login |

Pilot: Home Invasion

2021. 07. 10. 14:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

— You are not killing those two men, and that is final.
— You never let me have any fun!

Magyarországon forgatott svéd sci-fi komédia, ami egy amerikai kisvárosba beépült űrlények házában játszódik. Az előzeteseknél kiemeltük Morena Baccarint, erre az első két részben egyáltalán nem szerepelt, ha valaki miatta ülne le. Aki pedig a humorért…, nos, nem tudom.

A történet egy rosszul sikerült rablással indul, amiben az egyik tettest elkapják, dutyiba teszik, a másik pedig elkezd normális életet élni. 6 évvel később beállít a régi társ, hogy csak egy munka, segítenie kell, különben megölik az tartozásáért. Leegyszerűsítettem, mert a közöttük levő konfliktus végig fontos, hiszen az egyik már “kiszállt”, szóval nem annyira akar részt venni ilyesmiben, és a régi barátságuk is megroppant már.

Elindulnak egy kiszemelt házhoz, de végül egy másikban, egy nagyon furcsa családosban kötnek ki. Le kell lőnöm a fordulatot: a családot valójában beépült űrlények alkotják, akik a Föld lerohanását tervezik, az utolsó órákban járnak a végrehajtásban. Viszont közben a “családapát” nagyon érdekli az emberi létezés, ami beindítja a cselekményt. Úgy tűnik, az űrlény család többi tagja egyrészt nem szívesen volt ott a küldetésben, másrészt mintha őket is kicsit megfertőzte volna az együttélésük a Földön.

A lényeg, hogy a földi behatolók, a rablók miatt életbe lép a küldetés védőmechanizmusa, ami az űrlény családot is el akarja pusztítani, így kb. össze kell mindenkinek fogni. Áh, a cselekményt írtam tovább, pedig igazából nem amiatt nézhető a sorozat, hanem inkább a furcsa poénok miatt. Tuti, nem a látvány üt. Mármint komédiáról van szó, miért kéne annak, csak hát mégis van benne űrhajó meg ilyesmi, de elég olcsón, még ha nem is az a lényeg.

Konkrétan ami jó benne, ahogy az űrlény családapa beszél az emberi létezésről “sip a cheap, domestic brewage” számára a sör, és hasonlók, az vicces kicsit. Vagy ahogy a küldetésének többi tagja komolyabban áll a dolgokhoz is jó. Persze a két betörő töketlensége, a közöttük levő nem akkora bizalom is szórakoztató. Azt még nem is említettem, hogy az egészet feldobja John Noble feltűnése is.

Igazából tök nehéz írni a Home Invasionről. Vannak benne ötletek, amiken elmosolyodtam, de sosem röhögős, és az egészet a karakterek interakciója viszi inkább, mint a konkrét poénok. Az a vicces, ahogy reagálnak a képtelen helyzetekre, mondjuk egy dinoszaurusz feltűnésére meg a többire.

Tipikusan el lehet lenni vele 6 részen át, amennyi az első évad, egy nagyobb film játékideje, de nekem mégis 6/10 köré érkezett meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz