login |

The Rookie: vége a 3. évadnak – írta Spyblat

2021. 06. 14. 21:30 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Annyira nem figyeltem, hogy hány részes lesz a szezon, hogy még akkor sem tűnt fel az évad vége, amikor lefutott Az újonc finálés stáblistája. Csak akkor jöttem rá, hogy bizony ez volt az évadzáró, amikor itt az oldalon olvastam a címét a finálék között. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz lett volna. Mondjuk kiemelkedő sem.

Eddig minden egyes írásomban a sorozatról kiemeltem, hogy ez egy középvonalas széria. Így van ez most is (és valószínűleg a jövőben is emlékeztetni fogok mindenkit erre). Csak azért teszem ezt, hogy a helyén lehessen kezelni azt a pozitívumot, amit érzek a The Rookie-val kapcsolatban. Akármennyire is fél szemmel nézős kliséáradat az egész, azon kaptam magam, hogy egy-egy fárasztó nap után, miután a gyereket is letettem aludni, mindig ennek az új részét vettem elő, hiába állnak a címek hegyekben a listámon, és ez még mindig nagy szó.

Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Túl sok új nincs a nap alatt. Az alapsztori szerint az újoncok és a tanáraik járőröznek és mindenféle ügybe keverednek. Persze, hogy mindig történik velük valami. Az kifejezetten vicces, amikor az idősebb, lustább zsaru megjegyzi, hogy húsz évig egyszer nem kellett elsütnie a fegyverét, aztán elég egy nap Nolannel és rögtön megy az akció.

Mindegyik karakter megkapta a maga kis szálát. Bradford esküvőt szervezett Lopeznek, amíg az egy drogkartell vezetőjét hajkurászta terhesen, Chen elindult a beépített rendőrös karrierjén, Nolan pedig esti iskolában szerzi épp meg a diplomáját, hogy az évad elején elúszott álmait, miszerint feljebb lép a ranglétrán, egy újra tudja cserélni. Vagyis ő is oktató tiszt lesz.

West szála lett a legérdekesebb. A sorozat készítői már az évad előtt jelezték, hogy foglalkozni fognak a feketék hátrányos helyzetével és a rendőrök hozzáállásáról az irányukba. West így kapott egy új kiképzőt, a Legends of Tomorrow-ból frissel kiszállt Brandon Routh képében. A karakterét pedig pont arra a sztereotípiára húzták fel, amit a valóságból is lehet ismerni, még ha kicsit túl sokan is hivatkoznak rá.

Vagyis ő egy régi motoros zsaru, aki túl sokat látott, láthatóan nincs konkrét baja a feketékkel, de előítéletessége miatt azért lépten-nyomon beléjük köt, mert mindnél valami simlisséget sejt. Persze vannak eltúlzott reakciók, de értelemszerűen nem akarták a készítők a kelleténél tovább húzni ezt a szálat, így kellett egy-két szélsőségesebb szituációt is. Mindenesetre jó volt látni, hogy a régóta rendőrként szolgálók hogyan reagáltak erre. Van, aki konkrétan bevédte Routh karakterét a mundér becsületével, és olyan is, aki szerint csak úgy lehet magasra jutni, ha megtűrjük ezeket a személyeket. Nem akarok nagyon moralizálni a témában, lényeg, hogy volt helye a sorozatban, és korrekt módon is közelítették meg a kérdéskört.

Az évad végi cliffhangerrel azonban nem nagyon lehet mit kezdeni. Ez a tipikus esete annak, amikor valaminek nincs tétje. Lopezt terhesen elrabolták az esküvőjéről. Nyilván nem fogják kinyírni, mert akkor ezt most megtették volna. Izgulni annyira nem lehet érte. De azért itt leszek a negyedik évad premierjekor.

Szóval összességében egy kellemes kis délután-esti program a The Rookie továbbra is. És bár Nathan Fillion baromi jó benne, ez már érezhetően nem csak az ő sztorija. És ez jó. Szóval minden közepességével együtt tartom a 7,5/10-et.

4 hozzászólás Ne habozz!

Energiavampir - 2021. 06. 14. 22:58

Mikor jön szinkronosan?

boom - 2021. 06. 15. 08:51

Én nagyon kedveltem az első évadot és a második is elment, de ezt már nem bírtam és feladtam az 5-6. rész környékén. Számomra pont ez a túlzásba vitt fekete ellenes rendőr vonal, meg a “mindenkit helyreteszek aki szerintem nem megfelelően kommunikál” rendőrcsaj volt nagyon irritáló. Egyszerűen már nem tudtam nézni ezt a hatványozott demagógiát. Ne értsetek félre, totálisan egyetértek az üzenettel és nekem is kinyílik a bicska a zsebemben sokszor, hogy Amerikában mit meg nem engednek maguknak a rendőrök, de szerintem lehet ezt jobban is ábrázolni. Olyan érzésem volt, mintha egy oktatófilmet néznék ahol mindent ki kell sarkosítani, hogy az óvodások is felfogják. Kár érte. :(

Rob - 2021. 06. 16. 19:41

Rendesen vártam a hétfőket a sorozat miatt, pedig nincs benne semmi extra, mégis imádom, engem teljesen kikapcsol arra a 40 percre.

Mondjuk az évadzáróról nekem se esett le, hogy az évadzáró volt, csak mikor következő héten kerestem az új részt…

jenga - 2021. 06. 22. 17:23

Nagyon csipem a sorozatot, bar ebben nagy szerepe van a szineszeknek is. Filliont mindig is csiptem, Melissa O’Neail pedig a Dark Matter ota oriasi kedvenc. Annyira jo latni ot a kepernyon, szamomra ellenallhatatlan a kisugarzasa.
Visszaterve a sorozatra, nekem a nyito jelenetek a kedvenceim. Legtobbszor nagyon poenosak es rogton erzem, ismet jol fogok szorakozni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz