login |

Pilot: We Are Lady Parts

2021. 06. 03. 21:20 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Bár szeretem a zenés sorozatokat, kivéve country természetesen, de a Girls5Eva-t mégis messzire kerültem az előzetesei miatt. Ellenben a Channel4/Peacock által szállított női punkcsajos komédia nyilván jöhetett, hiszen mindig is a Voldemort Under My Headscarf dalra voltam kíváncsi. Erre egy jobbat kaptam helyette?

A történet nagyon röviden két szálon érkezik. Az egyiken a Lady Parts női zenekar keres egy szóló gitárost, hogy így legyen esélyük valami tehetségkutatóval rajongókat szerezni. Punk zenekarként a 3 tag is elég lenne, de az énekesnő szerint mégis kell találniuk egy gitárost.

Hogy ki lesz a hiányzó láncszem? Egy szendébb muszlim csaj, aki épp férjet keres magának, és a Scrub-sos JD módjára álmodozik, képileg is néha. Nyilván a gitározás nem annyira elfogadott a hagyománykövető pár keresésében, így nem is büszke rá, hogy gyerekeket tanít gitározni, de a punk csajok így is kiszúrják, és valahogy becsábítják maguk közé.

A történettel szemben főbb szálak még a feminizmus, nyilván a muszlim kultúra, de szerintem egyáltalán nem tolakod módon kibontva, tényleg csak a nők elnyomása zavarja őket. És amúgy is a zenével érvényesülés a lényeg, az álmaik kergetése, a kényelem feladása, az önkifejezés a szíve az egésznek.

Ezen kívül még zeneileg is rendben van a We Are Lady Parts, mármint valóban írtak nekik dalokat, a 2. rész végén elhangzik egy jó kis punkszerűség. Na nem a Voldemort, hanem egy jó kis női frusztrációs darab.

Ami nem tetszett, hogy írásilag lehetne összeszedettebb az egész. Sok minden csak úgy jön egymás után, nem pedig hihetően következnek egymásból. Mármint illenek egymás mögé,amiket látunk, de valahogy ugrik az író, csak megtörténnek néha dolgok, hogy összehozza a csapatot. Plusz a kinézet is olyan olcsós, de az illik a csóró punkzenekar témához azért.

Bár csak 6/10 közelébe lőném, mert a vizualitás miatt nem tudtam kicsit feljebb tenni, de sokat mosolyogtam az első két részen, és eléggé szerethetőek a karakterei, azóval egy próbát megérhet.

4 hozzászólás Ne habozz!

SSY986 - 2021. 05. 26. 16:43

Instant dara!!!!! Egyik legjobb vígjáték az idén.

SiDor - 2021. 06. 03. 09:01

Nagyon vártam én már ezt. Irtó klassz karakterek egyelőre – az Amina szüleit játszó indiai házaspár telitalálat. Nagyon remélem, hogy folytatják, 6 rész kevés lesz ebből!

Enzo - 2021. 06. 04. 00:56

A sorozatot nem nézem, de ezt a Voldemort Under My Headscarf című számot kénytelen voltam meghallgatni, hát mi ez a cím már :D :D

Annatar - 2021. 06. 29. 23:19

A Girls5Eva engem sem fogott meg eléggé, hiába a jópofa csajok, a zene nagyon nem az én világom, két rész után feladtam. A punk közelebb áll hozzám, meg főleg a hangszeres zenészek. Köszi az ajánlást!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz