login |

Legacies: vége a 3. évadnak – írta Zsuzsi

2021. 07. 06. 21:40 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Elég hektikus volt ez a szezon.

Nyögte az előzőt, a már leforgatott alapanyagokat felhasználták, közben meg már érezhetően nem itt kellett volna tartanunk, de ugyanakkor meg nem igazán haladtunk semerre. Az évad első fele szinte katasztrofális volt, karakterfejlődés nem történt, a történetvezetés olyan volt, mintha bizonyos szálakat leírtak volna egy-egy lapra, feldobták, aztán ami egy helyre esett, az került bele az adott epizódba. Aztán elmentünk szünetre április elején, és a visszatérés valahogy jobban sikerült.

Lehet, hogy csak a finálé hatása alatt vagyok még, és ezért érzem a második etapot acélosabbnak, de még a töltelék részek is érdekesebbek voltak a hajrában. Volt most is minden, mint a búcsúban: börtönvilágos részek, terápiás doboz, musical, Star Wars, Leonardo da Vinci, Pandora szelencéje, mindenféle szerelmi háromszög, csalódások, szakítások, megannyi varázslat, amnézia, a kifogyhatatlan Bennet-vér, Mystic Falls gimi, Elena és Damon háza, új szerelmek, távozó, visszatérő és új szereplők.

Nagy kedvencem, a Nekromanta is visszatért jó pár rész erejéig, Rafaeltől pedig megszabadultunk, szóval voltak örömteli momentumok is. Alapvetően az évad 6/10 maradt, de ehhez tényleg kellett az utolsó pár rész színvonala. A tovább mögött beszéljünk egy kicsit spoileresen az Legacies – A sötétség öröksége S3-ról.

Őszintén szólva nem tudom, hogy mit akarnak nekünk elmesélni. Nem tudom, hogy mi a cél. Mi az a megkerülhetetlen sztori, amit megosztanának velünk. Egyszerűen olyan ez az egész, mintha bizonyos szereplőket, momentumokat kénytelenek lennének felhasználni (valamit annyiszor, hogy nem is igazán akarod elhinni közben, hogy ez tényleg megint megtörténik), és a többit ehhez találják ki ilyen tessék-lássék módon.

Az biztos, hogy túlságosan nem veszik magukat komolyan sem az írók, sem a szereplők, és ebben az évadban több ilyen kikacsintás is volt felénk, hogy elhiszik, hogy unjuk a banánt, de most századszorra is elsütik a börtönvilágot, a nyolcvankettedik szerelmi háromszöget, és hogy megint Landon a megmentendő hercegnő.

Kitalálták ezt a Malivore-sztorit, és annyi bőrt húznak le róla, amennyit csak lehet. Eddig minden arról szólt, hogyan küzdenek meg az általa küldött szörnyekkel és hogyan lehet őt elpusztítani. Folyamatosan visszatérünk az alaphelyzethez, ugyanazokat a köröket futjuk, és egyszerűen nincs érdemi előrelépés. Mindehhez hozzájárul az is, hogy a keletkezett problémákat az elődsorozatokból hozott (khm… lopott) megoldásokat felhasználva szüntetnek meg.

Most pedig valahogy ott tartok, hogy a szereplők is idegesítenek. MG és Kaleb szinte teljesen felesleges. Az idei évadban a nagy szerelem a gonosz boszorkánnyal, Alyssával, aztán a barátkozás Ethannel. Mik voltak ezek, könyörgöm? És miért?

Josie-val nem tudnak mit kezdeni, pedig a sötét mágiát használó énje igazán szórakoztató, de az állandóan valakivel párkapcsolatban lévő, halálosan szerelmes jókislány rém unalmas. Lizzie azonban abszolút lekerült az utálatos karakterek listájáról, mondjuk idén sok minden nem is történt vele, de akkor legalább nem volt idegesítő.

Nekromanta egy igazán üde színfolt volt, imádtam minden pillanatát, érte az évad első felét is érdemes volt nézni. De csak miatta. Remélem, hogy önfeláldozása csak ideiglenes, és valamilyen formában még visszatér.

Alaric is szürke volt idén, de Matthew Davis mindig hozza a kötelezőt, és az egysorosai mindig sziporkáznak, vele emiatt sosincs gond. Ami a nagyobb baj, az Hope és Landon mindent elsöprő szerelme, ami csak az ő (khm… az írók) fejükben létezik, de kívülről nem nagyon látszik, nem is hihető.

Egyébként ki kell emelnem Aria Shahghasemit, mert ebben az évadban ő nyújtotta a legjobb alakítást. Abszolút jól hozta a gólemet, azért végig sejthető volt, hogy ő lesz az agancsos is, és az utolsó részekben végig gyanús volt. Nüansznyi különbségeket adott, és nézőként mégis érezted, hogy nem stimmel vele valami, és felállt a szőr a kezemen, ahogy kedves nézésből gyilkos pillantásra váltott, szóval előtte le a kalappal.

Ebben a sorozatban mindig az történik, hogy amikor már feladnád, akkor cseppentenek némi reményt. Magam sem gondoltam, hogy végül a sok sületlenség után csak összekapcsolják a részeket, és lesz értelme is a Leonardo da Vinci-szálnak. Mármint tényleg lesz értelme!

Abban a pár lényeges részben, amit idén láthattunk, csatlakozott a csapathoz Cleo, aki egy múzsa. Vagyis egy hetedik boszorkány hetedik lánya, aki arra hivatott, hogy általa bárki megtalálhatja minden gondjára a megoldást. Malivore régóta akarta őt, egyszer meg is szerezte ahhoz, hogy testet kaphasson, de Cleo túljárt az eszén, és elszökött, majd Velencében Leonardo szerelme lett, aki vele megalkotta minden lenyűgöző remekművét, többek között Pandora szelencéjét is, amiben Cleo menedékre lelt Malivore elől addig, amíg meg nem születik az a lény, aki képes elpusztítani a sötétséget. Ő lenne ugyebár főhősünk, Hope.

Szóval most ott tartunk, hogy Hope és Malivore is használta a múzsánkat, hogy megtalálja a megoldást arra, amire igazán vágyik, vagyis a másik elpusztítását.

Zenében mindig is erős volt a sorozat, most is. Az utolsó snitt zenéje azóta is a fülemben cseng.

There’s no place you can hide
When the truth comes to light
There’s no place you can hide
When we open our eyes

Merthogy végre történt valami váratlan a történet szempontjából – amit mi nézők végig sejtettünk -, hogy Landonnal valami nagyon nem okés. Ugyanis Malivorenak már nem kell egy porhüvely, mert már régóta a birtokában van, végig ott volt velük, épp ki nem szúrta a szemüket. Most már csak egy dologra van szüksége, hogy a létezését fenyegető veszély eltűnjön.

Szóval a kérdés adott: Hope képes lesz feláldozni magát, hogy igazi tribriddé váljon? Képes lesz elpusztítani Malivore-t, aki a szerelme testét birtokolja? Képes lesz elpusztítani úgy, hogy Malivore bekebelezte Cleót és azt a fényes alakot, aki minden bizonnyal az igazi Landon lesz?

Fate’s a B*tch, Isn’t it?

8 hozzászólás Ne habozz!

Pribi - 2021. 07. 06. 22:31

Nem sok értelme lesz a kommentemnek, mert a 8. vagy 9. rész után leragadtam, de a végéről csak belefutottam egy spoilerbe, na meg mi az az első kép itt a kritikában? Ezek miatt, csak érdemes lenne ledarálni.

David33 - 2021. 07. 06. 22:49

Az első kép a Star Wars paródiából van. Mert jobb szót nem tudok rá találni.

Borzasztó rossz évad volt 1-2 jobb résszel. Szánalmas, hogy az írók 3 év alatt még mindig ugyan azt a sztorit írják. Bár ez így erős hogy “írják”. Ez a sorozat szószerint 10 másik klónja így nem nagyon kell magukat megerőltetni. Szomorú hogy egy Mikaelson tribridről szóló sorozat paródia lett. Pedig egy sokkal érettebb komolyabb sorozatot is lehetne csinálni. De hát mit várunk Julie Plectől? Őt mindig is csak a szerelmi dráma érdekelte.

Cleda - 2021. 07. 06. 23:29

Idén már én is passzoltam valahol az évad felénél, egyszerűen elegem lett, hogy minden Landon körül forog, meg úgy az egész Malivore témából is. Nem mintha magasan lett volna a léc, de olyan buta már, hogy szórakozni sem lehet rajta.

Mom - 2021. 07. 07. 07:37

Remélem ez az évad volt a mélypont és innentől csak jobb lesz. ÚGy vagyok ezzel a sorozattal is, mint anno a Riverdale-lel, hogy amíg szórakoztató, addig maradhat, függetlenül a sztori bugyutaságától. Ebben az évadban viszont a szórakoztató faktor is nagyon hullámzó volt.

Nekem pl a Star Wars-paródiás rész bejött, de az, hogy Landon egész végig MIA volt, még mindig Malivore legyőzése a cél, Hope vergődése, stb nagyon repetitív és unalmas lett a végére. A sztori összességében semerre sem haladt, én azt, hogy most már teste van Malivore-nak nem tudnám előrelépésnek nevezni, eddig is ő volt a főgonosz, továbbra is ő marad. Sajnos!

A következő évadtól sokkal, de sokkal többet várok!

Timi - 2021. 07. 07. 10:36

Kicsit kapkodtam a fejem, mert azt hittem, hogy a Star Warsos rész az utolsó…amit csak átpörgettem, mert jesszusom de rossz volt. Na de akkor kitartok

e-batta - 2021. 07. 08. 09:08

Nekem nem hektikus volt az évad, hanem folyamatos lejtmenet. Egy epizódot sem tudok mondani, amely maradéktalanul tetszett, az állandó szereplők közül most már csaknem mindenki csalódást okozott, a kiemelt mellékszereplők közül pedig sem Ben Geurens Nekromantaként, sem Nick Fink Clarke-ként nem hozta ugyanazt a szintet, mint korábban.
Egy valakivel voltam elégedett, és itt nagyon egyetértek Zsuzsival, Aria Shahghaseminek végre normális karakterfejlődést írtak és kirángatták a folyton megmentésre szoruló lúzer szerepéből (hogy mást is tud, azt már az első végad végén látott rövid akciójelenetben megvillantotta), valószínűleg az íróknak is elegük volt az örökös vinnyogásából. Ezt az új Landont bármeddig elnézném (vajon miért tetszenek a lányoknak a rosszfiúk?), még akkor is, ha néha tényleg hátborzongató.

Mate4182 - 2021. 07. 14. 11:08

Wow mennyi kerdesem lenne :D
Mi ez a sci-fi tema. Mi ez a Star Wars parodia?
Hogy jutottunk el ide a Mikaelsonok ota?
Hogy tud hiteles maradni a felesege halala utan az egyik legjobb bromancet biztosito Alaric?

Nic es Elijah forogna a ,,sirjaban’’ ha latna ezt :/

Ja es a kommentekbol eddig azt hittem Landon vmi ficko

Wycara - 2021. 11. 16. 08:44

Nézte valaki az új részeket? :D
Vélemény?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz