login |

Pilot: Flatbush Misdemeanors

2021. 05. 28. 15:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Showtime új sorozata rögtön Brooklyn sűrűjébe dob minket, vagyis… most ez tényleg kinek is készült? Komoly a kérdésem, mert websorozatból lett tévés mostanra, de új nézőknek nem sok kapaszkodási pontot adott.

A történet olyan, mintha valamit a 2. évadtól kezdenénk nézni. Legalábbis a karakterek (és utalások) szempontjából mindenképp. Bár azért akad egy fő probléma, ami átível a részen, azzal el lehet lenni. Konkrétan egy ételhordó kiönti egy talán drogdíler-erőszakos figura kodeint tartalmazó, 3000 dollárt érő köhögő szirupját, és muszáj lesz valahogy összehoznia ezt a pénzt, különben megölik.

Az érdekes és egyben negatív is volt, hogy ez a tényleges életveszély szerintem egyáltalán nem jött át. Ugye ketyegő óra lett volna a forgatókönyvben, hogy jobban izguljunk. Mindezt tényleg feszültség szempontjából írnám negatívba, mert közben meg az érdekesség az erőszak természetessége, egy hétköznapi helyzet életveszélyessége.

A sorozat tényleges gerince egy tanár és egy festő barátsága lenne, velük jön a haversitcom érzés. Régen közelebb álltak egymáshoz, és most sok évvel később a festő nem találja az útját, ezért a tanárnál lóg annak kanapéján, de az ismeretségük kicsit felületesnek érződik. Ez a rész valamennyire működött, és a rész végére még némi karakter és kapcsolat fejlődés is volt benne.

Ami tetszett azok a kis zárójeles megjegyzések. Viszont ez is inkább az érdekes halmaz valójában, mert olyasmik, amiket magának a jelenetnek kéne átadni, de utólag odavéstek, hogy jobban érhető legyen amit látunk. Összességében összeszedett rész volt, és voltak benne ötletek, de valahogy nem megkapó a hangulata, viszont mégis érződik valami szerzőiség rajta, nem tipikus “komédia”. Nem is tudom, eszembe nem jutna oda tenni.

Bár nem tudom mikor kerül az írás, de az itteni gépeléskor még tényleg csak az első rész jött ki, viszont szerintem nem jutnék el amúgy sem a másodikig, akkor sem ha itt lenne. Lehet, hogy majd a tényleges 2. évadban rákattanok, mint a szintén websorozatból igazivá váló High Maintenance-nél (F), bár annak szerintem könnyebben új szintre emelhető koncepciója volt, míg itt tényleg a karaktereket kell kedvelni.

Mivel pilot, így kap pontot: 6/10, tipikusan elvoltam vele, de pár szlengen kívül semmi extrát nem láttam benne, még a haversitcom rész sem jött be annyira.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz