login |

Pilot: iCarly, azaz kezdett a 7. évad

2021. 06. 25. 15:50 - Írta: Necridus

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

 

I just want to stay here and re-watch every episode of “Law & Order”. The murders will cheer me up.

Amikor a Disney Channel uralta a gyerekek/tinédzserek figyelmét a Hannah Montanával, a Wizards of Waverly Place-szel és társaival több, mint egy évtizede, akkor a Nickelodeon is berobbantott néhány élőszereplős műsort, melyek közül talán az iCarly volt a legkimagaslóbb. Azért mert … Hát meg nem mondom, miért volt annyira sikeres, pedig néztem én is.

Idén pedig megkaptuk a felélesztést/folytatást, kvázi a hetedik évadot a Paramount+-on, azért mert …, á, még mindig nem tudom, milyen értéket hordoz igazán magában a sorozat.

Anno élveztem, de most visszagondolva csak valami rettentően humortalan, erőltetett műsor, ami meg akarja fogni a YouTuberség és influenszerség lényegét fiatalokon keresztül, helyette viszont csak az ökörködés megy. De az új sorozatra azt ígérték, hogy felnőttesebb témákat érintenek majd, ezért kíváncsian vártam, hogy 9 év után hogyan fognak visszatérni.

Igyekeztek bele-bele csempészni az első három epizódba valóban érettebb témákat, de ugyanabban a túltolt humorú köntösben érkeztek ezek. Továbbra is erőltetett poénokkal dobálóznak benne, amiknek sajnos kb a tizedüknél jó, ha felszusszantam. Nyilván ez jött a régi sorozatból, de talán érdemesebb lett volna ezen is változtatni. A történetben még mindig van potenciál, csak egy komédiának viccesnek kéne lennie. Ez a sorozat pedig nem az.

Ráadásul maradt a megszokott, többkamerás jelleg, bár a vírus miatt gondolom, most (még) nem közönség előtt forgattak, mint 2012-ben. Az “alánevetős” jelleg számomra továbbra is csak azt érzékeltetni, hogy hol kell(ene) nevetni, úgy pedig még kínosabb, ha nem tudok valamint, mert nem volt vicces. És bár a helyszíni nézőnek nagy meglepetés lehet egy hirtelen megjelenő régi (vagy új) szereplő, számomra az ezt kísérő tapsvihar is iszonyatosan felesleges, inkább zavaró, mint hatásos.

Szóval az iCarly nem vicces. Akkor legalább a sztori jó? Vagy a mondanivalója? Nem. Nagyon furcsállom, hogy igazából nem is a címet adó webshow-ról szól a sorozat, hanem arról, hogy Carly netceleb és 28 évesen is úgy viselkedik, mint 15 évvel ezelőtt. Freddie-nek meg van egy lánya, de nem is viselkedik apaként, a legnagyobb lúzer Spencer meg sikeresebb mindenkinél? Ezeken még lehetett volna dolgozni, tényleg értelmet adni karakterek motivációinak és valóban felnőttesebbé tenni.

Mert amikor azt mondták, érettebb sorozat lesz a Paramount+-ra érkező revival, akkor nem gondoltam, hogy ez abban fog megnyilvánulni, hogy Carly új legjobb barátja pánszexuális, az iPhone-nal felvett webshow-ban meg már arckrémeket is reklámoz. A párkapcsolati drámája nem nevezhető felnőttesebbnek, mert pont ugyanezeket tette anno is. Még mindig hazudunk és megjátsszuk magunkat, csak azért, hogy az ex féltékeny legyen, a kiszemelt partner pedig vonzónak találja őt. Hát…, ez minden, csak nem érett vagy komikus. Cserébe viszont talán kevésbé lett harsány a végeredmény, mint előtte?

Azt egyébként tudni kell az új sorozatról, hogy nem mindenki tért vissza: Carly (Miranda Cosgrove), Spencer (Jerry Trainor) és Freddie (Nathan Kress) látható ismét a képernyőn a korábbi állandók közül, ugyanis Jennette McCurdy (Sam) nem vállalta (felhagyott a színészettel, aminek elég sokkoló okai vannak), ahogy Noah Munck (Gibby) sem. A régiek közül egyedül Cosgrove az, akinek szórakoztat is a játéka (bár a sorozat stílusa néha megköveteli, hogy túljátssza magát), a két srác mintha kiégett színészként tért volna vissza. Persze a karaktereik adják alá a lovat, de valami elképesztően irritáló mind a kettő, pedig Kress anno nem szúrta ennyire a szememet.

A két új karakter pedig rettentően tipikus. Itt a kisgyerek (Millicent), aki valójában mindenkinél vagányabb és eszesebb, ő Freddy adoptált mostohalánya, aki mindenkivel undok és teszi magát, de az ég világon senki nem szól rá és nem teszi helyre. A másik új főszereplő (Harper) pedig a fiatal, nem túl sikeres karriert maga mögött tudó legjobb barátnő. Bár utóbbi még úgy ahogy működik is, de előbbi szokásosan erőltetett figura.

Szóval nem volt túl jó az első 3 rész, de mégis ott van benne az a rengeteg nosztalgiázás, ami miatt sikerült felhúzni az összhatást 5.5/10-re a 4/10-es szintről (és talán túl jószívű voltam így is). Valóban működő humoros elszólás nincs sok, rettentően erőltetett, még mindig random behajigált ötletek átgondolatlan sorozatának tűnik, de a régi sorozatra való kikacsintások és energikussága bejön. Kérdés, hogy ezekből mikor fogynak ki.

Ui.: Hoppá, a negyedik részben már voltak prostis poénok és lapos Föld elmélettel kapcsolatos humor is. Sőt, nem is volt rossz epizód. Talán mégsem lesz annyira gyerek a sorozat, csak idő kell neki? Az előbbi képen látott rekreált mémért pedig jár a pacsi.

11 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2021. 06. 25. 21:23

Necridus: Samet megemlítették? Kiderült, hogy mi lett a karakterrel?

winnie - 2021. 06. 25. 21:29

megkapta az esélyt. mint a legtöbb, általam korábbról nem ismert töbkamerás komédia felélesztése (fuller house, mad about you, punky brewster), semennyire sem kötött le vagy szórakoztatott, szóval hamar kuka lett. de a régieknek van kötődése a karakterekhez, őket a nosztalgia megtarthatja.

Necridus - 2021. 06. 25. 21:47

Mom:

Igen-igen, sőt, azóta is többször emlegették, nem feleljtették el. Carlynak Harper pl a BFSS-je, ami annyit tesz, Best Friend Since Sam.

SPOILER, HOGY HOL VAN SAM:

Jelenleg Sam egy motorosbandával (The Obliterators) van … valahol. Nem mondanak túl sokat, csak azt, hogy csatlakozott hozzájuk.

Mom - 2021. 06. 26. 06:22

Necridus: köszi szépen a választ!

PositiveRush97 - 2021. 06. 26. 11:09

Hú, én imádtam, de teljesen elfogult vagyok régi fanként, mindenképpen nosztalgikus, ez adja el az egészet, kicsit döcögős volt a 3 rész, de a 4.rész eddig a legjobb ha kritikus szemmel nézem

” meg akarja fogni a YouTuberség és influenszerség lényegét fiatalokon keresztül, helyette viszont csak az ökörködés megy ”

Azért azt érdemes hozzátenni, hogy amikor ez indult még nem volt Youtuberség és a web show sem volt egy megszokott dolog, pont ezért annyira korszak alkotó, a humora vitatható, én máig imádom a régit is, a fanoknak mindent meg fog adni szerintem, aki nem nézte/szerette annak felesleges belekezdeni.

KedvElek - 2021. 07. 03. 10:28

Sziasztok.
Tudunk már arról valamit, hogy magyarul fog-e menni valahol?

Necridus - 2021. 07. 03. 12:32

KedvElek:

Nem, legalábbis én keresgéltem most egy kicsit, hátha bukkanok ezzel kapcsolatos infóra, de nem.

KedvElek - 2021. 07. 12. 10:47

Necridus
Ettől tartottam. Köszi, hogy utánanéztél.

winnie - 2021. 07. 12. 11:01

akkor van rá esély, ha/amikor jön hozzánk majd a Paramount+

PositiveRush97 - 2021. 07. 16. 10:34

Amerikában a Nick esti felnőtt sávja a Nick at nite
leadja
https://twitter.com/i/status/1414826568376098816
itt a promó
nem tudni még, hogy csak az első részt vagy mind lesz, nálunk talán a TeenNickre kerülhetne ez esetben, de semmi se biztos még

winnie - 2021. 07. 16. 11:39

csak az első rész lesz elvileg promóciós jelleggel.

8/26/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#113) TBA
8/19/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#112) TBA
8/12/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#111) TBA
8/5/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#110) TBA
7/29/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#109) TBA
7/22/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#108) TBA
7/17/21 (Sa.) 9:30 PM NICK (#101) iStart Over (R)
7/15/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#107) iNeed Space
7/8/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#106) i’M Cursed
7/1/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#105) iRobot Wedding
6/24/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#104) iGot Your Back
6/17/21 (Th.) 3:01 AM PARAMOUNT+ (#101-103) iStart Over / iHate Carly / iFauxpologize

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz