login |

Virgin River: a 3. évad előtt – írta nargli

2021. 07. 02. 18:50 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika,

A Robyn Carr népszerű regényfolyamából készülő sorozatból már a 3. évad érkezik július 9-én a Netflixre, úgyhogy itt az ideje, hogy megnézzük, mi a helyzet Virgin Riverben.

Ahogy az első szezon premierje után írt kritikából is kiderült, a széria főhőse Mel Monroe, aki nővér, egészen pontosan diplomás ápoló és bába. A fiatal nő a férje halála után költözik Los Angeles-ből a címbéli észak-kaliforniai kisvárosba, hogy a környezetváltozás segítségével megküzdjön gyászával és bűntudatával.

Egy gyönyörű környezetben játszódó sorozatról van szó, amelyben lehet, hogy van néhány szappanoperai elem, és feleslegesen (túl)bonyolított történetszál, ám alapvetően mégiscsak magával ragadó. Akinek tetszett a Férfi fán terem (Men in Trees) vagy akár a Doc Martin, mindenképpen tegyen vele egy próbát. Hamar rá lehet érezni a hangulatára. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A második évadban Mel már egészen jól beilleszkedett a közösségbe, így a szezon központi kérdése természetesen az, hogy hogyan alakul a kapcsolata Jack Sheridannel, a helyi bár tulajdonosával.

Jack Afganisztánból hazatért veterán, akinek meg kell küzdenie a saját maga gyászával és bűntudatával. A sorozat egyik erőssége számomra, hogy bármilyen könnyed hangvételű is, a maga eszközeivel komolyan veszi, Mel veszteségét és Jack traumáját is. Mel férjének halála nem súlytalan körülmény, és Jack-nek is szembe kell néznie múltbéli döntéseivel. Így annak is van súlya, amikor végül egymásra találnak.

Mel és Jack sorsa mellett természetesen megismerjük a kisváros többi lakójának életét is, ennek megfelelően sok szálon fut a sorozat. A különböző szálak között van, ami erőltetett vagy egy kicsit túlhúzott. Én például ilyen erőltettet szálnak éreztem, hogy Hope, a város polgármestere, nem akarja, hogy arról pletykáljanak, hogy újra összejött a férjével, Verononnal (aki mellesleg a helyi orvos, Mel főnöke), ezért mindenféle elterelő hadműveleteket talál ki. Hiába az érdekes karakterek, és végül a megható lezárás, ez a szál a végén bizony már fárasztó volt.

Az érzelmi viharok mellett bűntények is történnek Virgin Riverben: Jack drogdílerek ellen küzd, egykori katonatársa „Preacher” pedig egy gyilkossági ügybe keveredik bele. A gyilkossági ügy egészen szappanoperába fordul, amikor megjelenik a városban, és kérdezősködni kezd, a meggyilkolt férfi ikertestvére…

A sorozatban számomra eddig egyértelműen Charmaine a leggyengébb láncszem: ő Jack volt barátnője, aki ikreket vár a férfitól. Charmaine eddig az egyetlen egy dimenziósan ábrázolt karakter, aki látványosan csak azért van a történetben, hogy akadályt képezzen Mel és Jack bimbózó kapcsolatában, ő az, akit a néző utálhat és hibáztathat. Remélem, hogy a harmadik évadban kicsit kibontják a jellemét, megérdemelné.

A második évad végén Jack-et meglőtték, egészen drámai volt, hogy most jó sokáig nem tudjuk meg, mi lesz vele. Ezek után kicsit váratlan volt, hogy a Netflix olyan előzetest adott ki a 3. évadhoz, amelyből megtudjuk, hogy Jack életben van. Oké, tudom, nehéz is lett volna olyan trailert összeállítani, amelyben a férfi főszereplő nincs benne, de ez mégiscsak sokat elvesz az izgalomból. De a nagy kérdés persze még így is ott van: ki lőtte meg Jacket? Brady? Charmaine? (Na, az aztán tényleg jó fordulat lenne!) Vagy valaki egészen más? Hamarosan megtudjuk!

Egyébként már az is kiderült, hogy a Netflix berendelte a Virgin River 4. szezonját, Robyn Carr pedig 22 Virgin River-könyvet írt eddig (az első már magyarul is olvasható), szóval, alapanyag van bőven, számíthatunk még kisvárosi érzelmi viharokra és ármányokra.

9 hozzászólás Ne habozz!

Niki - 2021. 07. 02. 22:44

Azt tudja valaki, hogy van-e bármi esély, hogy leszinkronizálják? Vagy ha már feliratosan jött ki a saját gyártás, akkor úgy is marad?

winnie - 2021. 07. 03. 06:39

vannak, amik utólag kapnak szinkront (lupin, la casa de papel, too hot to handle), így esély mindig van, de ilyenkor szerintem a korábbi szezonok is kapnának, plusz az előzetes is szinkronos lenne.

ChristineJane - 2021. 07. 03. 11:59

Ha Charmaine lenne a tettes, az tényleg kicsit fölrázná a dolgokat.:) Mondjuk kevés rá az esély. Én Bradyt is kizárnám, ő pont, hogy változni akart azzal, hogy elküldte azt a családot, nem hiszem, hogy utána odament, és lelőtte Jacket. De az simán lehet, hogy a drogdíler bandából lesz valaki.

nargli - 2021. 07. 03. 12:08

ChristineJane, amúgy szerintem is a bandából volt valaki, a főnök megbízására. De persze lepjenek meg, legyen valaki egészen más. Már csak pár nap és kiderül.

LilyCat - 2021. 07. 04. 16:54

Na, ma befejeztem a második évadot. Hiába van benne annyi dráma, ez a sorozat engem valahogy megnyugtat. Várom a harmadik évadot.

zetevar - 2021. 07. 11. 09:17

Ledaráltam a 3. évadot. Alapvetően szeretem a sorozatot, nem a csúcsok csúcsa, de szimpatikusak a szereplők, különösen Mel. Ám volt vele néhány problémám: az eleje a szokásosnál is vontatottabb volt, a romantikát pedig határozottan túltolták. Egyedüli érdekesebb eseményszál a Brie, Brady kapcsolat volt.
Sztem a végét kellett volna az elejére tenni.

SPOILER
Legalább néhány szálat lezárhattak volna, mert ez így nagyon gyenge lett. Mintha a covid miatt nem tudták volna lezárni az évadot. Még azt sem tudtuk meg biztosan, ki lőtt Jackre. Szóval komoly problémám volt az évad ritmusával és felépítésével.

mese - 2021. 07. 11. 16:34

Alapvetően egyetértek zetevar-al.

SPOILER
Azzal a kiegészítéssel, hogy szerintem nagyon túltolták a drámát ebben az évadban. A Hope-os történetszálat még értem is a covid miatt, de a többit még összeszámolni is sok.

Az elvarratlan szálak pedig már-már rekorddöntési kísérletnek tűnnek.

kisanna - 2021. 07. 20. 14:47

egyetértek az előttem szólókkal, túl nyitott maradt és értem, hogy meg kell alapozni a következő évadot (gondolom), de ez, hogy

SPOILER

a párkapcsolati meg egyéb dolgokon kívül még az utolsó 5 percben megjelenik egy random hátizsákos utazó, és így nyilván tudom, hogy majd valakinek a valakije lesz, az így… nemár…

dinnyemano - 2021. 07. 26. 22:35

Jujj, hát ez a harmadik évad olyan gyenge lett, hogy kínlódás volt végignézni.
Nem is hiszem el.
Jó az első két éved tempója se volt pörgős, de jobban meg volt írva, nézhető volt.
Szörnyű.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz