login |

Április legjobb új sorozata?

2021. 06. 11. 21:20 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: toplista

(Január legjobb új sorozatai + Február legjobb új sorozatai + Március legjobb új sorozatai– az előző havi listák kiegészültek pár új helyezettel, hiszen néztem korábbi pilotokat is.)

Megint ti jöttök!

Egy kicsit (sokat) késett a poszt, mert az április újoncokkal lemaradásban vagyok még most is, de azért nem olyan rossz a helyzet, hiszen 2021. áprilisában premierként (legalább) 36 új sorozatot kezdhettünk el nézni (az angol nyelvű, valamint globális szkriptelt premierekkel foglalkozunk, és a nagyon gyereksorozatokat hanyagoljuk) – abból én 25-öt próbáltam be eddig.

Nálatok hogy alakult a negyedik hónap? Melyik április legjobb új sorozata az eddigiek alapján?

Nekem ez a hónap eléggé durva volt, szinte mindegyik újonc kezdése bejött és csak egy rész után folytatósnak éreztem a többséget. A gond az, hogy továbbmenni viszonylag kevéssel tudtam a májusi leterheltségem miatt, így csak 3 sorozatot néztem végig (mindhárom mini) és a pilotnál tovább is csak 5 esetében tudtam menni, így most hatványozottan igaz, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni a lenti sorrendet, mert lehet, hogy komoly változások lennének, ha 2-3 rész után nyilatkoznék róluk.

Akárhogy is, íme az _én_ listám, amit akár vendégbloggeri keringőre való felhívásként is lehet kezelni, mert amihez nincs kritikánk, arról nagyon szívesen fogadunk írást.

(Remélem, olyan is akad, akinél az elsőimből utolsók, az utolsóimból pedig elsők lesznek, hiszen az a minimum, hogy mások vagyunk. Amihez van kritikánk, oda linkeltem az írásainkat (igyekeztem mindet bepróbálni, amiről írtunk), amihez nincs, ahhoz kereshetők a blogon az előzeteshez, és ne lepődjön meg senki, ha a helyezés nem cseng egybe a listás véleménnyel, mert nyilván nem mindegyik kritikát én írtam – némelyiknél kommentben olvasható a véleményem.)

 1. The Innocent
 2. Cruel Summer
 3. Mare of Easttown
 4. The Barbarian and The Troll
 5. Starstruck
 6. Big Shot
 7. Chad
 8. Home Economics
 9. Made For Love
 10. Sexify
 11. Law & Order: Organized Crime
 12. Shadow and Bone
 13. Intruder
 14. Kung Fu
 15. The Mosquito Coast
 16. Too Close
 17. Rebel
 18. Them
 19. Rutherford Falls
 20. The Nevers
 21. United States of Al
 22. Intergalactic
 23. Dad Stop Embarrassing Me!
 24. Frank of Ireland
 25. Birdgirl
 26. The Way of the Househusband

Még nem voltak meg: Yasuke, Viewpoint, Zero, Creamerie, Vegas, Snabba Cash, Wakefield + még nem láttam sehol őket: Amelia Parker, The Parker Andersons, The Tailings

A toplista egyéni összbenyomást tükröz, ami van, ahol pilot alapján született, máshol 2-3 rész vagy teljes szezon alapján, bár ezt sehol sem tüntetem fel, mert az már túl sok információ lenne. A lényeg, hogy kicsit unfair lehet összehasonlítani pilotokat és teljes évadokat, de az sem lenne fair, hogy valami, amit mondjuk kaszáltam 3 rész után, a jó pilotja miatt dobogós legyen.

10 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 06. 12. 10:21

Én kevés áprilisi újoncot próbáltam be, de azok közül:

1. Cruel Summer – baromira bejött a három szál és a nem újszerű sztori más szögből való megközelítése, viszont pár rész után elvesztett, valahogy megakadt a sztori. De még nem adtam fel, visszatérek majd pár résszel korábbra és folytatom.

2. Home Economics – billegett nagyon, nem érzem nagy számnak, nem fogtam soha a hasam a nevetéstől, de jópofa volt és 7 héten keresztül 20 percben abszolút élvezhető

3. Made For Love – nagyon ötletes, nagyon ígéretes és nagyon tehetséges színészeket hozott… és mégis semmi? Végignéztem, és az első kettő és az utolsó epizódon kívül valahogy semmi nem maradt meg, annyira leült számomra a többi. Itt is azt éreztem, hogy nem halad semerre a történet.

4. Zero – Az alapsztori nagyon tetszett, még a második részt is élveztem, onnantól viszont elvesztett. Nem rossz, csak utólag lehet más sorozatra szánnám azt az időt.

5. Shadow and Bone – jól néz ki, elismerem, de már az első részt is csak fél szemmel tudtam követni, annyira nem az én világom lett. Talán a legnagyobb problémám az volt vele, hogy egy olyan karaktert se találtam, akinek érdekelne a sorsa, így pedig nem érdemes nézni a sorozatot számomra.

6. Kung Fu – nem indult rosszul, de semmi extra nincs benne, úgyhogy hamar elengedtem, hogy helyet adjak másnak.

Hű, utólag visszaolvasva nem volt túl pozitív ez az április:)

Még szemezek a The Innocent-tel.

Shannen - 2021. 06. 12. 10:25

Meglepően sok mindenre jutott időm, mert ha jól számolom, akkor 14-et próbáltam be.

Azok közül, amiket végignéztem ez a lista:
1.Cruel Summer (oké itt még ugye 1 rész hátra van, de nagyon jó volt eddig, úgyhogy olyan nagyon egy kevésbé sikerült finálé se tudná elrontani)
2.Starstruck (klasszikus romkom, zseniális szövegekkel)
3.Them
4.Mare of Easttown
5.Too Close
6.The Nevers
7.The Mosquito Coast (hatalmas csalódás, ment is az évad végén a kasza)

Bepróbáltam, tetszett, de még nem tudtam folytatni, (pedig mindkettőt seperc alatt le lehetne darálni):
-The Barbarian and the Troll
-Zero

Egy rész után kasza:
-Made for Love
-Law&Order:OC
-Big Shot
-Frank of Ireland

Márcsak két rész hiányzik, de mivel amúgy is nyögvenyelős volt és az 1×05 volt a mélypont, ezért simán lehet, hogy be se fogom fejezni:
-The Innocent

Divide - 2021. 06. 12. 10:53

Csak kettőhöz volt szerencsém (Mare of Easttown, Too Close), viszont mindkettő kifejezetten tetszett. Nem túl sok, de legalább nem futtatott jégre semmi áprilisban, az is valami.

Florabell - 2021. 06. 12. 11:17

Most hármat is sikerült bepróbálni, de mèg bőven van ami kimaradt.
1.The Innocent ez tènyleg első helyes
2.Shadow and Bone, ha több lenne a listámon akkor is biztos előre tennèm, mert kellemes meglepetés volt,a magyar helyszínek mèg izgalmasabbá tettèk, de a főgonosz volt a legnagyobb erőssège a sorozatnak
3.The Nevers a pilot után elakadtam, túl hosszú a majdnem kèt órás formátum, ès annyira nem èrdekes maga a szituáció

Hátra van mèg:
Mare of Easttown,Rebel,Cruel Summer,Made for love

Balumedve - 2021. 06. 12. 11:47

Azt gondoltam, hogy a járvány miatt sokkal több mindent be tudok majd próbálni. Tévedtem! Japánban olyan erős két anime szezon volt, hogy nálám nagyon sok nyugati sorozatot kiszorítottak.

Skate - 2021. 06. 12. 11:57

Snabba Cash: A filmeket nem láttam anno, viszont a sorozat nagyon bejött. Várom a második évadot.

Diapolo - 2021. 06. 12. 12:49

Ez volt a legtermékenyebb hónap, 22 sorozat került terítékre nálam:

Jók:
Cruel Summer – az eleje ütős volt, de az évad végére eléggé kifulladt sajnos

United States of Al – meglepően jó sitcom, én jól szórakozom rajt, üde színfoltja az országos szezonnak

Futottak még:
The Innocent – feléig láttam, de nem folytattam… ezekkel a latin sorozatokkal az egysíkuságuk miatt nem vagyok kibékülve :/

The Mosquito Coast – csodás képi világ, de a történet semmit nem haladt az évad alatt, Shannenhez csatlakozva én is kaszáltam az évad végén

Sexify – a konzervatív és vallásos lengyel lányok belevágnak a szexbe. Vagy nem? Baromi nehéz úgy értékelni a cselekményt, ha beszélnek róla, de nem igazán van gyakorlatba átültetve. Erős közepes, de közelebb a rosszhoz.

Them – igazi fifty-fifty sorozat, részben remek, viszont hosszú, és a végére elmebaj szagú

Law and Order: OC – Law and Order minőség, de az egész szezonon átívelő bűnügy szál nem túl vonzó számomra, bár lehet ezt jól is, lásd Forbrydelsen

Nem ajánlanám:
Mare Of Easttown – a pilot lassúsága egy erdő közepén csörgedező patakra hasonlított. Csak ha ilyet szeretnék látni, akkor kirándulok inkább egyet. Számomra a hónap csalódása.

Shadow and Bone – Netflixes grandiózusság, ami megint mellé ment. Érdemes ellőni egy-egy ilyet is, hátha úgybetalál majd mint mondjuk a Sweet Tooth.

Frank of Ireland – alpári viccek, amikről Zach Galifianakis jut eszedbe? Ez neked való! Ellenkező esetben kerüld el…

Home Economics – nem fogott meg, túlzsúfolt volt, és még csak viccesnek sem volt vicces, vagy csak nem az én világom.

Intruder – Érdekes sztori, de nagyon ‘zs’ kategóriás megvalósítás, gyenge színészi játékokkal. Ha ezek felett szemet hunyok, nem is volt olyan rossz.

Made for Love – 2 rész után kasza, bevallom nem is emlékeztem ez melyik sorozat volt már annyira nem volt emlékezetes.

The Nevers – baromi hosszú pilot, és a képi megvalósítás mellett nem tudok pozitívumot mondani, mert nagyjából 10-15 perccel rövidebb pilot kellett volna, hogy értékelhető legyen számomra.

Too Close – ez is a fenti kategóriában jobban mutatott volna talán, mert színészi játékban zseniális, de már megint a sorozat tempója az, ami lényegében élvezhetetlenné teszi az egészet.

Rebel – ezt ha jól rémlik kaszálták is talán? Nem volt jó, olyan komolytalan volt az egész, aminek sehol nincs tétje, és így nem mozgatott meg.

Rutherford Falls – hasonló, mint a Home Economics, komédia humor nélkül, a pilot után ment a levesbe.

Big Shot – egész kellemes meglepetés, egy rész után nem folytattam, de ez inkább a futottak még kategóriába kívánkozik, mert nem volt olyan rossz, de nem én vagyok a célcsoport.

Intergalactic – pénz szükében és ötlet hiányában nehéz látványos sorozatot csinálni. Itt egyik sem volt adott, az eredményen pedig meg is látszódik.

Dad Stop Embarrassing Me – tpikus Netflixes comedy? Ez továbbra sem a Netflix terepe, kicsit gyúrni kell még a humor témára.

Birdgirl – Ez a leggázabb újonc volt a hónapban. Értékelhetetlen, tényleg 1/10, pedig ilyet nem illik adni.

Zero – izgalmas első másfél rész, borzalmas folytatás. Nem értem ezt hogy rontották el ennyire.

-E. - 2021. 06. 12. 13:15

Csak a Shadow and Bone és a Mare of Easttown került sorra nekem. A Shadow egy nagy katyvasz volt, kaszáltam is, a Mare of Easttown viszont tarolt, imádtam.

Thomas - 2021. 06. 12. 16:14

Listát most nem írok, mivel csak a The Mosquito Coastot kezdtem el, és annak sem jutottam a végére:) Pedig az elején még kimondottan tetszett, de pár rész után unalmassá vált, és hagytam is. Fejlődök, régen biztos, hogy az életben nem hagytam volna abba valamit 2 résszel az évad vége előtt, de ebben a dömpingben már kénytelen vagyok dobni azt, ami iránt elvesztettem az érdeklődésemet, akármennyi is van hátra.

A Cruel Summer még bepróbálós lesz, de most már megvárom a végét.

jenga - 2021. 06. 22. 17:08

a The nevers vitte a palmat nalam
nyomaban a Shadow and bones
A harmadik a Made for love, majd a Mosquito coast es Mare kb egyutt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz