login |

Trying: kezdett a 2. évad – írta Diapolo

2021. 05. 27. 21:20 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az Apple TV+ első évados sorozatainak remekléséről már volt szó, a kevés premier ellenére szinte kivétel nélkül fantasztikus minőséget szállítottak. A folytatások azonban már igen felemásra sikerültek, hiszen az általam követett Servant és a Mythic Quest visszatérése is az elvárásokhoz képest azért keveset nyújtott. Nem arról van szó, hogy rosszul sikerültek volna, csupán egyfajta biztonsági játékot éreztem bennük..

A Próbálkozások azonban nem hazudtolta meg magát, remekül hozta azt, amiért az első évadban is szerettünk.

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Az első szezon úgy záródott, hogy Nikky és Jason esélyt kapott arra, hogy örökbe fogadhasson egy gyermeket, így beteljesülhet végre a nagy vágyuk. Ez az út azonban sosem könnyű, sok-sok nehéz vita és egyezkedés kell ahhoz, hogy végül megszülessen egy kompromisszumos döntés. Az új évad első része az első tétova lépéseket mutatja a kiválasztott gyermek örökbefogadásának ösvényén, ami talán nem meglepő, de beteljesületlen vágy marad, hiába készülnek James érkezésére nagyon lázasan.

Vicces volt látni, hogy mennyire beleélik magukat, mennyire hisznek abban, hogy semmi malőr nem lehet a procedúra során, majd az a kedvesség, ahogy tudomásul veszik, hogy mégsem ők kapják. A „James” feliratú bögrén nagyon mosolyogtam, az egy tipikusan a Trying-ra jellemző mozzanat volt.

A második rész pedig szerintem még jobbra sikerült, nagyon sok sorozatepizódot láttam az évben már, de ez biztosan a top5-ben van. Az örökbefogadás témája szerintem egy nagyon kényes téma, van, aki véresen komolyan éli meg, és szerintem van az, aki egy lehetőségként éli meg, a szülőség szépségének beteljesedéseként.

Nemrég Friderikusz Sándor új podcastjában volt egy olyan vendég, aki tervezetten egy Down-kóros gyermeket fogadott örökbe, és tényleg az egész lényében az volt érezhető, hogy neki ez egy óriási öröm, hogy szülővé válhatott. Ugyanezt a könnyedséget és túláradó szeretetet lehet megfigyelni Nikky és Jason örökbefogadása kapcsán. Az, ahogy kvázi bohócot csinálnak magukból a jelmezeikkel, az pontosan ezt a „mindenre képes vagyok a gyermekemért” attitűdöt ábrázolja.  

Azt már az első évad írásánál is taglaltam, hogy mennyire remek a londoni környezet, de ezt muszáj most is megemlítenem. Sokáig nem néztem angol sorozatokat, mert nagyon másnak éreztem őket a korábban megszokottnál, de mostanra sikerült ráhangolódnom erre a stílusra is, és ebben nagy szerepe volt a Trying-nak, ebben biztos vagyok.

A zenei repertoáron sem változtattak, ez nem tudom pozitív-e vagy sem, mindenesetre, amikor meghallottam az első dallamokat, egyből tudtam hova kapcsolni, ezek a zenék a sorozat védjegyévé váltak már az első évadban is, egyfajta játékosságot és vidámságot adva az amúgy is szerethető történetnek, tehát nekem pozitív volt.

A második rész végén már erős utalást kaptunk, hogy egy kislány lehet az, akit majd Nikky-ék örökbe fogadhatnak, de nem tudom, hogy szabad-e elkiabálni ilyesmit, főleg, hogy ismerjük már a szerencséjüket, és valahogy sosem úgy sülnek el a dolgok, ahogy ők azt tervezik. Mindenesetre, abban reménykedem, hogy hamarosan sikerrel járnak, és az évad második fele már arról fog szólni, hogy miként boldogulnak a gyerekneveléssel és a családi egység megteremtésével. 

5 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 05. 28. 20:03

Nekem is tetzsett a kezdés, nagyon szerethető sorozat. Kíváncsi leszek, hogy alakul majd a kapcsolatuk a kislánnyal, biztos nem lesz könnyű menet.

MrRTFM - 2021. 06. 01. 19:14

Mint eppen lombikkal kuzdo par, nekunk eleg keseredes a sorozat, de annyira aranyosan van az egesz felepitve, hogy nem tudjuk nem nezni. Igazi feel good!

Nikolka - 2021. 06. 06. 01:10

4.rész után:

Nagyon aranyos sorozat. És vicces továbbra is.
De most már tényleg kaphatnának gyereket.. Megérdemelnék. És hiába ez a cím, annyi új jó szitut tudna hozni nekik egy gyerek.
AMúgy azt tudja valaki miért van, hogy csak 1 gyerekeket engedélyeznek valakinek? Fizetés?
Ericaék szála is szuper!
Ciara Baxendalet pedig jó volt látni. És külön öröm, hogy a tesót nem rángatják bele ebbe a rossz házasságba.

@MrRTFM Ismeretlenül is szívből rukkolok Nektek!

Shannen - 2021. 06. 08. 16:24

2×04
Először kicsit furán néztem, hogy elég egyszerűen lerendezték azt a kérdést, hogy szétválasztanák a testvéreket. Nyilván ilyen sajnos előfordul itthon is, máshol is (lakhatási körülmények, anyagi háttér stb okok miatt – itt is valószínűleg ezek miatt csak egy gyereket engedélyeztek nekik, bár ugye ezt nem részletezték), de alapvetően a gyerekek szempontjából az irányelv az, hogy amit lehet, meg kell tenni, hogy a gyerekeket együtt fogadhassák örökbe. Ilyen szempontból kicsit örültem a részvégi csavarnak, bár közben a szívem szakad meg Nikkiékért.

Mindeközben pedig parádés részt szállítottak, Erica és Karen szála is zseniális volt, utóbbinál a kollégája, aki azért rajzoltatja le a gyerekekkel a családjukat, hogy megtudja, melyik apukánál próbálkozhat… :D

Rapguruz88 - 2021. 07. 04. 15:11

A zaroepizod nálam minden idők egyik legjobb sorozatresze volt, egészen szenzaciosra sikeredett.. Jöjjön az a 3.evad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz