login |

Miért nem lett siker itthon?: Pennyworth

2021. 07. 05. 17:50 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés,

Nagyon fura és egyszerre jó és rossz érzés olvasni egyes sorozatoknál évekkel a premierjeik, sőt, kaszáik után, hogy valaki felfedezte őket és nagyon bejönnek nekik, és az illető bosszankodik, hogy nem is tudta, hogy ilyen jók. Mert ilyenkor mindig bennem van, hogy talán mi nem nyomtuk őket eléggé. Nyilván mindenről írunk, előzeteses és/vagy plakátos posztot biztosan, de legtöbbször legalább pilotkritikát is. És mégis, van, hogy általunk sikernek vélt sorozatok besülnek itthon. (Azt kiemelném, hogy nem a külföldi nézettség hiányára célzok, hanem arra, amikor a hazai junkie-k mellett elmegy egy széria visszhang nélkül, pedig a nézők visszajelzései általában nagyon pozitívak.)

A Warrior, Kingdom és az Animal Kingdom után folytassuk egy képregényes alapú szériával, ami természetesen 8 pont fölött áll az IMDb-n, szóval az elismertség megvan, ami persze nem is csoda, mondhatnánk, hiszen a Gotham készítője, Bruno Heller végre kábelen is kiélhette magát, miközben a DC-s képregény-univerzumban tunkol.

Persze tudom, hogy egy múltban játszódó, inkább mondjuk kémes sorozat nem fogja a szuperhősökért rajongókat akkor sem megnyerni, ha egy ismert karaktert állít a középpontban, sőt azt vettem észre, hogy azzal, hogy Bruce Wayne inasa kap benne előzménysztorit, még a visszájára is sül el, hiszen voltak, akik röhejesnek találták a koncepciót, pedig engem épp ezért villanyozott fel az egész, pedig pont a szuperhősök iránt nem érdeklődöm igazán. (Eleve azért, mert a kémes műfajt szeretem a maga intrikáival, másképp pedig, amikor a készítői fantázia szárnyalhat egy előzménysztori kapcsán, az mindig izgalmas.)

Miért nem adtál esélyt a Pennyworth-nek? Ha pedig nézted, ajánlanád?

Eddig egyébként 2 szezonon van túl a Pennyworth, és tudom, hogy a sorozatnak népszerűség szempontjából azért keresztbe tett, hogy még nem kapott magyar premiert, de mivel a 3. évad jó eséllyel át fog kerülni az HBO Max-ra, ezért lehet, hogy nemsokára látni is fogjuk. (Engem mondjuk alapból meglepett, hogy az HBO Europe nem vette meg.)

Pár írásunk róla:

Szóval a kérdés ott van a címben. Nyilván amellett, hogy az okokat is keresni akarjuk, a bejegyzés lényege az (is), hogy felhívja a figyelmet arra, hogy itt egy junkie-k által nagyszerűnek tartott sorozatra, aminek a felfedezését nem érdemes.

Miért nem adtál esélyt a Pennyworth-nek?

15 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 07. 05. 18:03

Én adtam neki esélyt, több epizódot is láttam, de már a pilotot sem éreztem nagy számnak. Nem erőlködött, de nem igazán akart berobbanni, nekem hiányzott a feszes tempó és a feszültség folyamatos fokozása. Lassú volt, na, és ezt egy pilot szerintem nem engedheti meg magának (ha jól emlékszem, 50 perc körüli is volt az epizód, bár ettől még lehetett volna jó). Mintha nem is akarta volna megmutatni, hogy ezért kéne őt nézni, inkább csak a háttérben bemutatkozott és elindult a saját kis kalandjára.

Még pár részt megnéztem, aztán lemorzsolódott. Kár, mert a főszereplő jól játsza a karaktert.

SSY986 - 2021. 07. 05. 18:13

A pilotnál kaszáltam, de igazából azért nem adtam több esélyt neki, mert pont akkor ment a Gordonos sorozat is és az sem jött be és tudom, hogy storyban és minöségben is van különbség, de nem vitt rá a lélek, hogy nézzem.

Scat - 2021. 07. 05. 19:44

Nem hallottam róla, de az, hogy

“Bruce Wayne inasa kap benne előzménysztorit”

fikarcnyit sem csigázott fel. Szóval passzolom is.

Florabell - 2021. 07. 05. 20:23

Minden előzetes tudás nélkül is nagyon vártam, de a pilot után valahogy elveszett a varázs. Inkább egy hosszabb különálló filmre hajazott az egész, így lezártabb érzést adott már akkor, mikor még el sem kezdődött. Továbbra is ott van a listámon, de sajnos egyre hátrébb csúszik.

winnie - 2021. 07. 05. 21:00

scat: kit csigázna fel?:) az kell, hogy. csigázzon, hogy jó vagy hogy egy régimódi kémthriller. bár engem mindig érdekel, amikor ismert karaktereknek előéletet találnak ki, és ezt beleillesztik egy keretbe.

Megalodon - 2021. 07. 05. 21:09

Nagyon jo sorozat.Nekem nagyon bejott.Vegre tobbet megtudunk,az inas ifju eveirol!!Szerintem kotelezo darab.Igazabol itt nem kell annyira dinamikusnak lenni a sorozatnak,hiszen o csak egy ”exSAS”katona.Soha nem kapott a szerepe, akkora dinamikat mint az emberek elvarnak tole.DC vilagban egy hatterben allo szemely.A sorozat pedig, igen is megadja a kello tempot ami kell neki es nagyon jol!!Az Arrow sem volt annyira dinamikus az elejen.A Batwoman(Rubin Rozsaval)ehez kepest meg katasztrolfalis.

David33 - 2021. 07. 05. 21:11

Őszintén szólva én vártam de úgy voltam vele hogy ha megél legalább 3 évadot akkor el is kezdem. Alfredről amúgy lehet bőven komoly sorozatot csinálni ahogy ezt a fenti ábra is mutatja. Sokkal több van benne mint egyszerű inas tekintve hogy MI6-es ügynök volt. Ezt a nagy átlag nem tudja. Más kérdés hogy a sorozat ezt hogy csinálta meg. Ha itthon is felkerül valahova akkor fogok én is valószínűleg ráugrani.

Scat - 2021. 07. 05. 21:36

winnie:

Az a baj, hogy ez az egymondatos leírás annyira semmilyen számomra, hogy hiába írnátok le, hogy jó, vagy hogy kémthriller.
Egyszerűen az, hogy Bruce Wayne inasa, behatárolja számomra azt, hogy nem kell.

Egy hidegháborús kémthrillert megnéznék, mert érdekel a korszak (a For All Mankindot is ezért nézem, hiába sci-fi, ami a kedvenc zsánerem). Viszont a képregényes milliő már rányomja a bélyegét a témára.
És nem, nem akarom megnézni, hátha tévedek :)

JRC - 2021. 07. 05. 21:38

Jobb napjain még politikai thrillernek is elment. Az első évadot jobbnak érzem, a történet is jobban összeállt és a szereplők közötti kapcsolatok is jobban működtek. A második évadban már volt, hogy beletekertem a részekbe. A Wayna-Kane-Alfred hármas itt már nem eléggé szétesett és nem nagyon lettek változatosak a részek. A végéig még kihúztam, de a folytatásra már jó eséllyel nem maradok.

Necridushoz csatlakozok, hogy a főszereplő nagyon jól hozza Alfred karakterét. Paloma Faith Bet Sykesa miatt megérte végignézni a két évadot.

Scat - 2021. 07. 05. 21:39

Bár, ha Boys vagy Watchmenszerű nyersebb körítéssel párosulna, akkor tuti rávetném magamat. De gondolom nem így van, hanem “tipikus képregényes”.

JRC - 2021. 07. 05. 21:42

Scat:

Minimális volt eddig a képregényes milliő. Az utolsó jelenetek alapján ez jelentősen változni fog majd a harmadik évadban, de egyáltalán nem dominálta eddig a sorozatot.

zagloba - 2021. 07. 05. 22:55

Semmit nem nézek, aminek szuperhősökhöz köze van.

Caligvla - 2021. 07. 05. 23:08

Scat: teljesen rosszul gondolod. Erősen 18-as sorozat, olykor elég durva, az általad felsoroltaknál is durvább és nyersebb. Pl. bár a 60-as években játszódik, az utcaképhez hozzátartozik, hogy középkoriasan közszemlére vannak téve a bűnösök lógó ketrecekben, nyilvános kivégzések vannak, stb.. Alternatív történelmes, a valósághoz és a klasszik DC képregényekhez képest is. És nagyon angol. Minden tekintetben. Ezt oldja hangyányit a két amerikai karakter, Thomas és Martha. A színészek pedig zseniálisak.

Road Lee - 2021. 07. 06. 05:36

Én meg eddig azt hittem, hogy a “Pennyworth” az az elmebeteg gyerekgyilkos bohóc Kingtől – akitől véreset hányok. Most látom, hogy az igazából “Pennywise”… :eeekkk:

Bruce Wayne inasának előtörténete viszont csak szimplán nem érdekel. :-/

mooo - 2021. 07. 06. 11:11

Mert nem érdekelnek a “régimódi kémthriller”-ek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz