nem volt kiszámítható egyik fordulat sem, volt pár erős gyomros, és néha csak kapkodtam a fejem, hogy ez most mi volt. Számtalan esetben lépték át a korlátaikat a készítők, és meghazudtolva az eddigi, fiókból előhúzott, jól bevált megoldásokat, meghúzták párszor a váratlant.

Eleinte nem akartam elhinni, ami történik. Vártam, hogy megint átvernek, de nem. Ez a szezon ezerszer másabb volt, mint az eddigiek, mégis nagyon hasonló, de jobb. Önmaga, nem pedig egy silány utánzat, amit sokszor éreztem a korábbi évadok részeit nézve. Most pörgősebb volt, tele akcióval. Átgondoltabb, megkomponáltabb, eddig nyitva hagyott kérdéseket megnyugtatóan megválaszoló.

A legfontosabb változás, amit már az évadkezdésről szóló írásomban is említettem, hogy végre a csapat volt főszerepben, nem pedig a kapcsolataik másokkal, legyen az a rendőrség, a kartell, a lázadók, a SoA, vagy másik Mayans chapter. Ez elég jót tett a történetvezetésnek, mert jó pár – eddig csak statisztáló – arcot is megismertünk közelebbről. Emiatt végre meg is jegyeztem a nevüket, és nagyon üdítő volt ezúttal nem csak és kizárólag a Reyes testvérekkel foglalkozni a klubon belül.

Ez a szezon eddig a legerősebb a háromból, simán 8/10, és alig várom, hogy folytatódjon. A tovább mögött némi spoilerrel folytatom az értekezést.

Nagyon szimpatikus lett a szememben Hank, drukkoltam neki a grupie kiscsajjal, csalódott is voltam a végkifejlet miatt. Szintén érdekes dinamikája volt a prospectjével. Steve az első megjelenésével belopta magát a néző szívébe, és külön tetszett, hogy ahogy jöttek az epizódok, úgy ismertük meg a pufi fiú törekvéseit, hogy végre egy család tagja legyen, akit elismernek, és akit tartanak valamire. Nehéz lenne választani, hogy melyik rész volt a legjobb, de azt hiszem, többen egyet fognak érteni velem, ha azt mondom, az ő drámáját kibontó kilencedik epizód volt az egyik legkiemelkedőbb. Ami vele történt nem volt váratlan, de mégis a módja miatt döbbenet lett úrrá rajtam.

Taza sztorija is megérintett, és végre értelmet nyertek az elmúlt évadban véghezvitt tettei. Már korábban is kíváncsi voltam, mi vezette arra, hogy megölje az egyik társát, hogy miért volt olyan fontos neki, hogy bosszút álljanak a mexikói motoros klubon, vagy hogy amazok miért voltak velük az első pillanattól ellenségesek. Remélem, hogy még az ő társaságát is élvezhetjük, és annak a fináléban eldördülő lövésnek az eredménye a három lehetséges forgatókönyvből a lehető legjobb lesz.

Bishop élete elég felkavaró, belekódolva a további tragédiákat. Az, hogy ez az életunt és megkeseredett fazon, miért akar egyedüli király lenni, aki diszponál a heroin biznisz felett, el sem bírom képzelni. Mindenesetre ő az iskolapéldája annak, hogyan zabálja fel az emberek életét néhány rossz döntés következménye. Ő mégis nyomja. Visszatérve arra a lövésre, nem lepődnék meg azon sem, ha őt érte volna.

Marcus Alvarez hűsége is elbíráltatott, és ugyan a végeredmény nem volt meglepő, mégis erős jelenetek voltak, mikor a vívódásait néztük. Hogy ezután hogyan tovább, azt hiszem szép lesz, mert a három királyok sztori, úgy tűnik, csak a mesékben működik, a mexikói határ közelében nem, és a szuper kis terve, amivel lekoccolt a Mayansból szépen, lassan darabjaira hullott. Vajon vissza tudja építeni, vagy a romokon valami újba kezd, és leszámol minden csökevénnyel, ami megmaradt?

Galindo hanyatlása mind a drogüzletben, mind a családi életben kész katasztrófa volt. Azt hittem, hogy idén a fő konfliktus és nagy rejtély az lesz, hogy féltesók a #reyesbrothers-szel. Hát ez nagy zakó volt, mert szó sem esett róla. Ellenben öröm volt nézni, ahogy kicsúszott a lába alól a talaj. Ugyanakkor nincsenek illúzióim, Mickey nem adja fel könnyen, vissza fog térni, gondolom ezerszer erősebben, és felvértezve magát minden és mindenki ellen.

Angel ebben a szezonban szürkébb volt, és bár a beszólásai meg a hülyeségei még mindig szórakoztatóak, de most valahogy nem volt az igazi. Mondjuk újra apuka lesz, ez nagyon fontos neki, de azért az nyilvánvaló, hogy ez jó néhány új problémát hoz majd az életébe.

Luisa vesszőfutása a háttérben szépen kiteljesedett a végére, és a bosszújának bevégzése rendesen megbolygatta a szálakat. Persze Potterrel senki nem tudja felvenni a versenyt, ha machinációról van szó. Két taktikus akadt egymásra, izgalmas mit lépnek majd, most hogy mindenki kiterítette a lapjait.

Az egyetlen személy, akinek a sztorija elcsépelt volt, az szegény Coco. Úgy szeretném, ha egyszer csak úgy lenne, és nem történne vele semmi alja dolog. De ez a Hope-os junkie vonal nem igazán jött be, pazarlásnak éreztem az erre szánt időt, és ha kihúznánk a sztorilineból, nem hiányzott volna. Szinte ugyanez elmondható Emilyről. Nélküle még talán jobb lenne. Annál a bizonyos jelenetnél a kádban, erőt kívántam Galindonak. Az eddig nem említett húg feltűnése javított ugyan a helyzeten, de nem sokat. Érdekes, hogy pont a két gyenge láncszemhez érkeztek a Teen Wolfos vendégszereplők, Holland Roden és JR Bourne, akiket jó volt újralátni. A suta résztörténések ellenére mindketten sziporkáztak a maguk szerepében.

És hát nem utolsó sorban itt van nekünk EZ. A könyörtelen gyilkos. A gyorsészjárású, okos aranyifjú, aki másodpercek alatt válik félelmetes gyilkológéppé. Hihetetlen, hogy JD Pardo milyen jól játssza a szociopatát. Az apja az egyetlen, aki látja benne a sötétséget. Azt a sötétséget, amit mi is észrevehetünk, mert megfigyelhető, ahogy kihuny a csillogás a szeméből egy-egy ilyen szituációban, és egy leállíthatatlan vadállat lesz, aki nem kímél semmit és senkit, legyen szó a saját testi épségéről vagy éppen a szeretteiről.

— I would have blown that fucking kid up.
— Yeah, but you didn’t.
— But I would have if I had to. If that’s what the club needed. I’m good at this.

Egyértelmű volt, hogy Gabyval nem működhet. Hogy EZ-nek itt a helye, mert a kis magok, amiket elültetett, szépen sarjadnak. Annyi a probléma, hogy mégsem az a kender lett, aminek megvették, hanem egy undorító gaz, amit most nem tudnak rendben tartani. Egy királyt akartak, bele is kezdtek a tervbe, de nem minden alakult úgy, ahogy gondolták, és most vállalni kell a következményeket.

Új felállás van, a többi chapter okkal dühös, és revansot akarnak venni, ami eléggé érthető. Közben Galindo kikerült a képből, Alvarez pedig vissza, akiről szintén nem tudom elképzelni, hogy osztozni akarna bárkivel, még ha a kis mentoráltja, Bishop is lenne az az illető.

7 hozzászólás Ne habozz!

Sidoka - 2021. 05. 26. 23:26

Tényleg az eddigi legjobb évad. Ahogy vége lett…
Nézném egyből a 4. Évadot!

SSY986 - 2021. 05. 27. 01:08

Érdekes nekem annyira nem jött be ez az évad sött igazából annyiszor leült, hogy sokszor bealudtam a részeken.
Coco storyline számomra is idegesítö volt, mert egy tized másodpercig sem tudott érdekelni egy ilyen mellék-mellék karakter vívódása amikor a lánya rátalált én reménykedtem, hogy nem lesz meg az adrenalin azt búcsúzhatunk a karaktertöl, de sajna nem így lett.
Miguel szála is a hagyjuk kategória. Emilyt meg már tényleg megölhetné valaki.
Igazából ami engem meglepett, hogy Ez-t így ábrázolták, mert eddig mindíg törekedtek a cuki golden boy lookra itt meg egyik percben gyereket robbant a másikban romantikázik aztán rezzenéstelen tekinttel fejbelö valakit, hogy pár snittel késöbb a békés jövöt terveze.
Na mindegy nekem nagyon káosz volt ez az évad az elsö két évad lassú építkezéséhez képest. Szóval 6.5/10 tölem. De várom a folytatást.
Amúgy tudom, hogy ez csak engem zavar de Angel karaktere meg a storyja teljesen érdektelen számomra pedig gondolom majd a végén ö fog szembe szálni Ezekielel és ebben az évadban jól megfürdették a sárban az ifjabb Reyest míg Angel karaktere semmit sem fejlödött az évadban, mert az a felcsinált pincér csaj kétlem, hogy azt jelentette volna vagy ha igen akkor elég szegényes megoldás volt a kezdeti transzformációhoz.

sleepwalker77 - 2021. 05. 27. 10:52

Nekem se jött be annyira ez az évad.
Főleg Adelita szála ami teljesen hidegen hagyott, valamint a Coco dráma és EZ romantikás 10-20 percei 1-1 részben is majdnem az alvás határára küldtek. :)

BennieBoy - 2021. 05. 27. 16:11

Nagyon komoly évad volt, igazán kellemes meglepetés az első 1,5-2 évad után:
– A két csempészős akció valahol a S3 elején/közepén
– E.Z. megtámadása az 5. rész végén
– 6. rész végi west coast stílusú leszámolás a két támadóval
– 7. rész úgy en bloc: “where the f*ck is Ramos?!”, Diaz és Bishop hotelszobás beszélgetése, majd a hoteles bunyó és Ramos kinyírása
– Angel és EZ balhéja a közös reggelinél
– Alvarez és Galindo sivatagi beszélgetése
– Steve halála ledöbbentett
– Galindo gyilkossági kísérlete szintén
– Clayton Cardenas (Angel) színészi játéka immár zsinórban a 2. szezonban zseniális, dacára a karaktere össszevissza, semmilyen “fejlődésének”
– A bombamerényletes jelenet Canche ellen
– Felipe beszéde Gaby-val és EZ-vel
– Adelita és a DOJ ügynök éttermi jelenete
– Emily és EZ beszélgetése a lakókocsiban
– Ibarra halála
– Az Alvarez-Nestor-EZ jelenet
– a Potter-Galindo telefonbeszélgetés
– A Potter-Adelita találkozás
– Amikor Galindo rájön, hogy Emily tudja, h megpróbálta megölni
– a narkós Jézus (Isaac) színészi játéka

Igen, tudom… :D De rohadt jó évad volt

BennieBoy - 2021. 05. 27. 16:12

Kellett 1,5-2 szezon, hogy összeálljon a dolog. Jó volt elengedni ezt a lázadós dolgot, mert inkább volt kínos, mint a sorozatba illő… Egy videójátékban még elmegy, hogy tizenéves kölykök hada megszívatja a bűnszervezeteket és az állami szerveket, hackerek, G.I. Joe-k és 007-es ügynökök egyben, itt annyira nem jött be.
Bár Adelita mentőakciója nagyon jól kidolgozott jelenet volt (a zene is kiváló volt a jelenet alatt), ahogy az is, hogy végül nem hagyta magát megszöktetni, de ez ugye S2.
Szerencsére jelentősen csökkent a szappanopera (Galindo-mama S2 végi haláláért még 1x köszönet az íróknak).
Coco-t bár sajnáltam, nagyon reméltem, h megpusztul, miután meglopta a klubot

Furobolond - 2021. 06. 09. 07:22

Csak én látom úgy, hogy EZ kezd Jacksonosodni?
Mintha a karaktere pont abba az irányba tartana és kb majd pont ugyan az lesz a vége csak kb EZ-t majd halálra lövik az utolsó részben.

Vérnarancs - 2022. 05. 01. 17:38

Furobolond, én is hasonlóan látom a helyzetet, nemcsak abba az irányba tart, hanem még a hangja is szakasztott ugyanolyan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz