login |

Friends: The Reunion

2021. 05. 28. 21:23 - Írta: Shannen

33 hozzászólás | kategória: kritika,

Ki hitte volna, hogy 17 évvel az utolsó epizód után csak sikerül összetoborozni a hat jóbarátot egy 100 perces talkshow-ra? Ugyanis az itthon jelenleg az HBO GO-n nézhető Jóbarátok: Újra együtt ugye nem egy új epizód, hanem egy konkrét showműsor, amiben a színészekkel együtt nosztalgiázhatunk kedvenc (vagy csak kedvelt) szitkomunk díszleteiben.

Sokan vártuk a reuniont, a kérdés csak az volt, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket? Nos, ez attól függ ki mekkora rajongó, de összességében szerintem a pozitívumok javára billen a mérleg, így aki csak egy kicsit is szerette a Jóbarátokat, annak mindenképp érdemes egy esélyt adnia ennek a hibrid-valaminek.

Ugyanis maga a műsor nagyjából három műfajból tevődik össze. Az egyik a James Corden vezetette beszélgetés az ikonikus szökőkút előtt a színészekkel. A másik egy dokus-vonal, készítői és rajongói (celebek és átlagemberek) interjúkkal, és az újra felépített díszlet közé eresztett színészekkel. És végül a harmadik, egy szórakoztató műsor, kvízekkel, jelmezbemutatóval, újraolvasott jelenetekkel. Mondhatni minden is van benne, ami persze azt eredményezi, hogy a kevesebb több lett volna.

Hogy mitől lett a Friends ekkora világsiker és hogy képes a mai napig újabb és újabb generációkat megnyerni magának, arról hosszan lehetne írni. Az időtállóságát remekül példázta, hogy a reuniont felvezető műsort az a Maddie Ziegler vezette, aki a sorozat leköszönésekor mindössze 2 éves volt.

Az én szememben a Jóbarátok jórészt azért volt zseniális, mert egy igazi ensemble sorozat volt, hat teljesen egyenrangú karakterrel, akik közül nem lehet kiemelni egy konkrét főszereplőt. A hat színész közti kémia pedig tökéletesen működött az első pillanattól kezdve. Ez adta a sorozat esszenciáját, többek közt ezért is nézik máig milliók.

Pontosan ezért azok a részek voltak a legjobbak a reunionban is, amikor a hat színészt összeeresztették és hagyták, hogy maguk között nosztalgiázzanak és bolondozzanak. Biztos vagyok benne, hogy nem én voltam az egyetlen, aki az első tíz percben, amikor visszatértek a díszletbe, elmorzsolt egy-két könnycseppet. Sokszor elmondták az évek során, de most is egyértelmű volt, hogy ők valóban barátok, lehet nem beszélnek naponta, de tudnak egymásról és persze nem kell, hogy ez érdekelje az átlagnézőt, de rajongóként mégiscsak jó volt ezt látni.

A tovább mögött folytatom, pár “spoilerrel”.

A fentiekből kifolyóan azok a részek, amikor Cara Delevingne karácsonyi tatuként sétál a kifutón, Lady Gaga Büdös macskát énekel vagy a BTS tagjai egy fél perces bejátszásban elmondják, hogy a Friends-nek köszönhetően tanultak meg angolul (nyilván nem ők az egyetlenek), pontosan hidegen hagytak, és valószínűleg a nézők többségét is. Nemcsak hozzáadott értéke nem volt ezeknek a részeknek, hanem tényleg csak felvillanások voltak és szimplán időkitöltésnek érződtek.

Pedig ezt a 100 percet lett volna mivel megtölteni. Ott voltak például a meghívott vendégszereplők a sorozatból, akik szinte kivétel nélkül egy percnél több játékidőt nem kaptak, és ez olykor elég kínos is volt. Arról nem is beszélve, hogy lehetett volna még kit meghívni, elég csak a nagy hiányzó Paul Rudd-ra gondolni.

A készítői interjúk is érdekesek lehettek a kevésbé fanatikusoknak, és többet is hallhattunk volna felőlük. Bár az, hogy milyen nehézségek voltak a castingolás során vagy hogy, hogyan pattant ki Marta Kauffman és David Crane fejéből a sorozat ötlete, már számtalan helyen elhangzott korábban, és a tavaly megjelent A Jóbarátok-generáció című könyvben is részletesen le van írva.

Ami azonban valóban adott egy kis pluszt, azok az eddig nyilvánosan nem elérhető színfalak mögötti videók voltak. Mármint nem a bakik, hiszen azokkal tele a YouTube, hanem például két felvétel közötti bolondozások. Elhangzott persze néhány valóban új információ és sztori is (például Ross és Rachel korai évados jeleneteire innentől kezdve mindenki kicsit másképp fog tekinteni valószínűleg), de a legizgalmasabb talán az volt, hogy ki hogyan emlékezett vissza a forgatásra, kinek mi hagyott mélyebb vagy kevésbé mélyebb nyomot.

A reunion a nyilvánvalóan azzal a céllal lett összerakva a produkció készítőinek részéről, hogy vidáman nosztalgiázzunk, felidézzük a legviccesebb, legemlékezetesebb momentumokat. Ezt szinte maximálisan teljesítette is a műsor, az újraolvasott jelenetek hidegrázósak, a felidézett forgatási sztorik viccesek voltak.

Amiről azonban kevesebb szó esett, azok az egyes, ma már nem túl időt álló poénok kritikái, a hirtelen jött siker árnyoldalai és egyéb forgatási nehézségek. Ám ez érezhetően nem az a platform volt, ahova illett volna. Ha ez egy rendes dokumentumfilm lett volna, akkor ezek a témák is biztosan feljöttek volna, de ez egy showműsor volt, ami kizárólag a felhőtlen szórakoztatást tűzte ki célul.

Hatalmas Jóbarátok-rajongóként én borzasztóan élveztem felülni a nosztalgia-vonatra, nem bántam meg a rászánt időt, jó volt együtt látni a kedvenc szitkom színészeimet, ugyanakkor az is biztos, hogy még sokkal elégedettebb lettem volna, ha több teret adnak a sorozat színészeinek a random celebek helyett. Mindenesetre élvezzük ki, amit kaptunk, több ilyen Friends-reunion biztosan nem lesz a jövőben.

33 hozzászólás Ne habozz!

tzs - 2021. 05. 28. 21:33

Majd jön fél év múlva az ‘Ami a Friends Reunion-ból kimaradt’ rész :)

Alain Prosztó - 2021. 05. 28. 21:36

(Disclaimer: ezt úgy írom, hogy még nem olvastam el a fenti kritikát, mert nem akarom, hogy befolyásoljon. És akiknek tetszett a Reunion, most utálni fognak. Sajnálom.)

Én voltam az, aki előre telekárogtam minden fórumot. Attól tartottam ugyanis, hogy illúzióromboló lesz a Reunion. Egy picit az is lett, de nem ez volt vele a baj. Az illúziórombolás megállt ott, hogy a sorozat szereplői baromi csúnyán öregedtek. Van az a fajta inkább kellemes, keserédes felismerés, mikor ráeszmélsz, hogy egy kedvenc filmed vagy zenei albumod 20/25/30 éve jelent meg. Na, ez nem ilyen volt. Courtney Cox vagy Matthew Perry láttán az hasított belém, hogy „a francba, de megöregedtünk”, és hát ezen az se segített, hogy folyamatosan melléjük tették a 25 évvel ezelőtti felvételeket.

Szóval az illúziórombolás megállt itt. A nagyobb baj viszont az volt, hogy a Reunion unalmas és erőltetett lett. A készítők mindent bele akartak zsúfolni, amiből egy fura – de nem érdekesen fura – katyvasz jött ki. Először is odatették házigazdának a talk show host-ok szégyenét, a leginkább harsány ripacsként jellemezhető James Cordent, hogy a műsor egy része ebben a formátumban menjen, ami eleve unalmas megoldás. Ehhez jött a főszereplők „egymásra találása”, ami kínosan mesterkélt volt, mert folyamatosan az jutott eszembe, mikroportokkal és kamerák kereszttüzében mennyire nem őszinte az egész.

A Reunion talán legérdektelenebb része az volt, mikor átlagemberek beszéltek róla, mit jelentett nekik a sorozat.

Ennél csak egy egész picit érdekelt jobban (de még mindig rohadtul nem érdekelt), hogy David Beckhamnek vagy Mindy Kalingnek melyik a kedvenc Jóbarátok-epizódja. Lady Gaga is beugrott a Büdös macskát forszírozni, de minek, mikor ezer évvel ezelőtt a sorozatban elsütötték ugyanezt, csak Christine Hynde-del?

A készítőkkel forgatott interjúkkal hirtelen dokumentumfilmmé változott a Reunion, ami még érdekes is lett volna, ha az elhangzottak nagyrészét a magamfajta hardcore rajongók ne hallották volna már az elmúlt két-három évtizedben. Azért itt már voltak jópofa részletek, például Matthew Perry pilotja a Jóbarátok előtt, ami már csak azért is nagyon a helyén volt, mert jól bemutatta, mennyire C-listás műfaj volt akkoriban egy tévésorozat, pláne egy sitcom.

Sajnos ki kell térni a műsorszám legkínosabb részére is: a berángatott mellékszereplőkre. Borzasztó volt, mennyire ötlettelenül építették be őket. Bejöttek, volt aki 10 másodpercre, aztán Corden elrikkantotta magát, hogy „Maggie Wheeler, everyone”, és ennyi. Szerencsétlen James Michael Tyler-t is sikerült megalázni azzal, hogy egyetlen kérdés erejéig kapcsolták online.

Ráadásul mindezt belengi az a fajta nyálasság, ami a Jóbarátokra ugyan néhol jellemző volt, de korántsem ilyen töményen. Az meg végképp a halálom, ha kb. félpercenként elmondják, hogy ki/mi vicces. Ha az, észrevesszük, köszönjük szépen, nem kell elmondani.

Ami viszont remek volt, és szerintem igencsak felfelé lóg ki a Reunion-ból, azok a werkvideók. Ott volt például Le Blanc esése, vagy – ami számomra az abszolút fénypont volt – mikor Perry, Schwimmer és Aniston kapnak röhögőgörcsöt a kanapécipelős jelenetben. Pár érdekes infóval együtt ezek a jelenetek alkották a műsornak azt a talán 10 százalékát, amit igazán tudtam szeretni. A többit át lehet pörgetni, és egyébként is minden rajongó jobban jár, ha a Reunion megnézése helyett beteszi a kedvenc három epizódját (vagy akár három random epizódot).

Annyit még hozzátennék, hogy ha esetleg szinkronizálják a Reunion-t, mindenképp az eredeti csapattal készíttessék a fordítást, mert így 17 évvel a záróepizód adásba kerülése után a leiterjakab-fórumok kezdenek kifogyni a Jóbarátok-anyagokból.

Nicsi - 2021. 05. 28. 21:49

Ha minden igaz, akkor a random emberek az összes lmbtq volt. Szerintem a hírességek se kellettek volna bele ugyanúgy, kit érdekel, hogy melyik epizód a kedvence x embernek.
Előtte lehetett olvasni, hogy milyen sok szereplő megjelenik majd én meg csak vártam, aztán alig volt valaki. Ők is kb 5 másodpercekre.

Engem nem zavart, hogy mennyire csúnyán öregedtek, mindenki megöregszik, az sose szép. Főleg ha pár elbaltázott beavatkozással még rásegítenek egyesek.

Mivel a hátterét nem nagyon követtem nekem több új infó is volt, és a forgatás közti jelenetek is nagyon jók voltak.

Necridus - 2021. 05. 28. 22:00

Javarészt egyetértek a kritikával. Én tegnap ezt fogalmaztam meg twitteren:

Nálam olyan lett, amilyenre számítottam, mint kedvelő, de nem nagy fanatikus: voltak pillanatok, amiken könnyeztem, voltak igen humorosak, és rettentően kínosak is.

Leginkább azon jeleneteket élveztem, amikor a színészek megnézték a régi díszletet és játszották a kvízt vagy újraolvasták néhány jelenetüket, a kötetlen beszélgetésnél viszont nagyon érződött, hogy előre megírt témák merültek fel. Viccesek voltak egyfelől az újramutatott nagy pillanatok (ami egyébként meglepően kevés volt. Mármint 10 évadhoz képest ennyi az emlékezetes poén?), valamint a játszott kvíz, ugyanakkor sokszor indokolatlannak éreztem ezt a nagy hűhót. Persze, kitűnik a szitkomok közül és nem szabad elfelejteni, hogy műfajalkotó darab lett, de néha túlajnározottnak érzem ahhoz, hogy ebből ekkora showműsor kerekedjen. Itt van például Cordan, aki nemcsak kínosan humortalan volt, de úgy is adta ezt az egészet elő, mintha világmegváltó esemény lenne. Ezért is tűnt baromi erőltetettnek például Janice “spontán” beköszönése, Lady Gaga teljesen indokolatlan megjelenése és dalolászása – persze a színésznőnek hatalmas élmény lehet, de nálam egyáltalán nem volt pozitív.

Gunther színészével meg fél percet, ha beszéltek? Mondjuk amikor azt mondta, hogy élete legjobb 10 éve volt, azon kicsit meghökkentem, mert azért mégsem volt annyira sok szerepe.

Lehetett volna több epizód, hogy ne mindenki csak pár mondat erejéig jelenjen meg (miközben David Beckham meg végigmesél egy egész jelenetet, amit amúgy láttunk mi is. Nem kell elmagyarázni, miért vicces, de köszi…), így viszont egyszerűen csonka volt, arról nem is beszélve, hogy a nagyobb elemeit a shownak feldarabolták, amivel kizökkentettek folyamatosan. Például a kvíz közben egyáltalán nem érdekeltek Cordan kérdései, nézni szerettem volna tovább, ahogy önfeledten nevetnek és játszanak a színészek.

Justin Bieber meg tényleg azért kapott meghívást, hogy a rettentően kínos divatbemutatón jelmezt vegyen magára és sétáljon egy jót? Indokolatlanul jelentek meg olyan színészek, akiknek igazából semmi közük a sorozathoz, közben meg kimaradtak olyanok, akiket szívesen láttunk volna – nem fél percig persze.

Azt nem tudom, mennyi új és régi infó volt egyébként a sorozattal kapcsolatban, mert sosem ástam a kulisszák mögé magam igazán, így nekem rengeteg minden új volt, ezeket azért érdekes volt hallani, pláne a készítői interjúkat. Ezek szerintem mindig érdekesek egy sorozat esetében, úgyhogy talán azokat is élveztem a leginkább. Na meg részeken kívüli videók, például Matt vállának esete, vagy csak apró bolondozások.

Összességében nem volt rossz, de más formában és másra fektetve a hangsúlyt jobban élveztem volna. Nagyot akartak robbantani midnenféle showelemmel, de igazából az elején végigkönnyezős díszletbejárás és a hat színész magára hagyása simán elegendő lett volna.

Hozzáteszem, nem vagyok nagy fanatikus, nem hiányzott ez a Reunion életemből, de azért voltak igen jó pillanatai. A legtöbb rajongó jó eséllyel odáig van érte, pláne azok, akik akkor nézték, amikor anno ment a tévében és sokkal szorosabb érzelmek kötik hozzájuk. Én a 100. epizód hetén születtem, szóval csak utólag néztem bele (2019 nyarán daráltam le), ráadásul addigra évek óta How I Met Your Mother rajongó voltam, ami – és ha eddig nem köveztek meg a Friends rajongók, akkor most tuti fognak – hozzám sokkal közelebb áll a rejtélyekkel, a megnyerő szerkezetével és drámai szálakkal. A Friends elismerendő tévétörténelmi szerepet tölt be, nem szeretném egy másodpercre sem szidni, de egy visszafogottabb Reunion jobban működött volna, mint az, amit kaptunk Cordanéktől.

Ami a színészeket illeti: egyértelműen a női színészek fele húz a szívem, Coxot (és az ő karakterét) szerettem a legjobban mindig, de imádtam a Reunionban, ahogy Aniston belelkesült a játék közben. Annyira önfeledtül játszó fiatalságot sugárzott, öröm volt látni.

519 - 2021. 05. 28. 22:09

Én kellemesen csalódtam, de csak azért, mert sokkal rosszabbra számítottam a “sztárvendégek” miatt. Szerencsére nem kaptak túl sok műsoridőt, az viszont szégyen volt, hogy David Beckham többet beszélt, mint bármelyik vendégszereplő. A random rajongókat áttekertem, teljesen érdektelen volt, hogy mit mondanak, ahogy a random sztárokat is, Reese Witherspoon kivételével. De még így is maradt durván 80 perc, ami a szereplőkről szólt, és pl. a kvízt (kár, hogy ez meg volt írva, sokkal jobb lett volna, ha a színészek nem készülnek :D) és a table readet kimondottan élveztem. Azt mondjuk kicsit cikinek éreztem, hogy a gag reeleket vetítették. Azt nem nevezném éppen új tartalomnak…

Lisa Kudrow-t meg továbbra is imádom. Tudom, hogy valszeg meg volt írva neki, de haláli volt, ahogy feszengett a Lady Gagás közös éneklésnél, meg ahogy a végén megjegyezte, hogy még mindig jobb, ha egyedül énekli. Szerintem mindenki így gondolta. :D

majsz - 2021. 05. 28. 22:25

Az öregedéshez annyit, sajna hollywood nagy része elég természetellenesen korosodik, mivel “beavatkoznak” mindenféle módszerrel amik szvsz legtöbbször inkább rontanak a végére. Itt Lisa Kudrow és Matt Leblanc néz ki messze a legtermészetesebbnek, Matthew Perry meg sajnos a legrosszabbul, de nála már akkor is voltak alkohol meg gyógyszer problémák. Ami inkább kiábrándított, hogy mintha itt is be lett volna kicsit “állva”, annyira nehézkesen meg lassan beszélt.

Az meg, hogy az egészből egy show műsor lett részemről teljesen okés, újabb “valós” epizódok nem is működnének semmilyen szinten szerintem. Amit inkább többet erőltethettek volna az a nosztalgia vonat, visszaemlékezések, ezek tetszettek nekem magasan a legjobban mind a szereplők, mind a készítők részéről.
Az ilyen random emberes beszámolókat/szerepléseket meg kihagytam volna úgy ahogy voltak és próbáltam volna minél több régi vendégszereplőt behúzni, megszólaltatni, többet beszéltetni. Főleg, hogy a főszereplők kvázi csak egymáshoz beszéltek, a mellékszereplőkhöz szinte semmit.. ezt jobban is kivitelezhették volna. Nem tudom mennyi idő vagy hány nap volt felvenni az egészet, de ha már egyszer beleálltak akkor kicsit hosszabbra elnyújthatták volna a sztorizásokat, bevonva a régi nagyobb vendégszereplőket is, velük is elbeszélgetve.

Szóval összességben rosszra semmiképp nem értékelném, de kicsit kihagyott ziccernek tartom, mert a visszaemlékezős, sztorizós részek nagyon tetszettek és több bloopert meg jelenetet visszanézve biztosan sokkal többminden is eszébe jutott volna mindenkinek, amit megoszhattak volna még velünk.

Andrea - 2021. 05. 28. 22:28

Ezt én is így látom amiket itt leírtatok. Mint hardcore friends rajongó imádtam…de csak azért mert ez a 6 nagyon szerethető színész újra összejött, mennyire átjött az egymás iránti szeretetük, a tiszteletük és a humorizálás, ahogy vágják egymás humorját. Szerettem a sorozatban ezt és ez nyilván az íróknak is köszönhető, jól megírt poénok voltak és amit én az életben is szeretek olyan humor ami mögött van intelligencia is. Mindig annyi volt benne ami jólesett mindenkinek, legalábbis nekem..ez annyi mindenben segített nekem is, ők, a poénok, a történetek. Amit a könyvbe is írták volt akit így kellett biztatni, most Matty elárulta hopgy félt hogy jönnek be a poénjai. Sok minden a könyvből volt, Kaufmannék ezeket a könyvben is elmondták. Tetszettek nekem is a régi visszaemlékezések ahogy üétek a kanapén, visszanézték őket vagy álltak a kávézóba, beszélgettek róluk, milyen szokásik voltak, ahogy végig sétáltak a díszletben (libabőr)..Imádtam mikor Jen mondta : régen ezen az ajtón befértünk egyszerre mindannyian :D Eltelt az idő. A kávézóba mikor voltak eljöhetett volna Gunther. Ő nagyon keveset kapott időben, skypon keresztül.
Engem egyikük arca, ránca se zavart, basszus eltelt 17 év. Viszont a felolvasás, még mindig megy. Imádtam, Ross-Rachel vagy már Aniston és Schwimmer(sejthető volt hogy amúgy bírják, vonzódnak egymáshoz az életben is, miért is ne, természetes. Mert ahogy színpadra vitték a románcot abban lehetett érezni ezt, ez nem megy úgy ha amúgy nem vonzódsz a másikhoz, ahogy olykor megölelte Ross Rachelt)felolvasását, nekem a csúcspont volt. Schwimmer megint vitte a prímet, Jen is jól ment a showba, Lisa imádnivaló, Matt is viszont CC és Matty …Matty csak testben volt ott, nem tetszik ő nekem. :((((((
Ami nem tetszett a mellékszereplők kevés momentuma, egyedül Jenice-t játszó színésznőt tisztelték meg kellően. Corden borzalmas, Seleck-et minek hívták meg erre? Rudd?? Óriási hiba volt nem meghívni őt vagyn enm behozni.
Engem nem érdekelt hogy xy nak Ázsiába mit jelentett a Friends, a számok úgy is mutatják hogy ez hány országba, mennyi embernek jelent sokat, a mai napig.
A számok igazolják.
Sokkal jobban örültem volna ha csak vannak a díszletek között, boroznak, pl Fallonnal beszélgetnek és több régebbi sztori, több pillanat együtt. Na mindegy. Elraktározom ami tetszett, ami meg nem az marad feledésben.
C.C egy mondata húzott vissza, nem lesz több ilyen, így őket most utoljára láttuk. :( Köszönet hogy összejöttek amúgy, kellett ez mégha nem is tökéletes a kivitelezés. Amúgy nevettem rajtuk megint vagy velük, meghatódtam és szomorkodtam velük, C.C mondata miatt.
Remélem az életben még sok alkalmuk lesz találkozni, vacsorázni együtt. Ezt kívánom nekik, nekünk meg ezt a pillanatot, a sorozatot.

Turbo - 2021. 05. 28. 22:35

A bejelentés után, a néhány nappal ezelőtti trailerig, én semmilyen infót nem keresgéltem, nem olvastam erről a Reunion dologról és végig abban a hitben voltam, hogy majd kapunk egy kellemes 120 perces filmet, amit lehet élvezni. Ehhez képest jött ez a kis összeülés meg nosztalgiázás, amire annyire nem voltam vevő, de nyilván fanként megnéztem. Alapvetően azon kívül, hogy nagyon jó volt látni őket nekem semmit nem adott az egész. Megmosolyogtam néhány részt, de vakon ennél többet reméltem.

szyszaa - 2021. 05. 28. 22:45

Nagyon tetszett ez a “Reunion”, nem gondoltam volna… igazából nem is tudtam, mire számítsak. Bele lehetne kötni sokmindenbe, de minek? Hisz több volt a pozitívum: imádtam, ahogy az alsó szomszéd, Mr. Heckles beállítot! :) A visszaemlékezések között volt pár epic jelenet is, pl a medúzás eset (Chandler fejét fogva visongál, Ross visítás szerűsége, amikor “mindenki rájön” :D, a kanapés felvonulás :))) Személy szerint mindig is a Gellerek voltak a kedvenceim, megnézve az újra találkozós részt csak még inkább meggyőzött, hogy Ross és Monica mekkora arcok :D

zsombi2002 - 2021. 05. 29. 05:26

Hívták Rudd-ot is, de lévén az egészet egy este alatt vették fel, nem tudott jelen lenni a felvételen. Aniston is majdnem így járt, úgy kellett elkonyorogni magát egy forgatásról.

juhaszvik - 2021. 05. 29. 05:57

Olvasom a kritikát, olvasom a kommenteket, és szinte csupa olyan dolgok jönnek szembe, amiket én is megfogalmaztam magamban.
Összességében örültem, hogy megnéztem. Ugyan ott voltak a béna történések (Corden, random vendégek), de minta csak pillanatokig tartottak volna. Ami megragadott, ami miatt akár újra is nézném, azok a közös pillanatok, amikor látod, hogy ezt most nekik is fel kell dolgozniuk.
Hiába tudok minden részt szinte kívülről, engem sem a bulvár se az nem érdekelt, hogy mi történik a kulisszák mögött, ezért lényegében minden infó ütött.
Nyilván sok minden kimondatlanul maradt, CC-t valamiért nagyon hanyagolták (vagy ő hanyagolt mindenki mást), MP pedig kb úgy viselkedett, mint egy demens öregember.
De ezek is, és a barátilag intim pillanatok, mind-mind emberi dolgok voltak, csupa olyan, ami ezzel plusz nézőpontokat adott a random Friends nézéshez.

Prophecy - 2021. 05. 29. 06:06

Az egyetlen, ami számomra némi negatívumot jelentett, a mellékszereplők hiánya, vagy éppen nagyon limitált megszólalási ideje volt. Nagyon sokan voltak akik ikonikusak voltak anno még úgy is, hogy nem voltak mindennapi szereplők. Én példának okáért meghívtam volna:
– A csúnya pucér pasit (ha már Mr. Hickles a tiszteletét tette, a szemben lévő szomszédnak is járt volna ennyi)
– Paul Rudd-ot, Mike-ként szerintem ugyanolyan álompárt alkottak Phoebe-vel, mint Rachel és Ross
– Giovanni Ribisit, mert Phoebe öccse is jó figura volt
– na meg persze a csirkét és a kacsát, hiszen jó ideig lakótársak voltak a két fiúval. :)

elliot - 2021. 05. 29. 08:16

Nekem olyan izé érzésem volt tőle, valahogy viszketést kaptam a műsortól. 3 részletben néztük meg, egyszerűen nem ment le a torkunkon egyben.

Az összes részt láttam magyarul tiniként, aztán felnőttként meg angolul nagyon sokszor. Olvastam az interjú könyvet is róluk, sok bakit megnéztem, érdekességeket olvastam a sorozatról, és Instán a mai napig követem az életüket, amennyire lehet. Mégis úgy éreztem, ők maguk, a színészek nem szerepelnek ebben az egészben, nem róluk szól. Hogy pl. Courtney úgy csinált végig 10 évadot, hogy közben hányszor meg hányszor elvetélt, hogy a kiviselt terhessége meg meg van örökítve az utolsó évadban, és ez milyen őrületesen szép dolog. Hogy Matthew Perry drogfüggősége és kigyógyulása is rögzítve van, mert létezik a Friends. Hogy Lisa valódi terhessége is benne van, meg egyáltalán hogy hogyan élnek ma, mit csinál David NY-ban… De talán ezek nem is kellettek, talán ez egy műfaji keret, amit nem értek, nem tudom.

Valószínűleg nekem inkább ez a talk show műfaj nem jön be annyira, legalábbis ebben a formában. Néztem velük korábban interjúkat már (nem egyben mindenkivel), de azok érdekesek voltak, itt a beszélgetések nem voltak egyáltalán azok. Minden olyan betanult volt, valahogy mint egy színi előadás.

A sztárvendégek közül sokan fájóan hiányoztak, és Maggie-n kívül a többiek is mind csak beköszöntek.

A jelmezbemutatónál meg már úgy éreztem, hogy ez annyira meta, ami már nem való nekem. Az meg, hogy a Joey sorozatot teljesen eltörölték, az személyesen nagy fájdalmam, mert én nagyon szerettem.

Abszolút nem sajnálom, hogy elkészült, de biztosan nem fogom újranézni soha az életben.

irgum76 - 2021. 05. 29. 08:40

hát lehet, hogy engem elért a férfi klimax de én végig bőgtem, nevettem az egészet :D
(leginkább egyszerre)
igen a vendégszereplők kaphattak volna több időt
de engem az sem zavart mikor random emberek sztorizgattak
a háttér sztorik nekem újak voltak így érdekesek is
a sorozat kapcsán annyi régi emlék ugrott be a 90-es évekből, hogy nem csak a sorozaton nosztalgiáztam
és elnézve őket rájöttem, hogy én is megöregedtem…

Krapulax50 - 2021. 05. 29. 08:45

Nekem inkább az ugrott be hogy szívesen megnézném azokat a sorozatokat amikben feltüntek a Friends előtt Lisa Kudrow és Courteney Cox a Családi kötelékek 7 évadát és a Megörülök érted 8 évadát. Tudom drága lenne megvenni és leszinkronizálni őket de például a Jockey tv vagy tv2 comedy helyébe megcsinálnám. Vannak még 80-as-90 évekből nagyon jó sorozatok mint például Egy kórház magánélete vagy az ügyvédek amit az AXN adott nagyon régen.
A Friends: The Reunion számomra szórakoztató volt, bár volt egy-két nagyon gáz jelenet is. A bakiparádék jók voltak. Matthew Perry nem nézet ki túl jól, öt sajnálom mert minden jó sorozatát hamar elkaszálták mint a Aaron Sorkin által készített Studio 60 on the Sunset Strip vagy a Go On és amit nálunk nem is adtak az The Odd Couple. A szereplők 3 millió dollárt kaptak a pénz nagyúr. Jó volt a látni a régi felvételeket. Aki nosztalgiára vágyott az jól járt szerintem.

zolij - 2021. 05. 29. 08:58

Ami szuper volt, az a werkvideók, a szereplők, valamint a készítői infók.

Ami nagyon nem, az a celebek cameoi, plusz az átlagemberes interjúk (és itt nagyon ki volt hangsúlyozva az lmbtq vonal, ami különösen annak fényében fura, hogy a Jóbarátok idejében még elég más idők jártak tv fronton és máshogy kezelték ezt a témát, mint manapság szokták a sorozatokban). Ezek rengeteg időt vettek el, amit fel lehetett volna tölteni a hatossal, vagy akár a vendégszereplők nagyobb arányú szerepeltetésével. Különösen úgy visszatetsző ez, hogy pont ma olvastam, hogy Paul Rudd azért nincs benne, mert időben nem fért volna bele a műsoridőbe.

Divide - 2021. 05. 29. 09:39

Nem voltam benne biztos, hogy ezt nekem látnom kell, de végül mégis úgy döntöttem, kap egy esélyt. Persze bőgni biztos nem fogok, gondoltam, nem vagyok én olyan szentimentális. Másfél percig bírtam. :D
A random embereket, és a külsős “sztárvendégeket” valóban nyugodtan kihagyhatták volna, csak feleslegesen tördelték velük a showt, és rendkívül erőltetettnek tűnt az egész.
De a többi tetszett.

abba - 2021. 05. 29. 11:26

Ez az a kritika, amivel teljesen egyetértek, mert szerintem ez kezeli helyén a Reuniont – Telex, 24. hu valami olyasmit kérnek számon rajta, ami abszolút nem műfajhoz illő, ahogy ti is írjátok.

Nekem mint fanatikusnak kellemes élmény volt, a divatbemutató kihagyásával a James Corden rész is lényegesen jobb lett volna, de így sem volt vállalhatatlan. A sztárvendégek szerepeltetése totál indokolatlan volt, Kit Harringtonon lepődtem meg, aki meglepően intelligensen nyilvánult meg a script vs. acting komikumról.

Azóta én már megnéztem másodjára is, és meg kell mondanom, noha először én is megijedtem picit Matty Perryn, második nézésre elmondhatom, hogy NEM is volt annyira passzív, mint gondolnánk – persze volt, ahol kevesebbet beszélt, de máshol abszolút bekapcsolódott, végig hozta az ő szokásos, szarkasztikus humorát. Ebből is látszott, mennyit köszönhet a Chandler-karakter Perrynek, hiszen nagyon sok megszólalása itt is nagyon chandlerös volt. A foga megcsináltatása és a több évtizedes függőség (és az abból jövő betegségek) nyilván nyomott hagytak rajta, de örülök, hogy részt tudott venni, és amikor megnyílt arról, mennyire kikészítette, ha nem nevettek rajta, az egyik legjobb része volt a specialnek. Chandlert se fogom tudni ugyanígy nézni most már, de ez nem is baj.
Ha már passzivitás, Cox sem beszélt annyira sokat, az ilyesmi normális egy sima baráti társaságban is.

Az, hogy ki mennyire öregedett meg, egy dolog, itt éppen a kényszerített fiatalítás okozhatja a gondot, de szerintem nem érdemes ilyesmiről beszélni, ezek rémgazdag hollywoodi hírességek, így néznek ki. Igen, Lisa Kudrow tényleg egy sugárzóan szép, 60-as nő, és Matt LeBlanc egy jóképű ősz úriember, dehát a való életben is változó, kire hogyan hat az idő és hogy mit tesz ezzel.

Még valami: Matt LeBlanc nemcsak nyilvánvalóan szakértője a sorozatnak (és rendszeres nézője), de természetes és megnyerő humorával rengeteget adott hozzá ahhoz, hogy ez a Reunion jobban sikerüljön. Mondhatni a hátán cipelte a legtöbb jelenetet, elképesztően jó jelenléte van.

abba - 2021. 05. 29. 11:29

Pardon, Lisa Kudrow még csak 57 éves. Nem állt szándékomban öregíteni. Nagyon szép nő, aki nagyon méltóságteljesen öregszik.

Andrea - 2021. 05. 29. 12:46

Szerintem Lisa szépen öregszik, ilyne az öregedés, de bűbájos.
Jennifer Aniston meg bomba, mint mindig.

Eviko - 2021. 05. 29. 12:56

James Corden egy ripacs bohóc. Erőltetett volt minden megszólalása és ha igaz, hogy az ő produkciós cége csinálta ezt a műsort, akkor az összes abszolút cringe momentumot is a nyakába varrom. Az, hogy random celebek mondták el a véleményüket, akiknek semmi közük az egész sorozathoz, mi célt szolgált? “Stars, they are just like us”? Vagy ha egy celeb mondja, hogy ő is nézte, akkor még nagyobb só lesz, ezt ennyire kell bizonygatni? Ki kompenzálta ezzel a komplexusait?
Jobban örültem volna, ha volt szereplőket interjúvolnak meg, mint Witherspoon és nem BTS-t meg Beckhamet stb. A cameokat is elpocsékolták, Maggie Wheelert leszámítva talán, de a legalja számomra Lady Gaga meg a divatbemutató volt.
Ha ezeket kihagyják, több idő maradt volna azokra, amik viszont nagyon jók voltak, a table readek, a visszaemlékezések, a beszélgetések a díszletben.
Látszik, hogy irtó sok pénzt beleöltek ebbe még a 2,5 millió dollár/kopf gázsin felül is. Megnéztem volna a megrendelő arcát, amikor ezt a katyvaszt levetítették nekik…

Savanah - 2021. 05. 29. 15:51

A legtöbb dolgot már elmondták előttem. Én sírni nem sírtam rajta (?), de néhányszor azér hangosan kacagtam.

Egyik ilyen volt amikor Dávid Schwimmer mesélt arról miért nem szerette a majmos jeleneteket. A másik az csak egy rövid régi bejátszás hülyülése, amikor phoebe beugrik Joey sorozatához statisztának, nővérek.

Rettenetesen jó volt látni a geller szülőket játszó szereplőket, Günther-re pedig tényleg alig szakítottak időt. Paul rudd nekem is hiányzott, de miután fentebb valaki írta, h meghivták, csak nem tudott jönni, érthető, mondjuk kuldhetet volna egy felett üzenetet…

Akit nekem nagyon rossz volt látnom az matthew perry volt. Először csak nem értettem miért sejpit, mi van a szájával, ami adta, hogy összesen kB. 3x szólalt meg :(. Aztán utána olvastam a fogászati műtétjének, ami valószínűleg sós volt, egyébként nem tette volna forgatás előtti napra. De olvastam olyasmit is, h állítólag stroke-ja volt valamikor, ami akár látható a szája tartasan. Nem tudom igaz-e, de nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem visszafogja magát azért, mert nem jól tudott beszélni. Több mondandoja lett volna.

David Schwimmer és Matt LeBlanc vitték a show, LeBlanc magában is vicces, mintha a szerepet játszana, én szerettem a Joey sorozatot is és a man with a plant is :).

Hirtelen azt hiszem ennyi, az idegenek nosztalgiazasa, meg bachame nem érdekelt… Szerintem egy ilyen nosztalgia sztorija mindenkinek lenne aki valaha nézte..

Ú, ami még nagyon tetszett az a producerek történetei, én ezeket nem ismertem, ahogy az a történet is h mi történt matt leblanc vállával. Az attól a résztől érdekel :).

csakegysrac - 2021. 05. 29. 18:12

Mostmár akkor legyen Married with Children – reunion is, az valóban a világ legviccesebb sitcomja volt. Úgyis jövőre lesz 25 éve az utolsó rész.

Dave - 2021. 05. 29. 20:33

Mivel nem néztem a trailert is arra számítottam láthatlanban, hogy új részt kapok, aminek hiánya miatt csalódtam. De mennyire meglettem volna Corben nélkül atyaúristen.

Mom - 2021. 05. 29. 20:35

Az, hogy random emberek megjelentek egyenként nem annyira zavartak (azt hittem, a celebeket jobban előtérbe tolják majd, de Lady Gagán kívül egyik sem kapott erre túl sok teret), de összességében én ezt így egy kiaknázatlan lehetőségként éltem meg. Mert lehetett volna ilyet csinálni olyan színészekkel, akiknek tényleg van köze a sorozathoz pl Reese Witherspoonnak nagyon örültem!

A rajongók lelkesedésére és megható történeteire viszont tényleg nem voltam kíváncsi, én is el tudnék ilyeneket mesélni. Például, hogy amikor ott jártam a WB stúdióban, ott ültem azon a kanapén, és mekkora élmény volt ezt most látni a szereplőktől is! De ez ugye nem érdekelné azokat, akik nem jártak még a díszletben, mert csak a személyes bevonódás adja hozzá azt a pluszt. Vagy hogy az az osztálytársam akivel hatalmas rajongói voltunk, és állandóan loptunk a sorozatból szállóigéket, azonnal rám írt, miután megnézte, és így minket is újra összehozott egy közös pillanatra a sorozat.

James Corden viszont számomra egyáltalán nem volt zavaró. Én eleve is kedvelem, de itt még a rajngói lelkesedését sem éreztem túlzónak. Ő pl nem is sztorizott, tényleg csak kérdezett és hagyta a szereplőket beszélni. Ezen felül leginkább csak átkötötte a jeleneket, amire meg amúgy is kellett volna valaki, ha ezt a mixelt formátumot találták ki.

A vágások helyenként elég zavaróak voltak. Érezhetően elvágtak egyes jeleneteket, amikor komolyra fordult a szó, pl a kritikában is említett Perry-témánál.

Összességében én a legnagyobb hibájának azt tudnám kiemelni, hogy nem voltak jók a hangsúlyok. A szereplők sztorizgatásának, és természetes beszélgetős jeleneteiknek sokkal több szerepet kellett volna kapniuk. Vagy pl reflektálhattak volna többet arra is, ami közben történt, pl a valós vendégszereplőkre, vagy a castingos sztorikra.

A színészek öregedésénél valahogy nagyvonalúan kifelejtitek Anistont, aki atyavilág, de jól néz ki még most is!!! Főleg a többiek mellett. Bár szerintem Kudrow és LeBlanc is szépen öregedett, őket sem érzem mesterségesen feltuningoltnak.

És persze a végére hagytam a rajongó lelkesedésem: nagyon jó volt, nagyon örülök, hogy összehozták, csak ezért előfizettem egy hónapra az HBO Go-ra, de abszolút megérte! MEgkönnyeztem az elejét és a végét is és abszolút hozzáadott ahhoz, amit számomra a Jóbarátok jelent. Ha lesz szinkronos az eredeti hangokkal, azt is meg fogom nézni! Ezt a részt nem tudom úgy elemezni, mint a negatívumokat, de azokat abszolút felülírták a pozitív érzések! Megértem, hogy miért nem lesz több ilyen, és nem is azért sajnálom mert még annyi mindent nem csináltak, amit lehetett volna, hanem azért, mert ezt a hat embert egyszerűen megható volt együtt látni, a köztük lévő kémiát, barátságot, ahogy el is mondták, a közösen átélt 10 hihetetlen évet, egyszerűen sugározták azt, amiért mai napig is a comfort food számomra a Jóbarátok.

abba - 2021. 05. 29. 21:21

@Mom: szerintem pont nem arról folyt fentebb a szó, hogy Kudrow és LeBlanc fel lennének tuningolva, hanem éppen hogy ők öregedtek a legtermészetesebben,ezért is néznek ki szerintem a legjobban.
Aniston szét van műtve, ő talán nem is tartozik a “hogyan öregszik” kategóriába, de ettől nem néz ki rosszul, sőt, csak nem természetes.

Mom - 2021. 05. 29. 21:58

abba: a kommentem áldozatul esett a szűrőnek még valamikor reggel 9 körül. Csak az addig írt kommentekre reflektálhattam, utána láttam, hogy mások is felhozták őket mint ellenpélda, de már tehetetlen voltam ;)

Egyébként Aniston szerintem nincs szétműtve. Nem mondom, hogy semmilyen beavatkozást nem hajtottak rajta végre az évek során, de nekem inkább jó genetikának, és körültekintő kozmetikai produktumok használatának tűnik, mint plasztikának. Persze nem vagyok szakértője a témának.

abba - 2021. 05. 29. 23:03

@Mom:jaj oké, ne haragudj.

Érdekes, számomra egyértelmű, hogy Anistont jópárszor műtötték a 20as évei óta, de az biztos hogy isteni plasztikai sebésze van, mert egyedi az arca, ugye Courteney Coxxal ellentétben. Minden esetre imádom Anistont, remek stílusú, vagány nő, aki itt is megcsillogtatta, milyen vicces és milyen pontosan emlékszik a szövegre.

Deny - 2021. 05. 30. 13:23

Tegnap este megnéztem, kellemes szombat esti kikapcsolódás volt, de az első tíz percet nem igazán váltott ki belőlem érzelmeket. Oké, nem igazán vagyok rajongó, de azt hittem, picit jobban elkap majd a nosztalgia, mert azért kedvelem a sorozazot.

Jó volt felidézni a klasszikus jeleneteket, és a kulisszák mögötti infók nagyon érdekesek voltak, és szerencsére nem a random celebek voltak a középpontban. Viszont összevághatták volna picit ügyesebben is, mert biztos vagyok benne, hogy pl. a Günthert alakító színész és Tom Selleck nem két mondat erejéig volt jelen igazából. Ezeket nyugodtan lehetett volna picit tovább mutatni. Egyedül a divatbemutatót tekertem át, mert az szerintem felesleges és kicsit nevetséges volt.

Szegény Perry elég ramatyul néz ki, de hát szerencsétlennek elég rázós élete volt, szóval talán nem meglepő. Viszont pár éve a The Odd Couple-ben még nem tűnt ennyire megviseltnek. Kudrow viszont nagyon jól érezte magát, olyan jóízűeket röhögött :D

Összességében örülök, hogy láttam, de nem estem tőle hanyatt.

Deny - 2021. 05. 30. 13:24

az első tíz percet leszámítva*

vjsdszk - 2021. 05. 30. 14:51

Sose voltam rajongó de ez kellemes kikapcsolódás volt. Pár helyen picit erőltetett, kicsit mézesmázos érzésem is volt helyenként, de nyilván nem a sz.rdobálás miatt terelték össze őket.
Megöregedtek és én is.
Perry katasztrófa, LeBlanc határeset, a hölgyek közül számomra meglepő módon Kudrow volt a legszimpatikusabb (a sorozatban mindig is idiótának tünt), egyrészt k.rva vicces volt másrészt baromi jól nézett ki, főleg a másik kettő mellett (Cox…brrrr).

HB - 2021. 05. 30. 20:33

Amikor hallottam hogy valami készül és mind a hatan benne lesznek, hát nagyon vártam bármi is legyen.
Összességében tetszett, főleg a régi nem látott jelenetek.Jó volt látni Őket, hamar elment az a 99 perc.
Ami kimaradhatott volna az azok a sztárok akik nem szerepeltek a sorozatokban és az emberek történetei hogy milyen hatással volt életükre a sorozat, vagy lehetett volna ez stáblistás jelenet. Sajnáltam hogy elveszik az időt, de azt se bántam volna ha hosszabb lett volna.
Azt olvastam, hogy M. Perry egy fogászati kezelés után ment a forgatásra és ezért volt olyan amilyen.

Diapolo - 2021. 05. 31. 09:39

Sokkal rosszabbra számítottan, de ez egyáltalán nem volt vészes. Szerintem 65-70%-ban működött ez az epizód, de alapvetően azok a momentumok vitték előre, amikor a főszereplők voltak maximálisan fókuszban. Nem voltam sose akkora rajongó, szerettem, de számomra léteznek jobb sitcomok is, ennek ellenére jó volt nézni.

Nem könnyeztem meg, de az eleje jó volt, a kvízes rész is jó volt, az olvasópróbás jelenetek is, ezek adták a rész erejét. Viszont James Corden szerintem is ripacs és baromi idegesítő jelenség, tudnám jó néhány magyar kollégájához hasonlítani. Felesleges volt a jelmezesdi is, Lady Gaga is, és persze a szánalmas rajongó parádé. Ez volt a rész mélypontja, de nem érdekelt David Beckham sem, illetve az is pocsék volt, hogy a mellékszereplőket 10-15 másodpercekre felvonultatták.

A The Reunion egyébként nem működött volna Lisa Kudrow és Matt LeBlanc nélkül, ők az egész showt elvitték a hátukon, és ez nagyon kellett is, különben baromi gáz lett volna, így is voltak elég érdekes pillanatok. Így, hogy egyet aludtam rá, azt kell, hogy mondjam, ez leginkább a színészeknek lehetett nagy buli, nekem nézőként nem igazán tudott már pluszt adni, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy nem éreztem létjogosultságát ennek az epizódnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz