login |

Pilot: Kevin Can Fuck Himself

2021. 06. 18. 15:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mivel imádom a sitcomokat, sok “alánevetőset” (valójában közönség előtt felvettet) láttam régen, és még mostanában is behúznak néha, pont ezért is érdekelt az AMC-re a héten érkezett Kevin Can F**k Himself onnantól kezdve, hogy olvastam a koncepcióját.

A történet úgy foglalható össze röviden, hogy az egyik oldala egy tipikus régi sitcom. Gondolom a fő összehasonlítás a Married With Children, avagy az Egy rém rendes család lenne. Borzasztó és csúnya férj, jól kinéző feleség, és rengeteg olyan humor, ami arra épül, hogy előbbi leszólja utóbbit, semmibe veszi a vágyait és a többi mindenfajta egyenlőséget nélkülöző poénok. Nem leszólom ezt a stílust, tudjátok, hogy Two and Half Ment is néztem, de nem túl haladók humorban.

A másik szál viszont az, hogy a feleség valójában mintha a valóságban élne. Avagy amikor a férjével társalog az olyan (kinézetileg is), mintha egy régimódibb sitcomban lenne, amikor viszont egyedül van, akkor meg egy darkos dráma egy nőről, akit a férje tulajdonképpen semmibe vesz, és ehhez mosolyognia kell. Tulajdonképpen egy bántalmazó kapcsolat amit látunk, csak hát nem veri ténylegesen, de a sitcom részek mindenképp azt ábrázolják, vagy épp rejtik, mint a Sucker Punch-ban az akciórészek.

Mint érdekesség mindenképp kötelező volt a Kevin Can Fuck Himself, egy másodpercet sem bántam meg belőle, ellenben 2 résszel indult a dolog, és így még jobban éreztem, hogy 40 perces epizódokban annyira nem működik. Legalábbis nekem semmiképp. Majd lehet winnie szétélteti, egyike azoknak a sorozatoknak amit mindketten vártunk? De ez persze mellékes.

Hogy miért nem működik annyira? Egyszerűen egyik hangulat sem dominál. Vagyis inkább úgy mondom, hogy ha a lehúzna az életről aspektus érdekelne, akkor a sitcom részeket unom, a poénok sem erősek benne direkt. A sitcom meg a céljának megfelelően nem fog érdekelni. Lehet, az egész valójában a média kritiká… áh, hagyjuk.

Ellenben megvalósításilag mégis éltetni fogom, ha kilépek a személyes érzésből. A sitcom rész nyilván annak megfelelően van elkészítve, és minden váltás a valóságra üt. Lepukkant szar természetesen, eszerint is van fényképezve. Nem filmes, de a célnak tökéletesen megfelel. Igazán csak abba tudok belekötni, hogy néha a valóságban levő jelenetek olyan furcsán vannak vágva, csak úgy tengnek-lengnek, nincs ritmusuk.

A casting viszont nagyon-nagy. A sitcom oldalon a borzasztó férjnek Eric Petersen tökéletes. Mint ahogy Annie Murphy is remek főszereplő, bár inkább a dráma oldalon remekel természetesen. Inkább úgy foglalható össze, hogy mindenki jól lett kiválasztva a tipikus szerepére (viccesek a korkülönbségek:), ami kibomlik majd idővel. Például már az első részben is van aki a főszereplő mellé átköszön a valóságba, és gondolom meglepetés lehet majd az évad során, ha olyan teszi majd, aki előtte soha. Mit tudom én, az apa hirtelen egy őszinte pillanata, vagy épp a férjé…

Mondom, érdekes kirándulás, ebből a szempontból 7/10, de néhol kicsit untam. A fordulópontokat elnézve talán 35 perces hosszúságban jobban ütött volna?

11 hozzászólás Ne habozz!

copass - 2021. 06. 18. 17:51

mindenképpen érdekes ez a vegyes felvágott. kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle a végére.

Zizi - 2021. 06. 18. 23:50

az első rész után nekem úgy lenne továbbra is szimpatikus a sorozat, ha azzal kezdődött volna, hogy kinyírja a férjét (és a szomszéd csávót) az elején… :D

Samott - 2021. 06. 19. 05:53

Amit irtal a sorozatrol az alapjan pont nem e remrendeshez hasonlithato, ott szerencsetlen Al Bundy elt bantalmazo kapcsolatban. Ot szolta le a felesege vette semmibe a vagyait es igy tovabb… pont az volt az egyik humorforras hogy a lusta semmirekello Peggy hogy hasznalja ki a szerencsetlent. :)

winnie - 2021. 06. 19. 09:48

azért Alt sem kellett félteni, ha a feleségét kellett leszólni, bár inkább úgy illik ide, hogy nem annyiraférfiideál, bár nem tudom, hogy peggy miként volt kategorizálva. plusz al anno nem volt olyan, mint a sorozatban, tippre másképp indult ez a dolog.

Samott - 2021. 06. 19. 10:43

Nem, a rem rendes csalad az pont annak a sitcom vonalnak a teljes kifigurazasa volt, mint amire gondoltok. Lattam minden reszet legalabb otszor. Abban a csaladban Al volt az aldozat. :) O volt aki huzta az igat, o volt aki ehezett, o volt az akit szexualisan kihasznaltak (no ma’am csoport, kell meg tobbet mondanom?). :)

human - 2021. 06. 19. 15:57

akkor képzelj oda bármilyen kevin james sitcomot, fent is azt linkeltem, amiben 2 jó csaj is ráhajt. Designra és férj kinézetre szerintem a Rém rendes teljesen az egész https://www.youtube.com/watch?v=kXNynV4Lbfc

de tessék, random rákerestem, itt is szétoltja
https://www.youtube.com/watch?v=KynZWCUMrWs
tudom kontextusból kiragadás biztos, csak hogy ilyesmi módon viselkedik a férfi, és másfél percben úgy tűnik Bundy is

winnie - 2021. 06. 19. 16:44

samott: dehogy, nem, akkor nem igazán volt olyan vonal. a nézd meg, hogy mi volt a 70-80-as évek vonulata, a fősodor. rêm rendes a klasszikus szitkomnak volt a dekonstrukciója. az idealizált képpel szakított, a tipikus szerepekkel. ez a szitkomférj nem a tipikus karakter, csak egy archetípus.

Samott - 2021. 06. 20. 08:10

human: igen, Kavin James mar lehet jo pelda. Es biztos a Bundy is trolesztett neha Peggyinek de az alap szitu az az volt hogy mindig, de tenyleg mindig o szivja meg.

winnie: ezt mondom en is, barmi mas jo pleda lett volna. Csak a remrendes nem az, mert ok pont ezt a vilagot csavartak meg.

clegane - 2021. 06. 20. 09:21

alighanem pont Kevin James, meg a Kevin Can Wait c sorija miatt lett az a cím ami.

Sadie - 2021. 06. 27. 22:48

Ötletes, de idegesítő a váltogatás. Mint ahogy Annie Murphy szájhúzogatása is.

Shannen - 2021. 06. 28. 18:42

A koncepció miatt mindenképp be akartam próbálni. De ezt 15 perc után elegedtem.
Az ötlet még mindig jó, de a szitkom része borzalmasan idegesít, és ha a részek felében ezt az félpercenkénti aláröhögést kell hallanom és a túljátszott karaktereket nézni, akkor ez nem éri meg a belefektetett időt. Pedig a “valós” részek jók, meg Annie Murphy is, de ezt sajnos így nem nekem találták ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz