login |

Starstruck: vége az 1. évadnak

2021. 07. 04. 21:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, ,

Nem hiszem, hogy valakivel lenni ilyen nehéz kéne legyen.

A moziban már kihalt a romantikus komédia, közben a Netflix ontja a zsáner filmjeit, de ők a túl kommerciális oldalról közelítenek hozzá, vagy épp a kicsit jobban sikerült tinikétől. Erre jöttek az angolok, már megint, hiszen amúgy is ők voltak az igazi nagyágyúk az ilyesmi filmekben, és letették ezt a remek 6 részt az asztalra, hogy “tessék, de akkor most csönd egy ideig!” A második évadig mindenképp?

A történet ugye annyi lenne röviden, hogy egy buliban a főszereplő nő összejön véletlenül egy mozisztárral. Aztán tipikus romantikus komédia szinten mégsem lehetnek könnyen együtt, valami mindig közbejön. Tényleg nagy vonalakban foglaltam össze ezt rövid szezont. Nem mondom, hogy nagy filmet, mert elég jelentősek voltak a részek ívei.

Nyilván hosszabban elhúzva nem sok értelme lett volna nézni a vele-nélküle alapokat, de így bőven elment. Ennek kapcsán megemlíteném, hogy mennyire modern gondolkodású végig a sorozat, senkit sem a régebbi szerepekbe kényszerít bele, hanem a modern koriakba. Nem egy új Hugh Grant-történet ez, a 2020-as évbe jobban illő a Starstruck.

Ami pedig kifejezetten tetszett, hogy a sorozat humora végig aranyosan mosolygós. Oké, romantikus komédia módjára idővel utóbbi hátrébb sorolódott, de még így is ráragad az ember arcára a mosoly közben, akárcsak a helyzetek, vagy néha jó dumák miatt. Nem mellesleg jó pár “híres emberes” klisét kikerültek az első évadban. Lehet, hogy még előkerülnek majd, de egyelőre jó pár kimaradt azokból, amik “adták volna magukat”. Na nem meglepetéseket hoznak a részek, csak nem a teljesen tipikus helyzeteket.

Ami meglepett, hogy míg az elején Rose Matafeo kicsit idegesítő volt, a végére mennyire megkedvelhető mégis. Nyilván ahogy kibontják a karakterét, úgy változhat a véleményünk is, de valahogy mégsem gondoltam volna, hogy erre sor kerül, hisz például a partnere, Nikesh Patel az első perctől a helyén volt.

Nyilván nem találta fel a spanyolviaszt a Starstruck, gondolom az kicsit a Fleabagnek járna az utóbbi évekből, ellenben nagyon jó volt nézni. Vagyis talán a kellemes jobb jelző rá. A folytatás már berendelve. Szerencsére? Nem tudom, hogy megismételhető-e a varázs, de majd meglátjuk.

4 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 07. 04. 22:12

Minden percét imádtam, tényleg nagyon kellemesen végigmosolygós volt az egész. A 90-es évek, korai 2000-es évek klasszikus romantikus komédiáit nagyon szeretem, de tény, hogy mostanra jórészt kihalt a műfaj (mármint ha a minőségileg is értékelhető darabokat keresnénk). Pont ezért is volt ez a sorozat most telitalálat. Ráadásul tényleg nem hozott alapvetően újat a műfajba a Starstruck, csak kvázi modernizálta és a jelen korba helyezte a szokásos szitukat.

És persze baromi jó dumák voltak benne és szimpatikus volt az egész színészgárda (csak azt sajnáltam, hogy Minnie Driver-nek csak egy röpke feltűnés jutott. talán majd jövőre?).

Simán el tudom képzelni, hogy ezt, akár már idén, többször visszafogom nézni, hiszen mégiscsak pár óra az egész.

Így is kerek lett volna a sztori (a befejezés is tökéletes volt), és kicsit azért vannak fenntartásaim, hogy mennyire lesz egy következő évad hasonlóan jól eltalált, de remélem a legjobbakat. Én tuti ott leszek a folytatásnál.

Divide - 2021. 07. 05. 06:42

Kedves mini, de nekem végig az járt a fejemben, hogy eléggé wannabe Fleabag, és hogy mennyire a közelébe se ér. Szerintem a főpasinak ráadásul köze nem volt a szerepéhez, minden egyes mellékszereplő lemosta a képernyőről, de lehet, hogy ez afféle metapoén akart lenni (“Rossz színész vagyok?”).
Egynek elment, mert nekem is hiányoznak a komédiák, de ebből nem vágyom még egy évadra, ahhoz túl halovány volt.

Shannen - 2021. 07. 05. 08:03

Én annyira nem éreztem ezt a “wannabe Fleabag” dolgot. A Fleabag-ben bár vannak romantikus/párkapcsolati elemek, azért sokkal sokkal több mint egy klasszikus romkom, a Starstruck viszont az, és nem is akar ennél több lenni (és ez rendben is van). De azt is értem, ha valakinek ez így mégis kevés volt.

fajro - 2021. 07. 08. 13:51

Kellemes meglepetés volt, kíváncsi vagyok a második évadra, de tökéletesnek nem mondanám.

Egyrészről nekem is volt benne egy “wannabe Fleabag” érzésem, nem az egész sorozatra nézve, hanem maga a főszereplő tűnt úgy, hogy próbál egy kicsit…hmm, meríteni PWB-ből. Végülis, egyik humorista inspirálja a másik humoristát…
A legnagyobb gyenge pontja a főszereplőnk lakótársa volt, az nekem már túlment a vicces kínoson, és szimplán csak nagyon kínos és eltúlzott volt az összes megszólalása a “nagy sztár” közelében.

A többi szereplő nekem működött, a Nikesh Patel kissé halovány volt, de nem bántóan.
Elég sok konfliktust tartogat a jövő, ha együtt maradnak, remélem, hasonló humorral meg tudják oldani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz