login |

In The Dark: kezdett a 3. évad

2021. 07. 06. 20:00 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly még nem mertem elköszönni a CW bűnügyi sorozatától, ahogy azelőtt, mert tudtam, hogy az évadnyitóra úgyis visszatérek, hogy lássam, merre halad majd a csapat története. Mostanában egy fokkal könnyebben kaszálok, így valószínű, hogy az In The Dark a tűréshatárról pont át fog csúszni abba a csoportba, amiben az elengedett sorozatok vannak.

Mindezt azért mondtam, mert bár a sorozat változatlan maradt, az én igényeim változtak. Míg az első évadban a nézők egy meglehetősen kétarcú sorozattal találkoztak (ami egyszerre akart komédia és krimi lenni), addigra a második évadra eltűntek a humoros megnyilvánulások és egy folyamatosan bűnbe csavarodó társaságról kezdett el mesélni. Olyanokról, akik nem akarnak bűnözők lenni, de minden cselekedetükkel csak egyre rosszabb helyzetbe keverednek.

Ez úgy néz ki, idén sem lesz másképp. Ezt a formulát pedig láttuk már (sok helyen, de ugye tavaly is erről szólt az In The Dark), így egyelőre semmit többet nem tudott a nyitány mutatni, mint eddig, ami persze nem feltétlen baj annak, aki szerette a korábbiakat. Én viszont vágynék arra, hogy a vékony jégen táncoló sorozat kimásszon a partra és megmutassa, hogy megéri maradnom. Ez pedig sajnos nem igazán megy neki.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Tavaly döcögve, de végre túlléptünk azon a szálon, hogy Nia kényszeríti a Scooby gangre hajazó csapatot a pénzmosásra és Dean is meghalt, így úgy gondolhattuk, véget ért a srácok utáni folyamatos nyomozás, más, érdekesebb irányba terelhetik a szálakat. Az utolsó pillanatban végül Josh rájött, hogy Murphy-nek köze lehet Nia halálához, hiszen Max az exe, így az évadnyitóban összeállt Dean társával, majd elkezdték ők üldözni Jess-éket.

És így pont ugyanott tartunk, ahol eddig. Murphy, Felix, Jess és Max megint próbálja maga mögött (elég ügyetlenül) a nyomokat eltüntetni, de nem lehet nyugtuk, mert folyamatosan üldözik őket, ezért újabb bűnbe esnek, mintsem feladják magukat. Ja, és megint volt flashforward, csak most Jess-t ölte meg valaki a kukoricaföld mellett. Bár ezt erősen kétlem, hogy valós lesz.

A lényeg, hogy megint ugyanabból a receptből főz az In The Dark, ami nem feltétlen célszerű, ha eddig is csak a közepes színvonal alját tudta megütni. Azt mondjuk elmondhatjuk, hogy nem volt annyira nyögvenyelős a premier, mint a második évad néhány epizódja, legalábbis meglepően gyorsan megtalálták Nia holttestét (és kiderült, hogy a rendőrfőnöknek sem tiszta a keze).

De a második évaddal se ott volt a baj, hogy egyes epizódok lassúak voltak, hanem hogy összképileg volt kevésbé értékelhető a tempó. Azt még mindenképp megnézem, hogy jövő héten hova megy a csapat a nyomeltüntető segítségével, de nem érzem, hogy a többi érdekelne, hiszen már tavaly is végignéztük a menekülős sztorit.

Arról nem is beszélve, hogy nem kaptunk új karaktereket, a jelenlegiek többsége pedig már nem csinál mást, csak veszekszik a barátaival és gondterhelten sóhajtozik, erre pedig könnyen ráunhatunk. Persze nem lenne baj, ha nem jön senki, de legalább a mostaniak igazán változhatnának (akármilyen irányba), azonban egyelőre semmi. Így pedig még kevesebb érdeklődést vált ki belőlem az In The Dark.

3 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 07. 06. 20:26

Megnéztem azóta a 2. részt, ezt írtam twitterre:

Esélyes, hogy az #InTheDark 3×02 után már nem folytatom. Egyszerűen semmi számomra érdekes nem történt, sőt, a random édeshármas és az, hogy mindenki egyszerre kezd el szexelni … Bruh, #Riverdale PTSD.

Ha a héten lenne annyi időm, lehet belenéznék még a 3. részbe, de “sajnos” bőven van még mit nézni, úgyhogy elengedtem a sorozatot. Kár, mert a főszereplő játékát nézni öröm volt.

Thomas - 2021. 07. 07. 01:55

Teljesen egyetértek, én is úgy éreztem a premier után, hogy semmit sem változott a sorozat, ugyanazt viszik tovább, csak most Dean meg Nia nélkül. Sajnos az első évados báj eltűnt, kétlem, hogy még visszatérne, ezt meg nem szeretném még évekig nézni, hogy menekülnek mindig valaki elöl. Az All Americant is elengedtem végre idén, most ez következik, egyik sem tetszik már. Talán még a 2. részbe belenézek, ha olyanom lesz, de már nem különösebben érdekel.

Thomas - 2021. 07. 12. 12:57

El is felejtettem írni, hogy én is megnéztem a 2. részt, az meg kifejezetten tetszett:) Jó volt a kavarás a motelben, meg amikor mindenki egyszerre kezdett szexelni. Bár annyira erőltetett volt az a helyzet, hogy szinte fájt:) De jót tett a kis környezetváltozás a sorozatnak, bár most sejtem hogy Nia embere kapta el Jesst és amiatt kell majd visszajönniük Kanadából, és akkor minden visszazökken majd a régi mederbe. Mindenesetre még maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz