login |

Finálé előtt: The Handmaid’s Tale 4. évad

2021. 06. 15. 22:00 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: video,

Na, milyen volt a szezon és milyen lesz a zárás?

Kibeszélő híján az emlékeztetőnél olvastam pár véleményt, amik nem túl biztatóak, de talán az évad előrehaladtával javult valamelyest az összebenyomás? Évadzárós írás tőlem nem fog jönni A szolgálólány meséjéhez, még mindig nem hoztam fel magam (meg egyébként is, lehet, hogy el sem jutnék idáig), szóval ha nem lesz vendégírás, akkor a tovább mögötti finálépromó alatt nyugodtan lehet véleményezni az S4-et.

13 hozzászólás Ne habozz!

wintender - 2021. 06. 16. 08:51

Én várom, hogy írjon róla valaki. Én a tej tartálykocsinál kaszáltam, de ha izgalmas vége van, lehet pár részre visszatérek.

Fegyula - 2021. 06. 16. 11:26

A tejkocsis rész tényleg gáz volt, de nem az egyetlen. Nekem még hátravan a záró epizód, talán a meccsdömpingben ma lesz rá időm. :)
Összességében elég gyenge az évad, teljesen más irányba vitték el a sorozatot. Egy részből érhető, de ezzel finoman szólva teljesen a kukába dobták az eddigi irányvonalt…bár a záróepizódban még visszatérhetnek az eredethez.

boz - 2021. 06. 17. 00:18

Spoilermentes!

Az évadzárót igazán megéri megnézni, annak is, aki a tejestartálynál (vagy máshol) kiszállt. Igazából pótolni se kell, akinek megvan nagy vonalakban a sorozat világa, pl. első évadot látta, szerintem simán követhető és érdekes is.

copass - 2021. 06. 17. 10:45

érdemes megnézni.

dorkosan - 2021. 06. 18. 10:39

Érdemes megnézni a zárót, akár csak a zárót is, úgyis össze fog állna a kép, hogy hol áll épp a sorozat. Egyébként, szerintem túl elnyújtott ez az évad (is).

SPOILER
Szerintem sokkal érdekesebb lett volna az évad, ha a záróban meglépett dolog megtörténik mondjuk az évad felénél, és annak a következményeire építkeznek.
A hajós rész pl. totál felesleges filler rész volt…
SPOILER

takingsider - 2021. 06. 18. 12:21

SPOILER!

Hát b+.

1. Hirtelen akad 2-3 alkalommal is olyan hely, ahol a két világ arcai úgy tudnak leülni, találkozni, hogy senki sem várja a másikat, hogy őrizetbe vegye. (persze, tudom, az amerikaiak/kanadaiaknak az érdeke és ők betartják a fair playt)

2. Igen, sejtem, hogy gyereket nem lehetett hozni, de fel sem merül, hogy hannah is jöjjön. Persze, June az 5. szériában majd elmegy érte és hazahozza, vagy ott marad új Gileádot építeni Nick parancsnokkal és Luke-kal közös gyerekével, míg Luke az exbestgirlfrienddel, aki lezbikus, összejön, és nevelik Nickék gyerekét – vagy Fred és June gyerekét.

3. Annyira megengedő a kanadai rendszer, hogy Serena lehet majd az új vallási vezető, aki a börtönben írja a könyvét, zoomol a rajongóival és bonyolít konferenciahívásokat sajtónak, befektetőknek, másegyebeknek.

4. Tuellónak érdeke, hogy Fred lelépjen, mert mégiscsak kell majd neki Serena, ő meg neveli majd Serena és Fred gyerekét.

5. Megbíznak Gileádban, hogy lesz tárgyalás, de ezek szerint nem kérik ennek biztosítékát és bizonyítékát.

6. A vacsoránál a szűk barári kör egyike sem mondja azt, hogy a falon végzi majd Fred, mint áruló, vagy még rosszabb lesz vele, nem töltöttek eleget ezek szerint Gileádban.

7. A gileádi kormány kicseréli Fredet 22 nőre, de nem kell nekik.

8. Nem csak tárgyalgatni lehet semleges helyeken, de olyannyira van senki földje, ráadásul nem őrködik ott senki, hogy autókonvojjal lehet oda jutni.

9.June szabadon telefonálgathat Nicknek meg Josephnek és szervezhet le találkozót és készíthet elő megállapodásokat.

10. A genfi nemzetközi bíróság sem várja, hogy hol a vádlott és mi lett vele. (OK, értesítették őke,t hogy mégsem működik együtt)

nagyon hirtelen most ennyi

takingsider - 2021. 06. 18. 14:52

Még egyszer nem írom be, elb.tam vele negywed órát és nem jelent meg, kössssz. A lényeg, hogy olyan szinten következetlen volt az utolsó rész v az utolsó 1-2 rész, hogy fogalmam sincs, mi a franc történt. Nem egy vagy két, hanem 10-20 dologban.

takingsider - 2021. 06. 18. 14:55

SPOILER

tárgyalgatások,
tárgyalások leszervezése
senki földje, szintén a nagy semmiből
lemondunk az elítéltről, majd a felmentettről, meg az átvett fogolyról is stb. stb. (ja és Moss kisasszony rendezései, hát finoman szólva, elég neccesek) – egy pozitívumm hogy még komorabb vagy másképp lett komor és nyomasztó a sorozat

MG - 2021. 06. 21. 14:50

SPOILER

Nyújtsa fel a kezét, aki elhiszi, hogy June két szép szeméért értékes rabokat cserélnek, majd a legértékesebbet a kezére adják. Senki? Na ugye.
Számomra ez (meg még néhány dolog) kiverte a biztosítékot. Kritikán aluli, amit műveltek ebben az évadban.

Rapguruz88 - 2021. 06. 21. 16:59

Kíváncsi vagyok a folytatásra…

SPOILER

June visszamegy csak úgy Gileadba??
Mi lesz Lídia nénivel??
Kicsit osszecsapottnak erzem ezt így

Miss B - 2021. 06. 29. 11:16

meglehetősen unalmas utolsó évadok voltak, de végre kárpótolt az utolsó rész egy kicsit
esküszöm élveztem egy darabig, a vége ütlegelés annyira már nem tetszett, az már nekem is fájt, de az is lehet, hasonlóan reagálnék
viszont meglepett, mennyire semmilyen rendező e moss, ennél kreatívabb megoldásokra számítottam vón

Lilla - 2021. 07. 09. 10:26

annyira szerettem volna jot irni, de sajnos en is negativan tudok nyilatkozni..
tul sok idohuzas, felesleges, kovetkezmenyek nelkuli tettek es nekem a `mutatjuk az arcat 2 percig a durva hatas kedveert` huzas is idegesito volt, bar tudom, ez mindig is jellemzo volt a sorozatra
tortenetileg is sok helyen santit, pedig voltak igeretes szalak
amennyire szerettem az elejen, itt en most elengedem sajnos ezt a sorozatot, maximum az evad osszefoglalokat elolvasom a jovoben, hatha huznak olyat, hogy erdemes visszaterni

Borderline - 2021. 08. 11. 14:35

Tét nélkül nem lehet ma már jó sorozatot csinálni. Ennek pedig rég nincs tétje, pontosan tudjuk, hogy June mindig megússza. Gileádban, ahol a kivégzés napi rutin, June nem tud olyat csinálni, hogy a tetteinek reális ( ott várható) következményei legyenek.
Nekem amúgy a 7. résztől kezdett érdekes lenni ez az évad, amikor a normális társadalomba való visszailleszkedés nehézségei jöttek elő, de ez is jócskán el lett nagyolva és főleg a haragra összpontosított.
A meseszerű, mindenféle realitást nélkülöző részletek viszont tökéletes wtf kategória. (Nem fejtem ki, takingsider fentebb részletesen leírta.)
Összességében elég gyenge évad, én már az 5.-re biztos nem leszek vevő.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz