login |

Love, Victor: kezdett a 2. évad

2021. 06. 14. 15:50 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly nagyjából ugyanekkor érkezett a Love, Victor első évadja (és én azóta el is felejtettem, mennyire jó főcímdalt találtak neki az egyik kedvenc együttesem frontemberétől!), ami a Love, Simon film spinoffja. Igaz, az első évadot végignézők tudják, hogy alig kapcsolódik Simon történetéhez Victoré, mindössze az alap és az iskola ugyanaz (na jó, az első évad nézőit érhette egy kis meglepetés ezzel kapcsolatban).

Mégis azt írtam az évadzárós kritikámba, hogy a Love, Victor még jobb is a szememben, mint a film, hiszen sokkal reálisabb képet fest le egy fiatal srác önmagának megismeréséről. Victor ki is mondja, Simonnak könnyű dolga volt, hiszen mindenki támogatta, neki azonban jóval összetettebb helyzetben kell megtalálnia a boldogságát.

Tavaly kaptunk azért cliffhangert, de úgy tűnt, a legtöbben elásták a csatabárdot vagy felvállalták kapcsolatukat és/vagy önmagukat, Victor is hatalmas lépéseket tett önmaga felfedezésének és elfogadásának érdekében, ezért is vártam félve a második évadot. Ahogy a HSMTMTS-nél is, itt is azt éreztem, hogy túl sok szálat zártak boldogan a tavalyi évadzáróban.

A sorozatnak pedig a második évad első két epizódja alapján sikerült megcáfolnia félelmeimet! Kialakult egy kis boldog burok a sorozatban a tavaly történtek hatására, de kicsit messzebbről nézve az eseményeket előjött nem egy olyan probléma, ami miatt az évadnyitó egyszerre volt tele feelgood jelenetekkel és érződött nyomasztónak is. Van itt még bőven mesélnivaló!

A tovább mögött folytatom spoileresen.

Tavaly Victor összejött a suli egyik legnépszerűbb lányával, de rádöbbent, hogy Benjiért van oda valójában, az évadzáróban pedig csókolóztak, majd az utolsó percekben Victor bevallotta családjának, hogy saját neméhez vonzódik (miután a szülei elmondták neki és húgának, hogy elválnak). Tíz héttel később vesszük fel a fonalat az évadnyitóban, amikor Benji és Victor egy pár, folyamatosan együtt lógnak Felixszel és Lake-kel, de Victor szülei nem igazán nézik jó szemmel fiúk kapcsolatát.

Ebből pedig rettentően sok kínos jelenetsor alakult ki, amit mi nézők élvezhettünk. Victor apja sem igazán tudta, hogy álljon a helyzethez (humorral próbálja oldani a feszkót), de az édesanyja az, aki igazán hadilábon áll fia valódi énjével. Mindkettőjük esetében viszont pont annyit kaptunk, hogy az igazán kellemetlen legyen, mégsem tolták túl. Szörnyű, ahogy Isa inkább kidobja az ételt, minthogy Benjit és Victort együtt lássa, mégis mókás volt, ahogy próbálta folyamatosan terelni a témát róluk, mégis Felix ismét Benjire terelte a témát, hogy szimpatizáljon vele.

A családon belüli feszültség mellett Mia kapott még nagyobb figyelmet, hiszen tavaly összetört a szíve, édesapja pedig megkérte barátnője kezét, aki gyermeket vár, így fenekestül felfordult az élete. Remekül megoldották már az első évadban, hogy az a lány, akit tudunk, hogy Victor el fog hagyni, nagyon szerethető legyen – hiszen az ég világon nem ártott senkinek. Most is az első perctől kezdve magával ragadó jeleneteket hozott, ahogy keresi a helyét otthonában, de nem igazán találja. Főleg úgy, hogy Andrew még korábban udvarolt neki, most viszont új barátnője van.

A készítők még így is azt gondolták, hogy jöhet még egy nyomasztó szál: Mia elveszettsége, Victor édesanyjának viselkedése és szüleinek válása mellett még Felix mentális betegséggel küzdő édesanyjának szálát is előtérbe hozták, aki immáron munkanélküli, ezért Felixnek kell eltartani önmagukat, hogy ki ne lakoltassák őket.

A tavalyi évad leghumorosabb figurája most nagyobb problémákkal küzd, mint valaha, de mellérakták Pilart, Victor húgát, aki feladva álmát pénzügyileg támogatta testvérének legjobb barátját. Remek a két karakter közt a dinamika az első perctől kezdve, belőlük mindenképp többet szeretnék látni! De remélem, ez nem megy majd Felix és Lake kapcsolatára, hiszen ők ketten is baromi jók együtt.

De ki nem? Tényleg azon gondolkoztam az első két rész alatt, hogy itt szinte minden színészpáros, akit eddig összeraktak, remek jelenetet hozott. Egyedül talán Benjinél éreztem azt, hogy adhatnának neki több jelenetet másokkal, hiszen most inkább csak Victor barátjaként funkcionál, nincs saját szála.

Cserébe ő az, akinek olyan érett gondolatai vannak, amit remélem, hogy nemcsak meghallanak az LMBTQ nézők, de meg is értenek. Nem titok, hogy a Hulu sorozata egyfajta támogatásként is szolgál számukra (nem véletlen a premierdátum sem), ezért is hangzik el rengeteg olyan mondat és történik meg annyi szituáció, ami mind erőt adhat a főként tinédzser és fiatal felnőtt nézőinek.

Hiszen itt van a szülők támogatásának hiánya, a barátok elfogadása, az iskolában a kapcsolat felvállalása, amiken a fiatalon coming outolók mind keresztülmehetek. Az iskolai szál egyébként számomra már majdnem sok volt, egyfelől titkolóztak, miközben a kávézóban nyilvánosan is csókolóztak többször is, másrészről kissé indokolatlan volt, hiszen Benji is mondja, hogy csak az számít, hogy ők ketten jól érezzék magukat, és senki másnak semmi köze az iskolában ahhoz, hogy Victor kibe szerelmes – de persze érthető Victor viselkedése is, mind mások vagyunk.

A Love, Victor tehát kifejezetten erős abban, hogy ne nagyon túltolva prezentálja ezen helyzeteket, hanem földhöz ragadtan, abszolút reálisan, szerethetően ábrázolja egy fiatal, meleg fiú önelfogadását. Tavaly beismerte magának, most viszont a hétköznapi életben kell együtt élnie a társadalom fogadtatásával. Eközben pedig a mai fiatalságot is igyekszik hitelesen ábrázolni, hiszen rengeteg elveszett, kívül mosolygó, belül szorongó fiatalt mozgat a sorozat, akikkel igen könnyen lehet azonosulni.

Az első epizód nagyrészt alapozással ment el, a második már elővette a korábban említett iskolai problémát, de ahogy korábban írtam, van még muníciója a Love, Victor második évadjának, ami 10 epizóddal érkezett egyenként üdítő hosszúságú 30 perccel. Én darálom is tovább!

4 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2021. 06. 14. 22:58

Imádtam, még aznap megnéztem az egészet, de akkor nem spoilerezek ;)

Marcello - 2021. 06. 16. 23:37

Pár nap alatt ledaráltam az egészet. Ennél gonoszabb cliffhangerrel már rég találkoztam, mint amit az évadzáróban bejátszottak… Remélem, minél hamarabb jön az új évad, és nem kell megint másfél évet várni.

Timi - 2021. 07. 15. 17:12

Hol lehet meg nézni A 2.évadot? Mert sehol nem találtam.

Necridus - 2021. 07. 15. 18:51

Timi:

Itthon nem adta le egy csatorna sem, de streamingeken sem elérhető. Sajnos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz