login |

Betty: kezdett a 2. évad

2021. 06. 11. 19:30 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m not trying to fuck a smurf!

Tudom, nem így kéne kezdenem, de az HBO-n a High Maintenance utáni űrbe valamennyire illenek a gördeszkázó lányok még mindig, még ha mások is a történetek, a hangulat valamennyire itt van. De persze magában kéne értékelni a sorozatot, hogy mit akar elérni, mikre akar rávilágítani.

Ahogy az előzetesekben is láttuk, az egyik fő probléma az lesz, hogy valaki felvásárolja a helyet ahol addig deszkázhattak a fiatalok, és nyilván más terve van vele – talán még a kezdő jelenettel is összefügg. Igen, azt, ahova az előző évadban végre beengedték a lányokat is. Bár a félcsöveket (mi a neve magyarul?) és a többit megkaphatják, de csak ha gyorsan találnak nekik új helyet.

Ezen kívül több magánéleti téma is előkerül majd, avagy folytatódnak a szálak. Tulajdonképpen a felnövés, vagyis ugye a lányok nővé válása továbbra is központban van, viszont immáron nem minden fiú ellenség, sokkal több a keveredés, nyilván a fenti fő cél is összehozza a bandákat.

Amúgy továbbra is nehéz spoilerek nélkül írni róla. A Betty az életszeletes kategória darabja, és amellett hogy erőt ad esetleg a hasonlóan érző lány nézőknek arról is szól, hogy bemutassa milyen az életük, ha valaki csak kíváncsian megnézné.

Teljesen maradt az indie filmes hangulat, nem meglepő, hiszen a sorozat Crystal Moselle Sundace-es filmjéből indult, pár karaktert is áthozva onnan. Úgy tűnik, kénytelenek voltak a Covidot is belevenni, de valójában ezt csak azt jelenti, hogy néhol muszáj maszkot viselni, és a gazdasági hatása az, ami nagyon feltűnő, nincs túldramatizálva, csak az élet része. Mondom, életszelet.

A kezdés (csaltam, az első két része, mert megkaptuk:) adta azt, amit az előző évad. Ismét rövid lesz sajnos, bár így meg legalább nem agyonhúzottak a fent említett problémák, hanem gyorsan van előrelépés mindben.

(A kezdő rész holnaptól lesz elérhető az HBO Go-n, feldobni a szombatot.)

1 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2021. 06. 12. 21:43

Én tökre vártam már, de ugyanakkora csalódás is volt a kezdés:( Sikerült kinyírni teljesen a feelgood hangulatot azzal, hogy folyamatosan a képünkbe vannak nyomva a maszkok, én legalábbis nem ezt szeretném látni egy sorozatban. A többi részével nem volt gond, a laza deszkázós, parkban lógós jelenetekből csak úgy süt(ne) a szabadság és gondtalanság, amit imádtam az 1. évadban, de maszkok meg ezzel számomra teljesen összeegyeztethetetlenek.

Ráadásul végig azt figyeltem, hogy milyen idiótán hordják, többször akkor húzták le a szájukról, amikor elkezdtek beszélgetni. Lehet, hogy ezzel csak azt akarták bemutatni, hogy a fiatalok szarnak bele az egészbe, csak muszájból van a nyakukban mindig, de nekem nem kell, hogy ilyen realista legyen egy sorozat. Komolyan, majdnem kinyomtam az első pár perc után, de aztán valahogy végignéztem, mert érdekelt, de nem sok kedvem van folytatni, ha ez végig így lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz