login |

Pilot: Physical

2021. 06. 18. 21:30 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez egy ilyen nap kivételesen? Mármint az Apple TV+ sorozata is női problémákról szól, mint a Kevin Can Fuck Himself. Mondjuk egy teljesen másikról. De ez magában hegyibeszédes lenne, így valójában az amerikai álom, a semmiből feltörés is kiemelt téma.

A történet középpontjában egy háziasszony áll. Fiatalon hozzáment egy ígéretes tehetséges tanáremberhez, aki végül semmit nem kezdett az életével, gyereket szült neki. A nő a mindennapjait azzal tölti, hogy leadja a gyereket a bölcsiben, a háztartáshoz köthető dolgokat intézi, és balettozik. Vagyis az épp bezár amikor indul a sztori.

Hogy mi lesz konfliktus? A férfit kirúgják, de helyette valami politikai pályára lép, amihez természetesen a felesége támogatása is elengedhetetlen. A megtakarításaikra is szükség lesz a férfi új karrierjének beindításához. A gond? Hogy a pénz már nincs meg, a nő megette hamburgerek és torták formájában, aztán kihányta azokat, mivel a fejében 6%-os testzsírral is dagadtnak számít. Ja igen, a bulimiát eddig nem említettem.

Tehát egyik oldalról ott van az, hogy a férje szinte semmibe veszi, nagyjából egy gépnek tartja aki mindenben támogatja és akinek semmi saját célja vagy vágya nincs, a másikról pedig, hogy a nőnek az énképe romokban már fiatal kora óta. Gondolom ismerős, hiszen a média, és most már az Instagram és a többi is ide sorolható, miatt bizony az egyik nem tagjai sokkal nagyobb nyomás alatt vannak, hogy megfeleljenek a képtelen elvárásoknak, amik az évezredek alatt a társadalomba rögzültek és amiket talán még jobban felnagyít a kommersz világunk. És mindenki másra is eszerint néz, így ítéli meg őket magában, szóval kifelé is káros, nem csak magát nyomorítja vele.

Viszont tényleg kioktató és lehúzó dráma lenne, ha az előbbiekbe merülne nyakig a sorozat, így valójában az is főbb téma, hogy először csak miképp szerzi vissza az elevett kaja árát, aztán tulajdonképpen épít magának egy fitnesz birodalmat aerobikos alapokra. Igen, a balett helyett végül ebbe botlik, úgy érzi felszabadítja ez a mozgás, és jobb, mint a kaja. Gondolom idővel kiépül majd az otthoni tévé előtti fitnesz rész, hiszen nem véletlenül kerülhetett egy videókészítő a képbe. Így a saját girlpowerjével tulajdonképpen rengeteg nőnek is segít? Vagy valami cinikusabb végképre lesz kivezetve.

Mindezt szokásos Apple TV+-minőségben kapjuk. Jó nézni a képeket, nyilván nem meglepő, hogy sokkal többet költöttek rá, mint a fent említett Kevin Can Fuck Himselfre. Olyan az egész, mintha valami filmdrámát néznénk, csak hát hosszabban, és több közelivel. De azért néha mennek a külvilágba is.

Nekem kicsit sok volt egyszerre a 3 rész, bár kellett ennyi, és olyan…, hogy is mondjam, semmilyen a sorozat egyelőre. Mármint nincs igazi ereje, még ha érdekes is a két téma vegyítése, és jó a szerepben Rose Byrne. Konkrétan bár értem a narrálás, a belső gondolatok miért vannak a részekben, de közben meg olcsósítják számomra a végeredményt. Ismételgetik ugyanazt, még ha ennek később fontosabb szerepe is lehet a fordulatoknál.

Nem akarom alulpontozni, de épphogy 7/10 a kezdés. Hiányzott valami igazi plusz. Természetesen magyar felirattal került fel Apple TV+-ra amúgy.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 06. 18. 22:05

majd kommentelek, ha megnezem, de jo latni, hogy rory scovel ide eljutott. bar a furko karakter szerepe tovabbra is adott neki,

a robbie-ban zsenialis volt.

abc - 2021. 06. 19. 22:09

25 percig birtam, mereszre akartak venni a mai PC vilagban, de nem sikerult nekem, kuka.

Rainmagic - 2021. 06. 19. 22:56

Nekem bejött. Az első 2 részt nyomtam le. Nem egy szívderítő cucc, és eléggé beteg. De kiváncsi vagyok, hová is fog kifutni. Rose Byrne meglepően jó. Amiket eddig láttam tőle… szóval nem hittem volna. :D

human - 2021. 06. 20. 04:19

abc: eskü nem tudom mire gondolsz, hogy jön ide a pc és a többi

Alain Prosztó - 2021. 06. 20. 16:59

Jó, ahogy a nő folyamatosan ostorozza magát a belső monológokban, de elég szkeptikus vagyok azt illetően, hogy hosszútávon mennyire fog ez működni.

Én egyelőre elvagyok vele, és elég jó a 80-as évek hangulat benne. Ilyen szempontból kicsit a GLOW-ra emlékeztet.

Na, szóval az a szerencse, hogy ezt nem 40-50 perces formátumban csinálták meg, mert az már sok lenne.

kisanna - 2021. 06. 22. 14:09

szerintem nagyon jó lett. végre valami más.
első két rész gyorsan lecsúszott, várom nagyon, mit hoznak ki belőle.

Diapolo - 2021. 06. 29. 18:14

Alapból nem szeretem az önostorozó embereket, de a másokat hibáztatókat sem, mindegyik túlzott gyengeség. Nekem épp ezért kicsit sok ez a sorozat, és nem igazán tudom átérezni a főszereplő helyzetét, de egynek elmegy kategóriába jó a Physical, mert amúgy meg a hangulata az jó.

abc: ezen a blogon kevesen ostorozzák annyira a modern propagandát, mint én, de én személy szerint ezt nem éreztem most túltoltnak, vagy szélsőségesnek semmilyen szempontból.

Shannen - 2021. 06. 30. 23:28

Végre eljutottam oda, hogy bepróbáljam a sorozatot és hát le is csúszott rögtön az eddigi négy rész.

Én a fentieknél egy fokkal lelkesebb vagyok, nagyon bejön a narrálás, Rose Byrne mint mindig, most is szuper, nem túlzóan de azért érdekes a sztori, a hangulat pedig remek.

Az tök érdekes szerintem, hogy annak ellenére mennyire durván lehúzó az alapszitu, amiben Sheila van ezzel az eltorzult önképpel, az összkép mégsem lesz az, jó ütemben oldják fel a legbrutálisabb pillanatokat is. Mondjuk aki hasonló mentális problémákkal küzd, annak ez a sorozat baromi triggerelő lehet így is.

Rapguruz88 - 2021. 08. 03. 07:35

Nagyon leult ez sajnos a végére, unalomba fulladt az egész, pedig tényleg jól indult…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz