login |

Pilot: Sex/Life

2021. 06. 25. 19:42 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Erotikus drámát is ritkán kapunk? Mármint úgy tényleg durrbelét, nem szemérmeset, mert a mai szinkronos premier, a Vágyak/valóság kapcsán kivételesen igaz a Netflix korhatárbesorolása, a 18-as karika, és a meztelenség kiemelése. Ha azt nézzük, hogy az egyébként borzasztó 365 Days című film mennyi ideig volt toplistás, akkor kíváncsi leszek, ez hogy teljesít majd. De nyilván nem ez a kritika legfontosabb része.

A történet egy (egykor?) vad életet élő nő körül bonyolódik, aki a kámaszútra 79%-át kipróbálta már. Az éjszakák örömteliek voltak, de egyik férfira sem számíthatott kapcsolatként. Szóval ki is kötött egy sokkal megbízhatóbb, gyönyörű férfi mellett. Bár utóbbi nem annyira állat az ágyban, de vele lehetett családot alapítani, gyerekeket szülni. Kiköltözni a külvárosba.

Itt csatlakozunk be, két gyerek után a nő főleg otthon van, a férje hazaér, nem csalja meg (a kezdő rész alapján), csinálja a házimunkát, csak hát nem vad, mámorító, alig akar szexelni a munkás nap után. Nem nyalja ki. Nem tépi le a ruhát. Olyasmiket soroltam, amire a nő panaszkodik. Nem az unalomról van szó, hanem hogy úgy érzi feladta magát, megszűnt önálló ember lenni, megfullad az üvegben, ha már ez a metafora az 1. részben.

Nyilván az árnyalás lesz a lényeg? Mármint a fentiek olyasmik, amiket egy csajok és pasik blog kommentelője teljesen komoly arccal ír le a nőkről. A pilot alapján itt inkább az a szexuálisan túlfűtött téma, hiszen nézőket kell megtartani, hogy micsoda változás a családalapítás, a mérgező múlt feldolgozása. Amit sosem osztott meg a férfival.

A változásokat az indítja be, hogy a nő naplót ír az eddigi életéről, arról, hogy az exe mekkora kőszikla volt, és micsoda állat volt vele a szexuális élet. A férje meg ezt véletlenül elolvassa. Aztán a konyhapultra dönti a feleségét, és úgy húzza meg, mint ahogy kellett volna korábban is. Megpróbál teljesíteni, szállítani a feleségének azt, amire vágyik szerinte.

Tudom, sokat írtam a történetről, bár kihagytam dolgokat nyilván, de igazából ennyi a sorozat egyelőre, egy párkapcsolati dráma, rengeteg szexszel, és a valóságban is abszolút létező problémákkal, csak hát nyilván úgy csomagolva, hogy a nézők ott maradjanak. Másfél rész alapján nem tudom hova viszik, ami jó hír, ha nem egyértelmű. Mármint amikor a pasi elolvassa a naplót az tipikus fordulat lehetett volna, de máshogy bontották ki mint gondoltam.

Ami viszont biztos, hogy Sarah Shahi rajongói… ne hagyják ki? Na és Mike “Barbi” Vogel imádói sem, bár érdekes, hogy őt az unalmasnak tűnő, jófiú karakterbe castingolták. Mármint a bevezetőben ott van, hogy ezeket miért mondom. Manapság már nem néznék sima eyecandy miatt sorozatot, de az biztos, hogy nem szemérmes országos “erotikus” dráma, még ha a fordulatok esetleg arra is hasonlítanak. Ilyen érdekes helyen van az egész megvalósításilag, mert kicsit a Desperate Housewives egyik szála, kicsit meg Showtime dráma?

Talán csak egy kicsit unatkoztam közben, de csak mert a szerelmi háromszöges (vagy négy) drámai része nekem nem volt erős. Olyan romantikus regényes. Nem tudom hova pontozzam, nem én vagyok a célcsoport szerintem.

You are not friends with your exes?

21 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 06. 25. 19:46

annak, ami, teljesen korrekt, és megkockáztatom, igényes is, de ez naaaaaaagyon nem mozgatott meg, egyszerűen nem érdekelt mi merre hogy lesz, a cliffhanger ellenére sem. nyilván, ha lett volna az egészben utalás rejtélyre vagy krimire, akkor talán maradtam volna, de respekt, hogy nem vetettek be ilyen olcsó húzást a nézőknek csak azért, hogy legyen. persze lehet, hogy az 1×02 gyilkossággal indul:)

viccen kívül, nagyon nem nekem készült. de erotikus felnőtt kapcsolati drámának telejsen korrekt.

human - 2021. 06. 25. 21:36

másodikban sincs krimi, de van két cliff is!

Flanker - 2021. 06. 26. 23:08

Sarah Shahi nem szemérmes? Mert akkor olcsó vagy, I’m in :D

kifli69 - 2021. 06. 27. 12:23

…akkor ez erősebb mint a ‘Tell me you love me” ?

human - 2021. 06. 27. 21:50

tippre tök más

speranza - 2021. 06. 27. 22:17

A sors fintora, hogy Sarah Shahi házassága 11 év és 3 gyerek után, nagyjából a forgatás idején a való életében is zátonyra futott.

sorozat/gyilkos - 2021. 06. 28. 00:20

Nem nagyon látom más értelmét ennek, minthogy Sarah Shahi részletekbe menően meg tudta mutatni, hogy 40 fölött is bombanő. A plot romantikus kisregények szintjén, teljesen funkciótlan flashbackes sz0ftszax/tartalmatlan nyűglődések garmadája, alapvetően gyenge színészi alakításokkal. Utóbbihoz valószínűleg hozzájárul, hogy a megírt karakterek is csak kóvályognak a történetben, ami csak nagyon ritkán tud hiteles lenni egy olyan témában, ami egyébként valóságos.

A végső “csavarnak”, azon túl, hogy legkésőbb a második résztől látható volt, meg ugye kizárólag az a funkciója, hogy Sarah még egy évadon dobja le a textilt magáról. Amit persze nem kell lebecsülni, mert Sarah még mindig bombanő, de azért érdemes tisztában lenni vele.

winnie - 2021. 06. 28. 05:45

sorozat/gyilkos: lehet, hogy azért nem látod, mert nem rólad vagy neked szól?:) én elengedtem, úgyhogy a piloton túl nem tudok nyilatkozni, de az azért egyértelmű, hogy a sorozat fókuszát az érzelmek, az érzések jelentik. amik összefüggnek a testiséggel is, de szerintem az értelmet nem lehet vitatni. lehet, hogy sima romantikus ponyvás, lehet, hogy felületes, de ettől még egy 40+-os nő tollából egy 40+-os nő főszereplésével készített sorozat valószínűleg korrekt módon ábrázolja ez az időszakot, vagy legalábbis olyan gondolatokat, amik validok lehetnek egyeseknél.

szóval én úgy érzem, hogy vannak, akikhez szülni fog, akik azért felfedezik benne az értelmet, és a készítő vagy például a főszereplő számára pedig bőven mély, vagy legalábbis izgalmas ez a lélektani megközelítés. de azon egy cseppet sem fogok csodálkozni, hogy vannak olyanok, akikre sehogy vagy másképp fog hatni, ezért is írtam, hogy ez nem nekem készült.

Hulp - 2021. 06. 28. 11:57

Sarah Shahi meztelen; kit érdekel a történet. :D

Reea - 2021. 06. 28. 14:02

Végignéztem, én a férjnek drukkoltam, a szomszédok is tetszettek, bár sokat nem szerepeltek. Lesz 2. évad?
Off: Sarah jelenlegi partnere a sorozatbeli exe…

sukie - 2021. 06. 29. 10:03

Igen, egy kicsit mommyporn a sorozat, ezért valószínûleg azokat fogja berántani, akik voltak már hasonló helyzetben. Én Mike Vogel miatt néztem meg és szegényt megint nagyon gáz szerepbe rakták és még azt sem bonthatta ki (spoiler: miért nem vette el a tökéletes Em-et feleségül, hanem Billie-t? Lehet, hogy mégis van valami érdekes a múltjában?), hanem egy papírból kivágott kertvárosi apuka lett, ami szerintem már a ma élõ amerikai, kertvárosi apukákra sem igaz. Nagyon rossz casting volt Adam Demos, mert egy csepp rosszfiús sincsen benne, semmit sem hittem el tõle. Én elméláztam, hogy mi lett volna, ha fordítva castingolják a 2 férfi fôszereplõt. Engem komolyan érdekelt, hogy van-e még válasz arra 2021-ben, hogy miért ne csald meg a párodat, ha egyébként jó, amiben vagytok. Az utolsó rész feléig úgy éreztem, hogy elég jó irányba mennek, mert a flashback-ekkel lett mélysége a dolognak, de utána az a cukormázas megoldás és a végén meg a borzalmas befejezés, hogy lehessen második évad, nagyon hervasztó volt. Szerintem a megcsalásnál nincs második évad: vagy folytatod tovább vagy végleg abbahagyod, de egyik sem érdekes.

Fegyula - 2021. 06. 29. 11:30

A foci EB miatt nincs dara, eddig három részt láttam, de kezdenek unalmassá válni Shahi keblei és a két férfi csupasz hátsója.
Számítottam valami rejtélyre (akár a múltból is), de eddig szinte semmi sem történik a szexen kívül. Az, hogy a barátnő is összejött a nagy Ő-vel, nem igazán izgi, ahogy Shahi naplóírása sem.
Az meg milyen gáz, hogy a férj meg beleolvas (amit nem nagyon illene), majd elkezdni reprodukálni felesége múltbéli együttléteit, melynek általában égés a vége…ahogy a sorozatnak.

sorozat/gyilkos - 2021. 06. 30. 01:27

@winnie Hát az biztos, hogy nem úgy nézek ki, mint Sarah és a problémáink sem egyeznek, de azért minden jóindulattal és szubjektivitással együtt is kijelenthető, hogy ennek a megvalósítása gyengécske.

Ha már testiség, kapcsolati problémák, meg feloldatlan traumák, akkor ott van pl a Normal People. Abban valahogy 90-es évekbeli playboy vágóképek nélkül is tudták hitelesen ábrázolni a fentieket (miközben itt ez volt a csúcspont). Ez nem mély, ellenben majdnem ugyanazokat a köröket rója a felszínen, ami lehangolóan unalmas.

Azt fel se hoztam, hogy a nő karaktere elvileg pszichológus, amihez képest a párkapcsolati kommunikációja és az önismerete a bányász béka segge alatt téblábol, mint egy travolta mém. Én is basztam már el kapcsolatot ilyenek okán, de hogy ennél még akkor is többet és nagyobb mélységben próbáltam megoldani, az fix.

human - 2021. 06. 30. 02:29

“Azt fel se hoztam, hogy a nő karaktere elvileg pszichológus, amihez képest a párkapcsolati kommunikációja és az önismerete a bányász béka segge alatt téblábol, mint egy travolta mém. ”

az semmit nem jelent :D mármint én tudok pszichológus nőről, aki kb. azt csinálja mint Shahi, csak 30 alatt van még.

sorozat/gyilkos - 2021. 06. 30. 12:06

@winnie nem kevés pszichológus azért akar más embereken segíteni, mert magán nem tud. Ezt adom.

human - 2021. 07. 01. 02:34

jaja, winnie

Mellyssa - 2021. 07. 01. 19:17

Nem nagyon lehet darálni, mert tömény. Tömény szenvedés. Néha fel-felvillan valami, amivel egy korosztálybeli kisgyerekes anyuka azonosul(hatna) és talán kötődni lehetne a sorozathoz, aztán folytatódik a kínlódás. Én pl.vártam volna dilemmát, hogy visszamenne dolgozni, de csak az ex-fickón nyekereg. A főhősnőn kívül minden szereplő egysíkú: A vagány, nagyon okos -egyetemi tanár – szingli (!) barátnő, aki beleragadt a party-maca állapotba, vagy a gyöngysoros desperate housewives, akiknek a nap fénypontja a hamis gucci táska levadászása. A jófiú férj, akinek merevedési gondjai vannak, a rosszfiú ex, akinek mindig áll, és akitől minden nő bugyija lecsúszik. Elkezdtem bele-bele”tekerni”. Háttérben elmegy.

Furobolond - 2021. 07. 07. 07:39

Végignéztem.
Azzl kezdem, hogy sose voltam Sarah Sashi rajongója. Most se lettem.
A sorozat számomra kerek egész.
A második évad, én azt gondolom, hogy nem kell. Az már szerinten eléggé nyögvenyelős lesz és történetileg unalmas.
Vagy mindenki megcsal mindenkit és élünk hazigságban vonal lesz, vagy a szétmegyünk, kibékülünk kombó lesz ismételve.
Számomra a sorozat így kerek és tökéletes.

Caeiro - 2021. 07. 12. 11:38

Kész szenvedés volt végignézni a csaj életközepi válságát. Hasonló korban vagyok, elvileg át kellett volna éreznem a problémáját, de inkább csak felhúztam magam rajta. Egy pszichológus, aki elvileg másoknak segít, magán nem tud…ez mekkora toposz lett manapság! Inkább csak azért néztem végig, hogy végre kiderüljön, miért is szakított az exével. Ezennel viszont kaszáltam, nekem ebből ennyi untig elég volt!

Nikolka - 2021. 07. 16. 01:30

Szerintem ez egy nagyon fontos téma. (sokan ragadtak az elvárások miatt egy olyan életben, amiben nem boldogok) Rettenetesen életszagú (ismerős) karakterekkel. Tényleg mindegyik karaktert “ismerem” személyesen.
Sajnos a megvalósításon elcsúszott a sorozat. Elég gagyira sikeredett. Én drámaibb sorozatot csináltam volna ebből a témából. Több lett volna ebben a témában sokkal. Kár érte.

@Mellyssa Én pont azért voltam kíváncsi a sorozatra, mert érdekelt egy ennyire másfajta családanya, mint én. Mert tudom, hogy vannak anyukák, akiknek nem ez a boldogság, mint nekem. nem kell azonosuljak egy karakterrel, a karakterek 90%-ával nem azonosulok. Sőt, sokkal érdekesebbek azok, akik mások mint én. De itt tényleg nem volt rendes történet ehhez a karakterhez!
(A melós anyukás témában pedig a Losing Alicet ajánlom, ha nem láttad. Ott a munka (is) a dilemma.

Bíborcsók - 2021. 07. 20. 20:56

Nagyon tetszett,mintha nekem szólna,telitalálat.A színészek jól hoztàk a karaktereket,a szexjelenetek is elég jÓk lettek.Làtom benne a dràmát,ahogy a nő vergődik a tökèletes,de unalmas fèrje melett,és hogy annyira kellene neki Bred már túl késő.A férjet sajnàltam,mindent megpróbált,mégse ő kell neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz