login |

Pilot: Monsters at Work

2021. 07. 11. 21:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

A Disney+ minden Szörny Rt.-rajongót elkényeztet? Bár nekem sosem volt a kedvenc Pixar-filmem, jó felcsapás arra, ami jön, de minden ellenére nyugodtan nézzenek bele azok, akik kedvelték Mike és Sully párosát. Bár előzetesen nem úgy tűnt, de ők is sokat szerepelnek, legalábbis a két kezdő részben.

A történet teljesen onnan veszi fel a fonalat, ahol a Szörny Rt. abbahagyta 20 éve. Spoiler arra a filmre? Eredetileg ugye a szörnyek a gyerekek ijesztgetésével gyűjtöttek energiát Monstropolis (Szörnyváros?, em emlékszem) üzemeltetésére, de a végére kiderül, hogy valójában a gyereknevetés még többet is ér, több gigawattot ad.

Na, a sorozatban ez az átállás a fő téma. Azt követhethetjük, technikailag miképp történik majd a folyamat. Természetesen bürokratikusan, és rengeteg gonddal, hiszen a szörnyek többsége az ijesztgetésben volt erős, nem pedig a komédiában. Átképzés kell, meg olyan szörnyek, akik amúgy is erősek a humorban. És persze karbantartók, akik az egész gyár lelkét jelentik.

Az új nézőknek is kedveznek, hiszen a főszereplő egy olyan szörnysrác, akit még ijesztegetésre vettek fel, de az első napja rögtön az, amikor épp elkezdi az átalakulást a gyár. Ennek megfelelően a karbantartókhoz kerül, ahonnan el is vágyik természetesen. Avagy az egészet röviden összefoglalva: az újonc szemén át bemutatnak mindent, ami a Szörny Rt. gyárban működik.

Technikailag rendben van a sorozat. Mármint nyilván nem a Pixar jelenlegi csúcsát hozza, és látszik rajta, hogy olcsó, de nem olyan elnagyolt, mintha 6 évesekre lenne célozva. Most gyorsan megnéztem az eredeti előzetesét, és elég közel van hozzá kidolgozásilag. De nyilván az 20 éves grafikát jelent, ami a nosztalgia szemüvegben természetesen jobb emlékként él.

Ellenben nekem semmit nem adott. Volt egy happy end, és ugye a “második részben” is inkább előzményhez nyúltak, mint ehhez a folytatáshoz, pont azért, amit fenn is használtam. Túl bürokratikus. Tényleg ezt a jelzőt tudnám rásütni. Legalábbis ebben a megvalósításban, amit kapunk. Nem valami nagyobb gondolat viszi előre, akármilyen egyszerű is, hanem csak szöszölnek egy probléma megoldásával. Az újonc karakter ebből kicsit kilóg, de nem eléggé.

Sima 6/10, és nem lebeszélnék senkit ez esetben, korrekt, röviden tényleg úgy lehet összefoglalni, hogy adjon neki esélyt, aki bírta a Szörny Rt.-t, vagy épp így 20 év után már a gyerekével ül elé. Azért a sorozat nem lett Pixar-minőség.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 07. 12. 06:16

az első részt megnéztem, bár tudtam, hogy nem fog érdekelni egy animáció, viszont legalább nem valami tévére butított a stílus, mert az hozta a filmeset, ami bár lehet, hogy régi, de legalább megszoktuk.

egyébként jópofa. igazából nem is tudom, hogy ennél többet ki lehetne-e belőle hozni, ez nem tűnik annak a műfajnak.

Snoopyzit30 - 2021. 07. 12. 13:45

Nekem az egyik kedvenc animációs filmem volt anno az “újabbak” közül. Mindenképpen bepróbálom. Bár gondolom szinkron nem várható hozzá egy jó darabig.

winnie - 2021. 07. 12. 21:24

ha jonne a disney+ nyaron, akkor rogton lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz