login |

Too Hot To Handle: kezdett a 2. évad

2021. 06. 24. 15:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Az évadkritika itt olvasható.) Visszatért a Netflix-re az Ellenállhatatlan kísértés (velük, és felirat mellett szinkronnal is), aminek első évadjáról nemrég írtam, és ki is fejtettem, hogy mi működött ebben a viszonylag nagyot durranó kvázi párkeresős reality-ben – és mi nem. De a konklúzióm mindenképp az volt, hogy felületessége ellenére remekül nézhető volt, könnyen csúszott, amihez persze kellett egy-két kiemelkedő karakter is, mint például az azóta a The Circle-be is bekerülő Chloe.

Az efféle hoax-okra, azaz a játékosok átverésére építő valóságshow-kban (ugye itt arról van szó, hogy a szexre éhes fiatalsággal közlik a játék kezdetén, hogy nem lehet semmi pajzán dolgot csinálni, illetve a szabályok elleni vétség pénzlevonással jár, így a kezdeti 100 ezer dollárból a győztes lehet, hogy sokkal kevesebbet láthat) mindig kódolva van az egyszer ellőhetőség, és mivel a 2. és 3. szezonos berendelésre az S1 sikere után került sor, így adta magát a kérdés, hogyan fogják ezt az évadot megcsinálni?

Nos, ahogy korábban kommentben is beszéltük, a papírforma megoldást vették elő a más helyszínen, más produkciós céggel készített szezonban: nem árulták el, a minden bizonnyal direct casting során kiválasztott résztvevőknek, hogy milyen párkereső reality-ben szerepelnek. Szóval a banda az első részben már készült a nagy bulira és az orgiára a Parties in Paradise című reality-ben, amikor az évadnyitó utolsó perceiben rájuk borították az infót, hogy ez bizony a Too Hot To Handle.

Hatásos jelenet volt, igazi csúcspontja a nyitánynak, és igazából minden más kapcsán ideírhatnám azt, amit az első évad esetében, hiszen nagyvonalakban minden változatlan maradt, még a játékosok viselkedése is, bár talán most egy fokkal többen szegültek ellen a szabályoknak, hogy utána azért megpróbáljanak beállni a sorba. Ami talán annak is köszönhető, hogy ezúttal a nyereménynek tényleg lesz valódi nyertese, így egyéni érdek a jólneveltség és a “párosodás” is.

A karakterek elemzését a kommentekre hagyom, vannak kifejezetten szimpatikus arcok, olyanok is, akik nagyon negatívan csapódtak le bennem, akadnak elég komolyan beindult karakterek és olyanok is, akik nagyon visszafogottak, mint tavaly Nicole. Egy azonban biztos, hogy a többségük valami piszok jól adja elő magát a kamera előtt a confessional-ben, Chase stílusa például lehengerlő, de a többiek is szórakoztatóak – ez a szegmense a reality-nek nagyon erős, remekül támogatja meg a történetmesélést, az itthoniak tanulhatnának belőle. (Ezt azért is emelem ki, mert maga a műfaj szerintem nagyon nem egyszerű: később, sokszor jóval később jelen időben és szórakoztatóan beszélni az adott történésekről, illetve gondolatokról.)

A nagy kérdés az, hogy a szezonban sikerül-e leszámolni a kiszámíthatósággal? Ahogy az S1-es kritikában is írtam, a formátum alapból meghackelhető és -trollkodható, főleg így, hogy a játékosok tudják, mi a dörgés, ami külön csavart ad. Ezt elkerülendő a készítők változtattak ezen-azon (ld. Lana bejelentése a 2×02-ben, a 2×04-es cliffhanger), sőt, a játékosok is “mutattak újat”.

Nyilván az üzenet, a mély kapcsolatokra való törekvés nyomása továbbra is erőltetett, de az még mindig pozitív, hogy egy ennyire trash-közeli témát sikerül a sikamlósabb jelenetek mellett humorosan és olykor romantikusan tálalni. Mely romantikát persze jól fel is borították azzal, hogy gyorsan két új jövevényt szabadítottak rá a bimbózó kapcsolatokra. (Negatívként igazából csak az jut eszembe, hogy a lefújt randik esetében nagyon azt éreztem (vagy utalt valami az ellenkezőjére?), hogy utólag találták ki a dolgot, a szerkesztés közben, nem volt szó real  time ilyesmiről.

Ha volt is aggodalmam a műsor formátuma kapcsán, az elég hamar elszállt, a Netflix nem akarta megjavítani azt, ami működött. A siker egyik fele tehát jelen van. A nagy kérdés az, hogy a játékosok mennyire váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Egyrészt ugye karakterek kapcsán lesznek-e kiemelkedőek, másrészt, hogy “produkálnak-e” párkapcsolatokat? A szabályszegésekkel nem lesz probléma, ezt láthattuk most is.

Első nekifutásra a Too Hot To Handle 4 résszel jelentkezett, jövő héten érkezik a maradék hat epizód, ami azt jelenti, hogy 2 résszel hosszabb lesz a szezon, hacsak nem kibeszélő a 2×10. És azt kell, hogy mondjam, hogy sikerült nagyon hatásos cliffhangert betolni a 2×04 végére, egy komolyabb csavart, bár úgy érzem, hogy akkora meglepetés nem fog érni minket. Plusz… számít valamit egyáltalán a dolog?

9 hozzászólás Ne habozz!

len90 - 2021. 06. 24. 17:37

Nekem csalódás volt a premier, minden hibája ellenére az első évad szórakoztató kis szösszenet volt, de ez semmi újat nem hozott, gyakorlatilag copy-paste volt az előző évad első részére…csak a cast kevésbé “hot” és kevésbé szimpi. És nekem ez a “nem tudtuk, hogy hova jövünk” nagyon megjátszott “csavar” volt, főleg mivel látszólag mindenki 5 másodperc alatt feldolgozta és elfogadta, senki nem volt aki háborgott volna, vagy egyből összecsomagol…

Az jó hír, hogy ezúttal csak 1 nyertes lesz, reméltem hogy ezt meglépik.
Én ami csavart el tudtam volna képzelni és szerintem szórakoztató lett volna, ha amolyan “aranyásók társasjáték” módjára titokban két csapat lett volna, random embereknek tényleg az lenne a cél, hogy ne legyen semmi “simi-puszi”, a csapat másik fele meg “szabotőrökből” állna, akiknek az lenne a kiadott feladat, hogy igen is minél több csókot, stb… begyűjtsenek.
(Ebbe mondjuk csak a stb. lenne a problematikus, mert ha arra castingolnának embereket, hogy idegenekkel szereljenek, az már kb. kerítés és prostitúció lenn XD)

Rapguruz88 - 2021. 06. 25. 08:19

2 rész után: Kayla csak díszlet vagy tényleg senkit sem érdekel?

Mate4182 - 2021. 06. 25. 08:43

Hat elso resz alapjan ez tenyleg nem olyan jo mint az elso.
Ahogy len90 is irta nem olyan hot-ak mint tavaly es nem is szimpik egyenlore (bar teny hogy annyira irritalo sincs mint tavaly a szoszi aki haza is ment par nap utan)
Rapguruz88 – jo kerdes, szerintem o a legjobb a lanyok kozul.

Az 1 gyoztes dolog jo otlet bar nekem tetszett tavaly a szetosztas is, egyszer az is jo megoldas volt.
Egy szo mint szaz nem olyan jo mint az elso

DE

Alamondasos szinkron van amitol olyam mint egy nagyon szexi 80as evekbeli csempeszkazi !

Rapguruz88 - 2021. 06. 25. 14:16

A Circlehoz hasonlóan lesz még belőle brazil és latino verzió is… Érdemes lesz őket is nézni akinek bejon az eredeti

len90 - 2021. 06. 25. 16:37

Még mindig nem kezdtem el a második részt, de a kommentek alapján meg vagyok lepődve, hogy Kayla nem sok vizet zavar, mert szerintem is magasan a legjobb csaj a mezőnyben…

Rapguruz88 - 2021. 07. 01. 20:52

Örülök hogy az nyerte akinek úgymond szurkoltam a vége felé, és

SPOILER

Annak is hogy nem hizlaltak vissza teljesen a nyereményt 100K-ra… Kíváncsi vagyok a másik két verzióra is, mennyire fontos csavarjak meg a játékmenetet, a Circlehoz hasonlóan várható némi változás a különböző országok verzióiban

Csősz Lilla - 2021. 07. 03. 10:16

Sokkal jobb volt mint az első évad nem bántam volna meg ha még több részből áll így kicsit túl rövid volt sajnos. Egyrészben azt is meg tanítsa hogy ne csak az 1napos kalandoknak éljenek az emberek hanem igenis próbáljanak komolyabb kapcsolatokat ki alakítani mint a s..X szóval szerintem izgalmas de mégis tanulságos…Legyen még több ilyen csak kicsit több részes ha az lehetséges!

len90 - 2021. 07. 04. 15:33

Engem pedig pont rettentően zavart, hogy a végén megint a tipikus toxic masculinity diadalmaskodott. Marvin pont azt a magatartást tanúsította, amit az ilyen tipikus macsók szoktak: amikor egyértelművé vált, hogy Melinda oda van érte, onnantól teljesen lesz@rta Melindát és minden más csajra ráhajtott, majd amikor megjelent egy srác aki érdeklődni kezdett a szerencsétlen csaj iránt és ő is rájött, hogy lehet jobban jár, ha átpártol oda, ahol értékelik, akkor egyből bekapcsolt a “nehogy már lecsapják a kezemről” ösztön.
És ezt akarják eladni a népnek “genuine connection”-ként?!?!

Szandra - 2021. 07. 05. 04:56

Arra a Melindára célzol, aki ráakaszkodott Marvinra, kisajátította, nem akarta elengedni még akkor sem, amikor az időt kért tőle, majd ráhajtott rögtön egy másik pasira, hogy féltékennyé tegye, sőt, még tovább is ment egy lépéssel. Örülj neki, hogy neked nem tudták eladni, mert mindenkivel ellentétben átláttál a szitán. Épp ez a lényege a kapcsolatoknak, hogy minden egyes eset más, minden ember más, nem lehet random címkéket rájuk akasztani csak azért, mert neked az jön le róluk. Azért elég behatóan elmesélték azt, hogy mikor miért viselkedtek úgy, ahogy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz