login |

Too Hot To Handle: vége a 2. évadnak

2021. 07. 04. 15:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Véget ért az Ellenállhatatlan kísértés második szezonja, amely ezúttal valódi győztest kapott, de… számított valamit, hogy ki nyer? Az az igazság, hogy számomra ez egy olyan aspektusa a valóságshow-nak, ami teljesen hidegen hagyott, bár azzal egyetértek, hogy a játékosoknak kellett ez ösztönzésnek. Más kérdés, hogy nyilván, ha tudja az ember, hogy mi kell a győzelemhez, akkor színlelhet is, hogy ő nyerhessen…

Ha mindezen túl tudunk lépni, ha az ember nem a győztesért, hanem a történésekért (a szappanért), a karakterekért nézi a sorozatot, akkor szerintem elégedett lehet, már persze abban az esetben, ha a játékosok nagyja bejött neki, vagy legalábbis nem irritálta. Ilyen szempontból viszonylag jól válogatták össze a gárdát, és ha valaki nem is volt túl szimpatikus, legalább hiteles maradt, és ez volt talán a Too Hot To Handle erőssége, hogy a játékosok zöméből kihozta az őszinteséget. Legalábbis sok minden annak hatott a 2. évadban, Tudom, hogy nézőként biztosra semmit sem érdemes venni.

Mivel alapvetően megkaptuk ugyanazt, amit az első évadban pepitában, így az S1-es kritikához képest az összképről nem változott a véleményem, a mostani szezon is kellemes és szórakoztató hullámvasút volt, a maga felületességével és eseménytelenségével együtt. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ahogy írtam, nem nagyon izgatott, hogy ki nyer. Annak örültem, hogy összejöttek, vagy látszólag összejöttek többen is, de hogy a két (csereszabatos) erős pár melyik tagja kapja a pénzt, számomra akkor is mindegy lett volna, ha az egyik srác sokkal szimpatikusabb, mint a másik – Carly-nak nem nagyon volt esélye, nem is nagyon értem, hogy kerülhetett ő kijelölésre, mint harmadik döntős.

A Melinda/Marvin-kapcsolat eléggé hullámvasút volt az évad egészét tekintve, nem semmi, hogy hova jutottak el, és leginkább ez tetszett a Too Hot To Handle 2. évadjában, hogy simán változott idővel a játékosokról alkotott véleményem. Melinda kapcsán abszolút negatív volt egy ideig, de később simán megenyhültem és szurkoltam is neki, ami nem kis részben annak is köszönhető volt, hogy a kamera előtt jó interjúalany volt. (Szinte mindenki jól működött, de talán ő és Chase hozta legjobban magát, bár a legjobb pillanatai talán Carly-nak voltak a kamera előtt beszélve.)

Az viszont biztos, hogy náluk sokkal jobban “szorítottam” Cam-nek és Emily-nek – főleg a lány miatt, még akkor is, ha nem nagyon látok esélyt a hosszabb távú sikerre (lehet rákeresni a neten, hogy mi történt, még nem tudom), mert hiába beszéltem őszinteségről, a legvégéig nem lehettünk 100%-ig biztosak, hogy Cam nem csak a jó sztorira és a nyereményre hajt. A legvégén már lehetett hinni neki, de esetében ki tudja, hogy ez meddig fog tartani?

A többiek? Meglepett, hogy Nathan ennyire szimpatikussá vált, fura volt, hogy mennyire nem tudott senkit sem találni magának (valahogy a Larissa-val való kapcsolata erőltetettnek tűnt, utóbbi pedig bármennyire is kedves volt, nem lett a szívem csücske), dettó ez volt a helyzet az elég hamar kipenderített Kayla-val, aki, mint tavaly Nicole, tök szimpatikus volt, de totál “esélytelen”, egy másodpercig nem lehetett látni benne a léha férfifalót.

Persze itt jön a képbe, hogy ismét lehetett érezni, hogy az egész “nyaralásnak” csak nagyon kis szeletét láttuk, volt egy-két olyan félmondat, ami arra utalt, hogy történt itt még ez-az azon kívül, amit mi láttunk, és tényleg megnéznék egy színfalak mögötti sorozatot is, hogy mivel töltötték ezt a pár hetet a fiatalok, amikor nem “sztorit állítottak elő”. Az egész tényleg egy nagy pihenés volt. (Mint ahogy az is érdekelne, hogy a készítők vajon minden kreatív ötlete képernyőre is került, vagy volt pár foglalkozás, illetve tematikus buli, amik nem adtak sokat a sztorihoz, így kivágásra kerültek.)

Carly és Chase is amolyan kezdeti pár volt, igazából nem is nagyon értettem, hogy miért feszültek be, hogy mit vártak egymástól, amit végül nem kaptak meg – utóbbi később koppant is egy meglepőt (nem is értettem, mit várt Tabitha-tól), előbbi meg érzelmi hullámvasutazott, és érdekes útja végén kapott némi hepiendet. És ugye volt még egy Pöttöm Pete-ünk, aki azt csinált a lányokkal jóformán, amit akart.

Az újak közül Robert ééérdekes figura volt, Christina-val együtt idővel kirakták őket – utóbbinál fura volt, ahogy lázadóból szinte átmenet nélkül beállt a sorba, és Lana-hívő lett. Joey, Elle és Tabitha közül pedig inkább utóbbi kavarta fel az állóvizet, főleg a zuhanyzásával, meg azzal, hogy tényleg magasról tett mindenre, és trollkodni akart, bár összességében végülis nem ment sokra.

Úgy éreztem, hogy elég jól működött a “ti pénzeteket bukom, ha szabályt szegek”-aspektus, direktbe senki nem akar tapló lenni, és még így is hozott a dolog pár érdekesebb konfliktus(kezdemény)t. Ha a kiesőket tekintjük, akkor semmiképp sem ad a reality-hez az, hogy muszáj valakivel együtt lenni, ha maradni akarunk a műsorban, mert ez csak erőltetettséget szül.

Tetszett a narráció többszöri Negyedik Fal-bontása, az, amit pedig a vége felé csináltak a stáblistával és a Next Episode-gombra való utalással, mindig is a kedvenc húzásom volt, nem is tudom, hogy a How To Sell Drugs Online (Fast)-en kívül más sorozat még játszott-e ezzel. A játékosok előtt álló szabályszegő dilemmák is korrektek voltak, amikor pedig valódi érzelmeknek és minidrámáknak lehettünk szemtanúi, az mindig működött. Oké, azt mondjuk nem értettem, hogy 3 nappal a vége előtt Nathan miért akarta a Larissa-szitut tisztázni, a foglalkozások, főleg a srácoknak szóló pedig bár csak látszatmélységet mutattak, de jó volt látni, hogy (talán produceri utasításra) legalább törekednek a játékosok arra, hogy részesei legyenek az egésznek.

A negatívumok között (a cheesy-ség mellett, ami azért jól áll a szériának) elsőként a trademarkként használt béna robotnyelvet emelném ki, ami nekem rém erőltetett volt az adatok analizálásával, azzal, hogy “Lana mindent lát”, meg a többivel, főleg, hogy a játékosoknak is át kellett venni, és tényleg robotként hivatkozni a készítőkre. A nagyon elhúzott, de kiszámítható fake out-ok nélkül is meglennék, még ha kötelező realityelem. És olykor kifejezetten bénának éreztem a szájbarágós dalválasztásokat a túl egyértelműen illő szövegekkel, valamint az ezerszer elsütött párkeresős paneleket, mint a megnyílás vagy gyarapodás. Ja, és a finálés workshop minek volt…, nem is értettem.

Korrekt, de messze nem kiemelkedő reality a Too Hot To Handle, ezen a 2. évad sem tudott változtatni, és gondolom, a harmadik sem fog, mivel azt ezzel együtt forgatták, még a premier előtt, azaz sem a visszajelzések alapján nem fognak belenyúlni, sem pedig az ottani játékosok nem lesznek “két szezonnal okosabbak”. Bár tippre azért fognak annyit variálni a készítők a formátummal, hogy ne tök ugyanilyen legyen a szkript. (És még ugye lesz egy brazil változat is elvileg.)

Nyilván nem az én tisztem az aggódás, de még mindig azt érzem, hogy a készítők eléggé ki vannak téve a játékosok szeszélyeinek. Tippre egyébként ösztönzik őket és tiltanak nekik ezt-azt, hogy ne lehessen meghackelni komolyabban a játékot, de ők sem tudnak mit tenni a “látszat journey”-k prezentálásával, a látszatkapcsolatokkal, vagy az esetleges “tudjuk, hogy ezt kell mondanunk, hogy zöld lámpát kapjunk” hazugságokkal.

Tippre ismét csak utána fogok nézni annak, hogy együtt maradtak-e valakik a műsor után, vagy megint esélytelen volt-e ez. És arra is kíváncsi leszek, hogy ha az 1. évadból Chloe jött ki legjobban, akkor itt vajon ki fog leginkább profitálni.

ui: Elég WTF, hogy a Too Hot To Handle-ben, miután az S1-ben egy pár sem maradt együtt, az S2-ben három pár is van. Még. A győztes duó ugyan szétment, de másik kettő együtt van, és alakult egy harmadik is. Itt el lehet olvasni, hogy kikről van szó, és azt is, hogy mi a helyzet a többiekkel.

5 hozzászólás Ne habozz!

Ghost - 2021. 07. 04. 22:53

Azért szerintem le a kalappal a szerkesztők és vágók előtt, mert meglepő módon szórakoztató és hamar lemennek a 40 perces epizódok úgy, hogy gyakorlatilag SEMMIT nem csinálnak. Nincsenek játékok, nincsenek feladatok, nincsenek taktikázások, csak ugyanazok a betanult érzelmi sablon mondatok. Érzésre szerintem a szereplők részéről baromi unalmas lehet az egész 3-4 nap után, mert hiába a gyönyörű helyszín, a kényelem és a kellemes társaság… egyszerűen nincs mit csinálni csak heverészni és naponta négyszer átöltözni. Legalábbis abból kiindulva, ami képernyőre kerül. És mondom mégis, valahogy sikerül egy jópofa tartalmat kreálni ebből az egészből.
Én feltételezem, hogy pár héten belül érkezhet egy reunion epizód, mint az előző szezonnál, amiből kiderül kivel mi lett. Tippre én azért nem gondolnám, hogy nagyon együtt maradtak a párok, inkább egy olyan összerakott sztorik a show ideje alatt.

Zoli - 2021. 07. 04. 23:47

Én leszarnám, szerintem minden szereplönek van olyan munkája (teste) stb. amiböl jól meg tud élni, én nem is értem miért nem kurtak pár napig, leglalább jol érezték volna magukat. Lelkizni bármikor lehet.

Ghost - 2021. 07. 05. 10:34

Zoli: Akkor megfordítva a dolgot: nyaralni, jól érezni magukat és kúrni ugyanúgy bármikor lehet.
Az emberi természet része, hogy szeret játszani, célt és kihívást kitűzni maga elé és ha hosszútávon valójában nem is fejlődnek (mert azért valljuk be, kevés esély van rá, hogy ez a pár nap annyira megváltoztatta volna őket, hogy a hétköznapi mókuskerék ne rángatná vissza őket a korábbi személyiségükbe – bár azt is kétlem, hogy eredetileg olyan vagány szexmasinák lettek volna, mint ahogy a műsor kedvéért beállították őket, a karakterek megalkotása is a show része), de legalább egy rövid időre belementek a játékba és más szerepet tölthettek be, mint a mindennapokban.

Mate4182 - 2021. 07. 05. 13:48

Ami nekem furcsa hogy mennyire elmaradnak kulsore az elso evadtol.
Felreertes ne essek, most is szepek a lanyok es jokepuek a Fiuk, de az elso evad ban azert volt 2-3 lany is akiknek elotort egy huha amikor eloszor mutattak.
Baratnom szerint a pasik kifejezetten gazok voltak ebben az evadban

Na jo kerek perec kimondom: olyan mintha senkit se akartak volna hazakuldeni castingrol es a legjobbak mentek az elso evadba, a tobbiek meg ebbe
Remelem valamennyire ertheto mire gondolok :D

sisg - 2022. 02. 16. 13:45

legjobb evad

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz