login |

Sorozatírók kerestetnek!

2021. 06. 07. 18:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: magyar hírek

Szokás szerint elmaradok ezekkel a hírekkel (sajnos nem mindig kapunk róla anyagot), de remélem, hogy aki sorozatíró-aspiráns, az követi az infókat, és értesül mindenről. A lényeg, hogy megint lesz Hypewriter (a 2018-as és a 2019-es kiadásról már írtunk, sőt, az egyik győztessel interjút is olvashattatok – aki szeretne sorozatot írni, annak ajánlom nagyon)

A Paprika Studios-RTL Magyarország-féle nemzetközi Hypewriter-ről nem is nagyon írnék részleteket, minden, ami fontos, elolvasható a honlapjukon (a tovább mögött egy promóvideó is megnézhető), és az előző linkeken pedig az derül ki, hogy a legjobb ötletek pitch-elésre kerülnek, hogy azt követően kiderüljön, kinek a terve kap pilotot (állítólag a 2018-as győztes, A hentes pilotja idén tényleg látható lesz – bár csak az RTL Most+-on…) – jelentkezési határidő: 07.15.

A másik lehetőség a sorozatírók előtt a Scripted Productions részéről érkezik, ami Hámori Barbara (Keresztanyu) produkciós cége, ami nemrég lett alapítva, ergó friss húsra leshet, és ezért is bosszant, hogy nem egy hónapja írok, hanem most, hiszen a hét végéig, 06.13-ig várják a pályázatokat a palyazat@scriptedproductions.hu címre, de hátha van valakinek a fiókban valamije.

A pályázat célja, hogy eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyvek, sorozatbibliák szülessenek, amelyek közül a legjobbakból pilotot gyártanak. A pályázatra televíziós sugárzásra alkalmas fikciós sorozatterveket várnak, amik heti koncepciósak, leginkább a vígjáték, sitcom, dramedy műfaját képviselik, az évadhossz max 10 rész lehet, az epizódhossz pedig 24-28 vagy 40-50 perc.

Egy pályázó egy ötlettel pályázhat, amihez mellékelni kell a szakmai önéletrajzot, a sorozatötlet szinopszisát, treatmentjét maximum négy oldal terjedelemben – de persze lehet kész forgatókönyvet is. Valamint mellé oda kell csapni némi pitch-et annak kapcsán, hogy miért érdemes megvalósítani a sorozattervet

A pályázatokat itt is felkért szakmai bizottság bírálja el, majd élő pitchfórumot keretében elő lehet adni a tervet 15 perc alatt. A győztese féléves írói ösztöndíjban részesül, a legjobb három projekt pedig bekerül a Scripted Productions fejlesztési programjába, és a tervek szerint írószobákban folytatódik majd a fejlesztésük.

5 hozzászólás Ne habozz!

Tipca - 2021. 06. 08. 08:41

Jók ezek a pályázatok, egész jó kis ötletek szoktak felbukkanni. Egy ilyenből jött az a “kiszáradt a Duna, meg mindenféle furcsaságok történnek” sorozatterv is, ugye?

Régi nagy álmom, hogy egyszer majd valaki fejleszt egy Leslie L. Lawrence sorozatot. Évadok elején és/vagy végén konkrét könyvadaptációval, közben epizodikus jelleggel egy-két rész/sztori, kb. mint az Ifjú Indiana Jones. Vagy akár angol mintára 3-4 rész/”évad”, amiben mindig egy-egy könyvet dolgozna fel (mint a C.B. Strike).
Furcsa, hogy még senkinek nem jutott eszébe (vagy legalábbis publikusan nem), bár a változatos helyszínek miatt lehet, kicsit drága lenne.

winnie - 2021. 06. 08. 09:21

igen, az LLL nekem is nagyon régi, bár filmes vágyam volt,. illetve értetlenkedésem, hogy adott egy nagyon népszerű könyves alapanyag, amire franchise-t is lehetne építeni, nagy sztárokkal, mint a mostani Kenneth Branagh-féle Agatha Christie-filmeknél, és mégsincs semmi. lehet persze, hogy volt próbálkozás, és tény, hogy a helyszínek miatt költséges lehet, de vannak zártabb, nem egzotikus sztorik is, pl. egy kastélyban. ehh, de szép is lenne.

Energiavampir - 2021. 06. 08. 10:31

Én azt nem értem, nagy divatja van a kardozós sárkányos varázslós fantasyknek
és még senki nem vette elő Skandar Graun történetét, vagy az Éj trilógiát..
ha valami ezekből óriási sorozatot lehetne csinálni..

Scat - 2021. 06. 08. 10:36

Ó, a káosz könyvek megfilmesítéséért én is odáig lennék!

De objektíven hozzáállva, átlagos fantasy, egy összetettebb főszereplővel. Nem gondolnám, hogy kiemelkedő lehetne változtatások nélkül.

Tipca - 2021. 06. 08. 12:22

winnie: Igen, pl az egyik kedvencem, A gonosz és a fekete hercegnő, abban végig csak egy kastélyban vannak. Mondjuk mintha még nagyon régen olvastam volna, hogy abból román koprodukcióval pont majdnem lett egy film, de végül lefújták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz