login |

Miért nem lett siker itthon?: Animal Kingdom

2021. 06. 01. 17:32 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés,

Nagyon fura és egyszerre jó és rossz érzés olvasni egyes sorozatoknál évekkel a premierjeik, sőt, kaszáik után, hogy valaki felfedezte őket és nagyon bejönnek nekik, és az illető bosszankodik, hogy nem is tudta, hogy ilyen jók. Mert ilyenkor mindig bennem van, hogy talán mi nem nyomtuk őket eléggé. Nyilván mindenről írunk, előzeteses és/vagy plakátos posztot biztosan, de legtöbbször legalább pilotkritikát is. És mégis, van, hogy általunk sikernek vélt sorozatok besülnek itthon. (Azt kiemelném, hogy nem a külföldi nézettség hiányára célzok, hanem arra, amikor a hazai junkie-k mellett elmegy egy széria visszhang nélkül, pedig a nézők visszajelzései általában nagyon pozitívak.)

A Warrior és a Kingdom folytassuk egy klasszikus antihősös sorozattal, aminél minden adott volt ahhoz, hogy akkorát durranjon, mint odakint. A bűnözős, antihősös, erősen korhatáros téma, a mozifilmes alap (egy 2010-es ausztrál film), a körítés és a vizualitás (tengerpart, szörf), a készítő (Jonathan Lisco korábban a Halt and Catch Fire-t vitte), és az executive producer a Shameless-es (és korábbra jó pár alapsorozatos) John Wells.

Nem néztem meg előre, de nem meglepő módon az IMDb-s pontszám is 8-as fölött van, ami a nem kommersz kábeles daraboknál mindig jónak számít. Eddig 5 évad ment le a sorozatból és már a hatodik is be van rendelve.

Miért nem adtál esélyt az Animal Kingdom-nak? Ha pedig nézted, ajánlanád?

Mondanom sem kell, hogy ez a sorozat is tele van ismerős arcokkal (Ellen Barkin, Shawn Hatosy, Scott Speedman + visszatérőként Christina Ochoa, Emily Deschanel, Dichen Lachman, Denis Leary), de természetesen olyan szempontból érthető a partvonalra kerülése, hogy sosem kapott magyar premiert, streaming szolgáltatók kínálatában sincs fent itthon – talán majd, ha lesz HBO Max? Bár a magyar specifikációk kapcsán szkeptikus vagyok, mert annyi sokszezonos Warner-széria kerülhetne fel oda, hogy lehetetlen lenne lefordítani mindet.

Ahogy írtam fönt, most mi is erősen sárosak vagyunk abban, hogy nem mindenkihez jutott el a sorozat, bár két kritikánk így is volt róla – és igen, ebből is kiderül, hogy nem azon sorozatok kapcsán érdeklődök, hogy miért nem lett siker, amiket én is szeretek, ugyanis nekem nem jött be az Animal Kingdom, de sokaknál még addig a fázisig sem jutott el, hogy bejöhessen:

Szóval a kérdés ott van a címben. Nyilván amellett, hogy az okokat is keresni akarjuk, a bejegyzés lényege az (is), hogy felhívja a figyelmet arra, hogy itt egy junkie-k által nagyszerűnek tartott sorozatra, aminek a felfedezését nem érdemes.

Miért nem adtál esélyt a Animal Kingdom-nak?

22 hozzászólás Ne habozz!

taquito - 2021. 06. 01. 18:04

Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon jó sorozat! :)

romanista - 2021. 06. 01. 19:16

egyik nagy kedvenc, baromi jó hangulata van és szuper környezet

Rob - 2021. 06. 01. 19:24

Elérhető valamelyik streaming szolgáltatónál?

Rob - 2021. 06. 01. 19:26

Nem olvastam végig, bocsánat, már látom, hogy benne van a postban.

Sidoka - 2021. 06. 01. 20:29

Jók ezek a posztok a “sima” Kingdomot is így találtam meg a múltkor azt ajánlom mindenkinek azóta végignéztem.
Bepróbálom majd ezt is mindenképp(a filmet láttam de az nem fogott meg, hátha sorozatba jobb lesz?)
Rákerestem és én úgy nézem hogy eddig csak 4 évad ment le. Az 5. Lesz majd nyáron és igen a 6. is berendelve.

Azok közül amiket én nézek a Mayans-t érzem ilyennek. Valahogy ott nem értem hogy nem lett nagyobb siker így hogy SOA spinoff és szerintem hozza is egész jól azt a szintet.

Flanker - 2021. 06. 01. 23:00

Mert egy másodpercre se érdekel a szörfös téma

jucc - 2021. 06. 01. 23:13

egyáltalán nem a szörfről szól 😄
imádom, az egyik kedvenc sorozatom, és én is csak csatlakozni tudok a merengéshez: vajon miért nem lett belőle nagyobb hype?…

Thomas - 2021. 06. 01. 23:59

jucc: Talán azért, mert nem a szörfről szól:) Egy szörfös sorozatot simán néznék, de egy bűnözős, antihősös nem dob fel.

SpentRocket - 2021. 06. 02. 07:51

Az a kérdés, amit Rob tett fel. Elérhető-e legálisan itthon?

Mate4182 - 2021. 06. 02. 08:30

Ugy tunik a cimben szereplo Kingdom hordozza az atkot :)

winnie - 2021. 06. 02. 08:57

SpentRocket: Rob meg is válaszoltam, benne van a posztban:) nem.

SpentRocket - 2021. 06. 02. 09:03

winnie: Akkor meg is van a válasz a címben szereplő kérdésre. :) Legalábbis esetemben. Mióta HBO Go, Netflix és Apple+ előfizető vagyok, egyre kevésbé megy a torrent. Pedig a NAS adott, így a kényelmes, egyszerű letöltés is, de mégsem. Jó dolog legálisan fogyasztani. :)

Divide - 2021. 06. 02. 09:08

Azt nem tudom, miért nem lett siker, de részemről engem a cím és a plakát külön-külön is elriaszt(ott), együtt meg ráadásul bizarr is. :-)
Azt hittem, valami Maugli téma.

ptsz - 2021. 06. 02. 10:17

Remek sorozat, amerikai Peanky Blinders mai korba átültetve.Finn Cole (aki a Peanky Blindersben is játszik)mélyről jött unokaöccs aki belecsöppen egy bünözőcsaládba.Az 5. évadban pszichopata vonásokkal ütköznek ki rajta. Számomra nagyon érdekes útat jár be, és kíváncsi vagyok,hogya 6. évadban mit hoznak ki belőle az írók!Hogy miért nem lett siker itthon? Nehezen hozzáférhető, és sokrétegű sorozat,lassú a menete időnként,nagybácsik szálai kúszák.

winnie - 2021. 06. 02. 10:35

SpentRocket: a sorozat 2016-ban indult, akkor ez nem volt kérdés még itthon, és ha ez lenne a válasz, akkor nem kérdezném. vannak bőven ellenpéldák is, a streaming előtt is voltak sikerek itthon. még azoknál a sorozatoknál is, amikhez nem volt (maszek) magyar felirat, itt meg még magyar felirat is elérhető.

kápé - 2021. 06. 02. 20:21

Winnie, ez után a kritika után mégis mit vártál?

“[…]csalódást keltő pilot után a második rész kifejezetten taszított.

[…] még az a kevés érdeklődés is kiveszett belőlem, annyira irritálóak voltak egyesek a sorozatban, mindenkire ráerősítettek a pilot után.

[…] de én végig azt éreztem, hogy aki nézőket akar nyerni magának, az nem egy vág neki egy antihősös sorozat megalapozásának.”

Ezek után írsz a sorozatról egy litániát, hogy milyen fasza, és nem érted, hogy másoknak miért nem jött be? Valószínűleg azért, mert ők is ugyanúgy éreztek, mint te a pilot után.

Ela1010 - 2021. 06. 02. 21:31

En az első karanten alatt ledaraltam az osszes resz, es nem bantam meg. Azota is varom a folytatast!

winnie - 2021. 06. 03. 05:09

kápé: de… erre ki is térek a posztban. nem azokról a sorozatokról írok, amik nekem bejöttek, hanem azokról, amik nektek jöttek be. és az animal kingdomról szinte csak jót olvastam a blogon, és nem meglepő módon, itt, a kommentek is ezt igazolják. vannak sorozatok, amikben minden megvan ahhoz, hogy sikeresek legyenek a junkie-k körében a külsőségek miatt + mert a témájuk olyan, amit szeretni szokott ez a réteg. és erre erősítettek rá a vélemények.

az, hogy nekem mi a véleményem, nem hiszem, hogy bárkit izgatna, én csak megindoklom, hogy miért nem tetszik nekem valami. hány meg hány olyan sorozat lett nagy siker, amiről én nem vélekedtem túl jól és kaszáltam rögtön?:) azért az durva lenne, ha bármilyen befolyásol lenne a nézőkre. (egy antihősös sorozat esetében teljesen adja magát, hogy a bűnöző, adott esetben gyilkos karaktereket nem fogja szeretni valaki, más pedig beléjük esik.)

Ravagedseducer - 2021. 06. 03. 16:26

Én véletlenszerűen találtam rá; pár héttel az első évad kezdete után, azóta is várós, nyári sorozatnak nagyon jó.

Annyit hozzátennék, hogy nem 5 évad ment le eddig, mivel az 5. csak júliusban kezd :)

dongatto - 2021. 06. 09. 15:46

Az egyik legjobb.
Nàlam top 5ös sorozat. (az aktìvak közül)
Egyre kevesebb van ami legalàbb 5 ève megy az èn listàmon de az AK mèg mindig pörög.
Egyèbkènt csatlakozom a fentebb leìrtakhoz hogy a sima Kingdom volt mèg egy rohadt jò sorozat.
Nagyon rossz volt mikor elkaszàltàk.
King Kulina 💪💪💪

Sidoka - 2021. 07. 25. 23:52

Na ledaráltam, mostmár én is a heti nézők közé tartozok.
Jó sorozat ez is akárcsak a “sima” Kingdom volt. Jól jönnek ezek a posztok. Remélem tudtok még ilyen sorozatokat ajánlani.
A Warrior viszont annyira nem kapott el.

winnie - 2021. 07. 26. 06:59

hát, ennek nagyon, nagyon örülök!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz