login |

The Hustler: kezdett a 2. évad

2021. 06. 28. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, vetélkedő,

Folytatódott Craig Ferguson vetélkedője! (Mármint már pár hete, de csak pár napja érhetek el a részek a neten.) Volt sok műsora már a Late Late Show egykori műsorvezetőjének a kirúgása óta, miután James Corden váltotta (ezekről is írtam a The Hustler tavaszi kritikájában, ahol a játék lényegét is leírom), de úgy érzem, hogy ebben tudja leginkább önmagát adni, még akkor is, ha viszonylag kis szerepe is van. Élőben, a közönség soraiban ülve biztos, hogy sokkal többet kapnánk belőle, tippre elég komolyan megvágják az adást.

Ahogy írtam a fenti linken, ez a rejtélyközpontú játék nem tökéletes, de annak köszönhetően, hogy ez hasonlít legjobban a klasszikus The Mole-ra (“Ki A tégla?!”), meg a Whodunnit-ra, elég hamar belopta magát a szívembe. Amiben persze Ferguson-nak is része volt, valamint annak, hogy a végjáték, amikor csak két játékos marad a beépített emberrel, előhozza a nagyon finom, Tíz kicsi négeres szcenáriót, amikor meg kell győzni a másikat, hogy a harmadik a sáros, és ha ő mégis ránk voksol, akkor kvázi a fafejűsége miatt mindketten pénzt bukunk.

Alapból nem tudtam volna sokat írni a második évados kezdésről, hiszen a vetélkedők egyes részeit nem sok különbözteti meg, és itt még a nyeremény is nagyjából ugyanannyi, 60 és 90e dollár között változik (amit a végén általában feldupláznak), de a 2×01 kimondottan izgalmas és érdekes volt több szempontból is. És ismét előjött az a szcenárió a végén, miszerint A és B is C-t győzködte, hogy a másikra voksoljon, amikor azért szorítok, hogy C legyen a Hustler, mert mekkora kopp lenne. Hirtelen nem is tudom, hogy az S1-ben volt-e erre példa. De egy biztos, ilyenkor akár a két valódi játékos, akár a beépített ember nyer, nézőként mindig felemelő a sikert látni, nagy pozitívum, hogy általában “jó” a végkimenetel, mert nehéz kötődni a játékosokhoz annyira, hogy a kudarcuk lelombozzon.

Az első évadhoz képest nagy változás nem volt, ahogy észrevettem, az apró finomhangolásokra, amik itt is jelen voltak, már legutóbb, a szezon vége felé sor került. Például már nem kap olyan creepy kikísérést a kieső, és most a bemutatást az első clue után ejtették meg. Ja, és elkezdtek jobban utalni a gondolkodási időre, bár még mindig csak szóban.

Negatív max az lehet, hogy engem ez a dolgozószobás miliő, meg a tipikus zene olykor folyamatos háttérben úsztatása annyira nem fog meg, de szerencsére Ferguson bőven tesz bele annyi személyiséget, hogy érezzem, nélkül közel sem lenne ennyire pozitív a véleményem. Olykor félek is attól, hogy túl réteghumort adagol és az ABC le fogja őt cserélni, de jó látni, hogy nem csak a fősodornak van esélye képernyőre kerülnie. (A legjobb az, amikor a játékosok visszalőnek, improvizációra késztetik, akkor nagyon elemében van. Az, hogy képes meghökkenteni őket, az papírforma.)

Egyedül azt sajnálom, hogy esélytelen utólag visszaemlékeznem a Hustler korábbi, rész közbeni tevékenységére, hogy miképp viselkedett, illetve hogyan próbálta befolyásolni a válaszokat, pedig azzal lenne teljes az élmény. (Vissza is tekerhetném a részt, de arra végképp nem lennék képes időt pazarolni.)

Azt hittem, hogy már sosem leszek képes amerikai vetélkedőket 40 percen át nézni a sok üresjárat, de a The Hustler megmutatta, hogy ez nincs így. Nem hiszem, hogy hetiben fogom nézni, de ahogy anno, úgy most is lehet, hogy előkapom, amikor eszembe jut, és biztos, hogy az évad végére jutok. Tavasszal is megnéztem pár részt, utána pár hónapig nem láttam, majd a maradék 4 epizódot 3-4 nap alatt megnéztem, és tűnődtem, hogy ha ennyire élvezem, akkor miért raktam félre.

Megmondom, miért, mert marha könnyű a válasz: nem raktam félre, csak nem vettem elő, mert annyi, de annyi JÓ néznivaló van. A Netflix-en több mint 100 sorozatban vagyok valahol félúton, és a zöme olyan, hogy amikor visszatérek hozzá, akkor azonnal rákattanok. Ez már több is, mint aranykor. Persze ennyi jó sorozat megtalálásához az is kell, hogy az ember sok mindent elkezdjen, mert csak reklámok és hírverés alapján egy The Hustler-re sem fog rátalálni senki, pedig lehet, hogy rajtam kívül is akadnak olyan Craig Ferguson-rajongók, akik szívesen idézik fel az ökörködéseit.

3 hozzászólás Ne habozz!

Zoli - 2021. 06. 29. 10:11

Érdeklődnék hogy neked ÉLETED is van?:))

winnie - 2021. 06. 29. 11:35

munka és 3 (iskolaszünetes) gyerek mellett, vagy az is az életbe tartozik? VAN!

viccen kívül, ha azért kérdezed, mert arra a népszerű félreértésre gondolsz, hogy sok sorozatot nézek és másra nincs időm, akkor csak a szokásos választ tudom adni: nagyon kevés sorozatot nézek, sokkal, de sokkal kevesebbet, mint a legtöbb olvasó. (ahogy írtam a blogon, május-júniusban volt egy 30 napos időszak, amikor egy epizódot sem láttam igazán.) és még akkor is ez lenne a helyzet, ha azt az időt, amit a sorozatokról való írásra fordítok, sorozatnézéssel tölteném ki. az egész blogosdinak valóban van ez az illúziója, de tedd fel fordítva a kérdést, hogy hány sorozatévadot néztem meg mondjuk idén, illetve, hogy láttam-e egy percet is valaha olyan sorozatokból, mint a the wire, a dexter, a the marvelous mrs. maisel, a sex education, vagy egy résznél többet olyan sorozatokból, mint mondjuk a witcher, a la casa de papel vagy a breaking bad, esetleg az idei 9/10-es pilotos sweet tooth. mert a válaszom “nem”:) ezért szeretem a 4 részes évadokat!

sajnos csak abban vagyok menő, hogy sok pilotot megnézek, és sok sorozatot elteszek későbbre, hogy majd folytatom őket, és szép lassan így is teszek általában.

winnie - 2021. 06. 29. 11:39

a tegnapi sorozatprogramom volt: the hustler – 2×01 (2 részletben – 24+16 perc), ebéd közben b positive – 1×15 (18 perc) és este a kertben a miracle workers: dark ages – 2×10 utolsó 10 perce.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz